• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Okula para yetistiremez oldum. Her törene sınıfımız katılıyor ve hepsinde ayrı kıyafet, kostum, aksesuar ...
kostüm partisi varmış cadılar bayramı.valla hiç hoşuma gitmedi duyunca. :mad:sınav dolayısıyla haftaya ertelenmiş.inşallah tüm sene ertelenir.

Küçük yaş gruplarında bir de renk partisi oluyordu. Bugün yeşil giyinelim bugün mor bügün sarı:) İlk sene boşluğuma geldi bilmiyorum tabi renk partisi falan. İkinci sene tedbirli davranıp kışlıklarını muhtelif renklerde almıştım :)

Okula para yetistiremez oldum. Her törene sınıfımız katılıyor ve hepsinde ayrı kıyafet, kostum, aksesuar ...
valla yapın çocuk diyenlere şaşıyorum.gitar dersi var keman dersi var okulda.mecbursun almaya.bizim evde vardı gitar almadık.ama arkadaşı en uygun 2000 tl ye aldı.ona ne gerek var buna ne gerek var deyip bomboş insan mı yetiştirelim bilmiyorum ki?

valla yapın çocuk diyenlere şaşıyorum.gitar dersi var keman dersi var okulda.mecbursun almaya.bizim evde vardı gitar almadık.ama arkadaşı en uygun 2000 tl ye aldı.ona ne gerek var buna ne gerek var deyip bomboş insan mı yetiştirelim bilmiyorum ki?
İstediği kurslara göndermeyi düşünüyorum ama bünye kaldıracak mi bakalım. 2bucukta okuldan cikiyor. Yemek ödev dinlenme oyun derken akşam oluyor.

İstediği kurslara göndermeyi düşünüyorum ama bünye kaldıracak mi bakalım. 2bucukta okuldan cikiyor. Yemek ödev dinlenme oyun derken akşam oluyor.
o da doğru.çocuğa çok yüklenince de psikolojileri bozuluyor.bizim müzik dersinde veriliyor.yoksa extra dışardan aldırmazdım yaza kadar.çocuklar yorgunluktan bitiyor okul ödev projeler sınavlar derken.

Gereksiz bence. Bizim kültürümüzde yok zaten.
23 nisanda panayır kurulsa tüm çocuklar eğlense keşke.onların günü.ama 2 ay derslerinden alınıp çalıştırılıyorlar 10 dakikalık gösteri için.kıyafet aksesuar masrafı da var.veliler ve okul yönetimi izlesin diye herşey.oysa onara hediye edilen bir gün.gönüllerince eğlenmeliler.onlar bizi değil biz onları eğlendirmeliyiz.

Ama benim oğlum babasına kabak oydurup içine lamba koyduruyor. Bu yıl da kostum istiyorum cadili dedi. Çocuğa kültür vs anlatsak da anlamıyor. Çocukluk iste:dondurma:
lcw de vardı valla tişörtü vs si.zorla akıllarına sokuluyor çocukların.

o da doğru.çocuğa çok yüklenince de psikolojileri bozuluyor.bizim müzik dersinde veriliyor.yoksa extra dışardan aldırmazdım yaza kadar.çocuklar yorgunluktan bitiyor okul ödev projeler sınavlar derken.
Biz haftada 1 doğa yürüyüşü kamp tarzında takılmaya çalışıyoruz. Mesela ateş yakıyor, etraftan odun buluyor, yaprakları bitkileri inceliyor. Ateşte birseyler pişiriyor, temiz havasını da alıyor. Çok mutlu dönüyor o gün eve . Aslında hepimizin ihtiyacı biraz sessiz sakin bir ortam doğa temiz hava...

23 nisanda panayır kurulsa tüm çocuklar eğlense keşke.onların günü.ama 2 ay derslerinden alınıp çalıştırılıyorlar 10 dakikalık gösteri için.kıyafet aksesuar masrafı da var.veliler ve okul yönetimi izlesin diye herşey.oysa onara hediye edilen bir gün.gönüllerince eğlenmeliler.onlar bizi değil biz onları eğlendirmeliyiz.
Malesef

Kızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:
Paranın adı var sadece .Maalesef alım gücümüz düştüğü için böyle oluyor.Emin olun çoğu kişi sizinle aynı durumda bende dahil. .Kendi adıma daha az markete gitmeye çalşıyorum.En kötü 150-200 gidiyor çünkü.Gidersemde zaruri ihtiyaçlarımı alıp çıkmaya bakıyorum.Sonbahar ayında olduğumuz için difrizde olan ürünlerden ya da evde bulunan kuru bakliyatlardan kullanmaya çalışıyorum.Domates örneğin 7-8 lira iken bol kullanırken şimdi 15-20 TL .Salataya daha az koyuyorum gibi...Eskiden haftalık 5 tane marul alıyorsam şimdi bir bilemedin iki tane alıyorum.

Son düzenleme:
Eskiden böyle ince eleyip sık düşünmezken şimdi yumurtayı hergün yapmasamda olur veya iki yerine bir tane kırarım diyorum.Peynir alırken 100-150 liralık peynir alıp bir kaç güne biteceğine 50 tl olan tulum peynirinden iki üç kilo alırım uzun süre gider diye hesap yapıyorum.Maalesef bu durumlara getirdiler bizi.Patates soğan bile 10 TL civarı olmuş.Millet ne pişirsem diye düşünmek zorunda bırakılıyor.Geçen sene bu kadar değildi.Yakında venezuala gibi olursak şaşırmam.Paramız pul oldu.

Elektrik faturası az gelsin diye kurutmayı daha az kullanıyorum bunun gibi yapabildiğim kadar masrafı azaltmaya çalışıyorum.Benimde oğlum üniversitede okuyor ona para gönderiyorum evde arkadaşlarıyla kalıyor.Ondan kısmam kendimden kısarım.

Son düzenleme:
Çok tebrik ediyorum sizi. Üreyen hangi çifte bunu anlatsam anlamıyorlar en okumuşu üni mezunu da dahil ebeveynlerin geneli cahil.ben arabası olmayan çiftler üremeyin araba alana kadar diyorum kızıyorlar ,otobüsle hastaneye çocuk götürmek pahasına illa üreyecekler ! Sanırım benim standartlarım çok yüksek bu konuda belki bende sorun. Yabancı dil eğitimi alarak bir enstrüman çalarak,özel okula giderek büyütememektense doğurmamak daha mantıklı geliyor bana

Zara mango özledik valla alamaz olduk
Aynen. Acil uçak bileti almam gerekiyordu. İki kişi gidiş geliş 4200 lira tuttu. Eskiden aynı bileti kişi başı 85-100 liraya alıyordum. Şaka gibi yani. Arabayla gitsem daha pahalıya patlayacak diye gitmedim. 3 kere depo fullemem gerekiyordu, yaklaşık 6000 liraya patlıyordu. İşemeye de 1.5 lira alıyor bazı yerler gidiş rotamda. Haha. Gülüyorum ağlanacak halimize. Üçün beşin hesabını yapar olduk.

Geçen gün toplu para çektim bankadan. Harcaya harcaya dolandım,bir baktım neredeyse 5 bin gitmiş. Aldıklarım hep lazım olan acele ihtiyaçlar. Eskiden olsa 1000 lira giderdi ve ben her şeyi almış olurdum. Şimdi öyle değil. Millet nasıl geçinsin valla anlayamıyorum.

Biz de tek maaşla yaşıyoruz ve ev kredisi ödüyoruz. Bunun çözümü kredi kartı kullanmamak.
Kredi kartımız yok, elimizde olanı harcıyor ve bütçe yapıyoruz. Kıt kanaat de geçiniyoruz. Eşimin aman aman bir kariyeri de yok, işçi. Standardı tutturmak için ileriye yönelik borçlanmamak lazım

Back
X