Parktaki kadın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz de tam bilgi sahibi degilsiniz ben de.
Belki o cocuk her gun bunlara maruz kalıyor belki de bir anlik maruz kaldi.

O yuzden iki yönlü düşünmeyi ogrenmeyi düşünmediğimiz müddetçe kötülüklere hep iyi niyetle yaklasacagiz.

Ama asil burası yanlış.

Cocuk dovulecek vardir bir sebebi kadin siddet gorecek vardir bir sebebi. Cocugun hayalleri parcalanack vardir bir sebebi.bizler olaylari gozumuzde kucultucez doğru olan budur olacak.

Iste böyle böyle duyarlılık dusuncelik gibi duygulari kaybettik üzgünüm. Baska da bir sey yazmıyorum. Çünkü bu konu tartışma icin açılmadı.

hanımefendi o zaman arayacaktınız polisi ya da sosyal hizmetleri sıkıntınızı söyleyecektiniz gece de başınızı yastığa rahat koyacaktınız.

Ne için açıldı açıklar mısınız? Bir kadının anneliği üzerinden duyar kasmak için mi, yoksa evet haklısınız deyip sizin egonuzun tatmin edilmesi için mi? Bu kadar kişi aynı şeyi yazıyorsa durup bir düşünmeniz lazım bence. Neden böyle söylüyorlar acaba ben mi yanlış düşündüm diye.

Ve tam bilgi sahibi olmadığınız bir konuda gördüğünüz 10 dakikalık görüntü için kimseyi yargılayamazsınız. Çok mu duyarlısınız , çok mu çocuğa üzüldünüz peki neden müdahale etmediniz. Siz de seyirci kalarak o çocuğa kötülük etmiş olmuyor musunuz?

Aynen o kadar haklısın ki.
Kolumda şu an kocaman bir morluk var. Görsen bunu çocuk yapmış olamaz dersin ama yaptı.Haftasonu oğlum açık konsept bir awmde(arabalar vızır vızır geçiyordu)koş koş deyip yola fırladı 2 kez,tuttum 3.ye fırsat vermemek için kucağıma alınca kolumu çimdikledi bende canımın acısına bağırdım ah ne yapıyorsun diye. Gören desin kötü anne,bak nasıl ağlatıyor çocuğu,hemde bağırıyor diye ne yapayım,araba mı çarpsın bırakayım da.
Bugunde parkta ýuksek kaydırakta sesim yükseldi zira 3 metre yüksekten düşse daha mı iyi bilemedim.
Tabi ki mükemmel degiliz,olmak gibi bir çabamda yok zaten ama 10 dakikada olup biten birşey kimsenin anneliğinin sorgulanmasına yetmez ki. Heryerde görüyoruz kendini yere atıp ağlayan çocuklar,ne yani anneleri hep mi kötü bunların?
Çocuk bunlar, koruyup gözetelim derken illaki yoruluyoruz,suratımız düşüyor,bazen oturup onunla ağlıyoruz ,bazen sesimiz yükseliyor istemeden de olsa ama bunlar kıstas olamaz,olmamalı. Kimin bir günü diğerini tutuyor ki,var mı öyle mükemmel psikolojide bir insan bilemedim.

Ben kucukken cok kez evden kacip oyun parkina gitmistim. Hatirladigim uc kez basimi yarmistim. Her macera boyle sonuclaninca tabi annem kiziyordu. Yani bilemezsiniz kaydiraktan da salincaktan da dustum annesi de bu yuzden tepki vermis olabilir. Kendince daha guvenli gordugu salincaga yoneltmis olabilir bilemezsiniz.

Hassasiyetinizi anladım fakat buraya konu açarak neyi çözümleyebildiniz?amaç nedir kendi anneliğinizi mi yüceltmek mi? Kısa zaman zarfında kadını neden kötü anne ilan ettiniz?belki ona göre de siz kötü annesiniz.

Belki haklı olabilirsiniz gerçekten kadın çok kötü birisi , çocuğu sevmiyor belki annesi bile değil.ama belki de çocuk parka gelmek için ağladı ve kaydırağa binmemesi için anlaştılar yine de ısrar edince sinirlendi. Belki başka sorunları vardı da son damla oldu. Hiçbirisi kadını haklı çıkarmaz ama hepimiz bazen bu duruma gelebiliriz. Kızımı parktan getiremediğim resmen yerden kazıyarak getirdiğim olmuştur öyle atar kendini yerlere. Şimdi 2 buçuk yaşında ve aylardır parkı kullanmadık Corona yüzünden. Gidip scooter filan sürüyor parkta da kaymak istiyor kirli deyip geçiştiriyoruz. Israrla kullanmak istese benim için büyük sorun çünkü normal zamanda da ben parktaki oyuncakları kaydırağı vs silmeden bindirmiyorum kalabalıkta bindirmiyorum çünkü arkadan başka bir çocuk kaydığı zaman anlamı kalmıyor silmenin. Altına kaçıran vs oluyor tiksiniyorum parklardaki oyuncaklardan . Kapalı alandaki top havuzlarını hiç kullandırmadım şimdiye kadar. Belki hastalık yüzünden endişe etmiştir

Sizinki cok başka . O durumda asla size bir sey denemez.
Çocuğa kizilmasi mesele değil hem parka getirip hem oynamasına izin vermemesi aşırı tahammulsuz davranması.
O durumda lösemili olduğu bilinmiyor. Birde o durumda size asla bir şey denmez demissiniz. Asansörde onlari görseniz konu açacaksınız işte yine. Kimsenin alnında o hareketi neden yaptığı yazmıyor. Hala daha kadını yargılıyorsunuz sonra o kötü anne demiyorum diyorsunuz

Biz ne kadar iyimser düşünmek istesekte dünyada annesinden/bakım verenden şiddet gören çocuklar yok değil bize kabullenmesi zor gelsede yaşayan çocuklar var ne yazıkki. Üzüntünüzü anlıyorum ama tekrar denk gelir ve yine aynı muameleyi görürseniz bir konuşun derim.

Bir gün parkta yaşlı bir amca ben durun diyene kadar önce kendi torununa sonra benim kızıma su içirdi kendi şişesinden. Kızım 2 yaşlarındaydı sanırım. O kadar anlık olduki müdahale edemedim bile. O hırsla bütün sinirimi kızımdan çıkardım. Sinir dediğimde ağlamasını umursamadan zorla eve götürmek yanlış anlaşılmasın. Küçük çaplı bir cinnet geçirdim. Adama sesimi yükseltsem hemen yaşlı adama bağırıyorsuncular toplanırdı başıma. Muhtemelen siz beni o sırada parkta görseniz kızımı zorla ağlatarak götürürken benide etiketlerdiniz.

2 dk. İçinde kimin ne olduğunu, ne yaşadığını asla bilemeyiz ancak iki dakika içinde sarf ettiği sözlerle hangi zihniyette olduğunu anlayabiliriz.

Beni sinirden patlatsalar meleklerim onlara asla " insan gibi oynamayı bilmiyorsun " demem.

Vardı ki kuralimi çiğnedi dikkatini başka yöne çeker yine de onu o parktan goturmezdim..

Ya getirme ya da huzur ver.

Virüs var diye parka gidip oynatmamak bana göre o yaştaki çocuk için çok fazla.

Ha salıncak, ha kaydırak ne farkı var.

Parksiz yürüyüş alanları var, evlerin arkaları var , var da var yani.

Ay ben oracıkta düşüp bayılırdım herhalde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…