Parka inmeye korkar olduk

Kesinlikle katılıyorum. Benim çocuğum sürekli ezilip zarar görüyor ve annesi yanında öylece duruyor. Anne bile korumuyor beni düşüncesi oluşacak çocukta. Diğer çocuğun annesi normal olsa zaten hiç yaşanmayacak ya böyle şeyler neyse.

Yani yaptigimiz şeylerin sonuclari vardir. Anne mudahale etmiyor diye ortaliktan at koşturup saga sola zarar veremez. Tabi ki ilk aşamada direk kizmamak lazim belki anne ilgili bir annedir once durumu izah etmek gerek ama boyle konudaki gibi inatla mudahale etmeyen kadinin cocuguna da kimse kendi cocugunu dovdurtmek, huzurunu kacirmasina izin vermek zorunda degil.

Cocugun 24 saat parkta olcagini sanmiyorum.17 aylik bi bebek de parkta en fazla 1 saat durur. O 1 saati de cocugun olmadigi zamana denk getirin baktiniz o var eve cikin 2 saat sonra yeniden indirin. Israrla o varken indirmek nedir anlamadim

Cocugun 24 saat parkta olcagini sanmiyorum.17 aylik bi bebek de parkta en fazla 1 saat durur. O 1 saati de cocugun olmadigi zamana denk getirin baktiniz o var eve cikin 2 saat sonra yeniden indirin. Israrla o varken indirmek nedir anlamadim
Benim kız biraz gezginci. Hava güzelse öğleden önce 2 öğlenden sonra 3 saat kadar dışarıdayız. Yemek sıkıntısıda var ama aşağıda yiyor, o yüzden park kurtarıcı bana. İndirmediğimde ya Fransız balkon önünde park diye diye ağlıyor yada telefon istiyor. Bende o uyurken iş yapıp indiriyorum aşağı, sitenin parkı bloğun hemen önünde. Yani biz oradayken onlar geliyor hep. Ama burada hatunların dediği gibi onlar gelince başka parka falan gideceğim bir süre.

Benim kızım arkadaşına kutunun kapağını fırlattı yerin dibine geçtim nasıl özür dileyeceğimi bilemedim uyardım onu da. Uyarmasam çocuk bunu doğal bir şey gibi görürdü. Benim çocuğuma yapılsa ve karşıdaki çocuğun annesi çocuğunu uyarmadıysa ben uyarırım tabi ki hiçbir şey olmamış gibi tepkisiz kalamam. Çocuk o zaman herkese her şeyi yapma hakkı olduğunu düşünür

Şahsen o çocuğun benim çocuğa yaklaşmasına izin vermem. Çocuğun suçu yok annesi 20 yaşında cocuk doğurmuş, ama kendini geliştiremedigi gibi çocuk da öylece büyüyüp gidiyor. O çocuk ilerde sorun yaşar ama neyise. Benim problemim değil. Madem çocuk oynamayı bilmiyor yaklasamaz. Nokta. Birisi çocuğa kızma hakkınız yok diye yazmış. Ben kızarım. Tatilde elin oğlu gelip parmağını bile bile oğlumun gözüne soktu canını yakmak için. Bu cocuk 8/9 yasinda. Benimki 3.5.Bir güzel de ağzının payını aldi. Madem anneler babalar çocuklarını eğitmiyor yeri geldiğinde yerine oturtduran da olur! Yaşıtı olsa anlamaz ne yaptığını ama bu her yaş için gecerli degil.
Dediğim gibi: Çocuğunuzla oynamasına izin vermeyin. Annesiyle de muhatap olmam.

Benim kızım arkadaşına kutunun kapağını fırlattı yerin dibine geçtim nasıl özür dileyeceğimi bilemedim uyardım onu da. Uyarmasam çocuk bunu doğal bir şey gibi görürdü. Benim çocuğuma yapılsa ve karşıdaki çocuğun annesi çocuğunu uyarmadıysa ben uyarırım tabi ki hiçbir şey olmamış gibi tepkisiz kalamam. Çocuk o zaman herkese her şeyi yapma hakkı olduğunu düşünür
Benim komşuda utanma falan yok tersine üstüne çıkmaya çalışıp gelip bir de bana geç anne olmuş diye laf soktu :)

Benim komşuda utanma falan yok tersine üstüne çıkmaya çalışıp gelip bir de bana geç anne olmuş diye laf soktu :)
Hıı zaten erken yaşta üremek büyük marifet aferin ona. Aklı başında , çocuğunu güzel eğitebilecek insan erken anne olsun da böyle doğurup doğurup saldıktan sonra ne önemi var

Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince :KK70: Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
Bazıları size eleştiride bulunmus ama çok hırçın bir çocuksa insanın sabrını zorluyor tabi diğer çocukları korkutmaya fln hakkı yok anne hiç ses çıkarmıyorsa bu sefer çocuk yanlış bir şey yaptığının farkında olmuyor.

anne boyleyse cocukdan farkli bir davranis beklenilemez erken yasta anne olsa ne fayda kendi gibi topluma zarar bir birey insa ediyor cocukdur bilmez vurabilir zarar verebilir ama anne baba bunu engellerse cocuk kucuk yasta tekrar etmez 2 yasinda oglum var yaprak kopartmaya calissa hayir diyorum bir daha yapmiyor bu en kucuk ornek baska bir cocuga vurmaya calissa kendimi kotu hissederdim hicbirsey yapmamak normal psikolojiye sahip bir annenin isi degil

Benim çocuğum yok ama dünya tatlısı bir yeğenim var. O bir çocuğa zarar verse hemen müdahale ederim. Bence çocuklarımızın sorumluluğunu almalıyız.
kimse kimsenin çocuğuna bağırmamalı
ben bunu savundum hep ama insan başına gelince anlıyor. İki erkek çocuk geçen yıllarda yavru köpeklere taş sopa falan atıyorlardı. Sokak köpeklerine. Güzel güzel anlatmaya çalıştım. Ne diller döktüm hala devam ediyorlar. Sonunda sesim yükseldi. Bu olay aklıma geldi. Büyük konuşmamak lazım. Gerçekten insanın başına geliyor.

vala haklsınız.kızımın hırçın dönemlerı vardı yeğenlerıne vurmasın dıye başından ayrılmıyordurm.herkesını evlat can.

o kadın çocuğu zarar gormediği için bu kadar rahat. kendısını savunsun ıyı bişey dıcem ama 19 aylık daha bebek. nerden bılecek çocuk.

Benim çocuğum yok ama dünya tatlısı bir yeğenim var. O bir çocuğa zarar verse hemen müdahale ederim. Bence çocuklarımızın sorumluluğunu almalıyız.
kimse kimsenin çocuğuna bağırmamalı
ben bunu savundum hep ama insan başına gelince anlıyor. İki erkek çocuk geçen yıllarda yavru köpeklere taş sopa falan atıyorlardı. Sokak köpeklerine. Güzel güzel anlatmaya çalıştım. Ne diller döktüm hala devam ediyorlar. Sonunda sesim yükseldi. Bu olay aklıma geldi. Büyük konuşmamak lazım. Gerçekten insanın başına geliyor.
Evet malasef öyle. Şimdiki çocuklarda tuhaf. Parkta kedi kovalayan çocuklara neden böyle yapıyorsunuz yazık değil mi dedim geçenlerde, sanane len teyze dedi 5-6 yaşında bir çocuk. Biz korkardık insanlar ne düşünür diye. Annemiz de kızardı. Şimdi haraala hüreele bir nesil yetişiyor.

Buraya yazayım kım ustune alınırsa alınsın, eger cocugunuz pasif kalıyorsa, kucukse ve de

baskasının cocuguna kımsenın bagırmaya hakkı yok, herkes kendı cocuguna baksın.
Ayrıca ıtısıp kakısmaktan bısey olmaz , sen anca sunu dıyebılırdın yavrum bak kardesın salıncagı sevdıgı ıcın dokundu guzel guzel oynayın tamam mı?
27 aylık cocukta cok kucuk zaten

Anne değilim ama size yuh diyorum... ne demek çocugun pasif? Ufacık bebeğin pasifliğimi olur... evet bebek anlamaz ama anne olarak doğruyu ögretmek zorunda... saldım çayıra mevlam kayıra zihniyetindesiniz belli ki ... umarım geleceğin piskopatlarını yetiştirmiyorsunuzdur

Kafama göre saga sola zarar verip sonra da kizdilar diye degersiz hissetmek neyin kafasi???
Kusura bakmayin ama yetiskin hayatinda kimse o kadar anlayisli olmaz. Evet bunlari yapan bir cocuk ama yaptigi kişilerde daha kucuk cocuklar yetişkin degiller.

Bu cocuk konusarak uyarmaktan anlasa bu problem coktan cozulurdu zaten. Elin cocugunun psikolojisini elalem dusunmek zorunda degil annesi kalkip dusunsun bir zahmet ve cocugunun yaninda dursun, devamli zarar goren çocuk buna kimsenin annesinin dahi engel olamadigini gorunce ne hisseder sizce?
Aynen öyle şu çocuk psikolojisi olayindan giderek.kopmaya başladım iki çocuk annesiyim ve çocuk gelişimi okuyorum ama cidden suyu çıkmaya başladı bu olayin evladima zarar veriyor ve anasi oylece bakiyorsa mudahele ederim evet kim ne derse desin
Az önce anlattim benim oğlumda cok hırçın agressif bi çocuk ama ben başındayım sürekli kimsenin evladina zarar vermesin diye ama gel gör ki geçen gün oğlumu yerw itip kafasini tekmeleyen komsunun çocuğuna hic birşey.demicem öyle bi dünya yok komşuma da soyledim uyardimda ha küstü bana o ayri ama umrumda mi değil.zarar gelecegine evladima sonsuza kadar kusebilir

Çocuğunuzun başından ayrılmayın siz oynatın o çocugun yaklaşmasına izin vermemek için

Aynen öyle şu çocuk psikolojisi olayindan giderek.kopmaya başladım iki çocuk annesiyim ve çocuk gelişimi okuyorum ama cidden suyu çıkmaya başladı bu olayin evladima zarar veriyor ve anasi oylece bakiyorsa mudahele ederim evet kim ne derse desin
Az önce anlattim benim oğlumda cok hırçın agressif bi çocuk ama ben başındayım sürekli kimsenin evladina zarar vermesin diye ama gel gör ki geçen gün oğlumu yerw itip kafasini tekmeleyen komsunun çocuğuna hic birşey.demicem öyle bi dünya yok komşuma da soyledim uyardimda ha küstü bana o ayri ama umrumda mi değil.zarar gelecegine evladima sonsuza kadar kusebilir
yere ittirip kafasini tekmeleyen cocugun da tedaviye ihtiyaci var neye maruz kaliyorda bunu yapiyor annesi kusecegine panik olsun cocugu bir doktora gotursun

Sadece doğurmakla anne olunmuyor işte, ilk eğitim evde başlar oda çocuk tamam ama senin çocuğuna tabi ki zarar vermeye hakkı yok hanım 20 sinde doğurmayı marifet sanıyor lakin eğitime gelince sıfır ... ben bile sinir oldum

yere ittirip kafasini tekmeleyen cocugun da tedaviye ihtiyaci var neye maruz kaliyorda bunu yapiyor annesi kusecegine panik olsun cocugu bir doktora gotursun
Vallahi şöyle anlatiy bu ailede pipili oldugu icin erkek cocuk cok mühim asla kata laf soylenmez emrine amadeler bir kere gitmistim evlerine bunlar olmadan 4 yaşında çocuk biberonla su içiyor annesi yemegini yediriyor ve sürekli.kendi halinde oynuyor gördüğüm bu o yüzden de çocukta.ofke kontrolu yok istedigimi yaparim modunda
Ben.oglumu o halde yerde görünce merdeyse bayilicaktim korkudan çok şükür.ki parktaki çocuklar görmüş kurtarmış ya birşey olsaydi benim oglum bunu yapsa günlerce uyku uyuyamam ama yok kadin bana kusuyor bir de naparsa yapsin ama dedim tekrarı halinde hiç hoş şeyler olmaz bi tane kimsede beni tutamaz herkes evladina sahip olucak.

Şahsen o çocuğun benim çocuğa yaklaşmasına izin vermem. Çocuğun suçu yok annesi 20 yaşında cocuk doğurmuş, ama kendini geliştiremedigi gibi çocuk da öylece büyüyüp gidiyor. O çocuk ilerde sorun yaşar ama neyise. Benim problemim değil. Madem çocuk oynamayı bilmiyor yaklasamaz. Nokta. Birisi çocuğa kızma hakkınız yok diye yazmış. Ben kızarım. Tatilde elin oğlu gelip parmağını bile bile oğlumun gözüne soktu canını yakmak için. Bu cocuk 8/9 yasinda. Benimki 3.5.Bir güzel de ağzının payını aldi. Madem anneler babalar çocuklarını eğitmiyor yeri geldiğinde yerine oturtduran da olur! Yaşıtı olsa anlamaz ne yaptığını ama bu her yaş için gecerli degil.
Dediğim gibi: Çocuğunuzla oynamasına izin vermeyin. Annesiyle de muhatap olmam.

Sen nasil sabirli bir annesin.
Ayni olay başıma gelse o "çocuğu" doğduğuna pişman ederdim.
Polislik olurdum galiba. Minicik çocuğun gözüne parmak sokmak neyin kafasi?
Hic gözüm görmez bu tip sorunlu "çocukları"

Vallahi şöyle anlatiy bu ailede pipili oldugu icin erkek cocuk cok mühim asla kata laf soylenmez emrine amadeler bir kere gitmistim evlerine bunlar olmadan 4 yaşında çocuk biberonla su içiyor annesi yemegini yediriyor ve sürekli.kendi halinde oynuyor gördüğüm bu o yüzden de çocukta.ofke kontrolu yok istedigimi yaparim modunda
Ben.oglumu o halde yerde görünce merdeyse bayilicaktim korkudan çok şükür.ki parktaki çocuklar görmüş kurtarmış ya birşey olsaydi benim oglum bunu yapsa günlerce uyku uyuyamam ama yok kadin bana kusuyor bir de naparsa yapsin ama dedim tekrarı halinde hiç hoş şeyler olmaz bi tane kimsede beni tutamaz herkes evladina sahip olucak.
yarinin psikopat kocasi olacak belli ki baskalarinin canini yakmak icin cocuk yapiyorlar resmen.. utanmadan küsüyor bide nasil insanlarla yasiyoruz kadin cocugunu nasil canavarlastirdigini umursamiyor bile

Back
X