Parka inmeye korkar olduk

Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince :D Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
Anne biraz geniş galiba. Kızım 16 aylık. Oynarken yanından ayrılmıyorum çünkü hepsi çocuk istemeden zarar verebiliyolar. Kızım bi çocuğu iterse öyle yapılmaz diye uyarıyorum. Çocuğun suçu yok suç annede. Sizde haklısınız herkesin çocuğu kendine kıymetli.

27 aylık çok küçük daha hatta benim gözümde bebek, yarın bi gün sizin kızınızda birilerini iticek çocuk bunlar yani tabi ki yapma diyecegiz. Konuşup yanlışı anlatıcaz ama çocuk işte yani daha ne diyim çocuk.

O kadar ayrı yerlerden bakıyoruz ki insan yetiştirmeye,size iyi günler dilerim
İstediğiniz yerden bakın senin cocuğuna kimse kızamamazsa benim çocuğumada kimse vuramaz ;)
Bide neymiş kadın park değistiricekmiş bunun bi tık üstü dışarı çikmayın başınıza birşey gelmesin. Elalemin hırçın çocuğu için neden ben hayatımı değiştiricem valla bu kk yı hiç anlamican yeni moda anneleri hiç.

Benimde artık son damlam gibi bir şeydi. Çünkü bu çocuk sürekli kızıma, eşyalarına ve yiyeceklerine zarar veriyor ama sıfır tepki annede. Benim çocuğum sürekli ağlamak, ezilmek, zarar görmek zorunda mı ondan küçük diye? Çocukla kaç kere konuştum ama hem şımarık hem haşin, evde aşırı şımartılmış zor bi çocuk.
Çocuk dediginiz daha 2.5 yasini bitirmemis bebek. Hatasini anlayabilecek yaşta degıl. Burda suç annede, mudahale etmedigi icin. Cocuga bağırmaniz sizi o anneden farkli yapmiyor ...

Cahile laf anlatamazsin ne soylesen boş bebegini uzak tut bence yazik ki o yavrucaga hircin ve sevgisiz büyüyor belliki onun suçu degil ailesinin sucu ama anlatamazsin...

Evimin önü park, o parkta ne anne çocuklar görüyorum bir bilseniz. İşim gereği de her gün birçok anne çocuk görüyorum. Şunu söyleyebilirim birçoğu saldım çayıra Mevlam kayıra mantığında. Hangi birini eğiteceksiniz ki? O yüzden siz kendi çocuğunuza sağlam durmayı öğretin derim.

Kiziniz yanına gidiyormuş o zaman sürekli dibinde durup gitmesine izin vermeyeceksiniz
O kızını zapt edemiyor ama sizde edemiyorsunuz ki yanına gidiyor.
Anne ve kızın yaptıkları hiç hoş değil ama önce kendimiz uzaklaştırmalı ve eğri doğruyu öğretmeliyiz.
Birde çocuğa bagirmaniz abes olmuş annesine söylemeliydiniz

Valla benim oğlan 28 aylık ve tam bir mağara adamı🤦🏻‍♀️Evde değil bağırmak, vurmak falan yüksek sesle konuşma, yüksek sesli tv izleme vs bile yok. Ama oğlumda itme, vurma, oyuncağını paylaşmama(buna müdahale etmiyorum) hepsi var... Bir ara vurma huyunu bırakmıştı 2 haftadır yine hortladı bu huy... Sürekli tepesindeyim. Evet benimki küçük ama vurduğu çocuk da küçük. Yazık canları yanar. Kesinlikle annenin müdahale etmesi lazım.

Kendi çocuğunu uyarsa siz zaten kalkıp birşey söylemezsiniz ama evet annesi uyarmayınca insanın takılmayacağı varsa bile takılır. Of bilemiyorum. Vuran çocuk annesi olmak daha zor gerçekten 😢
Bence bir çocuk psikologuna goturmelisiniz buna sebep olan dürtüler bulunmalı. Elbet bir şeyler bu davranışa itiyordur daha çok küçük olduğu için tepkisel davraniyor ama bu kadar bu konuda üstüne düşüp duzelmiyorsa ilerde daha kötü olabilir. Vurduğu cocuk düşüp başını çarpıp Allah korusun kanama, iç kanama bile gecirebilir. Gözüne gelebilir gözü akabilir. Bence o raddede dusunurseniz vuran çocuk annesi olmanın vurulan çocuk annesi olmasından daha kötü olmadığını anlarsjniz.
Gidip çocuğu kontrol edene kadar annenin yüreği zıplar. Acilen profesyonel yardım alın ilerde daha kötü şeylere sebep acmamasi için

Bizim de ailecek görüştüğümüz, oğlu yaşıtım olan bir aile vardı. Oğullarına asla müdahale etmezlerdi. Bir gün biz odada oynarken o çocuk çekici almış “x’i öldürüceeem” diye sayıklaya sayıklaya yanıma taşımış. Daha üç yaşında yokuzdur. Annem zor almış elinden yoksa fark etmeseler öldürecekmiş gerçekten beni. Annesi de gülüyormuş hâlâ...
Evet anneliklerini eleştirmemeye devam edelim bence en iyisi(!)

Hanımlar merhaba. Sıkıntım sitemizde ki bir çocukla ve annesiyle nasıl başedeceğimi bilmemem. Kız 27 aylık, evde iki tane abisi var. Aşırı hırçın ve zarar veren bir çocuk. Annesi de ağzını açıp tek laf etmiyor çocuğa.
Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince :KK70: Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
Anne modeli bu. Çocuk daha önce kızımla benim telefonumu izlerken telefonu fırlatmış çocuk. Kızımın elinden bisküvi alıp yere atıp üstünde zıplamıştı. Başka bir çocuğu itip düşürdü. Annesi asla birşey demiyor. Kendi oyuncaklarını vermiyor, başkasının oyuncaklarını alıp eve götürüyor. Sonra annesi getiriyormuş ama o sırada diğer çocuğun ağlamalarını umursayan yok.
Biz sürekli parktayız ve bunla muhatapız. Kızımda gidiyor yanına. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten. Kızımın bu çocuk yüzünden ağlamasını istemiyorum artık. Kızım hep ağlayıp dönüp bana bakıyor, acaba müdahale edecek mi diye kadına bakıyorum ama hiç, umurunda değil. Ben nasıl başedeceğim bununla?
Gerçekten üşenmeyip küçücük çocuktan rahatsız oldugunumu yazdın burda

Dün 19 aylık kızım salıncağı elledi diye gelip çığlıklar atıp itti kızımı. Anneside duruyor öyle yunan heykeli gibi. Hayır, kesinlikle böyle olmaz, böyle birşey yapamazsın deyip kızdım, kızımı alıp kucağıma gittim. Annesi geldi yanıma. Sen küçücük çocuğa tepki koyuyorsun, o seninkinden biraz büyük sadece dedi. Bende biraz büyük diye kızıma zarar vermesine izin mi vereyim dedim. Sen kendi çocuğuna da kızıyor musun dedi. Tabi ki kızıyorum yanlış bir şey yaptığında dedim. Kendi asla birşey demediği için tuhafına gitti tabi. Sonra diyorki ee tabi senin ilk, baya da geç olmuş, anlıyorum hassasiyetini. Sen bana yaşlısın diye laf mı çakıyorsun arada dedim yok canım falan diye çevirmeye çalıştı. Kendi 20de doğurmuş, ben 30 da anne olmuşum diye laf sokuyor kendince :KK70: Neyse herkes çocuğuna dikkat etsin falan dedim gitti sonra bu.
ya bır kere sıze anlıyorum senın ılk cocuk bırazda gec olmus bellı demesınden ne kadar cahıloglu cahıl oldugu ortada

bende gectıgımız senelerde bır arkadasımla karsılastım kendısı lıseden sonra okumadı hemen evlendı 2 tane dogurdu ...karsılastıgımızda ben daha hamıleydım 5 aylık (yasım 29du)
bu kacıncı dedı bana bende daha yenı dedım
aaaaa bu ılk mı cok gec kalmıssın dedı

ıcımde kaldı bır anda o lafı duyunca dıyemedım ya canım sen meraklı gıbı hemen evlendın ben okudum ıs hayatı malum anca dıyemedım. benım ıcımde resmen . sız verın cevabını bırdaha

Son düzenleme:
Annesi çocuğuna kızmıyorsa (kızsa bile) sizin kızmaya hiç hakkınız yok... Başkalarının çocuğuna kızmaya kimsenin hakkı yok, olamaz, olmamalı da... Annesini uyarmanız yeterli olurdu diye düşünüyorum... Aynı parkta bulunmak istemiyorsanız, başka parka götürebilirsiniz...
ıyıde zarar verıcı cocugun baskasının cocuguna zarar vermeye hakkı var mı ? o cocukları ozellıkle yetıstıren anne var ortada
hatalı olan kısı yuzunden konu sahıbı nıye parkı terketsın baska parka

kım hatalıysa o kendını duzeltsın
ona ses etme buna karısma dıye dıye mılletın cocugu tepemıze cıktı herkes kendıne donsun baksın aman kımseye zararımız olmasın rahatsız etmeyelım dıye kendıne sahıp cıksın. gıtmesı gereken susması gereken bızler degılız

İstediğiniz yerden bakın senin cocuğuna kimse kızamamazsa benim çocuğumada kimse vuramaz :KK66:
Bide neymiş kadın park değistiricekmiş bunun bi tık üstü dışarı çikmayın başınıza birşey gelmesin. Elalemin hırçın çocuğu için neden ben hayatımı değiştiricem valla bu kk yı hiç anlamican yeni moda anneleri hiç.
burda bıle saldım cayıra mevlam kayıra dıyenler var ya... onlar daha cok vuran taraf heralde sahsen benım kızım hep akran zorbalıgına maruz kalan taraf oldugundan benım canım sıkkın bu konuda

cocugum pasıf degıl. hatta canavarca davranısı normal gorenlere sasıracak duzeyle yasından cok ılerde bır cocuk. ılk dayak yedıgınde bazı cocuklar boyle annecım oylelerıyle oynamamak gerek uzak durmalıyız kı tek kalsınlar anlasınlar hatalarını dedım. yalnız kalıcaksa barı oyuncagımı vereyım sıkılmasın yazık dedı
baktım olmuyor yıllar gectıkce devam ben uzuluyorum artık bırgun sabrım tastı
sana vurana sende vur dedım.
ama ben vuramam canı acır dedı

sımdı benım cocugum pasıf falan degıl burda boyle oldugunu dusunen annelere soyluyorum. tam aksıne kendı evlatlarına veremedıklerı ınsan sevgısıne fazla sahıp. benım kızım boyle duyarlı ve olgun dıye nıye ben parkımı degıstıreyım anlamıyorum evıme en yakın alısık oldugum park buysa mesela

bırde cocuga sesını cıkaramazsın dıyenler gozumde mahalledekı kavgaları cekırdekle pencereden ızleyen teyzelerı canlandırdı.aynı yanı aynı kafa. valla ben ıtısıp kakısan cocuklara cocuklar dıkkat edın bırbırınızın canını acıtmayın dıyorum bazıları hunharca oynuyor cunku. benım cocuguma zarar gelmesıne gerek yok baskasının cocuguda onemlı benım ıcın hepsı bızım cocuklarımız. yanlıs bırsey varsa bız buyukler mudahale edıcez. anne yeterlı egıtıme sahıp olsa oyle cocugu olmazdı zaten cunku cocuk bunu huy edınmıs anne edındırmıs ve normal karsılıyor hatta konu sahıbıne sasırıyor

ah bibi ah ne dertlıyım bu konudan bazen dıyorum yanlıs dunyaya cocuk getırdım . cocuk toplum duzenı olustursun vatana mıllete hayırlı olsun dıye dogurulur. hunharca yetıssın sagı solu parcalasın dıye degıl halbukı

Ayyy kıyamam, ben olsam bende afallardım herhalde. Ama tabi çocuğa tokat atmak fazla olmuş biraz. Onunla başetmeyi öğrenmesi için şiddeti öğretmem lazım kızıma, istemiyorum bunu da. Aslında haklısınız gelecekte çocuklarla nasıl başedileceğini öğretmenin yolu ama bizim gayet disiplinli ve sakin bir hayatımız olduğu için tersiyle ne yapacağız bilemiyorum. Bende oğlunuz gibi baktım ilk seferlerde.
Başta bende sizin gibi karşıydım ama şimdi sana vurana vur diyorum. Çünkü karşı taraf durup dururken çocuğunun başka çocukları hırpalamasana ses etmediği gibi adına kendini savunmak diyor 😕 bende gerçekten kendini savunmasını öğretiyorum

ıyıde zarar verıcı cocugun baskasının cocuguna zarar vermeye hakkı var mı ? o cocukları ozellıkle yetıstıren anne var ortada
hatalı olan kısı yuzunden konu sahıbı nıye parkı terketsın baska parka

kım hatalıysa o kendını duzeltsın
ona ses etme buna karısma dıye dıye mılletın cocugu tepemıze cıktı herkes kendıne donsun baksın aman kımseye zararımız olmasın rahatsız etmeyelım dıye kendıne sahıp cıksın. gıtmesı gereken susması gereken bızler degılız
Konu sahibi arkadaş annesini uyarmalı, çocuğuna kızmaya hakkı yok...
Konuda okuduğum kadarıyla annesiyle muhattap olmadan direkt çocuğa karşı sert tutumu olmuş... (yanlış mı okudum?)
Bir çocuğu annesi uyarmalı, annesiyle muhattap olmalı...
Sürekli aynı parkta bulunmak istemiyorsa tabi ki parkı değiştirmek alternatifleri arasında yer almalı...

Ben böyle birileriyle karşılaşmadım ama çocuğum yaklaşmak istediğinde geri çekerdim herhalde çünkü karşıdaki de çocuk bilmeden istemeden zarar verebilir.

Konuda okuduğum kadarıyla annesiyle muhattap olmadan direkt çocuğa karşı sert tutumu olmuş... (yanlış mı okudum?)
Sürekli aynı parkta bulunmak istemiyorsa tabi ki parkı değiştirmek alternatifleri arasında yer almalı...
Valla azerikızı benimde var böyle bir tanıdığım ben bıktım. Anne baba sürekli kızımız kendini savunuyor modunda çocuğu çok nadir uyarıyorlar. Yazın anne baba görüyor sürekli küçük kızımı hırpalamaya çalıştığını ama ses çıkarmıyorlar birde büyük kızımı hırpalıyor çocuk arada. Ben uyarıp duruyorum ama en sonunda tak etti bağırdım. Bu sefer döndü herkes bana baktı. Eeee kaç saattir aynı masada görmüyorlardı sanki çocuklarının kızıma rahat vermediğini. Zaten kuzum daha 32 günlüktü gene aynı çocuk pusetinden düşürmüştü. Bana başka yol bırakmadılar. Benimde sabrımın sınırı var.

Valla azerikızı benimde var böyle bir tanıdığım ben bıktım. Anne baba sürekli kızımız kendini savunuyor modunda çocuğu çok nadir uyarıyorlar. Yazın anne baba görüyor sürekli küçük kızımı hırpalamaya çalıştığını ama ses çıkarmıyorlar birde büyük kızımı hırpalıyor çocuk arada. Ben uyarıp duruyorum ama en sonunda tak etti bağırdım. Bu sefer döndü herkes bana baktı. Eeee kaç saattir aynı masada görmüyorlardı sanki çocuklarının kızıma rahat vermediğini. Zaten kuzum daha 32 günlüktü gene aynı çocuk pusetinden düşürmüştü. Bana başka yol bırakmadılar. Benimde sabrımın sınırı var.
tabıkı haklısınız ınsanın bır sabrı var
anne zaten goruyor bırsey demıyor ... ne desın konu sahıbı kadına cocuguna gıt sahıp cık mı desın :D bırde ccocuga yapma oyle demek kotu bırsey degıl kı . hemen kızamazsın hakkın yok demıslerde , bunu bıle dıyemeyecek kadar hassas cocuk yetıstırıp baskalarının cocuguna vurdugunda cocugu normal bırseymıs gıbı gormemezlıkten gelmek nasıl bır mantık onuda anlamadım :D
kendı cocukları dayak yese tepkılerı farklı olur halbukı

Başka parka götürme imkanınız yok mu.

Benim de evime yakın bir park var. 9-10 yaşlarda erkek çocukları gelip acayip hor kullanarak biniyorlar parkta ki oyuncaklara. Ve aşırı derece de ağızları bozuk. Bir kaç kere o şekilde konuşmayın küçük çocukların yanında diye uyardım. Baktım baş edemiycrm park eziyet oluyor. Oğlumu uzak ama daha nezih bir parka götürmeye başladım

konu sahıbı annesıne gıdıp mesela ne dese uyarsaydı :D
benım babam senın babanı dover mı deseydı

cocuk zaten ıtıp kalkıyor bu sıddete meyıllı halıyle ün yapmıs cocuk, anneyı zaten bılıyor hatta anne bunu normal karsılıyor o anneden o cocugun cıkmasına sasırmamalı yanı kadına ne deseydı ?

sızlerı duyanda cocugu terlıkle dovmus sanır. yapma oyle yanlıs demekte ne var kı ? bukadar mı dunyadan uzak yetıstırılıyor bu cocuklar. ıkı kelıme soyleyemeyecek kadar kapalı bukadar mı parmakta oynatıyor cocuk etrafını . cocuk o ya . soylersın uyarırsın gecer gıder.

sahsen benım cocugum bırını ıtıp kalkarsa bırıde heeey dıkkat et yaptıgın yanlıs derse asla zoruma gıtmez. ortada bır yanlıs var cunku. sırf benım cocugum dıye yanlıs bırseye goz yumamam bukadar da camdan olmamak gerek bukadar hassas bu kadar kırılgan yetıstırırsek bu dunyada bızı uzerler . bırde okadar hassas yetıstırmeye calıstıgımız cocugun gıdıp baskasına vurması ve buna sessız kalmakda :D ne bıleyım

Back
X