- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
Ohoooo yavrum sen ne diyosun :) ben sevgilime 30.000 kredi borcu var diye bitir de öyle evlenelim aşkım yoksa çok zorlanırsın, hiç birikmisimiz de yok evlilik kolay değil dedim ne paragözlugum kaldı ne yazıklar olsun demedigi... Napicagimi bılemedım kaç kez konu açtım buraya. Daha yazmadıgim neler neler... gerçi biraz da sevgiline bağlı benimki çok gururlu yada bencil bunları söylediğim de benden kötüsü olmadı, sevgilin ne düşünüyor onuda yaz biraz daha açıklayıcı olsunev almadan evlenmem kirada olmak istemiyorum demek sizce yanlış mı? Karşı taraf beni paragöz mü sanar?
valla ne sanarsa sansın eger baba evin de kirada degilsen ve biraz rahat bi hayatın olduysa normal neden dert cekiyim kirada oturıyımev almadan evlenmem kirada olmak istemiyorum demek sizce yanlış mı? Karşı taraf beni paragöz mü sanar?
valla sen hiv girme o ise utanmadan nasıl kız istemeye gelicekler babane demicekmi ben kızımı kiraya veremem alısık degil sen söyle sevgiline babası en azındna evin cogu parasını versin birazda esinden alınırşöyle düşünüyorum evi zaten ancak krediyle alabilirler anca...o krediye ben sevgilim ve ailesi ortak olarak girmek istiyorum..Ama ortada ev olmadan evlilik lafı duymak istemiyorum..
Allah allah neden sizin oturcaginiz evin kredisine ailesi dahil oluyor? Ev istiyorsn sevgilinle sen al yani.Mecbur mu ailesi size ev almaya.şöyle düşünüyorum evi zaten ancak krediyle alabilirler anca...o krediye ben sevgilim ve ailesi ortak olarak girmek istiyorum..Ama ortada ev olmadan evlilik lafı duymak istemiyorum..
ev almadan evlenmem kirada olmak istemiyorum demek sizce yanlış mı? Karşı taraf beni paragöz mü sanar?
Kirada oturunca ne oluyor?
bu çok güzel bi hesaplama fakat evlenecek 2 bireyin haricinde ailelerden talep de bulunmak çirkin ..yapmak isterlerse zaten yaparlar,kim ister düzenli ödeyebilecek güç varken kirada oturmayı ,fakat insanların köyde kasabada olan birikmişlerinden mülklerinden haberdar olup ,ev talebinde bulunulmaktan söz ediliyor..bi de bunu dile getirmek çok çirkin olmaz mı ?Şöyle oluyor;
Ev kredisi taksit 1275×31 ay = 30525TL
Ortalama kira bedeli 800×31 ay = 24800TL
Sonuç olarak boşa ödenen kayıp para.
Bana göre..
Dar zamanda yiyecek ekmek bulunur ama kafanı sokacak çatı zor bulunur. Kim ödeyecek paran yokken evinde bedavaya oturtur?
Allah herkese ödeme kolaylığı versin.
ben çalışıyorum çalışmaya devam edicem hep zaten allah izin verirse.erkek arkadaşımda çalışıyo.Ama belki bi 50 milyar peşinat gelicek onların köydeki biryerden oda belki..
Bunu söylerken sebeplerini de anlatırsan eğer yanlış anlasilmayacagini düşünüyorum. Eşimle flört ederken ben de evimizi alalım öyle evlenenelim demiştim. Eşimin bir yerden gelecek toplu parası var ve benim de biriktirdigim param vardı. Yarısını pesinat verdik yarısı da banka kredisi ile aldık evimizi çok şükür. Ondan sonra isteme nişan olayları oldu. Evlendikten sonra da calismaya devam ettim. Ama dedigim gibi ben eşime anlattim neden istediğimi. Beni hiç yanlış anlamadı ve o da aynı benim gibi düşündü.ev almadan evlenmem kirada olmak istemiyorum demek sizce yanlış mı? Karşı taraf beni paragöz mü sanar?
bu çok güzel bi hesaplama fakat evlenecek 2 bireyin haricinde ailelerden talep de bulunmak çirkin ..yapmak isterlerse zaten yaparlar,kim ister düzenli ödeyebilecek güç varken kirada oturmayı ,fakat insanların köyde kasabada olan birikmişlerinden mülklerinden haberdar olup ,ev talebinde bulunulmaktan söz ediliyor..bi de bunu dile getirmek çok çirkin olmaz mı ?
Karşı tarafın alabilecek veya destek olacak imkanı yoksa evet tuhaf olur.
Yalnız alındığı vakit peşin mi alınacak? Kredi mi çekilecek? Kredi çekilecekse siz de çalışıp ödemeye var mısınız?
Bunların hepsi önemli detaylar.
Ben de nişanlıyken almak istedim ve tamamen benim güvencemle oldu. Ben de kirada oturmak istemedim. Kim ister ki zaten?
Eşim ödeyemeyiz diyordu. Ama Allah kısmet etti çok şükür.
Bak cok haklisin..Ya kızlar aptal olmayın iki bohçaya iki nişan söze ömrünüzü alıyorlar kandırılıyoruz , evdi çocuktu yıllar nasıl yıpratıyor.
İsteyebildiğinizi isteyin , ne kadar oluyorsa.Daha kıymetli olursunuz kimse demez aa ne kadar tamahkar.
Yok mecbur mu yok bilmem ne dediklerine bakmayın siz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?