- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
altınınız varsa bozdurun bu kadar borcunuz varken altın olmayıversin.onun dısında tasarruf edeceksiniz eşiniz de gerekirse günlük işlerde çalışacak. sanırım surekli kredi kartı kullandınız ondan birikti borçlarınız. herkes gelir durumuna göre parasını harcamalı bence. borçlar üst üste gelince bunalır tabi insan
Okudum merak etmeyin.
Kendinizi aşırı derecede darlayacak şekilde çaresiz değilsiniz.
Köşesinde parası olmadan işsiz bırakılanlar var.
Eşinize hakları verilmiş mesela.Hakları verilmeden işten cikarilanlar var ki biri de benim annem ve bu işin peşinden kosturuyoruz.
Yani kendinizi üzerek boşuna hasta edeceksiniz.
İki senedir sizden daha dar durumda yaşıyoruz biz buna inanin.
Köşesinde paranız varken eşiniz tazminatını almisken bu kadar yipratmayin kendinizi.
Şu hayatta en önemli şansımız sağlığımız.
Ne yazık ki dört dörtlük olmuyor.Çok haklısın çok doğru
Insanoğlu işte her şey olsun istiyor ama hayat malesef hiç bir zaman 4 4 lük olmuyorbende çok uzun zamandır borç ödüyorum evlenmeden öncede aileme baktım hep, evin yükü omzumsaydı ne kadar zor olduğunu biliyorum allah yardımcımız olsun hepimizin hayat cok zor
İyi de durumunda ne var ki şuan ?Şansını denedi gerçekten alabilir mi alamaz mi diye çünkü ayni durumda olan bir arkadaşı işsizlik alıyor şuanda.
Ama sana ağzımı bozmayacağım var sen beni terbiyesiz bil. Sana senin gibi konuşunca öyle oluyor iste. Kimseye laf kalabalığı da yapmıyorum bu konuya da gel yorum yap diye açmadım. Beğenmezsen yazmazsın. Bırakın şu dünya benim etrafımda dönüyor havalarını. Yaşayan bilir. Benim düştüğüm duruma düş o zaman görürüm seni de
Ne yazık ki dört dörtlük olmuyor.
Babam içkiyi bıraktı iki sene önce
Tam dedik ki oh maaşına birikim yaparız pat işleri durdu iki yıldır evde.Emeklisi var ama yarısı krediye gidiyor.Bir sene eve ben baktım
Sonra ben de iş bulamadım kaldık öyle ortada.Annem girdi ise.Ve ben bu sene de iş bulamadım. İki senedir tabiricaizse ölmüyorum ama sürünüyorum. Diyorsunuz ya kuaföre gidemiyorum yemek yiyemiyorum ben iki senedir böyleyim.Öğretmen arkadaşlarım öğrencileriyleyken küçücük odamda gün öldürüyorum.Daha 28 yaşındayım 68 gibi oldum.
İyi de durumunda ne var ki şuan ?
Eşin 20 bin tazminat alsa araba parası da zaten bankada duruyor
Eee daha ne ?
Yaw 80 bin borcum var.Daha mı ne?
Cok anlamli bir sözÖyle bir devirdeyiz ki çalışan pişman calisamayan bin pisman allah herkese sabir versin
Yaw 80 bin borcum var.
Çocuğum var.
Evim kira.
Arabam da var.
Benzini iviri ziviri.
Çocuğun okul masrafı var.
Ne yani ?
Kocanız iş bulur çalışır ödersiniz.
Zaten sizi neredeyse 4-5 ay idare edecek parasını ay başında almayacak miydi bu adam ?
Ee arabanın parası da bankada.
Yandım, bittim, oldumculuge gerek yok diyorum.
Arabanızın parası ile pekala kredileri tamamını bile ödemese de odeyebilecek durumdasıniz.
Fazla pimpiriklisiniz.
Manevi olarakta üzülecek bir şey yok.Beni maddiyattan çok içinde bulunduğum maneviyat üzüyor zaten konuyu açmamdaki sebepte oydu.
Manevi olarakta üzülecek bir şey yok.Beni maddiyattan çok içinde bulunduğum maneviyat üzüyor zaten konuyu açmamdaki sebepte oydu.
Manevi olarakta üzülecek bir şey yok.
Kendine eziyet ediyorsun.
Durumunuz berbat değil.
Ha içinde olduğun psikoloji elbette kötü olabilir ama yine de dönüp baktığında bu durumda olma sebebin maddiyattan kaynakli.
Ne güzel malı musavir adayisin esin de sürekli işsiz kalacak degil, elbette bulur bir iş.
Ülkede neredeyse borçsuz kimse yok gibi .
Dua et yine elinizin altında paranız mevcut.
Aç değil, açıkta değilsiniz.
Zamanla hepsi gelir geçer. Sana bunu iflasın içinden gelmiş biri olarak söylüyorumyüksek
AynenÖyle bir devirdeyiz ki çalışan pişman calisamayan bin pisman allah herkese sabir versin
Hee yokuşun bir inişi var muhakkak canım allah kolaylık versin güç kuvvet sağlık ferahlık versin ...Sevgili Kadınlar, hepinize sevgiler..
Bir önceki konumu bilenlar vardır aranızda, arabamı sattım tam her şey yoluna girecek derken; bu sefer dertler koşarak üzerime gelmeye başladılar.
Evlendikten sonra hızla borç batağına girmiştik. Tam yoluna giriyor, arabayı sattık derken; bu sefer eşime iş yerinden çıkış verildi.
Delireceğim artık!
Ödediğim maaşımın yarısından fazla bir kredimiz, benim hali hazırda kyk borcum, kart borçları, evimizin kirası, mutfak, boğaz, fatura derken artık nefesim daralıyor..
Arabanın parasını soracak olanlara toplu cevabım; altına yatıralım yatırım olsun dedik ama oda gramı yüksekten alınca askıda kaldı. Yani ondan da avcumuzu yaladık.. Bozarsam şu zor durumumda 2.000 tl gibi bir zararım var.
O kadar zor durumdayım ki maddi ve manevi olarak; nefes alamıyorum. Hiçbir şey yapasım gelmiyor, eşime her türlü destek olmak zorundayım. Ona destek olmaktan gocunmuyorum asla! İş, ev, yemek, temizlik, bulaşık derken; kendime, aynaya bile bakasım gelmiyor. Kendime küstüm!
Bu arada mesleğimle ilgili girmem gereken bir sınav var, çok yakın tarihli ama gelin görünki ne bedenen ne de ruhen çalışabiliyorum.
Çok yorgunum, işe gidesim gelmiyor. Tatil yapmak istiyorum ama yok. Ben her yükü çekerken, yüklerin altında eziliyorum. Çok yorgunum çok.
Hee yokuşun bir inişi var muhakkak canım allah kolaylık versin güç kuvvet sağlık ferahlık versin ...
Kolay değil ama geçecek inşallah
Karamsar olma inşallah hayatım en umutsuz anlardan bile şükret daha kötüsü olmadığı için ...Allah’ın bir kapı açacağına İnanInşallah geçsin diye sabrediyorum
Sabır acı, meyvesi tatlıdır diye sabrediyorum işte bende.
Çok teşekkür ederim
Karamsar olma inşallah hayatım en umutsuz anlardan bile şükret daha kötüsü olmadığı için ...Allah’ın bir kapı açacağına İnan
la havle .... zikrini bol bol gece gündüz için daraldığında çek çok hayırlıdır içinde bulunduğun durum için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?