paragözmü sanarlar?

Konu sahibi resmen diyor "ev yoksa evlilik lafini duymak istemiyorum bile" diye, üstelik aileye gelecek paraya simdiden bile göz dikti. Yani konu sahibi sart kosuyor. Bu cok yalnis birsey bence. Neticede ev almak ekmek almaya benzemez. Hic kimseden böyle birsey beklenilemez.

Ay burda herkes mütevazilik ve tok gözlülük abidesi ne kadar komik.
Kadınların çoğu böyle düşünüyo da buraya iki güne bi şunu almadılar bunu vermediler
Şu istediğim gibi olmadı ev vermediler kirayı vermiyolar diye konu açan tipler kim acaba
Nerdeler merak ettim doğrusu
Başkasının hayatına gelince herkes alçakgönüllülük tavsiye ediyo
Ama herkes kendi evliliğinde herşeyin en iyisini istiyo nedense

Tanışmak isteyen görücü olarak gelen biri olunca ilk soruları evi arabası var mı olan tipleri hiç saymıyorum bile.Herkes rahat etmek ister konu sahibinin ev alma ihtimalini kıskanıp durumu dramatize etmenize gerek yok.Bizler çocuk doğuruyoruz her zaman fedakar olması saçını süpürge etmesi beklenen bizleriz artık maddi olarak da kadınlar çalışıyor onca yılımızı veriyoruz çoğumuz evliliklerimizde yeri gelip kötü söze kötü muameleye maruz kalıyoruz.Evet biz kıymetliyiz ve yarın bigün kocam aksi lanet olacaksa en azından evi olan aksi lanet bi kocayı çekmeyi tercih ederim şahsen.

Bir göz odamız olsun yeter diyen ben, salak mıyım acaba? Yoksa herkes kendini akıllı mı sanıyor? Evlilik müessesi değil, damat ve ailesini yolma müessesi mübarek.

Neyse.

Konu sahibesi,
Üstteki yorum size değildi, üstünüze alınmayın lütfen.

Bence aileyi hiç karıştırmayın. Sevgilinizle birlikte kredi çekin. Yine siz ödeyin.
Evet, onlar diğer evlatlarına ev vermişler ama o göze batmaz sizinki batar. 3 kuruş para verirlerse 40 yıl minnet etmek zorunda kalırsınız. Gerek yok.

Ayrıca, diğer evlada bu yapıldı şu yapıldı diye hesap yapmak sizi paragöz gösterir, ev istemek değil.
Sonuçta evi onlar alsın, onlar ödesin demiyorsunuz.

Evliliğe de borçla başlamayın bence. Yeni evlilikleri en çok yıpratan şey evlenmeden önce çekilen krediler... Bu da benim gözlemim.

Elalemden isteyebildiğimiz kadar istemek bizim için akıl kıstası değil hanfendi. Bana göre yüzsüzlük, açgözlülük. Ne münasebet, hayatıma 3 gün önce girmiş insanlardan bir şeyler isteyeceğim... kıymet bilmek bir şeyler istemekle olmuyor, görüyoruz burda milletin küfreder gibi bakan suratını çeke çeke alışveriş yaptıranları, zavallılık...
Aklınız kendinize yetsin yeter. Burada insanlara düşüncelerinden dolayı aptal demek kimsenin haddine değil.

Dinimizde kadinin calisip maddiyat yada mal saglama gibi bisey yoktur,bazen musluman ulkede yasamioruz galiba diorum.Peygamberimiz kadinin evde yaptigi is bile zorunlu degil kadinin esine hediyesidir demis.Tabiiki kadin calissin parasini kazansin,ama evlenecegi adamdan guvence beklemek hakkidir ve erkekte bunu vermekte zorunludur,yaradilis bunu gerektirir cunku.Burdaki cogu kadinin dedigine gore hic birimiz evlenmeyelim o zmn erkekler ne ise yariycak.Ben calisip para kazanicam mali mulku kendim alabilicem,ev isi camasir utu yemek alisveris hepsi bende olcak,cocuk yapicam buyutucem butun sorumluluk bende olcak,bide adamin gonlunu eglicem kilo almicam bakimli olcam,ee bu dunyaya gelen erkeklerin ne vasfi kaldi kadinin yaninda kicini kasiyip gelip tv izlesin istedikleri zmn kadinlara kotu davransinlar istedikleri zmn tatmin olsunlar die mi gelmisler dunyaya?Evlenmek isteyen hayatini bir kadinla duzene sokup rahatlatmak isteyen davarlar gerekirse evde alcak altinda arabada....

Valla evi olmayanla evlenme bence. İster paragoz sansinlar ister sanmasinlar.

8 senedir kiradayim biktimmmmm. Arkadaslarim evi olmayana gitmedi, rahat rahat yaşıyorlar. Bende ordan oraya tasinip duruyorum. Bazen evi olmayan adamla evlenmemek gerekirmis diyorum.

Yasayan bilir, kiraci olmak zor. Manyak ev sahipleri zor. Kendi evin degil diye, bir çöp bile alamıyorsun, tasinirken heba oldu esyalar hep. Bütçe de de zorluk oluyor.

Ev sart.....

Kirada oturan arkadaşlarımızda hayatlarından o kadar memnun ki yani .
arkadaşım. once huzurlu bır yuva senı seven , degerlerıne saygı gösteren. herşeyden de öte kadın oldugunu bır bırey oldugunu bılen bır eş dile rabbımden ondan sonra allahım o kadar buyukkı evde verıyor araba da. iş olmadan aş olmaz der atalarımız. huzurunuz olsun kim evsiz kalmış bu devırde iki kişide çalıştıktan sonra dugun takıları bıraz bırıkım bır kısımda kredı ıle ev alınır. rabbım hayırlısını versın.

durumları pat diye bi ev alacak kadar yok.uzun zaman alır.ben kirada oturmak istemiyorum hiç
o zaman sanmak bile hafif kalır direk paragöz olursun . kirada oturarak evlenenlerin canı daha mı az kıymetli ne demek kirada oturmak istmeiyorum. evlenme o zaman babanın evinde kirasız otur derler

ya ben paralarına filan göz diikmedim biraz saygılı konuşun ya lütfen..şuraya bişey sorduğuma pişman ediyosunuz insanı.Beni azıcık tanımadan yargılamayın bu denli

ya ben paralarına filan göz diikmedim biraz saygılı konuşun ya lütfen..şuraya bişey sorduğuma pişman ediyosunuz insanı.Beni azıcık tanımadan yargılamayın bu denli

ama işte eşinizin ailesi de sizi tanımıyor. onlar da böyle yargılayacaklar.
ki sizin sorunuz da bunu içeriyor aslında. ben paragözsünüz demiyorum da sizi paragöz sanarlar diyorum.
dediğiniz gibi sizi tanımıyoruz yaşantınızı bilmiyoruz.
ama dışarıdan bakan gözler için evlilik için ev vb. büyük şeyleri şart koşanlar paragöz görünüyorlar.
elbette mehirinizi isteyeceksiniz, elbette kendi geliriniz için bir tasarruf peşinde iseniz bunu paylaşacaksınız. ama kirada oturamam ben deyince biraz kaba duruyor

Arkadaşım bence al evini konuş nişanlınla aileleri karıştırmadan ikiniz birden girişin bu işe borcunuzu hafifletip öyle düğün yapın sana hak veriyorum kira ödemek çok zor ev al daha iyi ya da en azından ben bu perspektiften bakıyorum olaya... Kolay gelsin...

bayanlar.ben konuştum bu ev işini sevgilimle.Ev işine girmeden evlenmek istemiyorum dedim.Çünkü ben yıllardır geçim derdinden beli bükülmüş biriyim zaten tek başıma çalışıyorum hayat şartları çok zorluyo..ki oturduğum ev kira değil kendi evimiz olduğu halde.Birde kira ödesem ne yapardım bilmiyorum çok şükürki annaemden kalan bi evimiz var başımızda.

oda mantıklı dedi kira ödeyip te ev almak zor olur ilk iş krediye girip kira yerine krediyi ödemek daha mantıklı dedi..Ve diğer kardeşine verilen o ev konusunu açtı.O evde benimde hakkım var tapu benimde üzerime oyüzden kredimize onunda her ay yardım etmesi şart dedi.

Ben bir iğne bile istemdin ne altın ne ev para göz dediler . illa ev dersen tabikide öyle derler . Durumlarıda yok diyorsun.. Bence ortak alabilirsiniz evi ortak tapuda yaparsınız. Evlenmek için şart koşmaları pek doğrı bulmuyorum durumları olsa evet yerinde bir istek olabilrdi . ama bu durumda yanlış...

Peşin olmadan kredi ile alınan bir evin evlenirken sizin için + 1 hanesine yazılcağını mı zannediyorsunuz. En baştan borç yükü içinde başlamak hayata ne kadar mantıklı .

Her iki tarafın da ailesi belli bir miktar peşinat verip kalanı da çift öderse neden olmasın?
Benim bu şekilde ev sahibi olan arkadaşlarım var.

ben çalışıyorum çalışmaya devam edicem hep zaten allah izin verirse.erkek arkadaşımda çalışıyo.Ama belki bi 50 milyar peşinat gelicek onların köydeki biryerden oda belki..

Sizin yerinizde olsam onların paralarını hesaba katmazdım ki üzgünüm ama gerçektende sizi ilgilendirmeyen bir para. Belki ailesi o parayı başka şekilde değerlendirecek? 3 bilezik hesabı 5 bilezik hesabı hadi mehir diyelim vs ama ev bu ya ev, insanlar emekli oldukları halde binbir zorlukla alıyorlar, ev olmadan evlilik lafını duymak istemiyorum demeniz bana garip geldi. Ödeme gücünüz varsa peşinatınız varsa erkek arkadaşınızla konuşup bir hesap çıkartabilirsiniz ama ailesi ödemek zorunda değil elbette.

beni ilgilendirmesede eşim olucak adamı ilgilendirir. onun da hakkı bi ev.Bir çocuğa verilip bir çocuğun kendi kendine halletmesi hak değil.

Peşin olmadan kredi ile alınan bir evin evlenirken sizin için + 1 hanesine yazılcağını mı zannediyorsunuz. En baştan borç yükü içinde başlamak hayata ne kadar mantıklı .

bende bundan korkuyorum.krediye girince kardeşi beni bağlamaz derse ne yaparız bilmem.

beni ilgilendirmesede eşim olucak adamı ilgilendirir. onun da hakkı bi ev.Bir çocuğa verilip bir çocuğun kendi kendine halletmesi hak değil.

Hak değil ama haksızlık bile yapılsa bu sizi ilgilendirmez. Paralarının tamamını kendileri de harcayabilirler. Hatta sevgilinizin birikimi varsa üstüne de konabilirler. Herşeye hazırlıklı olun. Böyle yaparlar kesin demiyorum, ama bizzat bu yazdıklarımı ben yaşadım. Bırakın kendi hakkını sevgiliniz düşünsün, evlilik iki kişilik. Çok üstüne giderseniz bunalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…