• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne güzel darısı da bize inş. Dediğim kişi de değil maalesef kişiler. Ben örnek olarak tekil konuştum
Ah ah
Ben sizi çok iyi anladım. Emeğiyle para kazanan insanların hakkı yeniliyor,cebinden her gün kuruş kuruş para alınıyor,ondan bahsediyorsunuz.

Geçinmek bana göre farklı,başkalarına göre farklı bir kavram. Ben de geçinemiyorum,evi çevirmek değil ama benim için geçinmek. Canımın istediği çantayı ayakkabıyı alamadıysam geçinemiyorum derim. Ama bir başkası et tavuk alamadığı için geçinemiyorum der. Asgari ücretlinin biri de çıkıp gelip ekmek alabiliyorum çok şükür geçinebiliyorum der mesela.

Bir önceki alıntıladığım mesajınızda “bende ve eşimde bir sorun var ne olduğunu çözemedim” yazan sizsiniz. Şimdi de suçlusu ben değilim diyorsunuz, kendinizle çelişmeyin
Piyasada bir sorun yok ama sizde bizde sorun varmış da geçinemiyormuşuz gibi yazdığınız için sinirlendim!
Malum partiye oy vererek ona tepki göstermek mi? Kafanız pırıl pırılmış güle güle kullanın, ülkede 3 partiden başka parti yok ne de olsa..(!)
piyasanın suçlusu ben değilim dedim. piyasa böyle olduğu için de geçinemiyoruz haliyle. ülkede 9 tane parti var hangi parti geçecek başa? önemli olan oy verdiğin kişinin başa geçmesi değil mi? napayım ben %2 lik oy alan partiyi.

Dün eve geç gittim.
Eşimle acaba dışarıda mı yesek diye düşündük.
Dürümle'den dürüm yeriz dedik ama zaten içecegi ile beraber çıtır tavuk dürümü 35 tl idi aman dedim gerek yok.
Eve geçtik sebzeli domatesli bulgur pilavı ile tarhana çorbası yaptım yedik ve doyduk :D

İşyerine bir arkadaş temizliğe geliyor eşi çalışmasına izin vermiyormuş ama kendi masrafım için ikna ettim dedi.(Dediğine göre sadece bize geliyor 2 hafta da bir)

Ev kendininmiş 3 çocuk biri üniversite 2 si orta okula gidiyor.

Geçiniyoruz çok şükür hiç bir eksiğimiz yok diyor.

Kendime dönüp bakıyorum. İhtiyacım olan bir şeyi bile alırken 40 kere fiyat araştırıyorum.
Tek çocuk var , öyle et v.s. hergün zaten yemiyoruz.
Karı koca çalışıyoruz.
Dışarda yemek zaten hayal oldu.

Yaşım 50 hala çalışmaya devam...

Kart dökümüne bakıyorum asgari ücret kadar nerdeyse kart ödemesi geliyor.

Tek maaşla geçinenleri takdir ediyorum.

Bazen sorun bendemi nerden kısarım diyorum ama kısacak birşey yok

Faturalara hiç girmiyorum önümüz kış zaten.

Ama ortada bir gerçek var görebilene , görmek isteyene...

Şimdi konunuzu sabote etmek gibi olmasın da… ben bebek bekliyorum ve bebiş gelince işe ara vereceğim (3 yıl kadar) tek maaşa düşeceğiz. Çocuk bu kadar masraflı birşey mi diye korkuyorum konuları okuyunca. Yurtdışındayım, çocuk parası demeyin o aylık 150 Euro birşey emmezse mamasına gidecek zaten emerse de bezine. Türkiye’de durumları duyuyorum, sizce bebek olunca geçinmek zorlaşıyor mu?

Dün eve geç gittim.
Dürümle'den dürüm yeriz dedik ama zaten içecegi ile beraber çıtır tavuk dürümü 35 tl idi aman dedim gerek yok.
Eve geçtik sebzeli domatesli bulgur pilavı ile tarhana çorbası yaptım yedik ve doyduk :KK70:

İşte bu bir lüks değil aslında ama bu onu bile lüks olarak düşünüyoruz.

Ben Gardropsa ürün koymuştum.
Tüm ölücüler orada 50 TL yazıyorum mesela 20 olur mu , 15 olur mu diye yazanlar var .
Bi sinir geliyor insana 😅
Bundan bende muzdaribim ya.
Oğlumun eski montunu koydum, pek de giymedi. 60a koydum. Bana 42 lira teklif ediyor. Terbiyesizlik artık yani. Zaten uyguna koymuşum çorap parası teklif etmeye de utanmıyorlar

İşyerine bir arkadaş temizliğe geliyor eşi çalışmasına izin vermiyormuş ama kendi masrafım için ikna ettim dedi.(Dediğine göre sadece bize geliyor 2 hafta da bir)

Ev kendininmiş 3 çocuk biri üniversite 2 si orta okula gidiyor.

Geçiniyoruz çok şükür hiç bir eksiğimiz yok diyor.

Kendime dönüp bakıyorum. İhtiyacım olan bir şeyi bile alırken 40 kere fiyat araştırıyorum.
Tek çocuk var , öyle et v.s. hergün zaten yemiyoruz.
Karı koca çalışıyoruz.
Dışarda yemek zaten hayal oldu.

Yaşım 50 hala çalışmaya devam...

Kart dökümüne bakıyorum asgari ücret kadar nerdeyse kart ödemesi geliyor.

Tek maaşla geçinenleri takdir ediyorum.

Bazen sorun bendemi nerden kısarım diyorum ama kısacak birşey yok

Faturalara hiç girmiyorum önümüz kış zaten.

Ama ortada bir gerçek var görebilene , görmek isteyene...
Geçinmek kişiden kişiye değişiyor, bu ay maddi olarak kötü durumdayım ama hep keyfi harcamalarım kalıcı makyaj, cilt bakımı falan yaptırdım mesela. Bunlar benim eski hayatımda da vardı, devam ettirmek istiyorum ve bana lüks gelmiyor, pek çok kişiye lüks gelir. Bazısı peynir ekmekle doydum der, tatil nedir bilmez ama karnın tok geciniyorum der, bazısınin gece hayatı vardır, yetiremiyorum der

Defactoda 499 TL sweat görünce şaşkınlıkla fırlattığım geldi aklıma yorumunuzu görünce .😂😂😂
Bir kat aşağıya indim Decathlondan aldım. 299 TL idi sanırım bin kat kaliteli.
sen defactosun kendine gel deyip tabelasını tekmeleseydin😂

Geçinmek kişiden kişiye değişiyor, bu ay maddi olarak kötü durumdayım ama hep keyfi harcamalarım kalıcı makyaj, cilt bakımı falan yaptırdım mesela. Bunlar benim eski hayatımda da vardı, devam ettirmek istiyorum ve bana lüks gelmiyor, pek çok kişiye lüks gelir. Bazısı peynir ekmekle doydum der, tatil nedir bilmez ama karnın tok geciniyorum der, bazısınin gece hayatı vardır, yetiremiyorum der

Katılıyorum size

Dün eve geç gittim.
Eve geçtik sebzeli domatesli bulgur pilavı ile tarhana çorbası yaptım yedik ve doyduk :KK70:
Sokak dayıları bırak tavuğu çayı bile çok görüyorlar artık,kır dizini evde iç diyorlar..
Adam çay içmeyi bile lüks görüyor.

Şimdi konunuzu sabote etmek gibi olmasın da… ben bebek bekliyorum ve bebiş gelince işe ara vereceğim (3 yıl kadar) tek maaşa düşeceğiz. Çocuk bu kadar masraflı birşey mi diye korkuyorum konuları okuyunca. Yurtdışındayım, çocuk parası demeyin o aylık 150 Euro birşey emmezse mamasına gidecek zaten emerse de bezine. Türkiye’de durumları duyuyorum, sizce bebek olunca geçinmek zorlaşıyor mu?
ben de bebek bekliyorum. çok az kaldı inşallah. şöyle diyim iyi marka bebek bezinin tanesi 5 liraya geliyor nerdeyse. bi hastane çıkışı sıradan olanı 300-400 bi paket ıslak mendil min 12 lira vs vs vs
şu an Türkiye de bebek ve çocuk cidden lüks

Ben Gardropsa ürün koymuştum.
Tüm ölücüler orada 50 TL yazıyorum mesela 20 olur mu , 15 olur mu diye yazanlar var .
Bi sinir geliyor insana 😅
bide o var. oğlumun bir jean pantolunun koydum tertemiz ama sonra birisi yazdı dizinde ip kaçığımı var dedi o diyene kadar farketmemiştim. sonra baktım ki var. almaktan vazgeçti ama inan hiç belli olmuyordu :(

Bunu ben de merak ediyorum ya. Biz de bebek düşünüyoruz, işten 3 ay önce ayrıldım, farklı sebepten. Eşimin maaşı ülke standartlarına göre iyi ama yine de ucu ucuna yetişiyoruz. Eli yüzü düzgün bebek arabaları 800 eurodan başlıyor. Burda çocuk parası veriliyor mu bilmiyorum ama pandemide hiç yardım almadık mesela. Şehirden köye taşınmayı düşünüyoruz kira yüzünden. (küçük bir avrupa ülkesindeyim)

Helal yoldan kazanan herkes yetiştiremiyor normal. Valla memur arkadaş bekar maaşı kadar kredi kartı borcu varmış. Ben de 2 çocuk büyütüyorum tek başıma tek maaş ama ben de yetiştiremiyorum. 2 maaş alanlarda yetişmiyor. Çünkü herşey pahalı
Helal yoldan kazanıyoruz ve yetişiyoruz herşeye buna ne diyeceksin? İyi yaşayan,yetişemiyorum demeyen herkes haram yoldan mı kazanıyor?

Bundan bende muzdaribim ya.
Oğlumun eski montunu koydum, pek de giymedi. 60a koydum. Bana 42 lira teklif ediyor. Terbiyesizlik artık yani. Zaten uyguna koymuşum çorap parası teklif etmeye de utanmıyorlar
Ben de oğlumun lisanslı küçük gelen yağmurluğunu koydum 75 e 40 olur mu yazmış , ayıp yani artık. Geçen de böyle yazan birime patladım. 40 a varsa haber verin neredeyse ben de alayım yazdım 🙄

Ben de oğlumun lisanslı küçük gelen yağmurluğunu koydum 75 e 40 olur mu yazmış , ayıp yani artık. Geçen de böyle yazan birime patladım. 40 a varsa haber verin neredeyse ben de alayım yazdım 🙄
Bir kere giydiğim nişan elbisemi abiye uzun ,koydum 150 olur mu demişler. satıyorum diye meteliğe kurşun mu atıyorum sanki

Az önce marketten geldim, peyniriydi tereyağıydı birkaç ıvır zıvırdı 500 lira tuttu. Çok zor geçinmek.

Verebileceğim tek tavsiye, herhangi bir alanda kendinizi geliştirip freelance işler yapmanız. Grafik tasarım olur, photoshop olur, aklınıza ne geliyorsa. 2 dolara, 3 dolara işler yapa yapa büyük birikiminiz olur.
İnternetten baktım şimdi hep ingilizce :( yok mudur türkçe yapılacak işler.Biraz bilgi verebilir misiniz?

Kardeşim çk haklısın. Artık sokağa çıkmaya korkar oldum. Oluk oluk para gidiyor. Geçen gün telefünum bozuldu zannettim. Sırf tamiri dünya para tutuyor. Yenisini almaya gücüm de yok. Kalbim çarpa arpa tamirciye gittim. Tamire gerek olmadan halletti :) Ama gidene kadar nasıl oldum bilemem.

Back
X