- Konu Sahibi elifff_____
-
Neden mümkün olmuyor, paşa araba ile gidecek benzin bitince parasida suyu çekince senden isteyecek.Bende isterdim ama şu an pek mümkün değil
Otobüs kullanıcam artık bi süre
Kusura bakma da aptallık etmissin. Şimdiye kadar almadığın hata.Ya bide ben hep sahte şeyler takardım ayda yıda bi aldım yani
Evli değilken hiç tartışmayacakmışız gibi gelen bir konu yüzünden tartıştık
Dün akşam bi arkadaşıyla beni işten almaya geldi eşim ben arabanın arkasında telefonla uğraşıyorum, arkadaşına diyoki kardeşlerim yüzünden çok sıkıştım dert yanıyo işte..
Haftasonu düğün bi düğün var bankamatiğin önünde durduk ben para çekicektim bibaktım sadece 300 tl kalmış, oysa daha fazlaydı..
Yani kardeşlerine verdiği için benden ne kalırsa hesabına aktarıyo..
Neyse eve geldik konu açıldı sordum daha fazla vardı diye yine kendi hesabıma aktardım dedi lazım olursa gönderirim dedi
Vee konu uzadı tartıştık, biraz sabretsen çok harcama yapmasan filan dedi(bin lira harcadım bu ay) ama yani herşeye gidiyo para sadece benim kıyafetlerime filan değil yani markete gidiyorum bazen, bşy alınacak oluyo ,hastane masrafı oluyo, hediye, okulun aylık harcamaları vs..bin lirayıda aşıyorum 1500 de oluyo
Benim harcamalarıma laf etti laf saydı, kardeşlerine sesi çıkmıyo, ben çok harcadığım için vicdansızmışım, tabi suç bnde laf etmedim onlara verdiği paraya laf etseydim de bari haketseydim vicdansız lafını.
Durmadan laf sayınca bende dedimki birilerinin eşleri otursun keyif çatsın ben sabahtan akşama kadar ayaktayım oh ne güzel..
Çok tartıştık işte ayrı uyuduk ama saydığı laflar yenilir yutulur değildi kendime aldığım kolyeye bile laf etti ki eltilerim daha iyilerini takıyolar emin olun.
Ben bundan sonra paramıda hakkımıda helal etmiyorum ve onu yine beddua etmeden Allah a havale ediyorumm
Eşinizin size sormadan yaptığı bu hareket hiç hoş değil. Size katılıyorum ama kardeşlerinin de durumu nasıl bilmiyorum ama eğer durumları kötü ise onlara destek çıkması tabiki güzel ama size ne yaptığı tam olarak söylemeden yapması ve arkanızdan iş çevirir gibi yapması kötü olmuş. Harcamanızın 1000-1500 olduğunu yazmışsınız eğer durumunuz bu miktarı karşılayabilecek ve evinize zora sokmadığı sürece bence sıkıntı yok. Sizde sonuçta maaşınızın çoğunu kendinize ayırmıyormuşsunuz k i zaten ev masrafları olduğunuda söylemişsiniz. Sanırsam çocuğunuz yok . İleride çocuğunuz olduğunda eşiniz hala bu şekilde para göndermeye devam ederse daha zor olur . Çocuğunuzun masrafları nasıl karşılanacak . Bence sakin sakin, kalp kırmamaya özen göstererek eşinizle konuşmayı deneyin. Kavga etmeye başlarsanız bu sefer kendiniz söylüyorsunuz kolye aldım laf etti diye bildiğin yüzünüze vurmuş.
Mutfak masraflarınıda ben alıyorum, her ay değil bu ay 1500 harcadım hatta bi miktarını hiç harcamadım biriksin istiyorum çünkü.hastane masrafımda oldu benim ,kendi yeğenlerine hediye aldım ayrıca doğumgünleriydi.İyi de 1000 ya da 1.500 tl çok fazla değil mi bu kadar harcama ne alıyor olabilirsiniz ki. Zaten eşiniz kendi hesabına aktarıyorsa o yapıyordur alışverişleri hep siz yapmıyorsunuzdur yapıyor olsanız bile çok fazla. Sizden kısmak için öyle yapmış emin olun para sizde kalsa siz harcarsınız öyle bir yapınız var. Siz harcarken üstünüze başınıza takılara onun kardeşine vermesi niye sorun oluyor o da veriyorsa kendi maaşından veriyor. Tüm evin harcamaları sizde bile olsa o kadar para gider mi?
Şu an değil ama alıcam tabi kiNeden mümkün olmuyor, paşa araba ile gidecek benzin bitince parasida suyu çekince senden isteyecek.
Evet aynen öyle çok güzel yazmışsın eline sağlıkEski konunu hatırlıyorum,oradada söylemiştim zaten yaptığı doğru değil diye.
O kardeşlerine verirken sana sormuyor sende verme etme demiyorsun (eski konundan hatırladığım kadarıyla)karışmaya hakkı yok,parasıni hesapsızca dağıtıp senin maaşını kendi hesabına aktarmaya hiç hakkı yok. Oda gayet yüklü bir miktarı şak diye veriyordu kardeşine değil mi?
Çalışan kadınsın 2 günlük tatil bile denemeyecek kaçamağı sana çok görmüştü bu adam zaten.
İhtiyaçlarını almaya devam et. Maaş kartınıda verme. Cebindeki para ile halletsin,sanada laf etmesin bir zahmet.
Normal şartlarda evlilikte senin benim hesabı yapılmasına karşıyım ama senin eşin bunu hakediyor.
Zaten iyi sansınlar diye ses çıkarmamazlık yapmadım onları kendi kardeşim yerine koydum ama evet öyleymiş çokkk haklısınSen hala çok iyi niyetlisin elif, bu kadar iyi olma. Sanma ki sen ses çıkarmasan, kocanın kardeşlerine senin maaşının verdiği güvenle yaptığı yardımları eleştirmesen, başına kakmasan seni iyi sanacaklat ve kıymet bilecekler! Öyle bir dünya yok ne yazık ki... bu kadar iyi oldun muydu ancak daha fazla sömürmek isterler vicdansız da derler kalpsiz de merhametsiz de cimri de! Olmadığın bişi kalmaz yani bu lafları sakın ola yeme..
cnm abisinin işi var eşimle aynı maaşı alıyor. ama biz ben çalışıyorum dye iyi geçiniyoruz onlar tek maaş ya geçinemiyolarmış. benım anlamadığım ben işsizken bizde tek maaşla gayet iyi geçiniyoduk madem geçinemiyolar eltim çalışsın banane yaa ayyy sinirim zıpladı Allah başka dert vermesinde en sinir olduğum konu buYa bişey daha anlatıcam deray vermycektim ama içime atmak istemiyorum..
Şimdi bizim paranın çoğu kardeşlere gidiyo kalanıyla diğer masrafları karşılıyo eşim denen kişi bende alışveriş filan yaptım diye laf etti kolyeye laf etti ve benim bi eltimin babası baya varlıklı(eltimin adı xolsun) sen kendini xle bir tutma onun babası para içinde yüzüyo dedi. Bende dedimki ben o kolyeyi ne koca parasıyla nede baba parasıyla aldım kesti sesini
Ama öadem o kadar varlıklı damadına yardım etsin demek gelmedi aklıma
Senin ki daha sinir bozucuymuş gerçekten, konuyu hatırlar gibi oldum.madem öyle oda çalışsın çok mu zorcnm abisinin işi var eşimle aynı maaşı alıyor. ama biz ben çalışıyorum dye iyi geçiniyoruz onlar tek maaş ya geçinemiyolarmış. benım anlamadığım ben işsizken bizde tek maaşla gayet iyi geçiniyoduk madem geçinemiyolar eltim çalışsın banane yaa ayyy sinirim zıpladı Allah başka dert vermesinde en sinir olduğum konu bu
bende karşıyım ama benim eşimde bnu hakediyor keşke böyle olmasa ama bari kendi paramı kurtarayım dedim vermiyorumEski konunu hatırlıyorum,oradada söylemiştim zaten yaptığı doğru değil diye.
O kardeşlerine verirken sana sormuyor sende verme etme demiyorsun (eski konundan hatırladığım kadarıyla)karışmaya hakkı yok,parasıni hesapsızca dağıtıp senin maaşını kendi hesabına aktarmaya hiç hakkı yok. Oda gayet yüklü bir miktarı şak diye veriyordu kardeşine değil mi?
Çalışan kadınsın 2 günlük tatil bile denemeyecek kaçamağı sana çok görmüştü bu adam zaten.
İhtiyaçlarını almaya devam et. Maaş kartınıda verme. Cebindeki para ile halletsin,sanada laf etmesin bir zahmet.
Normal şartlarda evlilikte senin benim hesabı yapılmasına karşıyım ama senin eşin bunu hakediyor.
şuan borcumuz var benim maaşım ona brikiyor ama borç btincede kendime araba alıcam yine ona vermicemmmm :)Senin ki daha sinir bozucuymuş gerçekten, konuyu hatırlar gibi oldum.madem öyle oda çalışsın çok mu zor
Neyse ki hallolmuş
Bak inan bana,verdikçe iyi olmayacaksın. Ki zaten bunca zaman verdiğine karışmamışsın,verme dememişsin hatta ikinci kardeşe yapılacak yardıma bile ses etmemişsin. O onun parasıysa (sana sormadan verdiği için böyle diyorum)buda senin saatlerini satarak kazandığın ,emeğinin karşılığı olan para. Eşin öyle harcıyorsa sana güvenip,bir zahmet ağzını kapatsın,ses etmesin.Bana kızcaksınız ama ben hala para bermesinde değilim bana saydığı laflardayım. Yani madem şıkışıyoruz o zaman onlara verdiğin paradan kıs,yadabana güzelce söyle
Ama yok gözü dönmüştü resmen
Eltinin babası yardim etsin o halde. Madem para içinde yüzüyor,sen neden tatilden,ihtiyaçlarından feragat ediyorsun hemde çalışıp kendi paranı kazanırken?Ya bişey daha anlatıcam deray vermycektim ama içime atmak istemiyorum..
Şimdi bizim paranın çoğu kardeşlere gidiyo kalanıyla diğer masrafları karşılıyo eşim denen kişi bende alışveriş filan yaptım diye laf etti kolyeye laf etti ve benim bi eltimin babası baya varlıklı(eltimin adı xolsun) sen kendini xle bir tutma onun babası para içinde yüzüyo dedi. Bende dedimki ben o kolyeyi ne koca parasıyla nede baba parasıyla aldım kesti sesini
Ama öadem o kadar varlıklı damadına yardım etsin demek gelmedi aklıma
İnternet şifreni değiştir. Giremesin internet hesabına,gelip sorarsa ki soracak parasi bitince mecbur"ben vicdansızmışım ya bana yakışanı yaptım,x'in babası gibi para içindede yüzmüyorum bu sebeple kendimi düşünmek zorundayım"diye çarp suratına geç. Terbiyesiz adam ya. Bulmuş senin gibi tek kelime etmeyen insanı,parasını istediği gibi harcıyor paşam,sana gelince sık biraz,bekle biraz. E tamamda neyi bekleyeceksin ki,belli bir sure bile yok. 1 yıl sürmeyeceği ne malum.Evet aynen öyle çok güzel yazmışsın eline sağlık
370 tlye bilet almıştım onlarda iptal edilecek çünkü bu kavgadan sonra gitmeyiz artık
Ya ben sesimi çıkarmadım bi kere versin dedim bşy demedim hiç
ona rağmen ben kötü oldum bu nasıl iş ya
Aldığım kolyeyi diline doladı resmen
En iyisini yapmışsın. Böylesine bu yakışır. Yani empati yapıyorum,ben maaşımı kardeşime,arabama vs harcasam,eşimde tek kelime etmese ben o eşi başımın üstünde taşırım,geçip karşısına harcama etme demem,diyemem ayıp yahu.bende karşıyım ama benim eşimde bnu hakediyor keşke böyle olmasa ama bari kendi paramı kurtarayım dedim vermiyorum
şuan borcumuz var benim maaşım ona brikiyor ama borç btincede kendime araba alıcam yine ona vermicemmmm :)
benım eşiminde maaşı benden çok iyi ama ev kredi araba kredi falan birşey kalmıyor benım maaşım yardımcı kadına da pazarada kendime yetiyor halaa dönüp benım maaşımın azlıgıyla alay ediyor bazen gülerek ,
son alay etmesinde bu ay benım yaptıgım butun masrafları sen yapacaksın kuruş vermıyorum hiç bir ödemeyi yapmayacam kartlarımıda sen ödeyeceksin dedim ama çok ciddi ve sinirliydim ,
konu paraysa yapacagımı bilir , hemen dönüş yaptı başladı özür dilemeye , kararlı olacan madem abise yardım ediyor kendi maasından etsin sana dokunmasın sendne para istemesin bakalım ne yapacak.
Aynen dediğin gibi söylycem vicdansızım madem ona göre davranıyımBak inan bana,verdikçe iyi olmayacaksın. Ki zaten bunca zaman verdiğine karışmamışsın,verme dememişsin hatta ikinci kardeşe yapılacak yardıma bile ses etmemişsin. O onun parasıysa (sana sormadan verdiği için böyle diyorum)buda senin saatlerini satarak kazandığın ,emeğinin karşılığı olan para. Eşin öyle harcıyorsa sana güvenip,bir zahmet ağzını kapatsın,ses etmesin.
Eltinin babası yardim etsin o halde. Madem para içinde yüzüyor,sen neden tatilden,ihtiyaçlarından feragat ediyorsun hemde çalışıp kendi paranı kazanırken?
İnternet şifreni değiştir. Giremesin internet hesabına,gelip sorarsa ki soracak parasi bitince mecbur"ben vicdansızmışım ya bana yakışanı yaptım,x'in babası gibi para içindede yüzmüyorum bu sebeple kendimi düşünmek zorundayım"diye çarp suratına geç. Terbiyesiz adam ya. Bulmuş senin gibi tek kelime etmeyen insanı,parasını istediği gibi harcıyor paşam,sana gelince sık biraz,bekle biraz. E tamamda neyi bekleyeceksin ki,belli bir sure bile yok. 1 yıl sürmeyeceği ne malum.
Off sinir oldum yine vallahi.
Az bile mi söylemişElif öbür konunu da okumuştum adam para yok tatili iptal edelim deyince sen de kolye mi aldın
Valla az bile söylemiş
Olağan bir dönem değil adam bu süreçte yardım ediyor sen de zorunlu harcamalar dahi kısılabilecekken kolye alıyorsun
Cidden evlilik olgunluğu yok ilişkinizde
Karşımda ayıp günah bilmeyen bi eş var benimEn iyisini yapmışsın. Böylesine bu yakışır. Yani empati yapıyorum,ben maaşımı kardeşime,arabama vs harcasam,eşimde tek kelime etmese ben o eşi başımın üstünde taşırım,geçip karşısına harcama etme demem,diyemem ayıp yahu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?