- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Hanııımmm hanımm diye elim belimde geliyorum yanına.Bir gün parkta yaşlı bir amca ben durun diyene kadar önce kendi torununa sonra benim kızıma su içirdi kendi şişesinden. Kızım 2 yaşlarındaydı sanırım. O kadar anlık olduki müdahale edemedim bile. O hırsla bütün sinirimi kızımdan çıkardım. Sinir dediğimde ağlamasını umursamadan zorla eve götürmek yanlış anlaşılmasın. Küçük çaplı bir cinnet geçirdim. Adama sesimi yükseltsem hemen yaşlı adama bağırıyorsuncular toplanırdı başıma. Muhtemelen siz beni o sırada parkta görseniz kızımı zorla ağlatarak götürürken benide etiketlerdiniz.
Peki bunu yargılamak bize düşer mi? Müdahale edemeyeceğimiz konularda ahkam kesmek doğru mu? Sadece soruyorum düşüncenizi merak ediyorum.Bir ailenin ağzından çıkan sözler onu ele verir.
Kizmanin bile adabı vardır.
hanımefendi o zaman arayacaktınız polisi ya da sosyal hizmetleri sıkıntınızı söyleyecektiniz gece de başınızı yastığa rahat koyacaktınız.
Peki bunu yargılamak bize düşer mi? Müdahale edemeyeceğimiz konularda ahkam kesmek doğru mu? Sadece soruyorum düşüncenizi merak ediyorum.
Teşekkür ederimAhkam kesmek değil de , en azından dile getirmek iyi olur diye düşünüyorum.
Belki o da burayı okuyacak , belki bu şekilde çocuklarla konuşan kişilerin başına bir taş düşecek.
Her türlü sosyal mesaj bir yerde işe yarar .
Tamam hanımefendi siz muhteşem ötesi bir annesiniz..Geri kalan tüm anneler pis kaka..En cok o çocuğun duyduğu lafa üzüldüm insan gibi oynamiyorsun.
Kadında tahammülsüzlük gördüm. Bir cocuk oynamak için parka once ne yapar etrafına bakar hangi oyuncakta oynayacağına karar verir ama bunlar çocuğun elinden alınmıştı. Ittire kaktira laflariyla hadisene sunda oyna bunda oyna..
Git salincakta sallan. Cocuk daha annesinin neden kızdığını tam idrak edememisken karar verme sürecinde annesinin alıp onu hakaret ede ede ağlata aglata götürmesi.
Bunlar beni nedense etkiledi.
Bazen benim çocuklar 10 dakika değil 20 dakika parkın etrafinda gezerler mizmizlik eder ben sadece korunacak yerlerde müdehale ederim ya da yön gösteririm.
Ama hadi oldu bittiye getirilmeye çalışılan bir cocuk hakarete maruz bırakılan bir cocuk beni etkiledi evet.
e anlık müdahaleyle anneye yargılama da yapılamaz o zaman.Anlık bir gözlem ile ne polis gelir ne sosyal hizmetler ilgilenir.
Peki.. Madem o kadar çocuğun duygularını hislerini dikkate aldınız niçin anneyi uyarmadınız bu davranışı konusunda..Bilinç görüp duyup susmak ve burda böyle bir konu açmak değildir.. Bilinçli olmak bambaşka bi şeydir.. Bilginize..Kadının davranışından cok çocuğun hissiyatına odaklı konu açtım. Konum kadına cok kızdım degil de çocuğa cok üzüldüm le bitti.
Kadin belki sinir hastasi belki kötü bir sey yaşadı. Belki normalde dünya iyisi. Ama dün bir sey oldu kadin bir anlık ofke patlaması yaşadı.
Peki çocuk bunları hakediyor mu bütün mesele bu.
Tahammulun yoksa parka getirme iyi hissetmeyeceksen getirme.
Yardım etmeyeceksen de getirme.
Beni boşverin kadını da boşverin çocuğun mutluluğu bu kadar degersiz olmamalı.
Biz buyukler icin esimizle sinemaya gidip iyi ki gelmişiz duygumuzla bir çocuk icin de park aynı şey.
Insallah bir anliktir bu durum her zaman boyle değildir. Yoksa o çocuğun psikolojisini düşünemiyorum ileriki hayatinda
Peki.. Madem o kadar çocuğun duygularını hislerini dikkate aldınız niçin anneyi uyarmadınız bu davranışı konusunda..Bilinç görüp duyup susmak ve burda böyle bir konu açmak değildir.. Bilinçli olmak bambaşka bi şeydir.. Bilginize..
Tuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
e anlık müdahaleyle anneye yargılama da yapılamaz o zaman.
Davranış kötü. Kadının genel olarak kötü bir anne olup olmadığını bilemeyiz.
Buradaki genel yoruma şaşırdım.
Aslında bu yorumların sebebinin annelerin sinirlendiklerinde, çıkmaza girdiklerinde böyle yanlış cümleleri kurmaları, bağırmaları kendilerine hak görmeleri ile ilgili diye düşünüyorum.
Elbette bir anne çok yorulabilir, kötü hissedebilir ve ağzından yanlış bir cümle yanlış bir davranış çıkabilir çünkü insanız. Önemli olan evet kendimi kontrol edemedim ve bu yanlıştı diyebilmektir, özür dileyebilmek ve bunu telafi edebilmektir.
O çocuk ve biz daha güçlüyüz diye bu onlara istediğimiz gibi davranabileceğimiz anlamına gelmiyor. Büyük bir insana kuramayacağımız bir cümleyi çocuğumuza da kuramayız.
Her çocuk saygıyı hak eder.
Bir çocuğa saygısız bir davranış gördüğümde ben de insan olduğum için üzülürüm.
Bu foruma daha önce de yazdığım gibi, kadın haklarının gündeme oturup savunulduğu gibi çocuk haklarının da savunulması lazım ki bu yorumlar değişebilsin.
Bu anne kötü bir anne demeyiz ama davranışı savunmaya çalışmayı bırakıp bu yanlış bir davranış diyebilmek zor olmasa gerek.
"Konu sahibi sen ne kadar hassas kalplisin bu kirli dünya hassas kalpler için cehennemdir. Nasıl anneler var yazıklar olsun neyse ki sizin evladınız çok şanslı başka bir çocuğun kalbi kırıldı diye karın ağrısı çeken harika bir annesi var. "Ne için açıldı açıklar mısınız? Bir kadının anneliği üzerinden duyar kasmak için mi, yoksa evet haklısınız deyip sizin egonuzun tatmin edilmesi için mi? Bu kadar kişi aynı şeyi yazıyorsa durup bir düşünmeniz lazım bence. Neden böyle söylüyorlar acaba ben mi yanlış düşündüm diye.
Yooo bir çocuğa sinirlendiğinde bağırmayı kimse kendine hak göremez. Yapılan davranış yanlış. Burada kesinlikle annenin davranışını onaylamıyorum. 10dakika gördüğü olay üzerine anneyi yargılamasına tavrımDavranış kötü. Kadının genel olarak kötü bir anne olup olmadığını bilemeyiz.
Buradaki genel yoruma şaşırdım.
Aslında bu yorumların sebebinin annelerin sinirlendiklerinde, çıkmaza girdiklerinde böyle yanlış cümleleri kurmaları, bağırmaları kendilerine hak görmeleri ile ilgili diye düşünüyorum.
Elbette bir anne çok yorulabilir, kötü hissedebilir ve ağzından yanlış bir cümle yanlış bir davranış çıkabilir çünkü insanız. Önemli olan evet kendimi kontrol edemedim ve bu yanlıştı diyebilmektir, özür dileyebilmek ve bunu telafi edebilmektir.
O çocuk ve biz daha güçlüyüz diye bu onlara istediğimiz gibi davranabileceğimiz anlamına gelmiyor. Büyük bir insana kuramayacağımız bir cümleyi çocuğumuza da kuramayız.
Her çocuk saygıyı hak eder.
Bir çocuğa saygısız bir davranış gördüğümde ben de insan olduğum için üzülürüm.
Bu foruma daha önce de yazdığım gibi, kadın haklarının gündeme oturup savunulduğu gibi çocuk haklarının da savunulması lazım ki bu yorumlar değişebilsin.
Bu anne kötü bir anne demeyiz ama davranışı savunmaya çalışmayı bırakıp bu yanlış bir davranış diyebilmek zor olmasa gerek.
Forumda bir kişi var mı ''kadın doğru olanı yapmış'' diyen ? Bir kişi gösterin bana konuda.Kimse zaten ''kadın doğru bir şey söylemiş size ne'' dememiş.Sadece olayın bu kadar dramatize edilecek bir tarafı yok,ayrıca olayın öncesini ve sonrasını bilmiyorsunuz.Belki kadın eve gidip çocuktan özür diledi,konu tamamen linç amaçlı açılmış siz de inanıyorsunuz böyle duyarlara.
Yooo bir çocuğa sinirlendiğinde bağırmayı kimse kendine hak göremez. Yapılan davranış yanlış. Burada kesinlikle annenin davranışını onaylamıyorum. 10dakika gördüğü olay üzerine anneyi yargılamasına tavrım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?