paragöz çıktın dedi

Sana haksızlık gibi geliyosa sen annen baban sana haksızlık yaptığında karşı çıkarsın kendi evlatlarına da hakkaniyetli olursun elalem daha hayattayken hangi çocuğuna ne verir hak mı değil mi sana bunu yorumlamak düşmez daha kocan bile olmayan adamın malının mülkünün hakkının konusu sana düşmedi yani

Ödüycem tabikde annesi babası ne kadar verdiyse bize okadar fazla alır.
Enflasyona göre mi olacak 500 binin geri ödemesi? Çünkü bugünün 500 bin tlsi yarının bir milyonu. O işler öyle hesaplanmaz yani anlayacağın. Daha ortada söz yok nişan yok, neden onların işine karışıyorsun ki?

Aileler anlaşmış, kimse mağdur edilmiyor onlar kendi aralarında sorun görmüyor ise sizin daha yolun başında bunu demeniz uygun olmamış. Empati yapın sizin kardeşiniz veya ablaniz olsa aileniz ile anlaşsaniz ve evlenecek olduğunuz kişi bunu dedi ne dersiniz.
Evliliklerde en çok sorun bu ailelere yardım etme destek olma destek istemeden çıkıyor. O yüzden kimse kimsenin aile işine karışmasın en güzeli

Eeee haksız mı eski sevgiliniz?

eşiniz değil bişe değil ne hadle hangi ev kimin olacak karışıyorsunuz

Ya Allah aşkına lütfen noktalama işaretleri kullanın, o kadar anlam bozukluğu var ki bu yazıda...
Konuya gelince, daha resmiyette gelin bile değilsiniz elalemin malına,mülküne,düzenine karışacak bir vasfınız yok.

Eş de olsalar miras payında söz hakkı olamaz. Geleceğini düşünüyorsa da çalışsın çabalasın, mal mülk edinsin kendine. Elalemin malına göz dikerek gelecek mi düşünülür?

Size ne? Sizin eviniz mi? Hak hukuk size ne? Para gözlülüğünüzü bilemem ama hadsizlik yapmışsınız.

Aaaa para da neymiş. İstediğine versin kayınvalideniz.

diyelim ki haksızlık

ki öyle mi bilmiyoruz belki abisi uzun süredir çalışıp eve katkı yapıyor? belki sizin sevgilinize ileride veirlecek başka bir köy evi filan var o şekilde bir denge olacak?

bunları bilmiyoruz. ama hadi size 500 bin ona direkt bir ev tapusu olsun. böyle haksız gibi dursa da bu bile anne-babanın ölmesiyle alakalı, anne baba ölmeden evin tapusunu bile verseler (ki veren çok azdır) ne olcak adam evlenince gelini babasının evine mi getirecek? o geline haksızlık asıl o zaman.

neyse diyorum ya hadi gerçekten haksızlık olsun
o zaman siz deseniz ki daha evlatları arasında bu kadar haksızlık yapıyorlar, eşit davranmıyorlar, bana neler ederler ne biliyim hep o abiyi mi kayıracaklar hep ona mı yapacaklar, maddi manevi hep ona mı çalışacaklar benimkini ezecekler mi şimdiden böyleyse, diye siz işkillenseniz, yeri o zaman

ama siz o kadar para eksenli konuşmuşsunuz ki demek, adam işkillenmiş

Niye sevgilisisin karışamazsın diyorsunuz ki sonuçta evlenecekler ve kız da abisi öyle diyince yorum yapmış haksızlık yapılıyor diye kendince öyle düşünmüş böyle dedi diye sen paragözsün diyip ayrılması mı lazım eğer ki başta düzgün mantıklı bir açıklama yapmadıysa bu sevgilisinin suçu bana göre eğer ki biz böyle karar verdik adil olduğunu düşünüyorum diye anlatsaydı, anlattı da hala tartışmaya döndüren sen olduysan bir şey diyemiycem ama yorum yaptın diye direkt ayrıldıysa bence sevgilisi de o kadar iyi biri değil.

Siz belki hakkaniyetli olsun diye düşünüp, iyi niyetle konuştunuz ama bu konularda konuşmaya hakkımız yok hiçbirimizin. Herkesin kendi ailesi ile olan durumu. Eş bile olsa dışarıdan birinin fikir bildirmesi uygun değil. Aynı şekilde eş ilişkisine de kök aile karışamaz. Tüm ilişkiler kendi içindedir.

ya kendi içindedir de

şimdi ailenin 1 tane evi varsa
evin tapusunu da abiye vereceklerse

bunlar (bunlar dediğim anneyle baba) nerde kalacaklar abi evlenince?

biraz abinin evinde biraz bu çiftin evinde mi kalacaklar mesela?

böyle şeyler önemli, evlenecek bir çift bunları konuşmalı, bilmeli.

ha ama para para para diye bir izlenim vererek değil tabi.

Eşi de olsa karışamaz. Aileden kalan miras anne-baba-kardeşler arasında anlaşılması gereken bir konu. Aksi, eşini ailesine karşı doldurup "bize az veriyorlar" diye fitne çıkaran gelin/yenge/elti oluyor.

Konu sahibi müstakbel kayınvalide ve kayınpeder ölüp miras bölüşüldüğünde abiye 500.000 tl fazla vermeye kadar hesaplamış.
Diğer evin ederini, payları bölmüş, kendi evlerinden daha yüksek çıkınca da itiraz etmiş.
Ayaküstü bayağı hesap kitap yapmış yani.

Daha annem babam hayattayken "onlar ölünce kardeşine pahalı ev kalacak" diye dertlenen insana para konularında ben de güvenmem ki.

Haklısın.
Ailenin enayisi ile evlenmek bence bir kadının kabusu.
Senin düşüncen doğru, bunu kim olsa düşünür.
Düşünmem diyene de ben inanmam.

Seni suçluyor ama abisinin konuşması çok mu doğru. Kardeşinin evleneceği kızın evine gittiklerinde anamın babamın evi benim olacak demesi…
Tabi burda herkes sana yüklenir, karşı tarafı kimse görmez.
Ailece oturup konuşulmuş ve abi size bu konuşmayı yapmış değil yapabilmiş.

500 bin tl nin karşılığı olarak altın, euro, gümüş vs ile karşılaştırılıp miktar ne ise ileri de o miktarı verirsiniz.

Ama 500 bin tl veriyorlar diye bir eve kardeş konamaz.
Ya da 500 bin tl abisine versinler.

Evi abisi mi almış annesine ve babasına benim diyor.

Aileler böyle yapma devam etsin, adamlar da ailenin enayisi olmaya devam etsin.
Bu uyanık abi her olur işi bozar.

Burada gelin olarak kimse kimsenin malına göz koymuyor. Bu olay ileri olacak bu minvaldeki durumlara da ışık tutuyor.

Bak yoluna…

çok sıkıcı mevzular ya. bazen sırf şu olaylar yüzünden evlenmek fecii angarya geliyor. es kaza şu muhabbetlerin içine düşerim diye korkuyorum. kayınvalide, bacanak,yenge,damat,miras,altın,mehir.... eltime çok verdiler bana az verdiler ve daha niceleri. dünyada ne nimetler var millet balide coconat suyu yudumluyor, deniz kum güneş yorgunluğundan hafif mayışmış şekilde akşam yemeğine hazırlanıyorlar..ya payıma düsen bunlar olursa napcam amk

Aaaa para da neymiş. İstediğine versin kayınvalideniz.
Zaten ben de tam olarak öyle diyorum farkındaysanız. Kimsenin parasında pulunda gözüm yok bana zaten yeterli miras kalacak. Kimsenin mirasında değilim.
Sadece adalet ve eşitliğin aynı şey olmadığından bahsediyorum ama “para”kısmından başka bir kelimeyi idrak edemeyeceğinden eminim zaten

Bali nereden çıktı ayol?öyle hayaller bize lüks. Türk erkeği ile evlenirsen bunların içine düşme olasılığın yüzde seksen Yurtdışında takı süs eşyası. Az ve öz . Kavga vs de olmuyor o yüzden. Biz de bir çeşit ticaret . Bugün taktım , yarın araba alacağım geri ver , borcum var geri ver. Saçmalıklar saçmalıklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…