- 27 Haziran 2012
- 1.738
- 1.468
- 448
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
aynen katılıyorum. yaşamak var yaşamak var. ben maaşı dusuk olup gecimlrrini ballandira ballandira anlatanlara inanmiyorum. sonucta ulkenin hali ortada. keske herkes oglunu sizin gibi yetistirseGeçinmek ve hayatta kalmak farklı şeyler.Bir eve kırmızı et, balık , yumurta ayda yılda bir giriyorsa bu geçinmek olmuyor.Hele ki evde çocuk varsa herşeyden yemesi gerekirken.Ben eşime itaat etmiyorum eşim de bana.Bizim evimizde demokrasi düzeni mevcut.Herkes birbirinin fikrine saygılı, hoşgörülü,çalışmayan bir kadın olarak yazıyorum fikrimi.Bir oğlum var ve onu da bu şekilde yetiştireceğim nasipse, eşini incitmeyen ,ona yardımcı olan, biat beklemeyen.
Evet hayat pahali ama berektte cok onemli oldugunu dusunuyorum.
Ben buyuk sehirde oturmuyorum. Esim 1.500 lira maas aliyor 650 tl ev kredisi odiyoruz 300 tl faturalarin tumu tutuyor. 950 tl geldigi gibi gidiyor ama kalan parayla hem evi gecindiyoruz hem kizimiza oyuncaklar kiyafetler bez sut aliyoruz hemde ustune ustluk para biriktiyoruz..
Sasirabilirsiniz ama bizde sasiriyoruz esimle. Rabbim bereketini veriyor calismayi biraktiktan sonra kocamin sozunden cikmadiktan sonra namaza baslayinca durum boyle oldu ve berekete inaniyorum. Bundan 2 sene oncessine kadar cocugumuz yokken hem ben hem esim calisirken parayi yettiremiyoduk ama ne namaz vardi ne abdest ne de sukur...
Anadan bbabadan hicbisey gormedik biriktirdigimiz parayla da 7.5 senelik kredi borcunu rabbimin izniyle 4 senede bitiricez. Bu maasdan baska hic bi gelirimiz de yok inanin... Bunun disinda gecen sene esim kardesine 7 bin lira karsiliksiz para bile verdi.. Rabbime cok sukur
onlara para ister be kuzum adam hangisine yetsin ? :) şaka bir tarafa biz eşimle çay bile içmeye çıkamıyoruz sırf oglumuz yesin diye eşim az az kıyma et tavuk alıyor ben çalışamıyorum saglık sorunları vs oglumu da kimseye emanet edemem zaten aglarken nefessiz kalan moraran bi çocukHepimiz işi bırakalım o zaman,dışarda yemek sinema tiyatro vs gibi sosyal faaliyetleriniz var mı
onlara para ister be kuzum adam hangisine yetsin ? :) şaka bir tarafa biz eşimle çay bile içmeye çıkamıyoruz sırf ohlumuz yesin diye eşim az az kıyma et tavuk alıyor ben çalışamıyorum saglık sorunları vs oglumu da kimseye emanet edemem zaten aglarken nefessiz kalan moraran bi çocuk
cok guldum ya. agaoglu hurmayla gwziyormus. bak herkese gul dagitiyor. anlayamiyorum. ben simdi bizim eve giren parayi ve esilme ikimizinde mali durumunu yazsam kk kadinlari beni ulkeden kovar. 550 tl imis pehhhArkadaş para varsa vardır yoksa yoktur harcıyosan elinde kalmaz matematik basit,bol paralı kalantor adamların tamamı cüzdanında hurmayla geziyo zaten, 950 lira geldiği gibi gidiyor kalan 550 tl ile 1 ay geçiniliyor, asla inanmam
haklısın ama olmayınca ne yapcan adamın burnundan getirip zaten mahcup hissedirken yüklenmek de olmaz sagolsun eşim parası varsa o ay sıkıntısız geçmişse pizza söyler bir film doldurttur azcık abur cubur alır evde keyif yaparız çocuk yokken çıkıyorduk ayda 1 2 kere dısarı ama şimdi ne mümkünE işte benim için de o yaşamak değil,arada bi sinemaya tiyatroya pikniğe lokantaya gitmeyeceksem maydanozdan farkım ne
haklısın ama olmayınca ne yapcan adamın burnundan getirip zaten mahcup hissedirken yüklenmek de olmaz sagolsun eşim parası varsa o ay sıkıntısız geçmişse pizza söyler bir film doldurttur azcık abur cubur alır evde keyif yaparız çocuk yokken çıkıyorduk ayda 1 2 kere dısarı ama şimdi ne mümkün
eşimde çeker gelir sagolsun bana verir haftalıgını fatura kira vs hepsini ayırırım faturaları ben yatırırım eşim izin alamıyor markete gidemiyorum çünkü hem poşetler i taşı hem oglanı idare et zor oluyor ama biz yetemiyoruz malesef kv kp akrabalar ailem bile nasıl oluyorda geçinemiyorsunuz diyor 1600 tl yle zaten kira ve dogalgaz minimum 700 tl tutuyor elektriği suyu marketi pazarı çocugun ihtiyaclarını hiç saymıyorum bide internetimiz var eşim kapattır mıyor haklıda biyerde eve geç geliyor tek keyfi internetten maçları ve animeleri izlemek oyun oynamak onuda kapatalım aşkım zaten gezip tozamıyoruz diyor sigara içiyor bırakmayı çok denedi bırakamıyor e işe giderken yol parası vs anca yetebiliyor taksit ve borçlarda varPara harcanması içindir birikim tabiki olmalı ama yemeyecek ,giymeyecek,gezmeyeceksem neden çalışıyorum o zaman.
kendimce ufak birikimim var ama beni esas mutlu eden saydığımız giymek kimseye muhtaç olmamak.o yüzden cok ta kismam harcamalarimdan.
Sadece market 1000tl yi geçiyo bizde ve 2kişi yaniArkadaş para varsa vardır yoksa yoktur harcıyosan elinde kalmaz matematik basit,bol paralı kalantor adamların tamamı cüzdanında hurmayla geziyo zaten, 950 lira geldiği gibi gidiyor kalan 550 tl ile 1 ay geçiniliyor, asla inanmam
bol paralı kalantor adamların tamamı cüzdanında hurmayla geziyo zaten
çalışmak eve yardımcı olmak güzel bişey bence hayat çok pahalı bi koli yumurta 10-12 tl arasında gidip geliyor hadi ucuza buldum de 8-9 tl çocugun sütü biskuvisi keki pogacası bunlar için malzeme ve para lazım eşim 500 gr kıyma getiriyor arada siz yiyin canım ben sevmem zaten diyor hadi gelde yeSenin özelinde yazmadım çalışmayı bırakInca paralarının bereketlendiğini düşünen arkadasa yazdım,muhtemelen dışarı çıkmıyor yalnız falan, sosyal hayat sıfır etin kg ne kadar ordan pay biçin yani
Bence zoru basariyorsunuz kira ve fatiralar dahileşimde çeker gelir sagolsun bana verir haftalıgını fatura kira vs hepsini ayırırım faturaları ben yatırırım eşim izin alamıyor markete gidemiyorum çünkü hem poşetler i taşı hem oglanı idare et zor oluyor ama biz yetemiyoruz malesef kv kp akrabalar ailem bile nasıl oluyorda geçinemiyorsunuz diyor 1600 tl yle zaten kira ve dogalgaz minimum 700 tl tutuyor elektriği suyu marketi pazarı çocugun ihtiyaclarını hiç saymıyorum bide internetimiz var eşim kapattır mıyor haklıda biyerde eve geç geliyor tek keyfi internetten maçları ve animeleri izlemek oyun oynamak onuda kapatalım aşkım zaten gezip tozamıyoruz diyor sigara içiyor bırakmayı çok denedi bırakamıyor e işe giderken yol parası vs anca yetebiliyor taksit ve borçlarda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?