- Konu Sahibi CitirTurtam
-
Karşıdakinin "yorum yok" lafına "en azından benim bi sevgilim var" şeklinde cevap vermesi hoş değil hatta oldukça ağır. Biri bana böyle bir laf etse bir daha suratına bakmam onun. Yorum yok lafını duyunca "ne demek istiyorsun, yorum yok lafın her anlama çıkabilir, ne demek istedin açıklar mısın?" diyebilirdi bence.Ya yine ban yiycem de allah aşkına konu sahibinin ne patavatsizligi var bana açıklar misin. Salağın teki senin nisanlin tipsiz öyle sevgilim olacağına hic olmasın demiş açık açık. Boyle şeyler insanin psikolojisini bozar. Napsin kız sussun mu ? Ki susmuş bile sayılır yani içine atmış. Allah askina sırf kusur bulmak için hata aramayin. Boyle laflar ettikçe konu sahibi kendini suçlu hissedip o patavatsiza daha fazla prim vericek.
Ben gurur duyarim demedim. Donun bi yorumlarimi tekrar okuyun lutfen. Ben bu arkadasinizdan yakin arkadasim diye bahsetmenize takildigimi soyledim.Tamam siz hic ummadiginiz birinden sevgiliniz/esiniz hakkinda igreniyormus gibi konusmasindan gurur duyun.
Bu ne saygisizlik bu ne seviyesizlik ya, icimi kaldirdin.Gozukmeme ne gerek var sen görmeden kafanda benle ilgili bütün soruların cevabını da bulmussundur zati :) ilerigoruslulukte bi Atatürk , bir de sen
boşveeerr nişanlına yavşasaydı durum daha kötü olurduCok yakin bir arkadasimin bazi tavirlarindan ve konusma tarzindan cok rahatsiz oluyorum. Birgün aramzida bir muhabbet gecti. Arkadasima sordum "acaba bizim cocuklarimiz'da tatli olurlar mi" diye (nisanliyim ve bu sene dügünüm olacak). Direk kafa salladi kesinlikle hayir der gibi. Bende saskin bir sekilde sordum "neden? nisanlim cok mu cirkin?" diye. "Yorum yok" dedi. Bunun üzerine baya sinirlendim ve dedim ki "en azindan benim bir sevgilim var". Biliyorum pek dogru degildi dedigim ama bir anlik sinirle cikti agzimdan. Verdigi cevap ne oldu? "ÖYLE BIR SEVGILIM OLACAGINA HIC OLMASIN DAHA IYI"böyle kalakaldim resmen. Girtlagina cökesim geldi o an. Ama konuyu oracikta kapattim ve birdaha da acmadim. Taa ki gecen haftaya kadar. Yine ayni arkadasla biryerde oturup kahve icip muhabbet ediyoruz. Kendisi sürekli aglayip sizliyor neden benim sevgilim yok, ben niye bulamiyorum diye. Bende dedim ki "dis görünüse fazlasiyla önem veriyorsun, karsindaki insani sevdikten sonra o senin gözünde dünyanin en güzeli en yakisiklisi zaten" dedim. Benim nisanlim da asiri yakisikli degil ama gözüm ondan baskasini görmüyor dedim. Benimki de yakisikli degil dedigimde ardindan direk "yani evet haklisin orasi öyle" gibi laflar etti yine.
Nisanlimin yüzüne karsi "naber kankaaaaa" demeler, haha hihi gülmeler etmeler. Arkasindan böyle seyler düsünmeler. Düsünmekle kalmiyor en yakin arkadasina bunlari direk söylemeler?
Tek bir yanlis laf daha bekliyorum ondan, ozaman duyacaklarina hazirlikli olsun. Kimse benim nisanlim hakkinda BENIMLE böyle konusamaz. Ha düsünebilir tabiki, begenmek zorunda degil. Ama düsüncelerini kendine saklasin bir zahmet. Nedense kiskanclik seziyorum ama bilemedim. Kac senelik dostum, arkadasim, sirdasim. Söyledikleri gercekten kalbimi kirki. Cok cok cok affiniza siginarak söylüyorum ama bana kalsa direk agzina s.....m geliyor.Birdaha böyle konusursa sizce nasil tepki vermeliyim?
Ya kız zaten basta iğrenç iyyy falan demiş, çocuğunuz Tatli olmaz cunku nisanlin tipsiz öyle bi sevgilim olacagina hic olmasın demiş. Yahu daha ne desin. Daha susun siz boyle terbiyesiz likler karşısında. Sanki konu sahibi o kiza durduk yere en azından benim sevgilim var demiş gibi konusuyosuniz. İstediğini söylemeyen istemediğini isitir.Karşıdakinin "yorum yok" lafına cevap olarak "en azından benim bi sevgilim var" şeklinde cevap vermesi hoş değil hatta oldukça ağır. Biri bana böyle bir laf etse bir daha suratına bakmam onun. Yorum yok lafını duyunca "ne demek istiyorsun, yorum yok lafın her anlama çıkabilir, ne demek istedin açıklar mısın?" diyebilirdi bence.
Anlattigin karsindakinin anladigi kadar gercekten.Hem sen bir de arkadaşının nisanlisina çirkin iğrenç iyyyy diyen birini savunuyorsun. Senin fikirlerin ne kadar değerli olabilir ki
Kendiniz söylüyorsunuz "en samimi" arkadaşım diye sonra da bana açıkça söylemesi doğru mu diye soruyorsunuz. Samimi arkadaşınız da size düşüncelerini açıkça söyleyemeyecekse kim söyleyecek?Bi igrenc demedigi kaldi o anki yüz ifadesine bakarak. Her ne olursa olsun en samimi arkadasina böyle konusmasi normal mi? Nisanlimi da iyi taniyor yani kac defa 3ümüz gezdik yedik ictik. Gayet iyi anlasiyorlar. Ben düsünmesine birsey demiyorum bakin elbet begenmek zorunda degil, hatta tiksiniyor olabilir de, kendi düsüncesi sonucta. Ama direk bana acikca söylemesi dogru birsey mi?
Tamam aristokrat davsan :*Bu ne saygisizlik bu ne seviyesizlik ya, icimi kaldirdin.
Dediklerimin hiçbiri yalan değil ki, kendin savundun o terbiyesiz kızı. İtiraz edince mi suçlu olduk:) tamam sen de yorum yapma bana ben zaten diyecegimi dedim.Anlattigin karsindakinin anladigi kadar gercekten.
Su yorumundan sonra beni bi daha alintilama rica edicem.
Konuyla cok alakasi yok ama bence kadinlar burda cok hata yapiyo.Kiz arkadaslarinizi esinizle sevgilinizle tanistirip birlikte takilmayin.Bi de iyi anlasiyolar demissiniz ben olsam cok kiskanirim.Arkadasinizin soylediklerine bakilirsa tanistircak kadar da yakin degilmis.Bi gozden gecirin derim bu samimiyeti...Bi igrenc demedigi kaldi o anki yüz ifadesine bakarak. Her ne olursa olsun en samimi arkadasina böyle konusmasi normal mi? Nisanlimi da iyi taniyor yani kac defa 3ümüz gezdik yedik ictik. Gayet iyi anlasiyorlar. Ben düsünmesine birsey demiyorum bakin elbet begenmek zorunda degil, hatta tiksiniyor olabilir de, kendi düsüncesi sonucta. Ama direk bana acikca söylemesi dogru birsey mi?
Sus Allah askina ya. Bozdurma benim terbiyemi.Dediklerimin hiçbiri yalan değil ki, kendin savundun o terbiyesiz kızı. İtiraz edince mi suçlu olduk:) tamam sen de yorum yapma bana ben zaten diyecegimi dedim.
:*Sus Allah askina ya. Bozdurma benim terbiyemi.
Sirf senle ayni fikirde degil diye kimseye saldiramazsin.
Yorumlarim zoruna gidiyosa adimi gordugun an okumadan gec.
Nedir derdin anlamadim ki.
Sanane kimi savunuyosam savunurum.
Konu acilmis herkes yorum yapma hakkina sahip, senin fikrini savunmuyorum diye bana laf etme hakkina sahip degilsin.
Ben burda konu sahibini pohpohlamaya gelmedim, dogru gordugumu ifade etmeye geldim.
Senden icazet alacak degilim.
Karsimda gordugum seviye, terbiyeye karsi bosuna yordum kendimi gerci.
Ama bi yerden anlasilirim belki.
Ben türkiyede yasadigim dönem birkac kez takildik öyle, zaten nisanlim istanbulda yasiyor. Ben su an almanyadayim ailemin yaninda. Ben kiskanacak birsey görmedim bugüne kadar. Nisanlimdan igrendigini hic ama hic tahmin etmedim zaten ondan sok oldum. Galiba burdaki birkac arkadas beni tamamen yanlis anladi.Konuyla cok alakasi yok ama bence kadinlar burda cok hata yapiyo.Kiz arkadaslarinizi esinizle sevgilinizle tanistirip birlikte takilmayin.Bi de iyi anlasiyolar demissiniz ben olsam cok kiskanirim.Arkadasinizin soylediklerine bakilirsa tanistircak kadar da yakin degilmis.Bi gozden gecirin derim bu samimiyeti...
Sen ilk mesajı baştan oku bence. Olayların sıralamasına dikkat ederek oku. Ben susmam ama karşındakinin böyle bir konuda zaten bana "sevgilin tipsiz" falan tarzında veya işte "çocuklarınız tatlı olmaz" tarzında konuşmasına asla müsade etmem. Yok samimiyet, yok arkadaşlık... Ben bu konuda arkadaşlığa dair bişey göremedim. Ona öyle bi cevap vereceksin ki daha da laf söylemeyecek sana. "En azından benim sevgilim var" lafı karşısında konu sahibinin duyduğu şey şu: öyle sevgilim olacağına hiç olmasın daha iyi. Karşısındaki insan "ıyy nişanlın çirkin" falan dediği zaman cevap olarak "güzellik görecelidir, ben mutluluğuna bakarım ve onu çok seviyorum" deseydi emin ol karşısındaki kişi verecek bi cevap bulamazdı.Ya kız zaten basta iğrenç iyyy falan demiş, çocuğunuz Tatli olmaz cunku nisanlin tipsiz öyle bi sevgilim olacagina hic olmasın demiş. Yahu daha ne desin. Daha susun siz boyle terbiyesiz likler karşısında. Sanki konu sahibi o kiza durduk yere en azından benim sevgilim var demiş gibi konusuyosuniz. İstediğini söylemeyen istemediğini isitir.
Bebek muhabbeti sadece birkere gecti, o an bana netten bebek fotograflari gösterdi bende öylesine "ay bizimkilerde öyle tatli olur mu sence?" dedim. HEPSI BUKADAR YANI ÖNCESI SONRASI YOK. Bebek muhabbetlerinden baymissindir kizi diyenler icin özetledim!!! Ayrica ben hicbir zaman ay nisanlim askim balim cicegim müstakbel kocisim diyerek nispet yapan bir insan degilim. Kimseye yapmadim, yapmam da. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Sen ona soru sormuşsun ve o da cevap vermiş. Verdiği cevap seni rahatsız ediyorsa o kişiyle görüşme bence. Kız senin nişanlına yakışıklı dese ne olur, çirkin dese ne olur? Sonuç olarak soru sormuşsun, " sence" demişsin. İnsanların tipiyle dalga geçmek onun huyuysa sen düzeltemezsin zaten. Uç günlük dünyada negatif yorum yapan birine ne kadar ihtiyacın var ki?Bir kerede arkadasim bize yemege gelmisti (ailemle yasiyorum). Ona dedim ki "Senin cogu huyun ayni x'in huyuna benziyor (henüz nisanlanmadan önce), tam kafa dengisiniz, düsünsene lan siz evleniyormussunuz gibi seyler, tam hatirlamiyorum. Evet arkadasimla kendi aramizda lan'lu lun'lu konusuruz ama sadece aramizda
Verdigi tepki aynen su "iiiiiiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy".
O yanlış anlayan arkadaslara reelde değil açık açık söylemek ima bile etsen hepsi kan çıkarır, çok sert tepkiler verir. Burda sivrilecekler ya illa ondan boyle yapıyorlarBen türkiyede yasadigim dönem birkac kez takildik öyle, zaten nisanlim istanbulda yasiyor. Ben su an almanyadayim ailemin yaninda. Ben kiskanacak birsey görmedim bugüne kadar. Nisanlimdan igrendigini hic ama hic tahmin etmedim zaten ondan sok oldum. Galiba burdaki birkac arkadas beni tamamen yanlis anladi.
bulurdu canım bulurdu. Utanmadan çat çat bunları söyleyen biri eline fırsat verirsen neler söylemez. Ben çok sert bi tepki verilip daha sonra bu kızı defetmesi taraftariyimSen ilk mesajı baştan oku bence. Olayların sıralamasına dikkat ederek oku. Ben susmam ama karşındakinin böyle bir konuda zaten bana "sevgilin tipsiz" falan tarzında veya işte "çocuklarınız tatlı olmaz" tarzında konuşmasına asla müsade etmem. Yok samimiyet, yok arkadaşlık... Ben bu konuda arkadaşlığa dair bişey göremedim. Ona öyle bi cevap vereceksin ki daha da laf söylemeyecek sana. "En azından benim sevgilim var" lafı karşısında konu sahibinin duyduğu şey şu: öyle sevgilim olacağına hiç olmasın daha iyi. Karşısındaki insan "ıyy nişanlın çirkin" falan dediği zaman cevap olarak "güzellik görecelidir, ben mutluluğuna bakarım ve onu çok seviyorum" deseydi emin ol karşısındaki kişi verecek bi cevap bulamazdı.
Sen ilk mesajı baştan oku bence. Olayların sıralamasına dikkat ederek oku. Ben susmam ama karşındakinin böyle bir konuda zaten bana "sevgilin tipsiz" falan tarzında veya işte "çocuklarınız tatlı olmaz" tarzında konuşmasına asla müsade etmem. Yok samimiyet, yok arkadaşlık... Ben bu konuda arkadaşlığa dair bişey göremedim. Ona öyle bi cevap vereceksin ki daha da laf söylemeyecek sana. "En azından benim sevgilim var" lafı karşısında konu sahibinin duyduğu şey şu: öyle sevgilim olacağına hiç olmasın daha iyi. Karşısındaki insan "ıyy nişanlın çirkin" falan dediği zaman cevap olarak "güzellik görecelidir, ben mutluluğuna bakarım ve onu çok seviyorum" deseydi emin ol karşısındaki kişi verecek bi cevap bulamazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?