Paranın bereketi

Geçinmek ve hayatta kalmak farklı şeyler.Bir eve kırmızı et, balık , yumurta ayda yılda bir giriyorsa bu geçinmek olmuyor.Hele ki evde çocuk varsa herşeyden yemesi gerekirken.Ben eşime itaat etmiyorum eşim de bana.Bizim evimizde demokrasi düzeni mevcut.Herkes birbirinin fikrine saygılı, hoşgörülü,çalışmayan bir kadın olarak yazıyorum fikrimi.Bir oğlum var ve onu da bu şekilde yetiştireceğim nasipse, eşini incitmeyen ,ona yardımcı olan, biat beklemeyen.

aynen katılıyorum. yaşamak var yaşamak var. ben maaşı dusuk olup gecimlrrini ballandira ballandira anlatanlara inanmiyorum. sonucta ulkenin hali ortada. keske herkes oglunu sizin gibi yetistirse

Hepimiz işi bırakalım o zaman,dışarda yemek sinema tiyatro vs gibi sosyal faaliyetleriniz var mı

hem 3000 lira alıp, hem bekar olup birde param yok demek bence küfür etmek gibi birşey. millet 1000 lirayla 2-3 çocuğu var, tek başına evi dönderiyor.

Şu dünyada erkek olmak varmış. Annelerin oğul sevdasını anladım da kadınların koca sevdasını anlayamadım. Dayak bile atsa "kocamdır döver de sever de"ye geldi olaylar. Her neyse...Paranın bereketi konusunda ne yapacaksanız baştan yapmak lazımdır. Bunu 1.5 sene kadar süründükten sonra ancak düşünebildim. Ben harcayayım da kalanı biriktireyim denirse kesinlikle harcanıyor.
En büyük pay ise gezmeye ve dışarıda yemeye harcanıyor. Eşimle uzun zamandır bu tarz bir paylaşımımız olmadığından bütçeyi ne ölçüde etkilediğini gördüm.

Harcamalarını kaydedin. Her gün.

Böylece nereye gereksiz harcama yaptığınızı görüp kısabilirsiniz.

Hepimiz işi bırakalım o zaman,dışarda yemek sinema tiyatro vs gibi sosyal faaliyetleriniz var mı
onlara para ister be kuzum adam hangisine yetsin ? :) şaka bir tarafa biz eşimle çay bile içmeye çıkamıyoruz sırf oglumuz yesin diye eşim az az kıyma et tavuk alıyor ben çalışamıyorum saglık sorunları vs oglumu da kimseye emanet edemem zaten aglarken nefessiz kalan moraran bi çocuk

E işte benim için de o yaşamak değil,arada bi sinemaya tiyatroya pikniğe lokantaya gitmeyeceksem maydanozdan farkım ne

cok guldum ya. agaoglu hurmayla gwziyormus. bak herkese gul dagitiyor. anlayamiyorum. ben simdi bizim eve giren parayi ve esilme ikimizinde mali durumunu yazsam kk kadinlari beni ulkeden kovar. 550 tl imis pehhh

E işte benim için de o yaşamak değil,arada bi sinemaya tiyatroya pikniğe lokantaya gitmeyeceksem maydanozdan farkım ne
haklısın ama olmayınca ne yapcan adamın burnundan getirip zaten mahcup hissedirken yüklenmek de olmaz sagolsun eşim parası varsa o ay sıkıntısız geçmişse pizza söyler bir film doldurttur azcık abur cubur alır evde keyif yaparız çocuk yokken çıkıyorduk ayda 1 2 kere dısarı ama şimdi ne mümkün

Para harcanması içindir birikim tabiki olmalı ama yemeyecek ,giymeyecek,gezmeyeceksem neden çalışıyorum o zaman.
kendimce ufak birikimim var ama beni esas mutlu eden saydığımız giymek kimseye muhtaç olmamak.o yüzden cok ta kismam harcamalarimdan.

Senin özelinde yazmadım çalışmayı bırakInca paralarının bereketlendiğini düşünen arkadasa yazdım,muhtemelen dışarı çıkmıyor yalnız falan, sosyal hayat sıfır etin kg ne kadar ordan pay biçin yani

eşimde çeker gelir sagolsun bana verir haftalıgını fatura kira vs hepsini ayırırım faturaları ben yatırırım eşim izin alamıyor markete gidemiyorum çünkü hem poşetler i taşı hem oglanı idare et zor oluyor ama biz yetemiyoruz malesef kv kp akrabalar ailem bile nasıl oluyorda geçinemiyorsunuz diyor 1600 tl yle zaten kira ve dogalgaz minimum 700 tl tutuyor elektriği suyu marketi pazarı çocugun ihtiyaclarını hiç saymıyorum bide internetimiz var eşim kapattır mıyor haklıda biyerde eve geç geliyor tek keyfi internetten maçları ve animeleri izlemek oyun oynamak onuda kapatalım aşkım zaten gezip tozamıyoruz diyor sigara içiyor bırakmayı çok denedi bırakamıyor e işe giderken yol parası vs anca yetebiliyor taksit ve borçlarda var

Siirt fıstığı 50 tl ye aldık dün çocuk seviyor diye muzun kilosu 8 tl dışarda karnımız fazla doymadan 3 kişilik yemek masrafı 50 tl çocuğa oyuncak 30 tl kıyafet haftalık ortalama 70 tl market alışverişi 200 tl 5 litre zeytinyağı 120 tl arkadaşın çocuğuna doğum hediyesi 80 tl.araba ya benzini saymadım daha ha kozmetik haftada 50 tl hadi hesapla nasıl yetecek maaş

çalışmak eve yardımcı olmak güzel bişey bence hayat çok pahalı bi koli yumurta 10-12 tl arasında gidip geliyor hadi ucuza buldum de 8-9 tl çocugun sütü biskuvisi keki pogacası bunlar için malzeme ve para lazım eşim 500 gr kıyma getiriyor arada siz yiyin canım ben sevmem zaten diyor hadi gelde ye bi dönem çok şıkıştık kimselere de durumumuzu bildirmedik eşim 1 ay hiç evde yemedi sırf biz yiyelim diye evet çalışmak da evde oturmak avantajları ve dezavantajları olan durumlar ama tek bi maaşla hele bide çocukla çok zor

Bence zoru basariyorsunuz kira ve fatiralar dahil
2800alıyorum ailemle kalıyorum ay sonu eksideyimeşiniz orta ölçekli bir ülkeyi idare edebilir zoru başarıyor helal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…