parasiz erkek

ben çalışmıyorum, herseyi o ödüyor öyle bakarsak. biz hep bizim paramız olarak bakıyoruz olaya. kızım oyuncak istediğinde ben olmaz dedim, babamdan isterim zaten o çalışıyor dedi, 3 ay oyuncak yok cezası aldı. eşimin tavrı çok nettir bu konuda. o işsizkende ben ihtiyacı olduğunda maaş kartımı direkt verirdim. sevgililiğimizin ilk gününden beri hiç senin-benim yapmadık biz o yüzden birbirimize yıkılmakta sakınca görmüyoruz.

Daha şaşıracaklarımız geride

açıkçası size şöyle anlatayım durumu
2 yıl sonra buraya başlık açıp "ben boşanıyorum eşim çalışmıyor, sorumluluk hep bende artık bıktım yoruldum, çocukla da ilgilenmiyor onun masrafı bende, nafaka da vermek istemiyor zaten öyle parası da yok" diye konu açarsanız bir de "aslında evlenmeden önce de böyleydi bu, bütün harcamaları ben yaptım evi ben dizdim hep benden bekledi" diye de eklerseniz, burada kadınlık eşitlik falan diyen üyeler bile "e be güzelim adam evlenmeden önce göstermiş kendini zaten, keşke evlenmeseydin hadi evlendin çocuk yapmasaydın" der.
O nedenle bunu evlilik öncesi trailer farz et.
yok yapacam edecem bana bırak ben hallederimle maalesef ev geçinmiyor.
yapan adam az maaşla da yapıyor. He sen 2 koyarsın adam illaki getirip 1 koyar.
sen buzdolabı alırsın adam da maaşıyla kurutucuyu alır, o çabayı görürsün.
ama görmüyorsan yukarıdaki konuların birinin sahibi olmaman için iyi düşün derim.

+1000 Çok haklısın...
Evliliği zaman da diyecek ki "yapmasaydın" Kafana Silah mı Dayadık VS...

Devamlı erkek alsa normal tamam işte dediğim gibi bizim kadınlarımızda esasında bu düzeni seviyor anladım sizi
Ben eşimin bekarken ki eşyalarını bile kabul edip evlendim nişan kına yapmadım basit yemeksiz bir düğün yaptım. Zamanla eşyaları sırasıyla yeniledim. Ama dışarda yemeğe çıktık öde ceycey arabaya benzin lazım öde ceycey taksiye binsek öde ceycey faturalar geldi öde ceycey e asla gelemem. Zaten kendi harcadığım kartı bile kendim ödüyorum harçlık vs almam çalışmadığım halde. Bir de sevsem de bir adama toptan bakamam demek istedim. Özellikle toplum içinde değer görmek isterim

Ben konu sahibinin nezdinde yorum yapmadım
Yorumumu yazdım
Ama sizin yorumunuz genel bir yorum gibiydi evlilikte bile kadın 1 öderse erkek 2 öder gibisinden yanlış mı anlamışım?
Erkek bi tık önde olmalı evet . Ayrıca hem ortak birikim hem de çalışan geliri olan kadınsa ayrı birikimi de olmalı. Mehmet Aslantuğun da dediği gibi günün birinde aklı karışabilecek değişebilecek bir erkeğin merhametine bırakmamalı emanet etmemeli kadın geleceğini

Sizin için para biriktiriyor ve hesabı size söylüyor acele etmeyin bence evlilik için. Lafı geçerse de o paranın yeri olduğunu kendi masraflarınıza anca yeteceğini belirtin.

Adam aslında parasız değil. Bilezik alıp atıyor köşeye diyorsunuz, e çok güzel.
Şimdiden o da biriktiriyor. Ama rahatsız olduğunuz şeyleri de konuşun siz de. Maaşından bi 500 lira cebine koy, bende her zaman para olmuyor diyin. Biz eşimle sevgiliyken beraber yaşamaya başladık. Daha o zamanlar kesemizi birleştirdik. Maddi beklentiler de oturup konuşulabilir bunda utanacak bişey yok ki. Bana bi çay ısmarlamıyor demişsiniz, e bunu söyleyin kendisine. Tamam gene biriktir de cebinde de para olsun olmaz böyle diyin.

Bence erkek de olmamalı yani böyle düşüneceksek erkeğin de şunu deme hakkı var diye düşünüyorum
Çalışmayan kadınla asla evlenmem deme hakkı var diye düşünüyorum
Yine size söylemiyorum ama sırf kadın çalışmadığı için kadınla evlenmeyip toplum tarafından linç edilen adam da gördüm yani

Ben sadece anlamaya çalışıyorum

kadın aklı da çok kolay çelinebiliyor erkek o zaman ne yapmalı?

hiç birisi size değildir gördüklerim bunlar toplumda

Aynen öyle çalışmayan kadın istemem deme hakkı da var herşey çok pahalı.ama yürüyen maaş kartı ya da cüzdan olmadım hiç bir zaman. Olmam da. Çalışırken de böyleydim

Son düzenleme:
Aynen öyle çalışmayan kadın istemem deme hakkı da var hakkı da herşey çok pahalı.ama yürüyen maaş kartı ya da cüzdan olmadım hiç bir zaman. Olmam da. Çalışırken de böyleydim
İşte o zaman erkek de olmamalı yürüyen cüzdan
Bu saçma düzen hem erkeğe hem kadın yüklüyor yükü
Atıyorum biz çalışıyoruz eşimiz çalışmıyor ama eşimiz bir kadının evde yapacağı her işi yapıyor gayet çocukla da ilgileniyor falan

tr de hangi kadın bunu kabul eder
3 gün sonra ya ben dayanamıyorum artık demeye başlar diye düşünüyorum
İşte saçma bulduğum bu nokta

yine biz kendimizi bu hale sokuyoruz
Nazik tavrınız için teşekkür ederim.

Güzel kıızm daha gençsin evlendiğin zamanda aynısı olur sana söyleyeyim . Arkadaşlarımda gördüm bunu çalışan bir doktor olarak söylüyorum . Huy değişmez. Başka sıkıntılarda olur . Çok iyi tart ilerde bu durumda olursa taşıyabilirmiyim

Yavaş yavaş döşeriz diye 8 ay önceden ev tutuyorsanız siz baya zenginsiniz
Tam olarak ne ödetiyor size ben orayı kaçırdım sanırım. Evlilik masrafları için kendisi para biriktiriyormuş zaten, siz ne ödüyorsunuz şu an?

Mesela ne diyor sen öde bu sefer gibi mi

Nasıl oldu peki 5 ayda? Yani ya maaşlarınız çok yüksek sakıncası yoksa ne kadar kazanıyorsunuz eşiniz ve siz? Ya da kredi mi çektiniz?

Nasıl oldu peki 5 ayda? Yani ya maaşlarınız çok yüksek sakıncası yoksa ne kadar kazanıyorsunuz eşiniz ve siz? Ya da kredi mi çektiniz?
Yazdım yukarda bi yerlerde. Evin tadilatı, düğün, mutfak eşyası vs. için kredi çektik, mobilyaları elden taksitle aldık, beyaz eşyalar eşimin bekar evinden geldi, balayını ve ıvır zıvırı kredi kartıyla hallettik. Sonrasında da beraber çalışıp beraber ödedik. Biz sevgiliyken de ayrı gayrımız yoktu, evlendikten sonra da olmadı.

Mutlulukla oturmayı nasip etsin Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…