- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.789
- 408
- Konu Sahibi eSmerimSin
-
ben çalışmıyorum, herseyi o ödüyor öyle bakarsak. biz hep bizim paramız olarak bakıyoruz olaya. kızım oyuncak istediğinde ben olmaz dedim, babamdan isterim zaten o çalışıyor dedi, 3 ay oyuncak yok cezası aldı. eşimin tavrı çok nettir bu konuda. o işsizkende ben ihtiyacı olduğunda maaş kartımı direkt verirdim. sevgililiğimizin ilk gününden beri hiç senin-benim yapmadık biz o yüzden birbirimize yıkılmakta sakınca görmüyoruz.E gene o ödüyor işte kendi paranızla ödemiyorsanız. Erkeklere Aşırı yüklenmek tonla altın istemek yüm ev eşyasını düğünü vs üstüne yıkmak ataerkillik ve sömürmektir. Ama hayat eşitlik eşitlik diye ben ödemem devamlı bir erkeğin masrafını kimse kusura bakmasın
Daha şaşıracaklarımız gerideİşte ısmarladığı yemeğin çetelesini tutan bir kadın olsan ben çalışayım kocam okusun olayına hiç girmezdin sanıyorum.
Aman şaşıra şaşıra bi hal oldum, dünyada binbir türlü insan bir o kadar farklı evlilik var işte, niye şaşırıyorsam
+1000 Çok haklısın...açıkçası size şöyle anlatayım durumu
2 yıl sonra buraya başlık açıp "ben boşanıyorum eşim çalışmıyor, sorumluluk hep bende artık bıktım yoruldum, çocukla da ilgilenmiyor onun masrafı bende, nafaka da vermek istemiyor zaten öyle parası da yok" diye konu açarsanız bir de "aslında evlenmeden önce de böyleydi bu, bütün harcamaları ben yaptım evi ben dizdim hep benden bekledi" diye de eklerseniz, burada kadınlık eşitlik falan diyen üyeler bile "e be güzelim adam evlenmeden önce göstermiş kendini zaten, keşke evlenmeseydin hadi evlendin çocuk yapmasaydın" der.
O nedenle bunu evlilik öncesi trailer farz et.
yok yapacam edecem bana bırak ben hallederimle maalesef ev geçinmiyor.
yapan adam az maaşla da yapıyor. He sen 2 koyarsın adam illaki getirip 1 koyar.
sen buzdolabı alırsın adam da maaşıyla kurutucuyu alır, o çabayı görürsün.
ama görmüyorsan yukarıdaki konuların birinin sahibi olmaman için iyi düşün derim.
Ben eşimin bekarken ki eşyalarını bile kabul edip evlendim nişan kına yapmadım basit yemeksiz bir düğün yaptım. Zamanla eşyaları sırasıyla yeniledim. Ama dışarda yemeğe çıktık öde ceycey arabaya benzin lazım öde ceycey taksiye binsek öde ceycey faturalar geldi öde ceycey e asla gelemem. Zaten kendi harcadığım kartı bile kendim ödüyorum harçlık vs almam çalışmadığım halde. Bir de sevsem de bir adama toptan bakamam demek istedim. Özellikle toplum içinde değer görmek isterimDevamlı erkek alsa normal tamam işte dediğim gibi bizim kadınlarımızda esasında bu düzeni seviyor anladım sizi
Erkek bi tık önde olmalı evet . Ayrıca hem ortak birikim hem de çalışan geliri olan kadınsa ayrı birikimi de olmalı. Mehmet Aslantuğun da dediği gibi günün birinde aklı karışabilecek değişebilecek bir erkeğin merhametine bırakmamalı emanet etmemeli kadın geleceğiniBen konu sahibinin nezdinde yorum yapmadım
Yorumumu yazdım
Ama sizin yorumunuz genel bir yorum gibiydi evlilikte bile kadın 1 öderse erkek 2 öder gibisinden yanlış mı anlamışım?
Sizin için para biriktiriyor ve hesabı size söylüyor acele etmeyin bence evlilik için. Lafı geçerse de o paranın yeri olduğunu kendi masraflarınıza anca yeteceğini belirtin.hemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Bence erkek de olmamalı yani böyle düşüneceksek erkeğin de şunu deme hakkı var diye düşünüyorumErkek bi tık önde olmalı evet . Ayrıca hem ortak birikim hem de çalışan geliri olan kadınsa ayrı birikimi de olmalı. Mehmet Aslantuğun da dediği gibi günün birinde aklı karışabilecek değişebilecek bir erkeğin merhametine bırakmamalı emanet etmemeli kadın geleceğini
Bence erkek de olmamalı yani böyle düşüneceksek erkeğin de şunu deme hakkı var diye düşünüyorum
Çalışmayan kadınla asla evlenmem deme hakkı var diye düşünüyorum
Yine size söylemiyorum ama sırf kadın çalışmadığı için kadınla evlenmeyip toplum tarafından linç edilen adam da gördüm yani
Ben sadece anlamaya çalışıyorum
kadın aklı da çok kolay çelinebiliyor erkek o zaman ne yapmalı?
hiç birisi size değildir gördüklerim bunlar toplumda
Aynen öyle çalışmayan kadın istemem deme hakkı da var herşey çok pahalı.ama yürüyen maaş kartı ya da cüzdan olmadım hiç bir zaman. Olmam da. Çalışırken de böyleydimBence erkek de olmamalı yani böyle düşüneceksek erkeğin de şunu deme hakkı var diye düşünüyorum
Çalışmayan kadınla asla evlenmem deme hakkı var diye düşünüyorum
Yine size söylemiyorum ama sırf kadın çalışmadığı için kadınla evlenmeyip toplum tarafından linç edilen adam da gördüm yani
Ben sadece anlamaya çalışıyorum
kadın aklı da çok kolay çelinebiliyor erkek o zaman ne yapmalı?
hiç birisi size değildir gördüklerim bunlar toplumda
İşte o zaman erkek de olmamalı yürüyen cüzdanAynen öyle çalışmayan kadın istemem deme hakkı da var hakkı da herşey çok pahalı.ama yürüyen maaş kartı ya da cüzdan olmadım hiç bir zaman. Olmam da. Çalışırken de böyleydim
Güzel kıızm daha gençsin evlendiğin zamanda aynısı olur sana söyleyeyim . Arkadaşlarımda gördüm bunu çalışan bir doktor olarak söylüyorum . Huy değişmez. Başka sıkıntılarda olur . Çok iyi tart ilerde bu durumda olursa taşıyabilirmiyimhemen konuya giriyorum:
nisanlimin kenarda kurusu yok yinede evlilik yoluna girdildi bana güven diyerek seneye martda nikah ve minik bir eglence olacak, suan ev bakiliyor..
benim kenarda birikmisim var ve nisanlim bunu biliyor ve sanirim bu paraya güveniyor.. sinir olmaya basladim
mesala para ödenecegi zaman kendisini geri cekmesi, yada su sekilde konusmasi: ben halledicem amaa... amaa?? ne ama? paran mi yokk?
evet yok cünkü bizim icin para biriktiriyormus, ev icin, nikah icin, eglence icin, bizim icin iste ama böyle diye diye bütün harcamalar benden bekleniyor.. nasil olsa sende var gibicesine.. bu tavri beni cok sinir ediyor
cözümü varmidir? ne yapmak lazim? tek sorun bu cünkü
Yavaş yavaş döşeriz diye 8 ay önceden ev tutuyorsanız siz baya zenginsinizbakmasi, bulmasi falan filan derken 3-5 ay önceden girilir dedi bu yine onun fikriydi, yavas yavas dösenir edilir .. iste ona göre paramiz var :) bende olayi cirkinlestirmemek adina benim param olayina girmiyorum..
evet erteleme konusunu actim bu sefer aileler basliyor sorun mu var? nisanlim sen sorun ariyorsun diyor..kendimi köseye skismis hissediyorum bazen
Mesela ne diyor sen öde bu sefer gibi miev bakiyoruz yavas yavas cünkü vakit dedigin geliyor, gönlümüze göre icimize sinen birseyler bulalim dayamasi dösemesi derken, nikahtan sonra direkt evimize gecelim demistik.. skinti yasamiyalm diye iste
senin paran benim param olayina ister istemez giriliyor cünkü onun yok benim var, ve benden bekleniyor.. hani kenarda varken simdi ben borcami gireyim gibisinden tavirlar... sende varken neden yokmus gibi yapalim.. bende zaten yatirim amacli altin biiriktiriyorum ikimizi icin.. gibi seyler
tamam beraber yuva kuruyoruz falan filan ama bu tavir beni sinir eden sey iste.. yoksa sakindigimdan degl.. acele eden o ama cebinde parasi olmayan yine o..
Nasıl oldu peki 5 ayda? Yani ya maaşlarınız çok yüksek sakıncası yoksa ne kadar kazanıyorsunuz eşiniz ve siz? Ya da kredi mi çektiniz?Evlenmeye karar verdiğimizde ikimizin de beş kuruşu yoktu. Çünkü öncesindeki beş sene deliler gibi gezip eğlenmiştik. 5 ay içinde a’dan z’ye her şeyi kimseden hediyeler dışında beş kuruş yardım almadan hallettik. İsteyince oluyor
Olumsuz bir sey olsa da bitse bu durumunuz. Altinlari hazir adamin yenisi icin. Size bakalim siz zarardasiniz.
Yazdım yukarda bi yerlerde. Evin tadilatı, düğün, mutfak eşyası vs. için kredi çektik, mobilyaları elden taksitle aldık, beyaz eşyalar eşimin bekar evinden geldi, balayını ve ıvır zıvırı kredi kartıyla hallettik. Sonrasında da beraber çalışıp beraber ödedik. Biz sevgiliyken de ayrı gayrımız yoktu, evlendikten sonra da olmadı.Nasıl oldu peki 5 ayda? Yani ya maaşlarınız çok yüksek sakıncası yoksa ne kadar kazanıyorsunuz eşiniz ve siz? Ya da kredi mi çektiniz?
Mutlulukla oturmayı nasip etsin AllahYazdım yukarda bi yerlerde. Evin tadilatı, düğün, mutfak eşyası vs. için kredi çektik, mobilyaları elden taksitle aldık, beyaz eşyalar eşimin bekar evinden geldi, balayını ve ıvır zıvırı kredi kartıyla hallettik. Sonrasında da beraber çalışıp beraber ödedik. Biz sevgiliyken de ayrı gayrımız yoktu, evlendikten sonra da olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?