- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.827
- 348
Katılıyorum, zaten bu aman psikolojisi bozulur aman diye diye böyle oldu. Yaramazlık yaptığımız da bize de komşu teyzeler kızdı. Psikolojimiz de gayet sağlam.konu sahıbı annesıne gıdıp mesela ne dese uyarsaydı
benım babam senın babanı dover mı deseydı
cocuk zaten ıtıp kalkıyor bu sıddete meyıllı halıyle ün yapmıs cocuk, anneyı zaten bılıyor hatta anne bunu normal karsılıyor o anneden o cocugun cıkmasına sasırmamalı yanı kadına ne deseydı ?
sızlerı duyanda cocugu terlıkle dovmus sanır. yapma oyle yanlıs demekte ne var kı ? bukadar mı dunyadan uzak yetıstırılıyor bu cocuklar. ıkı kelıme soyleyemeyecek kadar kapalı bukadar mı parmakta oynatıyor cocuk etrafını . cocuk o ya . soylersın uyarırsın gecer gıder.
sahsen benım cocugum bırını ıtıp kalkarsa bırıde heeey dıkkat et yaptıgın yanlıs derse asla zoruma gıtmez. ortada bır yanlıs var cunku. sırf benım cocugum dıye yanlıs bırseye goz yumamam bukadar da camdan olmamak gerek bukadar hassas bu kadar kırılgan yetıstırırsek bu dunyada bızı uzerler . bırde okadar hassas yetıstırmeye calıstıgımız cocugun gıdıp baskasına vurması ve buna sessız kalmakdane bıleyım
ya bunu okuduguma oyle sevındım anlatamam. cogunluk boyle dusunmuyor cunku ve bana cok enteresan gelıyor bukadar yıkıcı tarafların olması , hem cocugumu asırı hassas yetıstıreyım hem baskasının cocuguna vursun ses etmeyeyım dusuncesını ben anlayabılmıs degılımKatılıyorum, zaten bu aman psikolojisi bozulur aman diye diye böyle oldu. Yaramazlık yaptığımız da bize de komşu teyzeler kızdı. Psikolojimiz de gayet sağlam.
Böyle aman kimse birşey demesin diyince kötü oluyor zaten. En ufak şeyde ilerde depresyona giren zayıf psikolojide insanlar yetiştirmeye gerek yok.
Çocuk da olsa yaptığının yanlış olduğunu bilmeli. Ki konu sahibi düzgün bir biçimde uyarmış. Annesi zaten konuşulunca anlayacak bir kadın olsa bu raddeye gelmezdi konu sahibi
Aynen öyle malesef siz naparsiniz yapin ki kizim da öyle çok narin naif bir kiz asla zarar vermez bu yüzden çok çabuk kırılıp inciniyor ama artik 1. sinifa geçti ve gercek hayatta buna yer yok cidden olmuyor kibar nazik olmak çok zor çocuk içinburda bıle saldım cayıra mevlam kayıra dıyenler var ya... onlar daha cok vuran taraf heralde sahsen benım kızım hep akran zorbalıgına maruz kalan taraf oldugundan benım canım sıkkın bu konuda
cocugum pasıf degıl. hatta canavarca davranısı normal gorenlere sasıracak duzeyle yasından cok ılerde bır cocuk. ılk dayak yedıgınde bazı cocuklar boyle annecım oylelerıyle oynamamak gerek uzak durmalıyız kı tek kalsınlar anlasınlar hatalarını dedım. yalnız kalıcaksa barı oyuncagımı vereyım sıkılmasın yazık dedı
baktım olmuyor yıllar gectıkce devam ben uzuluyorum artık bırgun sabrım tastı
sana vurana sende vur dedım.
ama ben vuramam canı acır dedı
sımdı benım cocugum pasıf falan degıl burda boyle oldugunu dusunen annelere soyluyorum. tam aksıne kendı evlatlarına veremedıklerı ınsan sevgısıne fazla sahıp. benım kızım boyle duyarlı ve olgun dıye nıye ben parkımı degıstıreyım anlamıyorum evıme en yakın alısık oldugum park buysa mesela
bırde cocuga sesını cıkaramazsın dıyenler gozumde mahalledekı kavgaları cekırdekle pencereden ızleyen teyzelerı canlandırdı.aynı yanı aynı kafa. valla ben ıtısıp kakısan cocuklara cocuklar dıkkat edın bırbırınızın canını acıtmayın dıyorum bazıları hunharca oynuyor cunku. benım cocuguma zarar gelmesıne gerek yok baskasının cocuguda onemlı benım ıcın hepsı bızım cocuklarımız. yanlıs bırsey varsa bız buyukler mudahale edıcez. anne yeterlı egıtıme sahıp olsa oyle cocugu olmazdı zaten cunku cocuk bunu huy edınmıs anne edındırmıs ve normal karsılıyor hatta konu sahıbıne sasırıyor
ah bibi ah ne dertlıyım bu konudan bazen dıyorum yanlıs dunyaya cocuk getırdım . cocuk toplum duzenı olustursun vatana mıllete hayırlı olsun dıye dogurulur. hunharca yetıssın sagı solu parcalasın dıye degıl halbukı
bırde bızım cocukların yapıları bu bız ne kadar desek de asla karsılık veremezler bılıyorum... zor bızım ıcın hayat daha zor olacakAynen öyle malesef siz naparsiniz yapin ki kizim da öyle çok narin naif bir kiz asla zarar vermez bu yüzden çok çabuk kırılıp inciniyor ama artik 1. sinifa geçti ve gercek hayatta buna yer yok cidden olmuyor kibar nazik olmak çok zor çocuk için
3 ay oldu degil mi okul acilali bu surede kac cocuk kizima ya da arkadaşına zarar vermis anlatamam diğer sınıftan gelen çocuk kizimin arkadasinin beline tekme atmis cocuk hastanelik oldu yine bir baska olay cocugun burnuna vurmus burnunu kırmış bu cocugu sikayet edince rehber öğretmen kazanalim diyor
Tama kazanilsin tabiki de boyle bir kazanim.nasil olucak baska çocuklar surekli zarar görürken o yuzden sizi çok iyi anliyorum ve bende kizima diyorum sana vurana sende vur diye
ya bunu okuduguma oyle sevındım anlatamam. cogunluk boyle dusunmuyor cunku ve bana cok enteresan gelıyor bukadar yıkıcı tarafların olması , hem cocugumu asırı hassas yetıstıreyım hem baskasının cocuguna vursun ses etmeyeyım dusuncesını ben anlayabılmıs degılım
bız buyuklerımızden cekınırdık gozlerıyle ates ederlerdı bır bakarlardı durulurduk anlardık hemen. zaten bızım kusak 80-90 lar cok temız guzel bır kusaktı. bızden sonra hassas anneler cogaldı boyle olduk. ıyı yapmıyorlar kendı cocuklarına kendılerı kotuluk yapıyor farkında degıller.
Tekme mi atmışAynen öyle malesef siz naparsiniz yapin ki kizim da öyle çok narin naif bir kiz asla zarar vermez bu yüzden çok çabuk kırılıp inciniyor ama artik 1. sinifa geçti ve gercek hayatta buna yer yok cidden olmuyor kibar nazik olmak çok zor çocuk için
3 ay oldu degil mi okul acilali bu surede kac cocuk kizima ya da arkadaşına zarar vermis anlatamam diğer sınıftan gelen çocuk kizimin arkadasinin beline tekme atmis cocuk hastanelik oldu yine bir baska olay cocugun burnuna vurmus burnunu kırmış bu cocugu sikayet edince rehber öğretmen kazanalim diyor
Tama kazanilsin tabiki de boyle bir kazanim.nasil olucak baska çocuklar surekli zarar görürken o yuzden sizi çok iyi anliyorum ve bende kizima diyorum sana vurana sende vur diye
Aslında sebep yokken yapmıyor bunları ne tepki vereceğini bilemediği içn yapıyor mesela oyuncağı paylaşamadığında vs. İki psikolog kuzenim var. Biri çocuk ve ergenlerle ilgileniyor. İkisiylede farklı zamanlarda görüştük ve ikiside hemen hemen aynı şeyleri söyledi, büyük bir sorun görmedi. Sadece benim biraz fazla müdahale ettiğimi yapacağı yoksa bile benim aklına soktuğumu ve stresimin ona geçtiğini söylediler. Yani aşağı yukarı böyle şeyler... Ben elbette çocuk diyip başı boş bırakmıyorum. İtmesine, vurmasına engel oluyorum ama Allah korusun öyle şiddetli vurma itme yok şükür. Normal çocuk itişmesi ama işte bende korkuyorum bilemez merdivendeyken iter falan diye sürekli tepesindeyim. Umarım biran önce büyür ve düzelirBence bir çocuk psikologuna goturmelisiniz buna sebep olan dürtüler bulunmalı. Elbet bir şeyler bu davranışa itiyordur daha çok küçük olduğu için tepkisel davraniyor ama bu kadar bu konuda üstüne düşüp duzelmiyorsa ilerde daha kötü olabilir. Vurduğu cocuk düşüp başını çarpıp Allah korusun kanama, iç kanama bile gecirebilir. Gözüne gelebilir gözü akabilir. Bence o raddede dusunurseniz vuran çocuk annesi olmanın vurulan çocuk annesi olmasından daha kötü olmadığını anlarsjniz.
Gidip çocuğu kontrol edene kadar annenin yüreği zıplar. Acilen profesyonel yardım alın ilerde daha kötü şeylere sebep acmamasi için
Başkasının bilinçsizce yetiştirdiği çocuk yüzünden siz neden "başka" bir parka gideceksiniz onu anlayamadım.Geçimsiz çocuğu olan gitsin madem. Üremeyi bilen, sahip çıkmayı da bilecek.Elbette çocukların dönem dönem hırçınlıkları ve zarar verme eğilimleri olabiliyor ama ebeveynlik görevi de burda devreye giriyor zaten. Tepkiniz çok haklı ve yerinde olmuş bana kalırsa. Önceliğim kendi çocuğumun psikolojisi olurdu bu durumda.Bağırdığımı nereden çıkardınız acaba? Kızmak dediğimde sadece hayır senin değil herkesin, sen kimseyi itip canını acıtamazsın demek. Ne yapayım sizce hanfendi? Annesi yanda put gibi dururken evet evladım biraz daha it benim çocuğumu, geçen telefonumu fırlatmıştın al bu sefer kır, bisküvilerin üstünde zıplamıştın bu seferde mandalinamızı ez mi diyeyim? Binama 5 adımda site parkı varken 4 sokak öteye mi gideyim? Evladına gık demeyen sorumsuz annenim şımarık ve vahşi çocuğunun kendi kızıma zarar verişini mi izleyeyim? Siz öyle mi yapıyorsunuz çocuğunuza?
Benimde artık son damlam gibi bir şeydi. Çünkü bu çocuk sürekli kızıma, eşyalarına ve yiyeceklerine zarar veriyor ama sıfır tepki annede. Benim çocuğum sürekli ağlamak, ezilmek, zarar görmek zorunda mı ondan küçük diye? Çocukla kaç kere konuştum ama hem şımarık hem haşin, evde aşırı şımartılmış zor bi çocuk.
Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendinceNeyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
İstediğiniz yerden bakın senin cocuğuna kimse kızamamazsa benim çocuğumada kimse vuramaz
Bide neymiş kadın park değistiricekmiş bunun bi tık üstü dışarı çikmayın başınıza birşey gelmesin. Elalemin hırçın çocuğu için neden ben hayatımı değiştiricem valla bu kk yı hiç anlamican yeni moda anneleri hiç.
Benim yazdıklarımdan bu anlamı nasıl çıkardınız merak ettim doğrusu? Parka götürmeyin vs. demedim. Çocukların birey olduğuna ve saygı duyularak rehberlik edilmesi gerektiğini ifade ettim. Ama siz maşallah beni yeni moda annelik ile etiketlenmissinjz. Ben kendime bağ odaklı ebeveynligi benimsemis doğal anne demeyi tercih ederim.İstediğiniz yerden bakın senin cocuğuna kimse kızamamazsa benim çocuğumada kimse vuramaz
Bide neymiş kadın park değistiricekmiş bunun bi tık üstü dışarı çikmayın başınıza birşey gelmesin. Elalemin hırçın çocuğu için neden ben hayatımı değiştiricem valla bu kk yı hiç anlamican yeni moda anneleri hiç.
+1Böylelerinin çocukları ilerde sosyopat oluyor işte. Sizin yasiniza atifta bulunacagina kendisine; bu kadar cahil yaşta anne olduguna üźülseydi keşke. Cocuk egitimini okuma yazma ögretme, bilmem kaca kadar saydirma ve lego oynatmadan ibaret saniyor boyle cahiller. Cocuk cok kucukmus felanmis filanmis. Sen asil bu yasinda o cocuga bir seyler ogreteceksin ki bir işe yarasın. Cocugun karakteri bu yaşlarda olusuyor zaten. Sen her hatasina tepkisiz kalip sadece bön bön bakmakla yetinirsen o cocuk neyin doğru neyin yanlis oldugunu nasil ogrenecek acaba? Cocuk belli bir sure sonra yaptiginin yanlis oldugunu bilmedigi icin o davranisi benimseyecektir elbet. Misal olarak; Bir cocuga oyuncagini arkadasinla paylaşman güzel olur diyebilirsin ama onu zorlayamazsin. Cunku oyuncak onun oldugu icin secim yapma hakki da ona aittir. Ama bu cocuk parkta birisini itip kakarak baska bir canliya (bu illa baska bir cocuk olmak zorunda da degil) zarar veriyosa bunu bir daha tekrar etmemesi konusunda onu zorunlu tutmalisin. Neticede sorumluluk ebeveyni olarak sana ait.
Bence cocuklariniz icin baska bir park yeri bulun kendinize, bu insanla muhattap bile olmayin. Cahile laf anlatmasi zordur. Cocugunuz zaten ileri yaslarinda ilkokul kres vs gibi yerlerde zorba cocuklarla yeteri kadar karsilacak. Bari bu yasinda karsilasmasin, yazık daha minicik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?