Parka inmeye korkar olduk

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.407
358
Mersin
Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?

Kusura bakmayin lafim size degil konuyu gormusken yazmak istedim sadece. Son donemin modasi herkes birbirinin anneligini elestitiyor, herkes en mukemmel anne, geri kalan butun anneler vasat. Buradan bakinca yaptiginiz mahalle kavgasi gibi komik gorunuyor.

Çıkaracaksınız kızınızı heran başında durup yaklaşmasına zarar vermesine izin vermeyeceksiniz
Çocuk bunlar itişip tartışabilirler bu normal ama annenin öyle tepkisiz kalması çocuktan uzaklastirmanıza neden oluyor haklı olarak
Kendi çocuğuna yapılsa aynı şekilde tepkisiz kalabilecek mi

Buraya yazayım kım ustune alınırsa alınsın, eger cocugunuz pasif kalıyorsa, kucukse ve de

baskasının cocuguna kımsenın bagırmaya hakkı yok, herkes kendı cocuguna baksın.
Ayrıca ıtısıp kakısmaktan bısey olmaz , sen anca sunu dıyebılırdın yavrum bak kardesın salıncagı sevdıgı ıcın dokundu guzel guzel oynayın tamam mı?
27 aylık cocukta cok kucuk zaten

Annesine açık açık söyleyeceksiniz,madem çocuğunuza zarar vermemesi gerektiğini, veya yanlış olan davranışları yapmamasını gerektiğini öğretmediniz, en azından başında durun yaptığında müdehale edin diye. Çocuğa bi şey diyemem sizi de anlıyorum, böyle konularda o sessizce oturup safa yatan kadınlara uyuz oluyorum.

Sizin cocuga birsey demeniz kotu olmus. Bazi cocuklar bazi donemlerde hircin olabilir. Oglum 3 yas olmak uzere sakin bir cocuk olmasina ragmen bir donem hircinlasmisti. Neyse tabiki annesinin mudahele etmesi gerekiyor. Oglum hircinken toplu oynanan yerde kimseye zarar vermesin diye pesinde gezdim hep. Yani sizin yapacaginiz pek birsey yok. Ya cocugunuzun pesinde gezeceksiniz cozemediginiz yerde annesinin mudahelesini beklemeden siz cagiracaksiniz anneyi ya da baska parka gidin. Yasadiginiz yeri bilmem ama bizim yakindaki parka hep cok buyuk cocuklar oluyor bisiklet veya top oynadiklari icin biraz uzak parka gidiyorum.

Benimde artık son damlam gibi bir şeydi. Çünkü bu çocuk sürekli kızıma, eşyalarına ve yiyeceklerine zarar veriyor ama sıfır tepki annede. Benim çocuğum sürekli ağlamak, ezilmek, zarar görmek zorunda mı ondan küçük diye? Çocukla kaç kere konuştum ama hem şımarık hem haşin, evde aşırı şımartılmış zor bi çocuk.

Baska parklara goturun

Bu hırçından öte aşırı şımartılmış ve tolere edilmiş bir çocuk ve annesi asla ilgilenmiyor. Siz peşinden geziyormuşsunuz, kadın ya telefonla oynuyor ya birşeyler yiyor, sürekli bankta oturur halde. Gözümün önünde başka çocuğu itti, çocuk düştü ağlıyor, bu kafasını kaldırıp baktı, telefonla oynamaya devam etti. Sorun aslında annede bence.

İki yetişkin muhabbet kuşum vardı geçen gün bir tane de yavru muhabbet sahiplendim.Diğer ikisi bazen itiyorlardı onu ya da didik atıyorlardı ilk günler ama hayır,yapma,etme diyince onlar bile düzeldiler.
Vallaha kahkaha attım okuyunca kuşlarınız komşumla konuşalabilir mi lütfen?

Bence haklısınız.kendi çocuğuna müdahele etmiyorsa bende olsam sonunda patlardım.bu saatten sonra kızınızı uzak tutun sürekli peşinde gezerek veya başka bir parka gidin.başka türlü sürekli diken üstünde olacaksınız.

İki yetişkin muhabbet kuşum vardı geçen gün bir tane de yavru muhabbet sahiplendim.Diğer ikisi bazen itiyorlardı onu ya da didik atıyorlardı ilk günler ama hayır,yapma,etme diyince onlar bile düzeldiler.
Muhabbet kuşu deyip geçmeyin benimkiler insan gibi komut alıyorlar.duvarı kemirdiklerinde uyardığım zaman hemen bırakıp yanıma geliyorlar.ne yazıkki kedim hiçbirşey öğrenmiyor

avm de oğlum (2 yaşında) otururken ondan daha ufak bi cocuk geldi ona bakıp gülümsedi ve birden oğlumun suratına şaaaak diye bi tokat indirdi, bizim ki afalladi kaldı öyle,
cocuğun annesi geldi, kendi oğluna benim oğluma vurduğu için tokat attı
içim parçalandı vurmayın bi anda yaptı diyebildim
oğlumun canı yandı ama bunun karşılığı daha ufak bir cocuğa tokat atmak değil

annelik müdaheleleri çok önemli,
parka yine götürün ve cocuğunuzun
problemlerle karşı karşıya gelince affallamadan kendini korumasını sağlayın

Valla benim oğlan 28 aylık ve tam bir mağara adamıEvde değil bağırmak, vurmak falan yüksek sesle konuşma, yüksek sesli tv izleme vs bile yok. Ama oğlumda itme, vurma, oyuncağını paylaşmama(buna müdahale etmiyorum) hepsi var... Bir ara vurma huyunu bırakmıştı 2 haftadır yine hortladı bu huy... Sürekli tepesindeyim. Evet benimki küçük ama vurduğu çocuk da küçük. Yazık canları yanar. Kesinlikle annenin müdahale etmesi lazım.

Kendi çocuğunu uyarsa siz zaten kalkıp birşey söylemezsiniz ama evet annesi uyarmayınca insanın takılmayacağı varsa bile takılır. Of bilemiyorum. Vuran çocuk annesi olmak daha zor gerçekten

Ayyy kıyamam, ben olsam bende afallardım herhalde. Ama tabi çocuğa tokat atmak fazla olmuş biraz. Onunla başetmeyi öğrenmesi için şiddeti öğretmem lazım kızıma, istemiyorum bunu da. Aslında haklısınız gelecekte çocuklarla nasıl başedileceğini öğretmenin yolu ama bizim gayet disiplinli ve sakin bir hayatımız olduğu için tersiyle ne yapacağız bilemiyorum. Bende oğlunuz gibi baktım ilk seferlerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…