- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.079
- 1.123
- Konu Sahibi eSmerimSin
-
Cümleniz çok geride kalmış, belki arkadaşlar benden önce sormuştur ama henüz okumadım. Bilezikleri hiç gördünüz mü, bak hayatım bunlar bizim dedi mi mesela.bilezik aliyormus bana, (bize) yatirimlik iste.. eline para gectikce
Cümleniz çok geride kalmış, belki arkadaşlar benden önce sormuştur ama henüz okumadım. Bilezikleri hiç gördünüz mü, bak hayatım bunlar bizim dedi mi mesela.
Birikimse siz de birikim yapacaksınız evlilik için, her şeyi size yıkarak yaptığı birikim de çok itici
Evt gördm ve dedi..aliyor yani gercekten
Hayat müşterek vs oralara girmeyeceğim. O birikim yaparken bir çay parası harcamaya bile korkacak biri, siz beraber yuva kuracağız diye çıktığınız yolda yiyip içtiğinizin hesabını yapan, kullanıldığını düşünen, evlenip birbirinizin en önemli kişileri olacakken maddi konuları konuşmaya korkan birisiniz, yani güvenmiyorsunuz. Sahi neden evleniyorsunuz? Ya da neden susuyorsunuz? Sorarsanız karşı taraf ters çıkar da yaptığınız yatırımdan mı olursunuz diye korkuyorsunuz?anlamiyorsunuz sanirim, komple herseyin benden beklenmesi, cünkü onun birikim yapiyorum mantiginda olmasi.. cay/kahve/yemek yani en ufak seyler bile sizden bekleniyorsa bu tavir zamanla sinir edici olabilir, insan nisanlisina bi cay bile mi ismarliyamaz birikim yapiyor diye.. bir barcak cay ya.. lafi bile olmamali..
Adam elini hiç cebine atmıyormuş sevgililer nişanlılar gezmeyi severler yemek cafe vs sık giderler. Her gidildiğinde hesabı kadının ödemesini normal bulanlara da ben şaştım. Simit ayran ısmarlar parası yoksa yeriz . Devamlı benim paramla etleri kebapları yiyemez arkadaşHayat müşterek vs oralara girmeyeceğim. O birikim yaparken bir çay parası harcamaya bile korkacak biri, siz beraber yuva kuracağız diye çıktığınız yolda yiyip içtiğinizin hesabını yapan, kullanıldığını düşünen, evlenip birbirinizin en önemli kişileri olacakken maddi konuları konuşmaya korkan birisiniz, yani güvenmiyorsunuz. Sahi neden evleniyorsunuz? Ya da neden susuyorsunuz? Sorarsanız karşı taraf ters çıkar da yaptığınız yatırımdan mı olursunuz diye korkuyorsunuz?
Beş taş olarak düşünmeyin kadınlarımız da ya kadın ödemez erkek öder diyorlar içten içe bunu hissediyorlar
Erkeğin ağırlığı(!) işte şimdi bu durumdan dolayı bir tek erkek mi suçlanmalı hayır
Aileme verdim niye desin ki. Aileye verilmez hastalık vs dışında evlilik arefesindeİşimize gelen suçlanmalı.
"Ben paramı aileme verdim de, gerçek yüzünü o zaman görürsün" diye akıl verenler olmuş, en çok buna şaşırdım.
Nişanlı bir erkek tam evlilik üzeri "bütün paramı aileme verdim" dese kim "tamam aşkım" der ki? Ben böyle bir şey yaşasam parça pinçik ederdim adamı. Gerçek yüzüm çok çirkinse demek
Çilekçiğim oraları okumadım ama işte bizim kadınlarda da var buİşimize gelen suçlanmalı.
"Ben paramı aileme verdim de, gerçek yüzünü o zaman görürsün" diye akıl verenler olmuş, en çok buna şaşırdım.
Nişanlı bir erkek tam evlilik üzeri "bütün paramı aileme verdim" dese kim "tamam aşkım" der ki? Ben böyle bir şey yaşasam parça pinçik ederdim adamı. Gerçek yüzüm çok çirkinse demek
Burdaki sorun kadın herşeyi ortaya dökerken adamın kenarda köşede birikim yapması. Neden kendi adına biriktiriyor, ortak hesap gibi birşeyler yapılabilir.Çilekçiğim oraları okumadım ama işte bizim kadınlarda da var bu
Halbuki böylr olmak zorunda değil
En çok da çevreden etkileniyorlar aa bak onun kocası nasıl yapıyor
mesela akıl alıyorlar herkes erkek ama erkeğin hani ağırlığı olmalı falan diyor sonra hop kavga başlasın
şimdi böyle cinsiyetçi görevler de yükleyeceksek kadına yüklenen cinsiyetçi görevlere de bir şey demeyeceğiz
kendi kendimize çelişiyoruz sürekli
Konuya binayen konuşmadığımı yazmıştım genel yaklaşım buBurdaki sorun kadın herşeyi ortaya dökerken adamın kenarda köşede birikim yapması. Neden kendi adına biriktiriyor, ortak hesap gibi birşeyler yapılabilir.
Ellerin kocası nasıl yapıyor diyen de ellerin kocası gibi adam bulsun.
Avrupalı kadın bizim gibi saçma miktarda altın falan istemez bir alyans bir tektaşla evlenir eşya da ortak yapılır. İstemesi yüzüğü nişanı kınası saçma hürrem kostümleri de istemezÇilekçiğim oraları okumadım ama işte bizim kadınlarda da var bu
Halbuki böylr olmak zorunda değil
En çok da çevreden etkileniyorlar aa bak onun kocası nasıl yapıyor
mesela akıl alıyorlar herkes erkek ama erkeğin hani ağırlığı olmalı falan diyor sonra hop kavga başlasın
şimdi böyle cinsiyetçi görevler de yükleyeceksek kadına yüklenen cinsiyetçi görevlere de bir şey demeyeceğiz
kendi kendimize çelişiyoruz sürekli
Yarın bir sorun olur adam benim altınlarım der çıkar valla. Araba alınacaksa altını satar kendine alır kadın da işe minübüsle gider. Çokkk gördük bunlarııBurdaki sorun kadın herşeyi ortaya dökerken adamın kenarda köşede birikim yapması. Neden kendi adına biriktiriyor, ortak hesap gibi birşeyler yapılabilir.
Ellerin kocası nasıl yapıyor diyen de ellerin kocası gibi adam bulsun.
E evet bir miktar halbuki eşit olmalıyız türkiye de ama bu durum uçmuş durumdaAvrupalı kadın bizim gibi saçma miktarda altın falan istemez bir alyans bir tektaşla evlenir eşya da ortak yapılır. İstemesi yüzüğü nişanı kınası saçma hürrem kostümleri de istemezama erkeğin yemeğe çıkarmasını bekler sinemaya bir gece club ına davet etmesini bekler hesabı da çoğunlukla erkek öder . Demek istediğim buydu. Ataerkil mi şimdi bu adamlarla kadınlar ?biz de ayar yok ortasını bulamıyoruz Avrupalı gibi
Saf mıydı yedirmeseydi. Buna önem veren bir öder iki öder üçüncü de noluyor der. Göz göre göre öder ve içinden bunları da düşünürse ortada ilişki de yoktur, güven de.Adam elini hiç cebine atmıyormuş sevgililer nişanlılar gezmeyi severler yemek cafe vs sık giderler. Her gidildiğinde hesabı kadının ödemesini normal bulanlara da ben şaştım. Simit ayran ısmarlar parası yoksa yeriz . Devamlı benim paramla etleri kebapları yiyemez arkadaşaltını az alsın eşyayı beraber ödeyelim ama bir zahmet yemeğe de çıkarsın. Bu jesttir nezakettir dünyanın her yerinde böyledir
Adamdan korkuyor hislerini isteklerini özgürce dile getiremiyor asıl sıkıntı bu zatenSaf mıydı yedirmeseydi. Buna önem veren bir öder iki öder üçüncü de noluyor der. Göz göre göre öder ve içinden bunları da düşünürse ortada ilişki de yoktur, güven de.
Elini cebine hiç atmamak çok uç bir örnek bence. Normal bulunan yorumlar kimin ne ödediğine bakılmayan tarzı yorumlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?