- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Bu kadar borc varken arabadan geleni komple altina mi yatirdiniz? Krediyi erken kapatabilir ya da ara odeme ile vadeyi azaltabilirdiniz, kartlari sifirlayabilirdiniz, şahsi fikrim borç icinde yuzerken yatirimdi birikimdi dusunmek son derece utopik. Once borclari kapatip elde kalani kaliyorsa sayet koseye atmaliydiniz. Kalmasa da borclar sifirlanmaliydi. Bu sekilde zarara ugrayacaginiz en basindan belliymis bile bile lades olmus. Altin once yukselecek dee acigi kapatip sermayeyi kurtaracaksiniz daaa sonra kâra gececeksiniz en yakin 8-9 ayi bulur..Sevgili Kadınlar, hepinize sevgiler..
Bir önceki konumu bilenlar vardır aranızda, arabamı sattım tam her şey yoluna girecek derken; bu sefer dertler koşarak üzerime gelmeye başladılar.
Evlendikten sonra hızla borç batağına girmiştik. Tam yoluna giriyor, arabayı sattık derken; bu sefer eşime iş yerinden çıkış verildi.
Delireceğim artık!
Ödediğim maaşımın yarısından fazla bir kredimiz, benim hali hazırda kyk borcum, kart borçları, evimizin kirası, mutfak, boğaz, fatura derken artık nefesim daralıyor..
Arabanın parasını soracak olanlara toplu cevabım; altına yatıralım yatırım olsun dedik ama oda gramı yüksekten alınca askıda kaldı. Yani ondan da avcumuzu yaladık.. Bozarsam şu zor durumumda 2.000 tl gibi bir zararım var.
O kadar zor durumdayım ki maddi ve manevi olarak; nefes alamıyorum. Hiçbir şey yapasım gelmiyor, eşime her türlü destek olmak zorundayım. Ona destek olmaktan gocunmuyorum asla! İş, ev, yemek, temizlik, bulaşık derken; kendime, aynaya bile bakasım gelmiyor. Kendime küstüm!
Bu arada mesleğimle ilgili girmem gereken bir sınav var, çok yakın tarihli ama gelin görünki ne bedenen ne de ruhen çalışabiliyorum.
Çok yorgunum, işe gidesim gelmiyor. Tatil yapmak istiyorum ama yok. Ben her yükü çekerken, yüklerin altında eziliyorum. Çok yorgunum çok.
Tamam da bu kadar sıkıntının içinde her alternatifi düşünmek zorundasınız.Onuda yapabilir mi bilmiyorum ki hiç böyle düşünmedik
Bizim de başımıza geldi ordan biliyorum ben de eğer 1 ay geçmediyse Bi avukata danışıp baskı altında imzaladım diyebilir ama tabi uğrasmak isterseniz 2 bin için. Gerci 10 ay alsa 20 bin ederDavalık olmamak için her türlü hakkını ve 4 maaş fazladan para verdiler bunu kabul etmesi için. Oda kabul etti ama şuan işsizlik alamıyor
iyi de işsizlik maaşını devler ödüyor, işveren değil. onların zararına bir durum değil ki. hem çıkış verip hem tük haklarını verebilirlerdi. ilginç.Davalık olmamak için her türlü hakkını ve 4 maaş fazladan para verdiler bunu kabul etmesi için. Oda kabul etti ama şuan işsizlik alamıyor
haklisiniz borç odemek gercekten zor ama yapabilecek bir sey yoksa alternatifleri dusunup uzerinizdeki yuku azaltabilirsiniz belki biraz
ailelerden falan isteseniz?
Sevgili Kadınlar, hepinize sevgiler..
Bir önceki konumu bilenlar vardır aranızda, arabamı sattım tam her şey yoluna girecek derken; bu sefer dertler koşarak üzerime gelmeye başladılar.
Evlendikten sonra hızla borç batağına girmiştik. Tam yoluna giriyor, arabayı sattık derken; bu sefer eşime iş yerinden çıkış verildi.
Delireceğim artık!
Ödediğim maaşımın yarısından fazla bir kredimiz, benim hali hazırda kyk borcum, kart borçları, evimizin kirası, mutfak, boğaz, fatura derken artık nefesim daralıyor..
Arabanın parasını soracak olanlara toplu cevabım; altına yatıralım yatırım olsun dedik ama oda gramı yüksekten alınca askıda kaldı. Yani ondan da avcumuzu yaladık.. Bozarsam şu zor durumumda 2.000 tl gibi bir zararım var.
O kadar zor durumdayım ki maddi ve manevi olarak; nefes alamıyorum. Hiçbir şey yapasım gelmiyor, eşime her türlü destek olmak zorundayım. Ona destek olmaktan gocunmuyorum asla! İş, ev, yemek, temizlik, bulaşık derken; kendime, aynaya bile bakasım gelmiyor. Kendime küstüm!
Bu arada mesleğimle ilgili girmem gereken bir sınav var, çok yakın tarihli ama gelin görünki ne bedenen ne de ruhen çalışabiliyorum.
Çok yorgunum, işe gidesim gelmiyor. Tatil yapmak istiyorum ama yok. Ben her yükü çekerken, yüklerin altında eziliyorum. Çok yorgunum çok.
4 maasmi tazminat olarak geciyor bunu kabul etti ama isssizligi kabul etmedi yani issizlik maassini.Davalık olmamak için her türlü hakkını ve 4 maaş fazladan para verdiler bunu kabul etmesi için. Oda kabul etti ama şuan işsizlik alamıyor
eşinizi işten neden çikardilar
Benimde esim isten cikarildi. Ilk firsatta yurtdisina tasinacagiz imkan olursa. Bu ulkede bize ekmek yok
Allah yardımcınız olsun...
Psikolojinizi bozacağınıza altınları bozun ve rahatlayın !!!
Ayrıca, zamane gençlerine hayranım. Nasıl oluyor da iki eş çalışırken ve eve kimisinde gayet güzel maaş girerken yine bu kadar borç içinde yaşamayı başarıyorlar?
Bırakın bazı şeyleriniz en iyisi olmasın ya da eksik olsun, o elbiseyi almayıverin ama kafanız rahat olsun. Ay başı geldiğinde elde para kalmadı diye kafanızı yemeyin...
Harcama davranışlarınıza bakılırsa zaten siz çift olarak parayı iyi yönetebilen bir çift değilsiniz. Bence öyle parayı yok şuraya yatıralım yok buraya yatıralım diye uğraşmayın, çünkü o konuda kötüsünüz. Altını bozdurup borçları ödeyin kredi vs.
Ha sonrasında illa bir kenara para atalım derseniz ''uzun vadeli düşünmek şartı'' ile gram altın alınabilir. Altın sürekli düşer artar siz uzun vadeli düşüneceğiniz için sizi etkilemez. Ama öyle alayım satayım, geri alayım kar edeyim derseniz büyük ihtimal yapamazsınız.
4 maasmi tazminat olarak geciyor bunu kabul etti ama isssizligi kabul etmedi yani issizlik maassini.
Ama isci dava acabilirdi acmasin diye uzlasmaya varmislariyi de işsizlik maaşını devler ödüyor, işveren değil. onların zararına bir durum değil ki. hem çıkış verip hem tük haklarını verebilirlerdi. ilginç.
İyi de karşılıklı anlaşarak fesih yapılmış. Alamama durumu söz konusu değil ki. Baskı altında imzalamamis. Şartlar uygun gelmese imzalamazdi herhalde. Şu durumda gidip şikayet etse işsizlik maaşı alması hak mi sizce?Bizim de başımıza geldi ordan biliyorum ben de eğer 1 ay geçmediyse Bi avukata danışıp baskı altında imzaladım diyebilir ama tabi uğrasmak isterseniz 2 bin için. Gerci 10 ay alsa 20 bin eder
Lütfen ya lütfen zaten sağlıklı düşünemiyorum bir de böyle bir kaç cümlemle nasıl insan olduğuma karar vermeyin. Ben biliyorum neyin nasıl olduğunu. Eleştirin diye yazmadım buraya içimi dökmek istedim sadece. Neden her konuda böyle yerden yere vuranlar oluyor ki illa? Biz bir senede 50 bin liralık borç ödedik paramızı iyi yönetemiyor olsaydık bu borcu da ödeyemezdik. Kalbinizin kötü yorumları size kalsın. Lütfen beni daha da yormayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?