paragözmü sanarlar?

E o zaman konuş nişanlınla düşüncelerini söyle neden seni paragöz olarak değerlendirsin ki?

işte bi burda soruyim dedim.bikere böyle bi muhabbet döndü..ama pek hoş konuşmadı.Şimdi tekrar konuşmayı düşünüyorum bu konuyu.

peki ortada şöyle bir durum varsa..bi ev var oda öteki evlada verildi..bize ev yok.bende böyle bir talepte bulunucam?

Öyle bir talepte bulunamazsınız.
Kendim haksızlık olarak görsem de ve kendi çocuklarım arasında ayrımcılık yapmayacak olsam da, annem de her zaman kardeşim ve bana adil ve eşit davranmış olsa daaaaaaaaaaa
Ailelerin kendi emekleri sonucu biriktirip sahip oldukları şeyler konusunda ne yapacaklarına karışılamaz. Adil olmasa bile.

Eğer öteki evlada ev verildiyse sizin yapacağınız bir şey yok.
Zaten 1 ev varmış, siz ne talebinde bulunacaksınız? Neye dayanarak? Size hiç yoktan ev mi alsınlar diyeceksiniz? Yok ki böyle bir hakkınız. Paraları varsa ve alırlarsa amenna, dua edersiniz bol bol. Ama paraları varsa bile almayabilirler, almak zorunda değiller.

Siz erkek arkadaşınız ile planlarınızı HİÇ KİMSEYE GÜVENMEDEN, destek beklemeden kendiniz yapacaksınız.
Haaaaa sevgilinizin ayakları yere basmıyor olabilir, o zaman siz onu biraz frenleyeceksiniz. Aşkım biraz peşinat biriktirelim önce diyeceksiniz.

nikahtan önce alınan ev kimin üzerineyse onun olur. eşiniz kredi çeker alırsa krediye siz yardım etseniz dahi ev üzerinde hakkınız olmaz.

iyi düşünün.

isteğiniz mantıklı bence.evlendikten sonra aile yada koca bozuntusu sizin maaşınıza göz dikince paragöz olmuyorlarda siz mi paragöz olacaksınız.amann ya herkes kendi çıkarının peşinde. kim ne derse desinnn

Krediye katkıda bulunulan tutar ispatlanmak kaydı ile (banka hesap hareketleri, dekontlar vs) boşanma halinde paylaşılır. Ev üzerinde hakkınız olmaz derken evin tamamı üzerinde olmaz ama evlendikten sonra ödenilen kısmın yarısında olur.

paragözlük değil de nedir bu mal mülk hırsı? bence..

evlenince çalışır alırsınız. ana baba gelirini, takı hediyesini, alacakları evi hesaplamayı hiç hoş bulmuyorum.

sende çalışıyorsun madem niyetini söyleyebilirsin güzelce ama bazen kadınlar için hayat zorlaşabiliyor yani hamile kalırsan mesela çalışamayacaksın bir süre o zaman sıkışır mısınız, yada hem iş hem ev işi yapamayabiliyor insan belki çalışamayacaksın bunları da düşün derim.

peki ortada şöyle bir durum varsa..bi ev var oda öteki evlada verildi..bize ev yok.bende böyle bir talepte bulunucam?
Sizin böyle bir talepte bulunmaya hakkınız yok.Bu sevgilinin ve ailesinin derdi sevgilinin bu durumdan şikayetçi ise onun konuşması gerek.

Bizde nişanlıyken ev aldık ama ben ailesini karıştırmadım
Aile binasına yerleşelim bir yıl filan dedi, sonra kendi evimize geçeriz
Ben aynı apartmanda yapamam gerekirse kiraya çıkalım dedim ille de ev diye tutturmadım
Sonra baktık olacak iş değil en uygun evlerden baktık, peşinatı borç aldık takılarımızla hemen geri ödedik. Taksitleri hala ödüyoruz

Tapu kısmını merak edenler olmuş
Banka başvurunuz ortaklı ise tapu otomatikman ortaklı oluyo
Benim haberim yoktu gerek yok demiştim ortaklı olmasına ( aslında mantıklıymış diyorum şimdi ) , kefil imzası sandım o kısmı

Sanabilirler. Ama senin açından yerinde bi istek. Sen söyleme de ailen söylesin. Olmadi ortak alın evlenene kadar borcu bitirin.

evlilği şartlandırman yanlış. ne olur ki sırt sırta verip çalışıp alırsınız evinizi

bu senın tercıhın. kirada oturmak ıstemıyorsan
erteleyeceksın evlılıgı. zorla degıl ya.. ne zannederlerse zannetsınler boşver
sonucta aşk diye bi yemek yok

o zaman mantık evliliği yapıp zengin bir koca bulman lazım. herkes ister kendi evi olsun ama bir de ev almayı ödemeyi beklerseniz işiniz zor evliliğiniz ertelenir .bu devirde bence düğünü kredisi borçsuz yaparlarsa şükredin malesef aileler o kadar ileri görüşlü olamıyor . düğünü borçsuz yaparlarsa düğün sonrası altınları peşinat yapar ev alırsınız . şimdi onlar alsa kayın peder üzerine yapacaktır eminim ve diğer kardeşleri de varsa sevgilinizin onlarda ilerde ortak olucak eve sonra ev aldık diye diye sanki borçsuz almış gibi üste çıkarlar madem sende yardım ediceksin evlendikten sonra eşinle beraber alır kendi üstünüze yaparsınız tapuyu

Bence sanarlar sonucta gencsiniz o da senin gibi hic mi gezip tozmasin.Vakti gelince olacak seyler.

Milletin köyden gelecek 50binine bile göz dikmişsin . Seni ilgilendirmez onların malvarlığı.
Kirada oturamam ne ya , başlık parası isteyin bir de isterseniz .

Kesinlikle dile getirmeyin.Sizin birikmisiniz varsa birazda sen koy ev alalim teklifi yapilabilir nisanliniza ama bu sekilde dorek onlardan beklmeke hos olmaz.

Durumları yoksa,ve siz bunu bile bile evlenmenize rağmen ben ev istiyorum derseniz büyük ayıp.Hem bile bile geldin hem ne evi diye.Ki bence haklılar.Ama maddi durumları iyiyse ev alabiliceklerinden eminseniz makul bir istek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…