Parktaki kadın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes kaydıraktan kaymasına izin vermemesinin bi sebebi olduğunu söylüyor. Ama bi ben mi yanlış anladım. Konu sahibi çocuğa üzüldüğünü söylüyorki bende üzüldüm.
anne bile olsa, o çocuk anlasa yada anlamasa “insan gibi oynamayacaksan” bunu diyorsa kendi insanlığına baksın önce.
2 yaşındaki çocuktan nasıl bi büyüklük bekliyor acaba.
öncesinde bişey yaşanmış diyorsunuz, peki ya sonrasında yaşanacaklar.
evet konu sahibi, bende diğer arkadaşların size dediği gibi sizin yerinizde olsam bende “DUYAR KASARDIM !” haklı olarak.

Hayır demekle insan gibi oynamayacaksan eve gideriz demek aynı şey mi.

sizin hayatınızda hiç derdiniz sıkıntıniz yok galiba başkalarının çocuğu için bu kadar endişelenmek normal gelmiyor bana.. tabi yine de yok ben illa düşünüp endişelenicem diyorsaniz siz bilirsiniz herkesin kendi hayatı herkes kendini istediği şey için uzebilir elbette :)

Malesef anladığım kadarıyla bu olayda insanların bakışı duyarli olma duyarsiz ol.
Gerçekten konuyu anladiginiz için tsk ederim. Bazen anlaşılmak gerçekten cok zor. Siz A dersiniz insanlar onu Z anlar. Iste burda konuşmak sadece konusani yorar.

Sizi tanımıyorum ama Burda tanıdığım bi kaç Kişinin bile bi çocuğa üzülmenizi duyar kasmak olarak isimlendirmesine çok şaşırdım.
Bilmiyorum ben çok duygusal takılıyorum heralde.

Her karı kocanın iletişimi nasıl farklıysa
Anne çocuk ilişkisinde bu böyledir ya da bu baba çocuk ilişkiside olabilir.
iletişim şekli sizinkinden farklı olabilir.
Her insanın sabır sınırı da farklıdır.
Siz 10 dk dan sonrasına şahit olmuşsunuz belki öncesinde çocuk ordan düştü ve anne tekrar izin vermedi .

Konunun yorumlarından konunun bazi kisiler tarafindan anlaşılmadığına gerçekten üzüldüm.
Elin çocuğu diye düşünen var.duyar kasma diyen var. Bunun icin karin mi ağrır diyen var.
Evet duyarliyim. Üzülürüm. Karnim da ağrır . Çünkü insanim. Sadece kendi hayatima odakli yaşayamıyorum . Bir çocuk bir bireydir duyguları vardır. Ha benim çocuğum ha başkasının. Farketmiyor.

Mune konumu kapatır mısın ?

Kapatmadan önce siz de bir tane yorum yapar mısınız sizin tarafsız ve cok güzel yorumlarinizi hep beğeniyorum ve önemsiyorum. Elestirilerinize de açığım.

6 yaşında kızım var elin uzunca bir çubukla oynuyordu. Dün ev taşıdık bi yerden bulmuş. Büyük bir kaos içindeydik, kontrolümü veremiyorum çocuğa. Peri olmuş sallıyor hopluyor çubukla. 3 kere gözünü sıyırdı geçti çubuk ilk ikisine babası şahit olmuş girse oyar gözünü. ikaz ettim bir dahaki sefere alacağım dedim, bir kere daha yaptı tehlikeli hareketi. Aldım ve gözünün önünde çöpe attım. Kendini perişan edecek şekilde ağladı. Şu an size göre berbat bir anneyim, çocuğu tanıyan benim, ikaz ettim, itibar etmedi. Sonucunu yaşadı, yaşaması gerekiyordu. Herkes sizin kadar muhteşem bir anne olamıyor, insanları mazur görün.

Hayir korumacı bir annesiniz ben de sizin gibiyim. Ama bu parkda ki durumla eşdeğer değil.
Cocuklar ne ile oynayacağını bilemez neyin zarar vereceğini de bunu anlatmak bize düşer. Kadının orda sen ordan kayamazsin deyişi beceriksizsinle esdeger. Hic bir sey basaramazsinla es değer.
Çünkü kadın bu cumleleri de kuruyordu giderken cocuk ağlıyor o hakaretlerine devam ediyordu. Bir oynamayi bilmiyorsun insan gibi oynamıyorsun. Bunlari bağırarak söylüyor . Çocuk daha hic bir şey oynamadan bu sözlere maruz kaldi

belki o parka gelmeden once baska parka gittiler cocuk dustu? belki olayin oncesi var, kadin bir seye sinirli? nasil boyle kesin hukum verebiliyorsunuz?

veya diger ornekte ufuruktenprenses kizina sinirle “ya birak sunu daha dogru durust tutamiyorsun” diyebilirdi. size gore o da cocuga beceriksiz demis olacakti. o an onu duysaniz yine mi karniniz agriyacakti? siz cok pesin hukumlu birisiniz ve drama yapmayi seviyorsunuz. onunu bilmediginiz olay icin burada birinin anneligini sorgulayamazsiniz.

Insallah öyledir.

Gördüğünüz maksimum 10 dakikalık böylesi küçük bir olay için 20 dakika karın ağrısı çekmek abartı bir tavır. 2 yaşındaki çocuğun o lafın anlamını anlaması zaten mümkün değil. Öncesini, sonrasını bilmediğiniz bir mesele için kimsenin anneliğini yargılamayın, doğru değil bu tavrınız.

peki madem o kadar duyarlısınız neden müdahele etmediniz? çocuğuna bağıramazsın, onu böyle üzemezsin demediniz?

öyle düşünmeyin demişsiniz ama konunuz baştan aşağıya ben mükemmel anneyim, çok sakinim algısı yaratıyor. o kadının da o gün neyle sınandığını, neye sinirli olduğunu bilemezsiniz ki.

olayı inanılmaz dramatize etmişsiniz. eski konularınızı da biliyorum. çocuğu ağlarken ağlayan bir anne olarak fazla toz pembe bakıyorsunuz etrafınıza.

Çok tanıdık şeyler bunlar
Ağzı burnu kan revan içinde çocuğu kucaklayıp, 4 nala deparla hastane acilinde soluğu almayan kimseler verilen aşırı tepkileri, bir anlık çıkışmaları anlayamazlar.
Benim 1 yaşından itibaren çocuğum kaydırakta ters kayıyor, ne kadar uyardıysak vazgeçiremedik.
Ya sırt üstü kafa aşağıda ya da yüz üstü kafa önde.
Benim de ağzımdan ‘oğlum normal kay, çocuk gibi insan gibi kay, yapma oğlum bak gideriz, sen oynamayı bilmiyorsun’ gibi cümleler çıkmış olabilir, hatırlamıyorum.
Daha dün akşam çimleri koparıp yemeye çalışan küçüğü omzuma attığım gibi ‘sen arabaya gidiyorsun, eve götüreceğim’ dediğim an, büyük bacaklarıma yapıştı, ikisi çığlık kıyamet ağlama, ayağımda biri yerde sürünüyor adeta.
Onu almak için, omzuma attığımı yere bıraktım ve ikisi de kaçıştı ağlayarak.
Ben onların peşinde gelin buraya çabuk nidalarıyla koşuyordum.
Araya ağaçlar girince beni göremediler aşırı ağlamaya başladılar, ben kahkahalarla gülmeye.
Dışarıdan gören psikopat kadın çocukları dövdü, attı şimdi de korkutup gülüyor demiştir.
Ama işte o 5 dk dan hayat kesiti olmaz, olamaz.

Son düzenleme:
hiç anlamamışsınız ki verdiğim örnekleri, ya da ben anlatamamışım ki kendimi...
insanlar yaşadıkları travmalar sonunda normalde asla tepki vermeyecekleri şeylere ağır sert tepkiler verebilir. bunu söylemeye çalışıyorum.

mesela; ben eğer oğlum bi kez avm'de kaybolmasaydı belki onun tek başına elimi tutmadan yürümesi konusunda daha rahat olabilirdim ama bununla ilgili yaram var korkuyorum ters davranıyorum bağırıyorum bile bazen mesela ona avm içinde. çünkü anlattım konuştuk anladı. bunu anlatmaya çalıştım.

ve yine aynı şeyi söylüyorum inşallah anlatabilirim bu kez; evet siz o kadının ve çocuğunun sadece 10 dakikasına şahit oldunuz. kadın geçmişte ne yaşadı parka gelmeden önce ne yaşadı ya da eve gittiğinde neler yaşayacak, bilmiyosunuz. belki eve gittikten sonra aldı çocuğunu karşısına özür diledi kendini anlatmaya çalıştı? bilemezsiniz..
evet çocuklara yansıtmak doğru değil bunu savunuyorum ama savunduğum halde çok kez yaptığım oldu benim de. çocuğumun hiçbir suçu olmadığı halde ona yansıttım bazen sorunlarımı, sorunlu bir boşanma süreci geçirdim ve tam bir manyak gibiydim. o yüzden galiba biraz da empati kurmayı başarabiliyorum.
günlük hayatımızda karşılaştığımız insanlar ne çeşit sorunlarla sıkıntılarla mücadele ediyor bilemezsiniz. hiçbirimiz bilemeyiz. sadece dışardan gördüğünüz kadarıyla da insanları yargılamayın bu doğru değil. bunu anlatmaya çalıştım son kez.
iyi günler.

Bakıcı kadındır çocuğa duygusal şiddet uygulanmıştır , özgüveni olmayacaktır
Ama olsun annesi para kazanıyor ya şu an önemli olan bu

Su konulari neden aciyorsunuz gercekten anlamiyorum.Niyetim o kotu demek degil eeee niye parkta yasanmis icerigini bilmediginiz kadinin yakinmi annemi bile oldugunu bilmediginiz bu konuyu tasidiniz.Herkes gelip kadini yerince size ne faydasi olacak ki?

Cocuk istismarmi ediliyor vurulmusmu tutup sallamis mi?size ne .Bilmiyorsunuz ki olayin icerigini cocukla bir anlasmami yapip cikti o gun kotu tahammulsuz bir gunumu,kadin belki 3 gundur falan uykusuz,o gun o kadinin neden o sekilde oldugunu biliyor musunuz?

Kimse kimsenin cocugunu anasindan cok dusunmez.Vardir bir sebebi herkes her an mukemmel annede olamaz gereksiz konularla insanlari yerdirip kul hakkina girmeyin bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…