• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Insanlari soyuyorlar resmen. Ben sadece tatile seneden seneye geliyorum. farklar cok acik ortada. Örnegin Almanyada Ferrero rocher cikolatasinin paketini marketde 155 TL olarak gördüm. 8,40 Euro yaklasik yani. Almanyada fiyati 3,79 Euro civarinda. Kimse o cikolatayi 8.40 euroya almaz ya. Cok böyle örnek var. Alim gücü yok edilmis durumda resmen

Tabi ki öyle ama insan düşünüyor sürekli çevreden neden küçük bu çocuk diye söylemler de gelince, misal çocuğun karnı tok canı yoğurt istedi verdim, hemen diyorlar ki içine ekmek dograsana öyle tabi büyümez 🤦 acaba diyorum eksik mi yapıyorum, kuzenlerimin çocukları falan hep şu hazır meyveli yoğurtlar sütler falan yer içerler benim ki sevmez de ve maşallah iri iriler,insan artık kendini sorguluyor

Ekmekle mi büyüyormuşuz? Siz tamsiniz ama size bunu söyleyenler bazı konularda eksikler bosverin.

Herkesin derdi bu sadace sizin değil emin ol liseye giden kızımın okul masrafı 5 bini geçti
servisi saymıyorum bile yanına konan harçlik 40 50 tl kantinler herşeyin fiyatı almış başını gidiyo
aylık 5 bin mi

İri dediğiniz kilo sanirim. Sağlikli beslenen insanlar kilolu olmaz zaten, şişman olmak iyi beslenmek demek değil tam aksine bir insan şişmansa kotu veya yetersiz beslendigini dusunuyorum ben. 🙄 Saglikli beslenerek kilo almak imkansiz degil ama daha zor ve çok daha fazla butce ister. 😂

Kilo alamiyorum diye konu acanlarin konusuna denk geliyorum arada burada o kadar kotu tavsiyeler geliyor ki resmen çöp, ne kadar sagliksiz şey varsa yaziyorlar. Bu sadece ucuz ve hizli kilo almaya yariyor ve coğunluk bunu yapiyor.
Bak gerçekten ben de hemsireyim çocuğumun vitaminleri çok güzel ama malesef gördüğüm kadarıyla minyon bir yapısı var, diğer çocuklar iri derken böyle kemikli duruyorlar hoş sırf bu sebeple saçma sapan şeyler yedirmiyorum orası ayrı, zaten yemez de değişik bir çocuk kuzeni jelibon vermiş attı ağzına iğrenç diye geri çıkardı 😂 bu huyları çok güzel ama işte annelik herşeyin önüne geçiyor sanırım, zaten isim de çocukların gelişimini takip etmek bana çocuğum zayıf diye gelen anneleri çok güzel herşeyin yolunda olduğuna ikna ediyorum( sorun olduğunda yönlendiriyorum orası ayrı) ama kendime gelince olmuyor...dediğin gibi protein ağırlıklı besleyim karbonhidrat almasın sadece dedikçe çocuklar çok kilo almıyor, anneme diyorum ilerde benim gibi kilo problemi mi olsun çocuk sağlıklı ne istiyorsun diye ama yok kadını ikna edemiyorum, beni darliyor sonra,aslında olabildiğince sağlıklı beslenen bir çocuk

Geçen hafta kızıma lcw dan
2 tek alt ( toplam 4 alt pijama yani )
2 tek üst ( toplam 4 üst pijama )
1 takım at üst
1 tane hırka
1 tane panduf aldım.

1300 tl verdim :D Söyleyeceklerim bu kadar.
Daha bir sürü eksiği var mesela mont , 400-500 tl'den başlıyor.

Ama mesela bu benim hatam geçen sene sezon sonu alsaydım bu kış için cok daha uyguna alabilirdim..
Önümüzdeki yaz için kızıma yine bu yaz sonunda alısveriş yaptım nerden baksan 30-35 parça aldım 480 tl ödedim.. Sezon sonlarında 1 sonra ki sene için alısveriş yapmak cok daha mantıklı.

uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı,genelde çocuğuma harcadığımı belirtmiştim. Kredi kartı ekstreme baktığımda genel de mutfak alışverişi ve çocuğa gitmiş.. bunu sorguladığımda kendi fazla harcadığım birşey göremiyorum. Süfli heveslerimde yoktur hanımefendi belli ki sizin var.
😂😂😂😂😂 ironi yapıyorum yahu

anne babamızla ilişimiz mi nasıl ? tam anlayamadım sorunuzu
Ben anladım baba ve dede para enerjisini temsil eder ilişkileri de anne ve anane. Onlarla ilişkisimiz iyi olduğu sürece bu konularla başarılı olurmusuz. Ama mevzu bence bunlar değil ülkenin korkunç şartları

Bak gerçekten ben de hemsireyim çocuğumun vitaminleri çok güzel ama malesef gördüğüm kadarıyla minyon bir yapısı var, diğer çocuklar iri derken böyle kemikli duruyorlar hoş sırf bu sebeple saçma sapan şeyler yedirmiyorum orası ayrı, zaten yemez de değişik bir çocuk kuzeni jelibon vermiş attı ağzına iğrenç diye geri çıkardı 😂 bu huyları çok güzel ama işte annelik herşeyin önüne geçiyor sanırım, zaten isim de çocukların gelişimini takip etmek bana çocuğum zayıf diye gelen anneleri çok güzel herşeyin yolunda olduğuna ikna ediyorum( sorun olduğunda yönlendiriyorum orası ayrı) ama kendime gelince olmuyor...dediğin gibi protein ağırlıklı besleyim karbonhidrat almasın sadece dedikçe çocuklar çok kilo almıyor, anneme diyorum ilerde benim gibi kilo problemi mi olsun çocuk sağlıklı ne istiyorsun diye ama yok kadını ikna edemiyorum, beni darliyor sonra,aslında olabildiğince sağlıklı beslenen bir çocuk
Ah bu hicbisey bilmeyenler. İnsana bildiğini bile unuttururlar. Kendi yanlış bildiklerini dayatiyorlar .

Aynen ben de makarnayı hep çektirerek kemik suyuyla yapıyorum ne yapalım anca öyle kendimizi avutuyoruz, çocuğa bir mercimek çorbası yapıyorum sanırsın büyü yaptım içine herşeyi atıp blend ediyorum,aynen biz de sırf onun sevdiklerini aliyoruz ama yine de yemiyor, köfte severdi bıktı sanırım onu da yemiyor...fındık ceviz işte biraz kandirarak yediriyorum...bu ara ballı süte alıştırmaya çalışıyorum ama üzülüyorum şimdi yaşıtlarının yanında küçük duruyor...abur cubur vermiyorum ama yiyen çocuklara bakıyorum hep iri iriler
Çevremden gördüğüm kadarıyla dondurma çok boy uzatiyor😅 3 tane yakın tanıdığım çocuk yazın bol bol dondurma yiyor. Boyları uzun. Kızıma fazla yedirmezdim, kapalı paket koruyucu maddeli diye. Yasin hergun aldim neredeyse. Pernigotti alamaya çalışıyorum, biraz daha sağlıklı gibi.
Sağlıklı beslensin diye uğraştıkça, cocuklar yemiyor. Abur cuburu abartmadan kafama göre takılıyorum artık.zamanla yiyorlar ama büyük kızımdan biliyorum.
O kadar fark ediyo mu ya oranın indirimleri peki nerden takip ediyosunuz bende ediyim bi de kargo ücreti çok galiba
Getir ben de kullanıyorum. Gelen indirime göre alin . 60 a 30 indirim geldiyse,60 liralık alin.

Konuya gelince zor geçiriyoruz herkes gibi biz de. Faturalar vs. Giderler ödeniyor elbet.
Canının istediğini alamiyor( normal şeyler bile)
Gelecekten endişe ediyorsan,geçinemiyor bence kimse.
Bunun için pasif gelir oluşturmaya çalışıyoruz,elimizden geldiğince. En azindan çocuklarımz belki rahat eder.

Geçen hafta kızıma lcw dan
2 tek alt ( toplam 4 alt pijama yani )
2 tek üst ( toplam 4 üst pijama )
1 takım at üst
1 tane hırka
1 tane panduf aldım.

1300 tl verdim :KK70: Söyleyeceklerim bu kadar.
Daha bir sürü eksiği var mesela mont , 400-500 tl'den başlıyor.

Ama mesela bu benim hatam geçen sene sezon sonu alsaydım bu kış için cok daha uyguna alabilirdim..
Önümüzdeki yaz için kızıma yine bu yaz sonunda alısveriş yaptım nerden baksan 30-35 parça aldım 480 tl ödedim.. Sezon sonlarında 1 sonra ki sene için alısveriş yapmak cok daha mantıklı.
Ya evet doğru aslında ama benim oğlum 33 aylık ve böyle sezon sonu yapamıyorum ben beceremiyorum. Aldığım sezona ya büyük geliyor ya küçük vs

Zaten çalışmamızın karşılığını alamıyorduk üstüne Maalesef dahada fakirleştik , Fakirleştiğini kabullenirsen eksiye geçmezsin, işim finans gelir gider dengesi yapabiliyorum gelirime göre arabanın masrafları ve kuaför kozmetik masraflarını elemem giyimde de lcwaikiki koton defacto bandında fiyatlarını aşmamam lazım ki eksiye geçmeyeyim , ev ekonomisinde gelirin belli bir yüzdesi süpriz masrafa ayırılır onuda ayırırsam sadece fatura ve gıda ama bu durumu kabullenebiliyormuyum hayır benim gibi bakıma süse püse düşkün insanlar için para harcamak fobi oldu resmen

Kesinlikle katılıyorum. Amerika'da 100 dolar olan nike ayakkabı Türkiye'de 3200 lira. Yani vergisiydi, işletmenin karıydı cartiydi curtuydu millet zaten fakirleşmemiş gibi 1 dolar oluyor 32 lira. Kiralar inanılmaz yüksek. Benzin zaten sanki süzme pırlanta. Bu fiyatlarla insan gibi yaşamak mümkün değil. Amerika'da 1000 dolar olan telefon, türkiye'de nasıl 40 bin lira olabilir bunu kimse sorgulamıyor. Telefonunu göstericilerden ötürü durumumuz bu halde. Eskiden nokia her sene telefon çıkarırdı, herkes alırdı. Millet her sene telefon değiştirirdi. Şimdi 10 sene bir telefon, 4 sene bir mont, 8 sene bir bot giyiyor insanlar ve bunun adına yaşamak deniyor. Uyduruk lcw dönüp bakmadığımız, çoluğa çocuğa pijama alınan bir yerdi. Zara'dan her sene ikişer mont alırdık. Bunlar marka değildi. Fakir hep fakirdi. Şimdi hepimiz fakirleştik. Belli bir kesim daha da zengin oldu. Olay bu.
Insanlari soyuyorlar resmen. Ben sadece tatile seneden seneye geliyorum. farklar cok acik ortada. Örnegin Almanyada Ferrero rocher cikolatasinin paketini marketde 155 TL olarak gördüm. 8,40 Euro yaklasik yani. Almanyada fiyati 3,79 Euro civarinda. Kimse o cikolatayi 8.40 euroya almaz ya. Cok böyle örnek var. Alim gücü yok edilmis durumda resmen

Suan Hayat herkes icin bu sekilde. Zenginler disinda 😂
Kis geldi, elektrik dünya parasi,kaloriferi acamiyoruz . Cocuklara kalin pijama aldim. Ikisinede 3 set. Mutfak butcemin yarisi kadar tuttu. H&m den aldim birde. Burda en ucuz magza

Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:
Banada yetmıyor cevremdekı kımseye yetmıyor

Ya evet doğru aslında ama benim oğlum 33 aylık ve böyle sezon sonu yapamıyorum ben beceremiyorum. Aldığım sezona ya büyük geliyor ya küçük vs
33 ay için biraz imkansız oabiliyor..

Ama 24-36 ay'a kadar sezon sonu alısverişleri bir sonraki sene için biçilmiş kaftan :)
Benim kızım 14 aylık mesela yaz için ona 24-36 aldım hep.. onumuzdeki haziran temmuz ağustos için giyebileceği olacağını dusundgum şeyler .. 3-4 ay gider kaldırır atarım icim acımaz. 40a yakın parça aldım 500 lira bile tutmadı.
Ama bu kışı hiç dusunememişim keske gecen yaz alsaydım dedim suan fiyatları görünce.. Elim gitmiyor almaya vallahi o_O

Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:

Merhaba internetten oturduğun yerde para kazanmak istersen ve tabi 18 yaş üzeri bayanlarra özel dmden yazablrsnz yada … inst hesabndan haftalık maaş garantisi en az 2 bin TL bunu arttırmak sizin elinizde🤗

Aa Mune abla bu habere çok sevinir Mune Mune

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X