- 4 Nisan 2014
- 5.602
- 16.146
- 298
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Dini yorum yasak biliyor muydunuz?Peygamber efendimizin (s.av) bi hadisi var " eger allahtan baskasina secde etmenizi isteseydim kizlarin babalarina, kadinlarin kocalarina secde etmesini isterdim." Eger evinde bet bereket huzur olsun istiyosan kocanla cebellesme. Kocaya itaat etmek cihat (savas) yapmaktan daha zordur. O yuzden ki namazini kilan, orucunu tutan, namus guvencesi veren ve kocasiyla tartismayan cennetin istedigi kapisindan girecektir. hem dunyada gunumu gun edeyim hem ahiretim kurtulsun allah ikisini birden vermiyor..
Kocamin naptigina gelince helalinden evine ekmegini getiriyor allahin emir ve yasaklarini gozetiyor. Gucunun yettigince ihtiyaclarimizi karsiliyor. Fikirlerime deger veriyor. Beni gozunden bile sakiniyor. Allah razi olsun.
haklısın ama öyle bi yazdın ki ilk mesajda haklı olarak da tepki aldınPeygamber efendimizin (s.av) bi hadisi var " eger allahtan baskasina secde etmenizi isteseydim kizlarin babalarina, kadinlarin kocalarina secde etmesini isterdim." Eger evinde bet bereket huzur olsun istiyosan kocanla cebellesme. Kocaya itaat etmek cihat (savas) yapmaktan daha zordur. O yuzden ki namazini kilan, orucunu tutan, namus guvencesi veren ve kocasiyla tartismayan cennetin istedigi kapisindan girecektir. hem dunyada gunumu gun edeyim hem ahiretim kurtulsun allah ikisini birden vermiyor..
Kocamin naptigina gelince helalinden evine ekmegini getiriyor allahin emir ve yasaklarini gozetiyor. Gucunun yettigince ihtiyaclarimizi karsiliyor. Fikirlerime deger veriyor. Beni gozunden bile sakiniyor. Allah razi olsun.
Itaat icki icen karisini doven soven aldatan adama degil, allahin emir ve yasaklarini gozeten adama itaat edilir.Dini yorum yasak biliyor muydunuz?
Sen bana bunu yazdin ama belki ben ateistim belki hristiyanim, tezinizi hadislerle kanitlamaya calismayin.
Once bunlari yazmissiniz sonra itaat savastan daha zordur demissiniz kafaniz da baya karisik anladigim kadariyla.
Dunyada haksizliga agzini acma, koca dovsun itaat et, sovsun itaat et sonra cennete gir. Boyle mi oluyormus?
Tesekkurler . son yazdigim yorumu okuyun
Zorla konusturuyorsunuz insanı.kadının kocası dovmusmu sovmusmu?Dini yorum yasak biliyor muydunuz?
Sen bana bunu yazdin ama belki ben ateistim belki hristiyanim, tezinizi hadislerle kanitlamaya calismayin.
Once bunlari yazmissiniz sonra itaat savastan daha zordur demissiniz kafaniz da baya karisik anladigim kadariyla.
Dunyada haksizliga agzini acma, koca dovsun itaat et, sovsun itaat et sonra cennete gir. Boyle mi oluyormus?
Daha fazla konusmayalim Allah sizi mutlu etsin.Itaat icki icen karisini doven soven aldatan adama degil, allahin emir ve yasaklarini gozeten adama itaat edilir.
Itaat tabiki savastan daha zordur. Zaten zor oldugu icin cennetin istedigi kapisindan girilir.
Bu da herkesin yapabilecegi bisey degil onun icindirki karsisinda degil yaninda ve arkasinda ol (sozlerine deger ver itaat et) hem cenneti hem dunyayi kazan.
Hic bi erkek kendisiyle muhalefet olan kadini sevip saymaz ne evinde ne isinde hic biyerde huzur bulamaz bu da donup dolasip seni bulur uzulen sonunda kadinlar olur...
Dönün daha onceki mesajlarini da okuyun sonra karar verin. Karsilikli sevgi saygidan mi bahsediyo gercekten itaatten mi gayet acik ortada.Zorla konusturuyorsunuz insanı.kadının kocası dovmusmu sovmusmu?
eşine itaat kelimesini yanlış yazmış arkadaş senkronize hareket etmek.
dini dusuncen sana arkadaşın üzerine öyle bir yuklendiginizki yaşam şeklinde neyi örnek aldığını hadiseleri açıklamış buna mecbur bıraktınız çünkü.biraz saygılı olsAnız.
Tüm mesajları eksiksiz okudum.kadın yazdı o birlikte yuklendiniz herkesin yaşam şekli ve bakış açısı farklıdır evet saygı çok önemli tavsiye ederim.Dönün daha onceki mesajlarini da okuyun sonra karar verin. Karsilikli sevgi saygidan mi bahsediyo gercekten itaatten mi gayet acik ortada.
Aksi yorum gordunuz mu de hemen saygi.
Sizin gibi yasamayana neden demez haddinizi bilirsiniz ama beni alintilayip yazdiklarimdan oturu yargilamayi ignelemeyi neden demeyi kendinize hak buldunuz. Anliyorum sizi.Tüm mesajları eksiksiz okudum.kadın yazdı o birlikte yuklendiniz herkesin yaşam şekli ve bakış açısı farklıdır evet saygı çok önemli tavsiye ederim.
benim yaşam seklim aynı değil mesleğim var ayaklarımın üzerinde sürüyorum gayet te özgür rahat yaşıyorum benim gibi yasamayanada neden demem haddimi bilirim..
Keşke gerçekten anlasaysiniz.siz dinle ilgili görüş farkililignizdan bahsetmissinuz tek kelime mi gosterebilirmisiniz eleştiren?Sizin gibi yasamayana neden demez haddinizi bilirsiniz ama beni alintilayip yazdiklarimdan oturu yargilamayi ignelemeyi neden demeyi kendinize hak buldunuz. Anliyorum sizi.
iyide kadin resmen çalışan kadinlari toplumu bozmakla sucladi. calisan bir bayan olarak bence sizde alinin.Tüm mesajları eksiksiz okudum.kadın yazdı o birlikte yuklendiniz herkesin yaşam şekli ve bakış açısı farklıdır evet saygı çok önemli tavsiye ederim.
benim yaşam seklim aynı değil mesleğim var ayaklarımın üzerinde sürüyorum gayet te özgür rahat yaşıyorum benim gibi yasamayanada neden demem haddimi bilirim..
Elistirmediniz de ne yaptiniz Allah askina. Elestirmek degil desteklemek icin mi alintiladiniz?Keşke gerçekten anlasaysiniz.siz dinle ilgili görüş farkililignizdan bahsetmissinuz tek kelime mi gosterebilirmisiniz eleştiren?
sizi yaşamınızı değil ki zaten beni hiç ilgilendirmez pervasizca yaptığınız suçlama tarzı elestirinizi alındı lazım umarım anlatabilmisimdir ve anlamissinizdir
Dikkatli okursanız bebeği olmadan önce kendi de çalışıyormuş.iyide kadin resmen çalışan kadinlari toplumu bozmakla sucladi. calisan bir bayan olarak bence sizde alinin.
Sözde algılamada sorun var düşüncelerini eleştiriyorum yaşam şeklini değil.neyse iyi akşamlar sanaElistirmediniz de ne yaptiniz Allah askina. Elestirmek degil desteklemek icin mi alintiladiniz?
Ben her seyi gayet net anliyorum darisi basiniza
Anlamamaya yemin etmissiniz cimbizla laf cekiyorsunuz. Kolayliklar diliyorumSözde algılamada sorun var düşüncelerini eleştiriyorum yaşam şeklini değil.neyse iyi akşamlar sana
evet bu bayanin calisan bayanlara karsi onyargisi oldugu bir gercek.Dikkatli okursanız bebeği olmadan önce kendi de çalışıyormuş.
bebek dolunca bırakmış maaş yarıya düşmüş yinede yetiyormus. Neyse on yargıyı kırmak atomu parcalamaktan zormus.
bu arada alinti yapamamisi m bunlarcalisan bir bayanim. kocam bana kotu davrandigi, aldattigi, kufrettigi, elini kaldirdigi anda bosanirim. hiic oyle ananem ebem gibi kahrini cekmem. oda bana iyi davransin. kimse mutlu yuvasini yikmaz. sen kocanin kahrini çekebilirsin. senin bilecegin is. egomda kendime guvenimde yüksek evet sukurler olsun hayatima. .evde de kocama sevgim saygim sonsuz. sesimi yukselttigim cok nadirdir. eve giren para ne benim ne onun parasi evimizin parasi. calisan arkadaslarimin hepside ev, araba, ilerisi icin birikim yapma, cocuklarina guzel egitim aldirma derdinde. sen içinde bulunmadigin tanımadığın insanlarin ardindan atma. dini inancin cok yuksek anladım ama aldigin gunahlar nolacak. en buyuk gunah insan hakki degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?