myadesmom
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 14 Ekim 2014
- 6.987
- 7.290
- 198
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
hay ağzına sağlıkŞu anneleri ve çocukları rahat bırakın artık diyorum, herkes çocuğuna istediği gibi annelik yapsin ve kimsenin de yorum yapmaya hakkı olmasin. ben de bu kafadayim.
hanımefendi o zaman arayacaktınız polisi ya da sosyal hizmetleri sıkıntınızı söyleyecektiniz gece de başınızı yastığa rahat koyacaktınız.Siz de tam bilgi sahibi degilsiniz ben de.
Belki o cocuk her gun bunlara maruz kalıyor belki de bir anlik maruz kaldi.
O yuzden iki yönlü düşünmeyi ogrenmeyi düşünmediğimiz müddetçe kötülüklere hep iyi niyetle yaklasacagiz.
Ama asil burası yanlış.
Cocuk dovulecek vardir bir sebebi kadin siddet gorecek vardir bir sebebi. Cocugun hayalleri parcalanack vardir bir sebebi.bizler olaylari gozumuzde kucultucez doğru olan budur olacak.
Iste böyle böyle duyarlılık dusuncelik gibi duygulari kaybettik üzgünüm. Baska da bir sey yazmıyorum. Çünkü bu konu tartışma icin açılmadı.
Ne için açıldı açıklar mısınız? Bir kadının anneliği üzerinden duyar kasmak için mi, yoksa evet haklısınız deyip sizin egonuzun tatmin edilmesi için mi? Bu kadar kişi aynı şeyi yazıyorsa durup bir düşünmeniz lazım bence. Neden böyle söylüyorlar acaba ben mi yanlış düşündüm diye.Siz de tam bilgi sahibi degilsiniz ben de.
O yuzden iki yönlü düşünmeyi ogrenmeyi düşünmediğimiz müddetçe kötülüklere hep iyi niyetle yaklasacagiz.
Ama asil burası yanlış.
Cocuk dovulecek vardir bir sebebi kadin siddet gorecek vardir bir sebebi. Cocugun hayalleri parcalanack vardir bir sebebi.bizler olaylari gozumuzde kucultucez doğru olan budur olacak.
Iste böyle böyle duyarlılık dusuncelik gibi duygulari kaybettik üzgünüm. Baska da bir sey yazmıyorum. Çünkü bu konu tartışma icin açılmadı.
Ve tam bilgi sahibi olmadığınız bir konuda gördüğünüz 10 dakikalık görüntü için kimseyi yargılayamazsınız. Çok mu duyarlısınız , çok mu çocuğa üzüldünüz peki neden müdahale etmediniz. Siz de seyirci kalarak o çocuğa kötülük etmiş olmuyor musunuz?Siz de tam bilgi sahibi degilsiniz ben de.
Ama asil burası yanlış.
Aynen o kadar haklısın ki.
Çok tanıdık şeyler bunlar
Ağzı burnu kan revan içinde çocuğu kucaklayıp, 4 nala deparla hastane acilinde soluğu almayan kimseler verilen aşırı tepkileri, bir anlık çıkışmaları anlayamazlar.
Benim 1 yaşından itibaren çocuğum kaydırakta ters kayıyor, ne kadar uyardıysak vazgeçiremedik.
Ya sırt üstü kafa aşağıda ya da yüz üstü kafa önde.
Benim de ağzımdan ‘oğlum normal kay, çocuk gibi insan gibi kay, yapma oğlum bak gideriz, sen oynamayı bilmiyorsun’ gibi cümleler çıkmış olabilir, hatırlamıyorum.
Daha dün akşam çimleri koparıp yemeye çalışan küçüğü omzuma attığım gibi ‘sen arabaya gidiyorsun, eve götüreceğim’ dediğim an, büyük bacaklarıma yapıştı, ikisi çığlık kıyamet ağlama, ayağımda biri yerde sürünüyor adeta.
Onu almak için, omzuma attığımı yere bıraktım ve ikisi de kaçıştı ağlayarak.
Ben onların peşinde gelin buraya çabuk nidalarıyla koşuyordum.
Araya ağaçlar girince beni göremediler aşırı ağlamaya başladılar, ben kahkahalarla gülmeye.
Dışarıdan gören psikopat kadın çocukları dövdü, attı şimdi de korkutup gülüyor demiştir.
Ama işte o 5 dk dan hayat kesiti olmaz, olamaz.
çocuk hıçkırıklara boğuldu cok ağladı giderken. Halbuki geldiginde saskin saskin ne kadar sevimli etrafa bakiyordu bize bakiyordu.o gidişi beni cok etkiledi.
2 yaşındaki çocuk ne kural bilecek yaOyle bile olsa kucucuk cocuga insan gibi oynamasini bilmiyorsun demesi ne derece dogru? Cok yaralayici bence. Cocuk kendini degersiz hisseder.
O durumda lösemili olduğu bilinmiyor. Birde o durumda size asla bir şey denmez demissiniz. Asansörde onlari görseniz konu açacaksınız işte yine. Kimsenin alnında o hareketi neden yaptığı yazmıyor. Hala daha kadını yargılıyorsunuz sonra o kötü anne demiyorum diyorsunuzSizinki cok başka . O durumda asla size bir sey denemez.
Çocuğa kizilmasi mesele değil hem parka getirip hem oynamasına izin vermemesi aşırı tahammulsuz davranması.
Biz ne kadar iyimser düşünmek istesekte dünyada annesinden/bakım verenden şiddet gören çocuklar yok değil bize kabullenmesi zor gelsede yaşayan çocuklar var ne yazıkki. Üzüntünüzü anlıyorum ama tekrar denk gelir ve yine aynı muameleyi görürseniz bir konuşun derim.Inşallah dediğiniz gibidir.bir anliktir. Ben de boyle düşünmek istiyorum. Daha iyi hissediyorum o zaman.
Her zaman böyleyse durum evde daha kötüyse iste en üzücü taraf bu olur. Sizin gibi yorumlari yorumları okumakti amacım. Belki o anlikti desinler istedim. Ama bazıları konuyu cok cok baska yerlere çekmiş.
Bir gün parkta yaşlı bir amca ben durun diyene kadar önce kendi torununa sonra benim kızıma su içirdi kendi şişesinden. Kızım 2 yaşlarındaydı sanırım. O kadar anlık olduki müdahale edemedim bile. O hırsla bütün sinirimi kızımdan çıkardım. Sinir dediğimde ağlamasını umursamadan zorla eve götürmek yanlış anlaşılmasın. Küçük çaplı bir cinnet geçirdim. Adama sesimi yükseltsem hemen yaşlı adama bağırıyorsuncular toplanırdı başıma. Muhtemelen siz beni o sırada parkta görseniz kızımı zorla ağlatarak götürürken benide etiketlerdiniz.
Başkasının anneliğini yargılamak için 10dk yeterli mi?
Ya da başkasının anneliğini hangi durumlarda yargılayabiliriz ?
Siz birde bana sorun. Nereye saldıracağımı bilemedim inanın.Ay ben oracıkta düşüp bayılırdım herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?