Hayır ya 200 lirada olsam ohoo burda kimse beni anlamıyor ama olay tavırlar+ mağdur edilmem. Sonuçta kendisine eksik yatsa o da mağdur olacak ve hoşuna gitmeyecek. Ama bana yapılınca umrunda olmaması bi ara hallolur tarzı tavır takınması beni içten içe bilendirdi
Herşeyi kişisel almaya gerek yok.
Dikkatsizlik, şu bu, bir sebepten ödemenizi biraz geç almışsınız. Bu dünyanın sonu - mağdur olmanıza neden olacak bir şey değil ki. Paranızı almışsınız sonuçta ,neden magdur olasınız?
Size karşı yapılan kişisel bir şey de değil
Bazen böyle seyler olur
kendinize bunu hatirlatmaniz yeterli. Evet bu para iki günlük yemek parası ama bereketiyle dursun yeter yani, bugün grip olsaniz bir kutu pastil iki kilo mandalina alsanız gidecek bir para. Yani altın on lira arttı borsa yerinde saydı falan..böyle hesaplarla yaşanmaz.
Benim işim de devlet işi sayılır. Kendinden çok fazla şey vererek bir süreci yürüten insanlar önden harcamasını yapıyor, faturasını iletiyor sonra uygun görülen rakamıni biz geri ödüyoruz . Onlar Eylül faturasını ayın onunda de alsa biz Ekim 1-5 arası sisteme giriyoruz. Ödemeler de her ayın 15inde yatıyor. Yani 45 gün gecikmeli alıyorlar paralarını. Bazen (atıyorum bir kursu) toptan ödüyorlar indirimli olsun diye. Ama o kursa devam edilip edilmeyeceği kesin değil. O yüzden biz ödemeyi kursun bitiş ayında yapıyoruz,garanti olsun diye. Paraları nereden baksan 6 ay eriyor. Ama kimse bunun hesabını yapmıyor .
Ödemeleri ben yapmıyorum, memur olmadigim için sistemim yok, ama bende toplaniyor. Bir kişinin Eylül'de ilettigi faturanın ödemesi sehven yatmamış . Kadıncağız da bu ay yatar sonraki ay yatar diye beklemis, yatmayinca sordu , sisteme baktım ki cidden odenmemis . "Kontrolünün sağlayacağım, aralik odemesinde mutlaka size bilgi verecegim" dedim, aradan belki iki hafta geçti, ayın birini bekliyorum Aralık ödemeleri sisteme girilsin diye.
O zaman bu kişinin dağları devirmesi lazım "hani param, benim paramin değeri düştü" vs vs diye.
Bazen insanlar iş yerinden ödemelerini geç alırlar, bazen şu gün denir o gün hallolmaz. Bazen dosyaları arada kaynar o kişi cingar çıkarana kadar kimse farketmez...
Elbet insanlar zaman zaman mağdur olur ama memleket meselesi haline getirmeye gerek yok ki.
Vallahi böyle ucun besin hesabını yaparak paranın bereketini kaçırıyorsun.