- 29 Kasım 2016
- 1.379
- 3.967
- 83
O ne demek anlamadim ac misin derken kotu bisey mi sormus ?
Anlamadım bunu ben, aç mısın diye sormak kötü bir şey mi?
Tabi siz daha farkli olunca bu durum gario gelmis size ama bence normal. Belki siz onun evine ilk kez gittiginiz icin tam bir misafir gibi agirlanmak istediniz ama o sizi oyle gormemis bence. Yani dusundum de bende 20 li yaslarda sorardim ac misin bak bisiler hazirlim diye. Ben toktum , suan kendimi kotu hissettim oyle dusunen olmamistir heralde. Ama olmadi ya. Hazirlar yerdik. Hatta bi tanesi ac degilim diyip. So ra zeyti yagina ekmek banmisti. Kizmistim kizim ne yalan soyluyosun diye onune bisiler cikarmistim yine de yok demisti israrla. Meger zEytinyagini severlermis :))Kendisi tokmuş ben açım deseydim önüme yemek koyacaktı. Kaç sene üstüne ilk defa evine davet etmiş. Biz ona hiç sormadık böyle bir şey sofrayı kurduk beraber yedik hep.
Yanlış düşünüyorsunuz
Parasi yok diye çıkmasın mi?
Ben cebimde ikiyüz lira parayla muglada bir hafta tatil yaptım daha yeni (çadırım sağolsun)
Ki düzenli bir işim yok, ailemden para almiyorum. Genelde cebimde fazla para olmuyor. Yine de gezmekten tozmaktan, hatta turist gezdirmekten geri kalmiyorum.
AVM'de kıyafet bakmak ne ya? Çok sıkıcı.
Biriyle bulusacakken deniz kenarina gitmeyi tercih ediyorum mesela. Ya da yürümesi güzel caddelerde dolaşa dolaşa konusarak yürümeyi...
İçki içeceksek evden kadeh getirip sahilde ya da güzel bir parkta 20 liralık migros meyve şarabı içiyoruz, aktivite istiyorsak 8 liraya devlet tiyatrosuna gidiyoruz, disarida kahvaltı yapmıyoruz da ya evlerine gidip mücver yapıyorum ya da evden termosumu doldurup kahvaltılıklari çantaya atıp yesil bir alanda sohbet ede ede kahvaltı yapıyoruz. Bazen de bisikletle çıkıp yorulunca evden getirdiğim sandvicimi yiyip on kuruş harcamadan geçiriyoruz günü.
Krallar gibi de yaşıyorum bence :)
Parasının olmamasi çıkıp gezmesine engel değil ki. Siz verin siparişinizi,o da çayını içsin. Zaten evden çıkmadan yemiştir,karnı toktur.
Ya da siz de yiyin çıkın, arkadaşınızla bir ağacın altında çekirdek citleyip oturun .
On ay kadar önce yurtdışına çıkacaktım ve gerçekten hiç para harcamamam gereken bir donemdeydim. Kurs çıkışı 'haydi bir yere gidelim' diyen arkadaşları kırmayıp starbucks'a giderdik, 'kahve bana dokunuyor ya, gece mide bulantısı yapiyor' diyip içmiyordum. İki saat hahara hihiri eğleniyordum arkadaşlarla. Hiç de biri yer biri bakarlik bir durum yok yani. Cok isterse elbet alır yani sizin arkadasiniz da
bir yemek bir kahve en fazla ne kadar olabilir ki?
Bence derdi kendi kendiniz yaratmışsiniz. Ama size göre dışarıda olmak illa ki kafede oturup AVM'de kıyafet bakmak demekse buluşalım diyen arkadaşınızı eve davet edebilirsiniz.
*Ekleme: onun hesabını ödüyormuşsunuz. Odemeyin. Kasada kendininkini verip kapıda bekleyin.
Bu kadar basit
Her seferinde aynı şeyi yapın, bu sefer senden olsun bir daha ki benden derse 'inan hiç param yok, seninkini de ödersem yarın akbil dolduracak param kalmaz ' diyin,
Tabi siz daha farkli olunca bu durum gario gelmis size ama bence normal. Belki siz onun evine ilk kez gittiginiz icin tam bir misafir gibi agirlanmak istediniz ama o sizi oyle gormemis bence. Yani dusundum de bende 20 li yaslarda sorardim ac misin bak bisiler hazirlim diye. Ben toktum , suan kendimi kotu hissettim oyle dusunen olmamistir heralde. Ama olmadi ya. Hazirlar yerdik. Hatta bi tanesi ac degilim diyip. So ra zeyti yagina ekmek banmisti. Kizmistim kizim ne yalan soyluyosun diye onune bisiler cikarmistim yine de yok demisti israrla. Meger zEytinyagini severlermis :))
Yemek bile hazırlamaya zahmet etmemiş şeklinde anladım benO ne demek anlamadim ac misin derken kotu bisey mi sormus ?
Hmmm anladim. Gecmis olsunBeni evine misafir olarak çağırmıştı ve ilk defa. zaten bir daha çağırmadı ama o bize gelmeye devam etti. Evlerimiz yakın değildi. Geçerken ona uğramadım yani. Ya da ben size geleyim demedim. O zamanlar bu tür davranışlarına kırılsam da sorun etmedim çünkü biz iyi arkadaştık. Sonradan anladım ki sadece ben onun arkadaşıymışım o benim değil.
Yorumları okudum ....Yakin arkadasim var evlerimizde yakin. Maasinin hepsini ailesine veriyor. Bu normal bisey beni ilgilendirmez. Ama ben vermiyorum. Her neyse haliyle param oluyor. Ama bunu ona soylemedim tabiki. Surekli bulusmaya cikalim diyor ee gidince yemek yiyemiyorum cunku parasi yok cafeye oturuyoruz cayin bile hesabini yapiyor yaninda kahve falan icemiyorum. Magazalara bakalim diyorum paramiz yok hic girme diyo. Ee sap gibi neden gezelim. Her bulusmaya cagirdiginda bi bahane uyduruyorum ama yok hala cagriyor. Dun aksam cikalim disari dedi yok kardesimleyim disarda dedim napiyosunuz dedi bende kahve iciyoruz dedim bi baktim 15 dk sonra ariyo hangi cafedesiniz geliyorum diye. Sevdigim bi arkadasim kafacan ama parasi olmayan bi insanin avmlere caddelere gitmek istemesi beni sinir ediyo. Bisey bakinca oo annen parami verdi diyo falan cok sıkıcı..
Neden açık açık konuşmuyorsun, bu utanç verici bi durum değişik o da çalışıyormuş. Ben açık açık konuşurdum düşüncelerimiEvetde bir cafeye gittigimizde onunde yiyip icemem ki..
Bu utanç verici bi durum değil olacak cümle...Neden açık açık konuşmuyorsun, bu utanç verici bi durum değişik o da çalışıyormuş. Ben açık açık konuşurdum düşüncelerimi
Beleşçi desen değil dğişik :) Bi şekilde hesabı onun ödemesi gerektiğini söyle bidaha ki buluşmada buluşalım da demez haliyle benimde param yok olmadığında dışarı çıkmıyorum sen çağırdın de.Yakin arkadasim var evlerimizde yakin. Maasinin hepsini ailesine veriyor. Bu normal bisey beni ilgilendirmez. Ama ben vermiyorum. Her neyse haliyle param oluyor. Ama bunu ona soylemedim tabiki. Surekli bulusmaya cikalim diyor ee gidince yemek yiyemiyorum cunku parasi yok cafeye oturuyoruz cayin bile hesabini yapiyor yaninda kahve falan icemiyorum. Magazalara bakalim diyorum paramiz yok hic girme diyo. Ee sap gibi neden gezelim. Her bulusmaya cagirdiginda bi bahane uyduruyorum ama yok hala cagriyor. Dun aksam cikalim disari dedi yok kardesimleyim disarda dedim napiyosunuz dedi bende kahve iciyoruz dedim bi baktim 15 dk sonra ariyo hangi cafedesiniz geliyorum diye. Sevdigim bi arkadasim kafacan ama parasi olmayan bi insanin avmlere caddelere gitmek istemesi beni sinir ediyo. Bisey bakinca oo annen parami verdi diyo falan cok sıkıcı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?