- 19 Mayıs 2020
- 47.403
- 212.945
- 598
- Konu Sahibi cesursincap
-
Baba evine giderken de beraber gitmemek en mantıklısı bence de.Sen neden uçakla gitmiyorsun, @cesursincap? Seni darp eden adamın arabasına ne cesaret bineceksin saatlerce yol gideceksin? Ya yolda kavga çıkarsa yine darp ederse? Can güvenliğin yok, farkında mısın? Çocuklar da yanında olacak. Belki pişman olur, ikna eder geri döneriz umudu çok ağır kayıplar verdirebilir sana. Güzel güzel uçağa bin git, anısayac.com da bir kadın adı daha görmek istemiyorum.
Ben 2 çocukla 9 saat otobüs yolcuğu yapıyorum. 2 saat havalimanına taksi ile gideceksiniz. Zor iş değil. Siz ikna edilmek istiyorsunuz. Bol bol zaman veriyorsunuz. O evden gitmedikçe, o davayı açıp boşamadıkça, kıymetli ailesi ile birbirlerini yiyecek zamana kadar başbaşa bırakmadıkça, sizin gözlerinizdeki soğukluğu görmedikçe pişman olmayacak. Unutun.En yakın havaalanı 2 saat uzakta. Aslında olablirdi taksiyle gideblirdim ama ondan kaçıp gitmem gerekirdi. Yoksa göndermez. Olay daha da büyüsün istemiyorum. Bir de ufaklığın o kadar çok eşyası var ki uçakta rezil olurdum.
Ne desem de bana inanmayacaksınız biliyorum ama benim isteğim ikna edlmek değil daha fazla kavga gürültü çıkmadan evime gitmek.Ben 2 çocukla 9 saat otobüs yolcuğu yapıyorum. 2 saat havalimanına taksi ile gideceksiniz. Zor iş değil. Siz ikna edilmek istiyorsunuz. Bol bol zaman veriyorsunuz. O evden gitmedikçe, o davayı açıp boşamadıkça, kıymetli ailesi ile birbirlerini yiyecek zamana kadar başbaşa bırakmadıkça, sizin gözlerinizdeki soğukluğu görmedikçe pişman olmayacak. Unutun.
Umarım kazasız belasız olur.Ne desem de bana inanmayacaksınız biliyorum ama benim isteğim ikna edlmek değil daha fazla kavga gürültü çıkmadan evime gitmek.
UmarımUmarım kazasız belasız olur.
eve temizliğe gelen ablaya yüksek para verin derler çocuk bakmaya gelen kadına neredeyse memur maaşı verin derler.alıştıkkkAyrıca ülkemde ne bol gönüllü insan varmış. Ayda 1200- 2000 TL arasında kim her ay yardım yapıyorda konu sahibine bol keseden sallıyor. Hadi onun yeğeniymiş bu kadar yolluyormuş o kadar kolay ahkam kesem üyelerde onun yarısı en az üçte biri yardım yapsa Türkiyede burs almayan çocuk kalmaz. Üstelik bu yeğenler bir telefon açıp telefon etmekten aciz. En azından elin garibanına yardım etsen bol bol hayır duasını alırsın. Adamın ekstradan birde annesine ev alması da cabası tabi.
Temizliğe gelene, çocuk bakana emeğinin hakkı olan bedelin verilmesini ( gündelikçiyse en azından emeklilik ve sağlık sigorta pirimi dahil , aylık asgari ücretin toplam bedelinin bir gün karşılığı artı günlük iş kazaları için sigorta,; eğer aylık sabit çalışansa çalıştığı günün asgari ücret karşılığı ve sigorta ) bende savunuyorum ve kendimde uyguluyorum. Ama aylık 1200- 2000 arası sabit bir gider ki anladığım kadarı ile iki tarafta memur iki memur maaşı ile üst dereceli memur bile olsa karısının emeğinide alarak ev geçindiren adam için konu sahibine paragözsün tabiki göndersin diyebileceğim birşey değil.. Eminim göndersin ne olacak diyenlerin çoğu evine gelen temizlikçiye iş kazası sigortası yapmayan, çocuk baktırken , burda piyasası böyle diyerek, sigortasız asgari ücretin yarısı maaş ödeyenlerdir. Zaten bizim milletin genel özelliğidir ele verir talkını , kendi yutar salkımı ata sözünü haklı çıkarmak.eve temizliğe gelen ablaya yüksek para verin derler çocuk bakmaya gelen kadına neredeyse memur maaşı verin derler.alıştıkkk
haklısınız ben de sömürmem ama asgari ücret fazlasını asla vermem bakıcıya .eve gelen kadının günlük hakkı da 200 den fazla olmamalı o da ev 3 odadan fazlaysa.ayy çok yoruluyorrr ver 300 ü deniyor sinir oluyorumm.günde 300 tl yi mühendis öğretmen hemşire vs kazanabiliyor mu?Temizliğe gelene, çocuk bakana emeğinin hakkı olan bedelin verilmesini ( gündelikçiyse en azından emeklilik ve sağlık sigorta pirimi dahil , aylık asgari ücretin toplam bedelinin bir gün karşılığı artı günlük iş kazaları için sigorta,; eğer aylık sabit çalışansa çalıştığı günün asgari ücret karşılığı ve sigorta ) bende savunuyorum ve kendimde uyguluyorum. Ama aylık 1200- 2000 arası sabit bir gider ki anladığım kadarı ile iki tarafta memur iki memur maaşı ile üst dereceli memur bile olsa karısının emeğinide alarak ev geçindiren adam için paragözsün tabiki göndersin diyebileceğim birşey değil.. Eminim göndersin ne olacak diyenlerin çoğu evine gelen temizlikçiye iş kazası sigortası yapmayan, çocuk baktırken , burda piyasası böyle diyerek, sigortasız asgari ücretin yarısı maaş ödeyenlerdir. Zaten bizim milletin genel özelliğidir ele verir talkını , kendi yutar salkımı ata sözünü haklı çıkarmak.
Ben kimsenin emeğini sömürmemeye çalışırım ama kendi emeğimide kıymet bilmeyen birine yedirmem. Zaten şu dünyada herkes herkesin hakkını verse ve kul hakkından çekinse yardıma muhtaç bir kimse kalmaz, yardım edecek bir durumda olmaz.
Peki size yaşattıklarını nasıl unutturacak? Vicdanı varsa kendi eşine nasıl el kaldırıyor?Anneleri çalışıyor mu bilmiyorum. Hiç görüşmedim. Ben evlendiğimde onlar yeni ayrılmıştı. Talep de onlardan gelmedi. Tamamen eşimin vicdan rahatlatma çabaları. Çok travmatik bir boşanma nedenleri var. Eşim aylık para göndererek ailesinin suçunu unutturacağını düşünüyor sanırım.
Şimdi geri dönüp baktım da kızınız değil oğlunuz varmış. Bu daha kötü. Çocuğun önündeki rol model berbat bir insan. Çocuğunuz için çıkarın bu müsveddeyi hayatınızdan.Peki size yaşattıklarını nasıl unutturacak? Vicdanı varsa kendi eşine nasıl el kaldırıyor?
Düşündünüz mü bunları hiç?
Fikirlerinize önem vermiyor, isteklerinize önem vermiyor, en önemlisi de size el kaldırıyor. Üstelik bir kızınız var ve onu bahane ediyorsunuz. Kızınız bunları göre göre normalleştirecek, farkında mısınız? İleride büyük ihtimalle babası gibi biriyle evlenecek. Kızınızın böyle bir evlilik yapmasını istiyor musunuz? Eşinden dayak yediğinde bunu normal karşılamasını mı istiyorsunuz? Ya da kendine değer verilmeyen ortamda tutunmaya çalışmasını mı?
Size tek tavsiyem: kendiniz için değil, kızınız için boşanın. Siz rol modelsiniz, kızınız güçlü bir anne görmeli.
Kayıplar yaşamışsınız, zor olmalı. Ama unutmayın, kızınız hala hayatta. Ve onun ona örnek olacak bir anneye ihtiyacı var.
Sen bu kafayla zor bosanirsinEn yakın havaalanı 2 saat uzakta. Aslında olablirdi taksiyle gideblirdim ama ondan kaçıp gitmem gerekirdi. Yoksa göndermez. Olay daha da büyüsün istemiyorum. Bir de ufaklığın o kadar çok eşyası var ki uçakta rezil olurdum.
Sormaa.ben zorla bir tane buldum 300 liraya geliyor umarım verdiğine deger.haklısınız ben de sömürmem ama asgari ücret fazlasını asla vermem bakıcıya .eve gelen kadının günlük hakkı da 200 den fazla olmamalı o da ev 3 odadan fazlaysa.ayy çok yoruluyorrr ver 300 ü deniyor sinir oluyorumm.günde 300 tl yi mühendis öğretmen hemşire vs kazanabiliyor mu?
+1Ayrıca ülkemde ne bol gönüllü insan varmış. Ayda 1200- 2000 TL arasında kim her ay yardım yapıyorda konu sahibine bol keseden sallıyor. Hadi onun yeğeniymiş bu kadar yolluyormuş o kadar kolay ahkam kesem üyelerde onun yarısı en az üçte biri yardım yapsa Türkiyede burs almayan çocuk kalmaz. Üstelik bu yeğenler bir telefon açıp telefon etmekten aciz. En azından elin garibanına yardım etsen bol bol hayır duasını alırsın. Adamın ekstradan birde annesine ev alması da cabası tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?