- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Arada sirada..Hepimiz işi bırakalım o zaman,dışarda yemek sinema tiyatro vs gibi sosyal faaliyetleriniz var mı
haklısın ama olmayınca ne yapcan adamın burnundan getirip zaten mahcup hissedirken yüklenmek de olmaz sagolsun eşim parası varsa o ay sıkıntısız geçmişse pizza söyler bir film doldurttur azcık abur cubur alır evde keyif yaparız çocuk yokken çıkıyorduk ayda 1 2 kere dısarı ama şimdi ne mümkün
en ucuz marketten aldıgımız alde temizlik malzemeleri hariç sadece gıda 400-500 tl tutuyorSadece market 1000tl yi geçiyo bizde ve 2kişi yani
o kadar üzülüyorum ki kocacıma geçen ay gliyim kuşam alalım diye çıktık cebinde 300 tl si var hepsini bana ve oglana harcadı sizi ihmal ettim diye kendine bir çorap bile almadı ben istemem falan dedim olmaz dedi dogumdan beri ihmal ediyorum zaten falan dedi sagolsun bayramlarda düğünlerde bana alır kendini 2. plana atarBence zoru basariyorsunuz kira ve fatiralar dahil
2800alıyorum ailemle kalıyorum ay sonu eksideyimeşiniz orta ölçekli bir ülkeyi idare edebilir zoru başarıyor helal
nE kadarda abarttiniz dünyanın en mutsuz kadını hemde tovbeeAma o çocuk da gün gelecek özenecek isteyecek. Arkadaşını annesi sinemaya götürecek sizinki boynunu bükecek. Sosyalleşmek sadece sizin için değil, çocuğunuz için de önemli bir mevzu. O yüzden bu kadar zor geçinirken çocuk sahibi olmayı anlayamıyorum ben. Size neden bebek yaptınız demiyorum yanlış anlamayın, haddim değil. Sadece ben anlayamıyorum. Eşimin maaşı ortalamanın çok üstünde, buna rağmen ben yetemeyiz diye çocuğa cesaret edemiyorken sizin gibileri ayakta alkışlıyorum. Yaşadığınızı yaşasam dünyanın en mutsuz kadını olurdum muhtemelen.
ben istedim çocugu ilk bebegimi kaybettim belki bir daha anne olamazsın dedi dr um 2 yıl hep agladım anne olmak tek hayalimdi eşimin işleri ailesinin yüzünden bozuldu birazda evliligimiz 3 . yılı bittiginde hamile kaldım hep özele gittim sagolsun eşim çok güzel baktı bana oglum için çıkıyorum2 haftada 1 avm ye gidip ordaki oyuncaklara vs ye bindiriyoruz dışarda etliekmek vs yediriyoruz hep kendimizden kısıyoruz ama oglumun boynunu bükmemeye çalışıyoruzAma o çocuk da gün gelecek özenecek isteyecek. Arkadaşını annesi sinemaya götürecek sizinki boynunu bükecek. Sosyalleşmek sadece sizin için değil, çocuğunuz için de önemli bir mevzu. O yüzden bu kadar zor geçinirken çocuk sahibi olmayı anlayamıyorum ben. Size neden bebek yaptınız demiyorum yanlış anlamayın, haddim değil. Sadece ben anlayamıyorum. Eşimin maaşı ortalamanın çok üstünde, buna rağmen ben yetemeyiz diye çocuğa cesaret edemiyorken sizin gibileri ayakta alkışlıyorum. Yaşadığınızı yaşasam dünyanın en mutsuz kadını olurdum muhtemelen.
N
nE kadarda abarttiniz dünyanın en mutsuz kadını hemde tovbee
paramızı dağıtalım yani öyle mi ben sadece zekatı mı fitremi veririm bir de en yakınımda apartman görevlime arada yiyecek kıyafet yardımı yaparım öyle kardeşlere akrabalara paramızı dağıtsaydık şimdi biz acınacak durumdaydık öyle herşeyi dine bağlamayın dinimiz mantık dinidir ütopya dini değilSize sonuna kadar katiliyorum...
Yaptigimiz hayir ve iyilikleri birada anlatamam. Bana tercuman oldunuz verirsen malin artiyor. Kardesin kardese vermesi de ayni. Biz biriktirdigimiz 7 bin lirayi kaynima verdikten 1 sene sonra ne mi oldu dersiniz biten para 15 bin lira oldu. Bereketlendi allah biza daha cok verdi oradan buradan paralar geldi ve inanamadik rabbime hamd olsun
Sen kasaptan eti 50 liraya alirsin. Biz kocu alip kesip etin kilosunu 20 liraya getiriyoz aramizdaki fark bu.Senin özelinde yazmadım çalışmayı bırakInca paralarının bereketlendiğini düşünen arkadasa yazdım,muhtemelen dışarı çıkmıyor yalnız falan, sosyal hayat sıfır etin kg ne kadar ordan pay biçin yani
Senin özelinde yazmadım çalışmayı bırakInca paralarının bereketlendiğini düşünen arkadasa yazdım,muhtemelen dışarı çıkmıyor yalnız falan, sosyal hayat sıfır etin kg ne kadar ordan pay biçin yani
Doğru bana ne.Kendi düşüncelerimi yazdım. Arkadaşı övdüm kendimi yerdim farkındaysanız. Hem size ne?
hepimiz haramzadeyiz rahatladın mı tövbe tövbeSen kasaptan eti 50 liraya alirsin. Biz kocu alip kesip etin kilosunu 20 liraya getiriyoz aramizdaki fark bu.
Kazandigin paranin helal olup olmadigini bi kontrol et. (yaptigin isinin hakkini veriyonmu)
Sen kasaptan eti 50 liraya alirsin. Biz kocu alip kesip etin kilosunu 20 liraya getiriyoz aramizdaki fark bu.
Kazandigin paranin helal olup olmadigini bi kontrol et. (yaptigin isinin hakkini veriyonmu)
biraz agır olmamış mı kesmedigini nerden biliyorsunuz ayrıca kesmek isteyip kesemeyenler vardır belki demi ? siz sadece kendinizi dogru buluyorsunuz yazık ayrıca kimin helal kimin haram kazandıgını ancak kazanan ve Allah bilir ayrıca dinini güzel yasayan bi hanımın daha edebli ve naif olmasını beklerdim ki siz zan altında bırakıyorsunuz insanlarıSen kasaptan eti 50 liraya alirsin. Biz kocu alip kesip etin kilosunu 20 liraya getiriyoz aramizdaki fark bu.
Kuzu 400 500 zaten koç daha fazladirE koç bedava mı 500den aşağı değil zaten
:)) bir gün bende akrabalar arasında dertlendim kendimce muhabbet olsun diye dedim ki aa dedim yetmiyo valla gelen gidiyo ay sonunu zor getiriyorum dedim... teyzenin teki atladı hemen kadının kazandığı para bereketsiz olur dedi öyle bi şok olmuştum ki aradan yıllar geçti bak unutmamışım... fena dumur olmuştum :)) benim o ortamda çizdiğim güçlü kadın imajım saçlarından tutulup paspas yapıldı resmen :))) onca yıl okumuşluğum var hönk diye kalıp tek kelam edememiştim :))))
biz kesemedik nasip olmadı ayrıca kurban kesecek kişinin borcunun olmaması ve birikmişi olması lazım ayrıca kurban eti stoklanmaz paylaşılırKuzu 400 500 zaten koç daha fazladir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?