parasiz erkek

bilezik aliyormus bana, (bize) yatirimlik iste.. eline para gectikce
Cümleniz çok geride kalmış, belki arkadaşlar benden önce sormuştur ama henüz okumadım. Bilezikleri hiç gördünüz mü, bak hayatım bunlar bizim dedi mi mesela.

Birikimse siz de birikim yapacaksınız evlilik için, her şeyi size yıkarak yaptığı birikim de çok itici

Evt gördm ve dedi..aliyor yani gercekten

Evt gördm ve dedi..aliyor yani gercekten

Samimiyetine , size olan sevgisine güveniyorsanız sorun yok bence . Sadece normal zamanlardaki harcamaları tamamen sizin üzerinize yıkması hoş değil .

Yaptığı birikimi görüyorsanız , banka hesabı vb. doğru söylüyordur. En iyi siz tanırsınız kendisini.

Biz de eşimle her şeyimizi kendimiz aldık , o biriktirdi ,ben biriktirdim . Bir şekilde borçsuz hallettik her şeyimizi. Acele etmeden tabii ki . Onun da birikimi yoktu çünkü , yıllarca eve vermiş çalıştığını. Beyaz eşyaları taksitle alıp evlenene kadar depoda bekletebilirsiniz mesela , biz öyle yapmıştık.

Hayat müşterek vs oralara girmeyeceğim. O birikim yaparken bir çay parası harcamaya bile korkacak biri, siz beraber yuva kuracağız diye çıktığınız yolda yiyip içtiğinizin hesabını yapan, kullanıldığını düşünen, evlenip birbirinizin en önemli kişileri olacakken maddi konuları konuşmaya korkan birisiniz, yani güvenmiyorsunuz. Sahi neden evleniyorsunuz? Ya da neden susuyorsunuz? Sorarsanız karşı taraf ters çıkar da yaptığınız yatırımdan mı olursunuz diye korkuyorsunuz?

Canım kaçarak uzaklaş. Bu adam evlendikten sonra sizin evi gezdirmenizi isteyecek o da sözde birikim yapacak ve sonunda sizin bu adama saygınız kalmayacak. Bir de cocuk olacak. 20 yıl geçecek sen geriye dönüp boşa gecen zamanına acıyacaksın. Döngüyü tersine ya cevir ya da ayril.

Yanlış anlamazsınız ne civarda bir birikmiş paranız var ki? Yani düğün, ev, eşyalar vs bunlar öyle azıcık birikimle yapılacak şeyler değil hele 8 ay öncede ev tutmayı düşünebiliyorsanız. Belki sizin birikiminin de yetmeyecek o zaman için ne planlıyor nişanlınız. Bunları konuştunuz mu hiç? Açık açık söyleyin bence. Hayat müşterektir tabi ki ama bu konu biraz hoş gelmedi bana. Hadi beyaz eşyayı alıyorum vs dese ona da bir şey demeyeceğim de. Bilezik için bu denli geri planda durması saçma. Ailesi halletmemiz keşke altın işini o kadar takı kültürü varsa

Adam elini hiç cebine atmıyormuş sevgililer nişanlılar gezmeyi severler yemek cafe vs sık giderler. Her gidildiğinde hesabı kadının ödemesini normal bulanlara da ben şaştım. Simit ayran ısmarlar parası yoksa yeriz . Devamlı benim paramla etleri kebapları yiyemez arkadaşaltını az alsın eşyayı beraber ödeyelim ama bir zahmet yemeğe de çıkarsın. Bu jesttir nezakettir dünyanın her yerinde böyledir

İşimize gelen suçlanmalı.

"Ben paramı aileme verdim de, gerçek yüzünü o zaman görürsün" diye akıl verenler olmuş, en çok buna şaşırdım.
Nişanlı bir erkek tam evlilik üzeri "bütün paramı aileme verdim" dese kim "tamam aşkım" der ki? Ben böyle bir şey yaşasam parça pinçik ederdim adamı. Gerçek yüzüm çok çirkinse demek

Aileme verdim niye desin ki. Aileye verilmez hastalık vs dışında evlilik arefesindeadamlardan bu kadar mı korkuyoruz yahu konuşamayacak durumdan rahatsızlığımızı söyleyemeyecek kadar?öyle adamla evlenilmesin zaten

Çilekçiğim oraları okumadım ama işte bizim kadınlarda da var bu
Halbuki böylr olmak zorunda değil
En çok da çevreden etkileniyorlar aa bak onun kocası nasıl yapıyor

mesela akıl alıyorlar herkes erkek ama erkeğin hani ağırlığı olmalı falan diyor sonra hop kavga başlasın

şimdi böyle cinsiyetçi görevler de yükleyeceksek kadına yüklenen cinsiyetçi görevlere de bir şey demeyeceğiz

kendi kendimize çelişiyoruz sürekli

Burdaki sorun kadın herşeyi ortaya dökerken adamın kenarda köşede birikim yapması. Neden kendi adına biriktiriyor, ortak hesap gibi birşeyler yapılabilir.

Ellerin kocası nasıl yapıyor diyen de ellerin kocası gibi adam bulsun.

Konuya binayen konuşmadığımı yazmıştım genel yaklaşım bu
Bu konu olmasa da yaklaşım bu yani
Türk halkının yaklaşımı bu ne kadar ya ama biz şöyleyiz desek de yok öyle değiliz

konu sahibine yazılacak şeyi yaptım hakkında böyle düşündüğü adamla da evlenmesin bir zahmet daha ne diyelim yani

Avrupalı kadın bizim gibi saçma miktarda altın falan istemez bir alyans bir tektaşla evlenir eşya da ortak yapılır. İstemesi yüzüğü nişanı kınası saçma hürrem kostümleri de istemezama erkeğin yemeğe çıkarmasını bekler sinemaya bir gece club ına davet etmesini bekler hesabı da çoğunlukla erkek öder . Demek istediğim buydu. Ataerkil mi şimdi bu adamlarla kadınlar ?biz de ayar yok ortasını bulamıyoruz Avrupalı gibi

Yarın bir sorun olur adam benim altınlarım der çıkar valla. Araba alınacaksa altını satar kendine alır kadın da işe minübüsle gider. Çokkk gördük bunlarıı

E evet bir miktar halbuki eşit olmalıyız türkiye de ama bu durum uçmuş durumda
Açıkçası....

ikimizde insansak
Çünkü bu tarz durumlar gereksiz yük yüklüyor ne gerek var kadın için sıkıntıysa erkek için de sıkıntı

kadın da erkeği davet edebilir karşılıklı davet edilme beklentisi olabilir ama sürekli erkek erkek de olmaz

Saf mıydı yedirmeseydi. Buna önem veren bir öder iki öder üçüncü de noluyor der. Göz göre göre öder ve içinden bunları da düşünürse ortada ilişki de yoktur, güven de.
Elini cebine hiç atmamak çok uç bir örnek bence. Normal bulunan yorumlar kimin ne ödediğine bakılmayan tarzı yorumlardır.

Adamdan korkuyor hislerini isteklerini özgürce dile getiremiyor asıl sıkıntı bu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…