Anne biraz geniş galiba. Kızım 16 aylık. Oynarken yanından ayrılmıyorum çünkü hepsi çocuk istemeden zarar verebiliyolar. Kızım bi çocuğu iterse öyle yapılmaz diye uyarıyorum. Çocuğun suçu yok suç annede. Sizde haklısınız herkesin çocuğu kendine kıymetli.Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendinceNeyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
İstediğiniz yerden bakın senin cocuğuna kimse kızamamazsa benim çocuğumada kimse vuramazO kadar ayrı yerlerden bakıyoruz ki insan yetiştirmeye,size iyi günler dilerim
Çocuk dediginiz daha 2.5 yasini bitirmemis bebek. Hatasini anlayabilecek yaşta degıl. Burda suç annede, mudahale etmedigi icin. Cocuga bağırmaniz sizi o anneden farkli yapmiyor ...Benimde artık son damlam gibi bir şeydi. Çünkü bu çocuk sürekli kızıma, eşyalarına ve yiyeceklerine zarar veriyor ama sıfır tepki annede. Benim çocuğum sürekli ağlamak, ezilmek, zarar görmek zorunda mı ondan küçük diye? Çocukla kaç kere konuştum ama hem şımarık hem haşin, evde aşırı şımartılmış zor bi çocuk.
Bence bir çocuk psikologuna goturmelisiniz buna sebep olan dürtüler bulunmalı. Elbet bir şeyler bu davranışa itiyordur daha çok küçük olduğu için tepkisel davraniyor ama bu kadar bu konuda üstüne düşüp duzelmiyorsa ilerde daha kötü olabilir. Vurduğu cocuk düşüp başını çarpıp Allah korusun kanama, iç kanama bile gecirebilir. Gözüne gelebilir gözü akabilir. Bence o raddede dusunurseniz vuran çocuk annesi olmanın vurulan çocuk annesi olmasından daha kötü olmadığını anlarsjniz.Valla benim oğlan 28 aylık ve tam bir mağara adamıEvde değil bağırmak, vurmak falan yüksek sesle konuşma, yüksek sesli tv izleme vs bile yok. Ama oğlumda itme, vurma, oyuncağını paylaşmama(buna müdahale etmiyorum) hepsi var... Bir ara vurma huyunu bırakmıştı 2 haftadır yine hortladı bu huy... Sürekli tepesindeyim. Evet benimki küçük ama vurduğu çocuk da küçük. Yazık canları yanar. Kesinlikle annenin müdahale etmesi lazım.
Kendi çocuğunu uyarsa siz zaten kalkıp birşey söylemezsiniz ama evet annesi uyarmayınca insanın takılmayacağı varsa bile takılır. Of bilemiyorum. Vuran çocuk annesi olmak daha zor gerçekten
Gerçekten üşenmeyip küçücük çocuktan rahatsız oldugunumu yazdın burdaHanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendinceNeyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
ya bır kere sıze anlıyorum senın ılk cocuk bırazda gec olmus bellı demesınden ne kadar cahıloglu cahıl oldugu ortadaHanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
ıyıde zarar verıcı cocugun baskasının cocuguna zarar vermeye hakkı var mı ? o cocukları ozellıkle yetıstıren anne var ortadaAnnesi çocuğuna kızmıyorsa (kızsa bile) sizin kızmaya hiç hakkınız yok... Başkalarının çocuğuna kızmaya kimsenin hakkı yok, olamaz, olmamalı da... Annesini uyarmanız yeterli olurdu diye düşünüyorum... Aynı parkta bulunmak istemiyorsanız, başka parka götürebilirsiniz...
burda bıle saldım cayıra mevlam kayıra dıyenler var ya... onlar daha cok vuran taraf heralde sahsen benım kızım hep akran zorbalıgına maruz kalan taraf oldugundan benım canım sıkkın bu konudaİstediğiniz yerden bakın senin cocuğuna kimse kızamamazsa benim çocuğumada kimse vuramaz
Bide neymiş kadın park değistiricekmiş bunun bi tık üstü dışarı çikmayın başınıza birşey gelmesin. Elalemin hırçın çocuğu için neden ben hayatımı değiştiricem valla bu kk yı hiç anlamican yeni moda anneleri hiç.
Başta bende sizin gibi karşıydım ama şimdi sana vurana vur diyorum. Çünkü karşı taraf durup dururken çocuğunun başka çocukları hırpalamasana ses etmediği gibi adına kendini savunmak diyorAyyy kıyamam, ben olsam bende afallardım herhalde. Ama tabi çocuğa tokat atmak fazla olmuş biraz. Onunla başetmeyi öğrenmesi için şiddeti öğretmem lazım kızıma, istemiyorum bunu da. Aslında haklısınız gelecekte çocuklarla nasıl başedileceğini öğretmenin yolu ama bizim gayet disiplinli ve sakin bir hayatımız olduğu için tersiyle ne yapacağız bilemiyorum. Bende oğlunuz gibi baktım ilk seferlerde.
Konu sahibi arkadaş annesini uyarmalı, çocuğuna kızmaya hakkı yok...ıyıde zarar verıcı cocugun baskasının cocuguna zarar vermeye hakkı var mı ? o cocukları ozellıkle yetıstıren anne var ortada
hatalı olan kısı yuzunden konu sahıbı nıye parkı terketsın baska parka
kım hatalıysa o kendını duzeltsın
ona ses etme buna karısma dıye dıye mılletın cocugu tepemıze cıktı herkes kendıne donsun baksın aman kımseye zararımız olmasın rahatsız etmeyelım dıye kendıne sahıp cıksın. gıtmesı gereken susması gereken bızler degılız
Valla azerikızı benimde var böyle bir tanıdığım ben bıktım. Anne baba sürekli kızımız kendini savunuyor modunda çocuğu çok nadir uyarıyorlar. Yazın anne baba görüyor sürekli küçük kızımı hırpalamaya çalıştığını ama ses çıkarmıyorlar birde büyük kızımı hırpalıyor çocuk arada. Ben uyarıp duruyorum ama en sonunda tak etti bağırdım. Bu sefer döndü herkes bana baktı. Eeee kaç saattir aynı masada görmüyorlardı sanki çocuklarının kızıma rahat vermediğini. Zaten kuzum daha 32 günlüktü gene aynı çocuk pusetinden düşürmüştü. Bana başka yol bırakmadılar. Benimde sabrımın sınırı var.Konu sahibi arkadaş annesini uyarmalı, çocuğuna kızmaya hakkı yok...
Konuda okuduğum kadarıyla annesiyle muhattap olmadan direkt çocuğa karşı sert tutumu olmuş... (yanlış mı okudum?)
Bir çocuğu annesi uyarmalı, annesiyle muhattap olmalı...
Sürekli aynı parkta bulunmak istemiyorsa tabi ki parkı değiştirmek alternatifleri arasında yer almalı...
tabıkı haklısınız ınsanın bır sabrı varValla azerikızı benimde var böyle bir tanıdığım ben bıktım. Anne baba sürekli kızımız kendini savunuyor modunda çocuğu çok nadir uyarıyorlar. Yazın anne baba görüyor sürekli küçük kızımı hırpalamaya çalıştığını ama ses çıkarmıyorlar birde büyük kızımı hırpalıyor çocuk arada. Ben uyarıp duruyorum ama en sonunda tak etti bağırdım. Bu sefer döndü herkes bana baktı. Eeee kaç saattir aynı masada görmüyorlardı sanki çocuklarının kızıma rahat vermediğini. Zaten kuzum daha 32 günlüktü gene aynı çocuk pusetinden düşürmüştü. Bana başka yol bırakmadılar. Benimde sabrımın sınırı var.
Başka parka götürme imkanınız yok mu.Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
konu sahıbı annesıne gıdıp mesela ne dese uyarsaydıKonu sahibi arkadaş annesini uyarmalı, çocuğuna kızmaya hakkı yok...
Konuda okuduğum kadarıyla annesiyle muhattap olmadan direkt çocuğa karşı sert tutumu olmuş... (yanlış mı okudum?)
Bir çocuğu annesi uyarmalı, annesiyle muhattap olmalı...
Sürekli aynı parkta bulunmak istemiyorsa tabi ki parkı değiştirmek alternatifleri arasında yer almalı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?