- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Hayır demekle insan gibi oynamayacaksan eve gideriz demek aynı şey mi.Annelik üzerinden duyar kasma lütfen. Çocuğumun gülüşü dünyaya bedel bla bla,biz taş kemiriyoruz siz annesiniz sadece..
Kızımı parka götürsem sevinçten delirir ama götürmüyorum.. neden ? Virüs var..
yüzünde güller açacak diye riske atamayız değil mi çocukları? Mesele parkta birilerinin olması yada olmamasıda değil,virüs plastik ortamlarda nekadar süre yaşıyor,çocuklar taşıyıcılık konusunda nekadar başarılı gibi konuları araştırabilirsiniz mesela başkalarının anneliğiyle ilgilenmek yerine..
Kadın sadece sallanabilirsin,parkta kimse yaklaşmak yok gibi uyarılarla getirdiyse çocuğu parka, ee bu da çocuk parkı görünce delirecek tabi kadında eve gitmenin daha iyi olacağını düşünüp kalkmıştır.
Geçen gün bulunduğumuz bir yerde küçük bir oyun alanı vardı,kızım gözümün içine bakıp yalvardı resmen oynamak için.. HAYIR dedim,biliyorsun ki virüs var. Bunu etraftan duyan olmadı inşallah karnına ağrılar falan girip tüm gün kızımı düşünmüştür ne bahtsız çocuk, annesi çocuk olmasına izin bile vermiyor diye...
En büyük endisem acaba cocuk her zaman mi bu muameleyle karşı karşıya. Umarım oyle değildir. Insallah bir anliktir.
Yoksa durum gerçekten düşündüğünüz kadar basit değil.
Yoksa benim de yarinim elbette belli değil.
Hepimiz cok iyi niyetliyiz o anliktir deyip kendi kendimizi rahatlatıyoruz .
Malesef anladığım kadarıyla bu olayda insanların bakışı duyarli olma duyarsiz ol.Herkes kaydıraktan kaymasına izin vermemesinin bi sebebi olduğunu söylüyor. Ama bi ben mi yanlış anladım. Konu sahibi çocuğa üzüldüğünü söylüyorki bende üzüldüm.
anne bile olsa, o çocuk anlasa yada anlamasa “insan gibi oynamayacaksan” bunu diyorsa kendi insanlığına baksın önce.
2 yaşındaki çocuktan nasıl bi büyüklük bekliyor acaba.
öncesinde bişey yaşanmış diyorsunuz, peki ya sonrasında yaşanacaklar.
evet konu sahibi, bende diğer arkadaşların size dediği gibi sizin yerinizde olsam bende “DUYAR KASARDIM !” haklı olarak.
Sizi tanımıyorum ama Burda tanıdığım bi kaç Kişinin bile bi çocuğa üzülmenizi duyar kasmak olarak isimlendirmesine çok şaşırdım.Malesef anladığım kadarıyla bu olayda insanların bakışı duyarli olma duyarsiz ol.
Gerçekten konuyu anladiginiz için tsk ederim. Bazen anlaşılmak gerçekten cok zor. Siz A dersiniz insanlar onu Z anlar. Iste burda konuşmak sadece konusani yorar.
Hayir korumacı bir annesiniz ben de sizin gibiyim. Ama bu parkda ki durumla eşdeğer değil.6 yaşında kızım var elin uzunca bir çubukla oynuyordu. Dün ev taşıdık bi yerden bulmuş. Büyük bir kaos içindeydik, kontrolümü veremiyorum çocuğa. Peri olmuş sallıyor hopluyor çubukla. 3 kere gözünü sıyırdı geçti çubuk ilk ikisine babası şahit olmuş girse oyar gözünü. ikaz ettim bir dahaki sefere alacağım dedim, bir kere daha yaptı tehlikeli hareketi. Aldım ve gözünün önünde çöpe attım. Kendini perişan edecek şekilde ağladı. Şu an size göre berbat bir anneyim, çocuğu tanıyan benim, ikaz ettim, itibar etmedi. Sonucunu yaşadı, yaşaması gerekiyordu. Herkes sizin kadar muhteşem bir anne olamıyor, insanları mazur görün.
Hayir korumacı bir annesiniz ben de sizin gibiyim. Ama bu parkda ki durumla eşdeğer değil.
Cocuklar ne ile oynayacağını bilemez neyin zarar vereceğini de bunu anlatmak bize düşer. Kadının orda sen ordan kayamazsin deyişi beceriksizsinle esdeger. Hic bir sey basaramazsinla es değer.
Çünkü kadın bu cumleleri de kuruyordu giderken cocuk ağlıyor o hakaretlerine devam ediyordu. Bir oynamayi bilmiyorsun insan gibi oynamıyorsun. Bunlari bağırarak söylüyor . Çocuk daha hic bir şey oynamadan bu sözlere maruz kaldi
Insallah öyledir.belki o parka gelmeden once baska parka gittiler cocuk dustu? belki olayin oncesi var, kadin bir seye sinirli? nasil boyle kesin hukum verebiliyorsunuz?
veya diger ornekte ufuruktenprenses kizina sinirle “ya birak sunu daha dogru durust tutamiyorsun” diyebilirdi. size gore o da cocuga beceriksiz demis olacakti. o an onu duysaniz yine mi karniniz agriyacakti? siz cok pesin hukumlu birisiniz ve drama yapmayi seviyorsunuz. onunu bilmediginiz olay icin burada birinin anneligini sorgulayamazsiniz.
peki madem o kadar duyarlısınız neden müdahele etmediniz? çocuğuna bağıramazsın, onu böyle üzemezsin demediniz?Malesef anladığım kadarıyla bu olayda insanların bakışı duyarli olma duyarsiz ol.
Gerçekten konuyu anladiginiz için tsk ederim. Bazen anlaşılmak gerçekten cok zor. Siz A dersiniz insanlar onu Z anlar. Iste burda konuşmak sadece konusani yorar.
Bende bu durumdayım açıkçası. Oğlumu bisikletine bindiriyorum,yürumek isterse iniyor,kızım da scooter kullanıyor. Ama ben park tarafına geçmiyorum hiç,büyükçe bir parkta yürünen tarafta kalıyoruz. Bazen piknik örtüsü ile gidip çimenlerde oturuyoruz. Parka gidilecekse de sabah erken saatte gidiyoruz,onda da manyak gibi el dezenfekte ediyoruz.
Bende kızımı uzun süre kaydırağa bindirmedim ,dışardan gören sizin gibi düşünmüş olabilir konu sahibi ama ben kaydıraktan düşmesinin nasıl birşey olduğunu,parktan apar topar hastaneye götürüp saatlerce orada kan değerlerine bakılması sayesinde tecrübe ettim,cekilen röntgenlerde cabası. Neyse ki birşey olmadı kızıma ama yaşadığım korkuyu bir ben bilirim kızım düşüpte yürümeyince.
İnsanları bu şekilde yargılamayın,bilemezsiniz altında yatan sebepleri.
Ha bu arada oğlum arabaya binerken gitmek istemediği için hala ağlıyor,dışardan gören diyebilir ne biçim anne,ağlata ağlata götürüyor çocuğu ama kazin ayağı öyle değil yani.
Üzülecek birşey yok,evde konuşmuşlardır sınır koymak adına alıp götürmüştür çocuğunu eve ,sözünü dinlemediği için.
hiç anlamamışsınız ki verdiğim örnekleri, ya da ben anlatamamışım ki kendimi...Ben de öyleyim emin olun elini ben de tutuyorum bir an bırakıp kacacakmis gibi.
Parkta tehlikeli gorunulen seyler oynatilmamali buna da hemfikiriz.
Ama bir cocuk parka götürülüp hic bir şey oynatilmadan bağıra bağıra götürülmesi çocuğa zaman tanınmaması konusunda ne düşünüyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?