- 18 Ocak 2018
- 2.996
- 8.078
- 158
- 33
Sana haksızlık gibi geliyosa sen annen baban sana haksızlık yaptığında karşı çıkarsın kendi evlatlarına da hakkaniyetli olursun elalem daha hayattayken hangi çocuğuna ne verir hak mı değil mi sana bunu yorumlamak düşmez daha kocan bile olmayan adamın malının mülkünün hakkının konusu sana düşmedi yaniArkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
Enflasyona göre mi olacak 500 binin geri ödemesi? Çünkü bugünün 500 bin tlsi yarının bir milyonu. O işler öyle hesaplanmaz yani anlayacağın. Daha ortada söz yok nişan yok, neden onların işine karışıyorsun ki?Ödüycem tabikde annesi babası ne kadar verdiyse bize okadar fazla alır.
Aileler anlaşmış, kimse mağdur edilmiyor onlar kendi aralarında sorun görmüyor ise sizin daha yolun başında bunu demeniz uygun olmamış. Empati yapın sizin kardeşiniz veya ablaniz olsa aileniz ile anlaşsaniz ve evlenecek olduğunuz kişi bunu dedi ne dersiniz.Arkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
Eeee haksız mı eski sevgiliniz?Arkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
Eş de olsalar miras payında söz hakkı olamaz. Geleceğini düşünüyorsa da çalışsın çabalasın, mal mülk edinsin kendine. Elalemin malına göz dikerek gelecek mi düşünülür?Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, size de hak veriyorum ancak haksız olduğunuz yer siz sevgilisiniz eş değilsiniz. Evet belki geleceğinizi düşünüyorsunuz ama aranızda resmileşen herhangi bir şey yok. Nişanlı olsanız bile böyle olacaktı. Eşi olsanız bile aranız bozulacaktı. Eski sevgiliniz bu durum rahatsız olmuyor, bu yüzden mesele sizi ilgilendirmiyor aslında.
Aaaa para da neymiş. İstediğine versin kayınvalideniz.Bana bu her şey eşit olsun kafası asıl adaletsiz geliyor.
Benim de annemler 6 kardeş. İçlerinden biri hiç evlenmedi, çalışmadı da. Dedem ölmeden önce hepinizin işi evi geliri var. Kardeşiniz yaşadığı sürece tarla gelirleri ve ev onun olacak dedi. Teyzem 75 yaşına gelene kadar aynen böyle oldu. Teyzem artık sizinle eşit paylaşacağım dedi ve zorla tarla parasından vermeye başladı. Hala dedemin evinde o oturuyor tabii. O bunu tercih etmese ne yengeler ne enişteler karışamazdı böyle devam ederdi.
Benim eş ailesi mesela her şeyi güya eşit yapıp adil oluyorlar. Eşimin abisi 18 yaşından itibaren çalışmış kazanmış, eşim mezun olur olmaz özel sektörde öğretmenlik yapmış. Kendilerine çok az harçlık alıp tüm parayı ailesine vermişler. Üçüncü kardeşse bir gün bile işe girip çalışmayıp evde bilgisayar oyunu oynayan bir tip. Şimdi eşit olsun diye bana takılan kadar altını bekar işsiz kayınbiradere de alıp vereceklermiş
Ve buna adalet diyorlar.
Abi 20 sene kazandığını verdi eşim 12 sene ama kardeş yattığı yerden her kuruş eşit alacak. Sorsan adil. Ama bence eşit ama adil değil. Bal gibi de kardeşlerinin hakkına giriyor
Siz belki hakkaniyetli olsun diye düşünüp, iyi niyetle konuştunuz ama bu konularda konuşmaya hakkımız yok hiçbirimizin. Herkesin kendi ailesi ile olan durumu. Eş bile olsa dışarıdan birinin fikir bildirmesi uygun değil. Aynı şekilde eş ilişkisine de kök aile karışamaz. Tüm ilişkiler kendi içindedir.Arkadaşlar geçende sevgilimle ailelerimiz tanıştı ev konusu açılınca abisi direk bizim ev annemle babamin oturduğu yer benim olucak dedi bende sonra sevgilime sordum haksızlık degilmi bu diye normalde sevgilime TOKİ çıktı ilk toplu para ödeniyomuş 500 bin lira ailesi vericek gerisini biz oduycez o toplu parayı ödedikleri için diğer evden hak vermiyceklermiş bize kim nerde oturursa o ev onun. Olucakmiş bende dedimki ilerde mesela herkes hakkını alır abine 500 bin lira fazla veririz hak gecmesin herkes hakkını alsın o evdende diye haksızlığı hiç sevmeyen biriyim çünkü 500 bin lira nerde o ev nerde eşit olmuyo TOKİ olsa bile gerisini biz ödüycez bunu dedim diye benden ayrıldı seni yanlış tanımışım keşke seni tanimasaydim dünya malına tapiyosun ölümlü dünyada bana bu dünyayı değil öbür dunyayi düşünen insan lazım diyo paragöz çıktın sen sen ne hakla o evden istersin dedi ve ayrıldı benle yola çıkılmazmış bana haksızlık gibi geliyo siz ne düşünüyorsunuz ben suçlu muyum bu konuda.
ya kendi içindedir deSiz belki hakkaniyetli olsun diye düşünüp, iyi niyetle konuştunuz ama bu konularda konuşmaya hakkımız yok hiçbirimizin. Herkesin kendi ailesi ile olan durumu. Eş bile olsa dışarıdan birinin fikir bildirmesi uygun değil. Aynı şekilde eş ilişkisine de kök aile karışamaz. Tüm ilişkiler kendi içindedir.
Eşi de olsa karışamaz. Aileden kalan miras anne-baba-kardeşler arasında anlaşılması gereken bir konu. Aksi, eşini ailesine karşı doldurup "bize az veriyorlar" diye fitne çıkaran gelin/yenge/elti oluyor.Niye sevgilisisin karışamazsın diyorsunuz ki sonuçta evlenecekler ve kız da abisi öyle diyince yorum yapmış haksızlık yapılıyor diye kendince öyle düşünmüş böyle dedi diye sen paragözsün diyip ayrılması mı lazım eğer ki başta düzgün mantıklı bir açıklama yapmadıysa bu sevgilisinin suçu bana göre eğer ki biz böyle karar verdik adil olduğunu düşünüyorum diye anlatsaydı, anlattı da hala tartışmaya döndüren sen olduysan bir şey diyemiycem ama yorum yaptın diye direkt ayrıldıysa bence sevgilisi de o kadar iyi biri değil.
Zaten ben de tam olarak öyle diyorum farkındaysanız. Kimsenin parasında pulunda gözüm yok bana zaten yeterli miras kalacak. Kimsenin mirasında değilim.Aaaa para da neymiş. İstediğine versin kayınvalideniz.
Bali nereden çıktı ayol?çok sıkıcı mevzular ya. bazen sırf şu olaylar yüzünden evlenmek fecii angarya geliyor. es kaza şu muhabbetlerin içine düşerim diye korkuyorum. kayınvalide, bacanak,yenge,damat,miras,altın,mehir.... eltime çok verdiler bana az verdiler ve daha niceleri. dünyada ne nimetler var millet balide coconat suyu yudumluyor, deniz kum güneş yorgunluğundan hafif mayışmış şekilde akşam yemeğine hazırlanıyorlar..ya payıma düsen bunlar olursa napcam amk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?