Paragöz müyüm?

Baba evine giderken de beraber gitmemek en mantıklısı bence de.
Bizim bir komşu vardı,10 kere küs gitti baba evine. Nasıl gitti, nasıl geldi anlamazdık. Kadın bir anda çantayı yapar, hoop gidiverirdi. Onun kadar hızlı toplanan birini daha görmedim. Ben şimdi evi terk ediyorum desem toplanmam yarım gün sürer.

Ben 2 çocukla 9 saat otobüs yolcuğu yapıyorum. 2 saat havalimanına taksi ile gideceksiniz. Zor iş değil. Siz ikna edilmek istiyorsunuz. Bol bol zaman veriyorsunuz. O evden gitmedikçe, o davayı açıp boşamadıkça, kıymetli ailesi ile birbirlerini yiyecek zamana kadar başbaşa bırakmadıkça, sizin gözlerinizdeki soğukluğu görmedikçe pişman olmayacak. Unutun.

Ne desem de bana inanmayacaksınız biliyorum ama benim isteğim ikna edlmek değil daha fazla kavga gürültü çıkmadan evime gitmek.

Size bir şeyi açıkça söyleyeyim mi kocanız sizinle size gerçekten değer verip aşık olduğu için değil, ailesine sponsor olmanız için evlenmiş, bakmış geliriniz iyi öyle kendine çok para harcayan, kendi zevkleri ve hayatına önem veren biri de değilsiniz, birikim yapıyorsunuz , kenarda paranızda var, adam sizi evlenmeden ayaklı dolar olarak görüyordu muhtemelen. Kendisi tek başına bu kadar yağdıramazdı ailesine ya da başka kadın olsa bu kadar hem ailesinin hem eşinizin maddi, fiziki psikolojik şiddetine katlanamaz makul olanı yapar çoktan kapının önüne koyardı eşinizi.Zira anne babaya otursunlar diye ev al, kardeşinin seninle görüşüp bir allah razı olsun demeye erinen yeğenlerini maaşa bağla, abi evlenecek ona kartı ver, bedava ev alıp oturttuğun kayınvalide sen onun evinin kredisini öderken, sana dua edip mahçup olacağına para istesin ona gönder, kendi evladına gelince tek kuruş kenara koyma. Boşuna evladınızın arkasına sığınmayın zira adamın ve ailesinin sizi hiçe saymaması çocuktan çok daha önceymiş, siz sadece ele güne acizliğiniz belli olmasın, boşanamamanıza bahane olsun diye bir çocuk yapmış o sorumsuz adam karşısındaki acizliğinize çocuğunuzuda ortak etmişsiniz, şimdi de çocuğum için diyerek bizden çok kendinizi kandırıyorsunuz, allah bilir bu kadar borcun harcın içinde kendi kişisel ihtiyaçlarınıza kocanızın sağa sola savurduğı 1200 TL' yi bile harcayamıyorsunuzdur. Bu kadar borca girebildiğinize göre iyi kazanan insanlarsınız , meseya yılda kaç gün kaliteli yerlerde tatil yapabiliyorsunuz ya da yapabiliyormusunuz, kaç ülke gezdiniz, kendinizi şımartmak için yılda kaç defa özel bir restorana gidip başbaşa hoş bir yemek yediniz, kocanız özel günlerinizde sizin için fedakarlık yapmasını gerektirir kaç hediye aldı. Kocanızın sizin iş yeriniz ve evinizden 1000 kilometre doğuda ücra bir yerde çalışması , evladınızı o yoklukta büyütmek zorunda kalmanız zorunlumuydu? Bunların cevaplarını sizde biliyorsunuz, eşiniz hayatında size zerre önem vermiyor, hiç bir zaman önceliği siz değilsiniz en acısı evladı bile adamın önceliği değil. Boşanan bir anne babanın evladı olmak zordur ama size daha zor olanı ne ne biliyormusunuz, yanında olan babanın önceliğinin evladı olmaması, annesininde babasının ve ailenin hizmetçisi gibi adamın yaşattığı her acizliğe ses çıkarmamasıdır. Anne babanın elinde olmadığı için bir imkana ulaşamamak kötüdür ama asıl kötü olan ne biliyormusunuz anne babanızın imkanı varken bu imkanları sağa sola savurduğu için , evladını tercih etmediği için onlara ulaşamamak. Siz şimdi çocuk çocuk diyorsunuz;ilerde o sorumsuz babasına boyun eğdiğiniz için en büyük faturayı o kesecek size.
Kendi bencilliğinizle böyle el iyisi bir adamı baba yapmışsınız, artık destek mi alırsınız bilemem ama aklınızı başınıza alın, elinizde ne güzel kozlarınız var açın bir dava alın maddi haklarınızı( yüksek miktar maddi manevi tazminat) eşinizin maaşı iyiymiş, alın üst hadden nafakanızı eşinizin parasının sefasını elalem süreceğine evladınızla siz sürün.

Ayrıca ülkemde ne bol gönüllü insan varmış. Ayda 1200- 2000 TL arasında kim her ay yardım yapıyorda konu sahibine bol keseden sallıyor. Hadi onun yeğeniymiş bu kadar yolluyormuş o kadar kolay ahkam kesem üyelerde onun yarısı en az üçte biri yardım yapsa Türkiyede burs almayan çocuk kalmaz. Üstelik bu yeğenler bir telefon açıp telefon etmekten aciz. En azından elin garibanına yardım etsen bol bol hayır duasını alırsın. Adamın ekstradan birde annesine ev alması da cabası tabi.

eve temizliğe gelen ablaya yüksek para verin derler çocuk bakmaya gelen kadına neredeyse memur maaşı verin derler.alıştıkkk

Babalarından maaş bağlanmasaydı eşinizin para göndermesine karışmayın diyecektim. Ama maaş bağlanmış, mağdur değiller. Artık aylık para vermesine gerek yok, arada bir harçlık verir, sıkıştıklarında yardım eder, okul ihtiyaçlarını karşılar, alır gezdirir yada arada bir pahalı hediyeler alır o kadar. O çocuklar sadece eşinizin değil, diğer aile fertlerinin de sorumluluğunda. Eşiniz düşündüğü kadar diğerleri de düşünmeli. Yada eltiniz para yetmiyorsa sizin eşinizden almak yerine, bir işe girmeli.

Üstelik sizin hiç birikiminiz yokken ihtiyacı olmayan yeğenlerine dolayısıyla eltinize her ay para göndermesi çok saçma.

Kısaca siz paragöz değilsiniz, eşiniz el iyisi

eve temizliğe gelen ablaya yüksek para verin derler çocuk bakmaya gelen kadına neredeyse memur maaşı verin derler.alıştıkkk
Temizliğe gelene, çocuk bakana emeğinin hakkı olan bedelin verilmesini ( gündelikçiyse en azından emeklilik ve sağlık sigorta pirimi dahil , aylık asgari ücretin toplam bedelinin bir gün karşılığı artı günlük iş kazaları için sigorta,; eğer aylık sabit çalışansa çalıştığı günün asgari ücret karşılığı ve sigorta ) bende savunuyorum ve kendimde uyguluyorum. Ama aylık 1200- 2000 arası sabit bir gider ki anladığım kadarı ile iki tarafta memur iki memur maaşı ile üst dereceli memur bile olsa karısının emeğinide alarak ev geçindiren adam için konu sahibine paragözsün tabiki göndersin diyebileceğim birşey değil.. Eminim göndersin ne olacak diyenlerin çoğu evine gelen temizlikçiye iş kazası sigortası yapmayan, çocuk baktırken , burda piyasası böyle diyerek, sigortasız asgari ücretin yarısı maaş ödeyenlerdir. Zaten bizim milletin genel özelliğidir ele verir talkını , kendi yutar salkımı ata sözünü haklı çıkarmak.
Ben kimsenin emeğini sömürmemeye çalışırım ama kendi emeğimide kıymet bilmeyen birine yedirmem. Zaten şu dünyada herkes herkesin hakkını verse ve kul hakkından çekinse yardıma muhtaç bir kimse kalmaz, yardım edecek bir durumda olmaz.

haklısınız ben de sömürmem ama asgari ücret fazlasını asla vermem bakıcıya .eve gelen kadının günlük hakkı da 200 den fazla olmamalı o da ev 3 odadan fazlaysa.ayy çok yoruluyorrr ver 300 ü deniyor sinir oluyorumm.günde 300 tl yi mühendis öğretmen hemşire vs kazanabiliyor mu?

Peki size yaşattıklarını nasıl unutturacak? Vicdanı varsa kendi eşine nasıl el kaldırıyor?

Düşündünüz mü bunları hiç?

Fikirlerinize önem vermiyor, isteklerinize önem vermiyor, en önemlisi de size el kaldırıyor. Üstelik bir kızınız var ve onu bahane ediyorsunuz. Kızınız bunları göre göre normalleştirecek, farkında mısınız? İleride büyük ihtimalle babası gibi biriyle evlenecek. Kızınızın böyle bir evlilik yapmasını istiyor musunuz? Eşinden dayak yediğinde bunu normal karşılamasını mı istiyorsunuz? Ya da kendine değer verilmeyen ortamda tutunmaya çalışmasını mı?

Size tek tavsiyem: kendiniz için değil, kızınız için boşanın. Siz rol modelsiniz, kızınız güçlü bir anne görmeli.

Kayıplar yaşamışsınız, zor olmalı. Ama unutmayın, kızınız hala hayatta. Ve onun ona örnek olacak bir anneye ihtiyacı var.

Son düzenleme:
Şimdi geri dönüp baktım da kızınız değil oğlunuz varmış. Bu daha kötü. Çocuğun önündeki rol model berbat bir insan. Çocuğunuz için çıkarın bu müsveddeyi hayatınızdan.

Sen bu kafayla zor bosanirsin

Sormaa.ben zorla bir tane buldum 300 liraya geliyor umarım verdiğine deger.
Bir de çok da detaylı yapani gormedim ben.
Orayi yapamam burayı yapamam tarzı hepsi.
Genel temizliği bende yapıyorum.
Bebeğim küçük diye aldım bakalım neler olacak.
Benim ek dersim daha yeni 20 lira oldu

+1

Onları bi an görünce dev ekonomimizde tek fakir ben miyim dedim. :))

Ayrıca gönder ne olacak diyenleri hiç anlamadım.
Ayda 1200 lira çoğu aile için gayet bütçe sarsıcı bir rakam
Adamın kendi çocuğuna ne kadar harcadığı belli değil, geride tek kuruş parası yok, birikim yapmıyor ama ailesine savuruyor.
Kim kabul eder bu durumu?
Ayrıca birikim yapmıyorda değil biriktiriyor ama ailesine biriktiriyor.
Anneye ev al, kardeşe şunu yap, yeğene yardım et gerisi yok
Hani parayı olduğu gibi lükse harcayan, elinde para tutamayan bir adam değil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…