Patlıcan lar dert oldu

Bu arada yazık günah o kadar iş yapıyorsunuz kazancınız yok ortada

Bu kışlık işinde hep böyle sorunları okuyoruz. Açıkçası bana yapılmayan birşeyde yardım da etmek istemem ortaklaşa yaparım. Kv reçel yapacağı zaman ağaçtan meyvesini topladım şekerini aldım bizimki sadece karıştırdı görümceme de yaptık o mesela hiçbirşey yapmadı. Neyse olur bunlar ama sizinki çook abartmış yuh yani.

Bencede çok iyi yapmışsınız iyi niyetli insanı kullanmaya çalışıyorlar ya deli oluyorum

Erişte kestiğim sırada en kücük görümcem yenge sen kesmicen mi dedi bende aha şimdi kesiyoruz ya dedim. Burası anneme anca yeter dedi kv de sesini çıkarmadı. Bende anne sen bana verme annem veriyor dedim. Çok zoruma gitti kv senin orda kızım biz bi aileyiz ben vericem birlikte kesiyoruz diyebilirdi

Kendimi gördüm burada eşimin ailesinde de erkek iş yapmaz, çocukla ilgilenmez mantıksızlığı var. 15 gün kaldık yanlarında bu sene, eşim çocuklarla ilgilendi ben sabahları uyudum çok erken kalkiyorlar çünkü.

Evde yapılacak bir is, süpürge, halı silkme gibi oldu mu eşim bana bırakmaz kendi yapar. Dedesi dahil herkesin garibine gitti. Hatta dedesi eşime erkek adam bu kadar iş yapmaz, çocuklarla bu kadar ilgilenmez, niye yapıyorsun dedi kaç defabana da canın çok kıymetli senin gelin dedi. Öyle valla dede dedim kıymetlidir canım Arkamdan olası konuşulacak şeylerde zerre umrumda olmaz.

Herkes kendi isini kendi yapsin. Benim annem de eriste keser manti acar arayip yardim edin demez ne yengeme ne bize. Gonlunden verir yaptigi eristeyi. Yapma derim bak kv tembel tembel oturuyor derim dinlemez
Kv bir kac kez hali icin misafir icin yardim istedi (yardim degil hizmetcilik diyorum ben buna) hepsinde de geri cevirdim vicdanim da rahat. Tek basina yapamiyorsa yikamaciya versin. Tek basina agirlayamiyorsa misafir cagirmasin. Allah allah ya bak yine sinirlendim annemden kucuk bir de

Kışlıklarım yapılacaksa kendim yaparım. Yardıma ihtiyacı varsa ama gerçekten ihtiyacı varsa yardım ederim. Sizin kv ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Maşallah eli ayağı benden iyi tutuyor

Son dk durumu ayman cok iyi olmus bence gözünü acik tut. Kullandirtma kendini.

Çok çok ayıp .Ararsa 40 kilo patlıcan yapıldı benim on kiloyu ayırdın . Sen oğlunu sevseydin kızlarından ayırmazdın ,patlıcanla uğraşıyorum bitmedi deyin .
Niye hep böyle kaynanalar .
Kul hakkı var gelinse insan değilmi yaaaa.
Tatilinize gidin eğlenin laf sokun durun.

Ben 2 haftada 1 kv giderim ordada masada yrmek yeyince toplamaya yardim eder kalkar evime gelirim. Kimse kusura bakmasin valla kimsenin hizmetcisi degilim. Annemin evinde yapmamisim kv neden yapayim? Oyle de beklentisi de yok zaten cok sukur. Siz neden boyle bir sorumlulugu aldiniz anlamak zor. Kendi evinizin sorumlulugu size aittir gerisi sizi baglamaz.

Arkadaşım iki kişilik aile için ne gerek var 10 kg patlıcan kurutmaya?
Yazın yaz sebzesi yeriz,kışın da ıspanak,pırasa, karnibahar...
Çok canımız isterse alırım migros tan bir iki pk kurutulmuş sebze.
Canımı sokakta bulmadim.
Evimdeki halıları yıkatmaya gönderiyorum kimsenin halısıni yıkayamam.
İyi niyetli olmak kendinizi kullandirmaya kapı aralamasın.
Eşinizin müdahil olmasına gerek yok,mesafenin koruyun,her işe kosturmayin yeterli.

Son düzenleme:
Yaşlı diye üzüldüm haline elime yapışmaz dedim sonuc nankörlük
Kızları üzülmeyip istekte bulunuyorken siz neden üzülüyorsunuz inanın anlamadım.
Madem yaşlı kızlar ,siz hep beraber toplaşıp bitirirsiniz birlikte bir günde.
Annemde çocuklara kesme,tarhana yapar,kızım mantı seviyor diye oturur üşenmez mantı yapar atar buzluğa,hazir olsun der,içli köfte yapar dondurur,bulunsun der. Giderim yemek yeriz mesela yetmez ona birde elime tutuşturur al sen seviyorsun,uğraşamazsın 2 çocukla evde pişir yiyin diye almam,kalsın gelince yeriz derim mesela. Yabancı mı hayir,annem yani bu canim kanım ama emeğine kıyamıyorum yaşlı kadın. Ben alsam arkamı dönünce yine uğraşıp yapacak buzluğa atmak için,ne gerek var diye düşünürüm. Sizin görümcelerinizin umurunda değil yani siz niye dert ediyorsunuz.
Ha kayınvalideniz böyle yapmasa,sizi ayırmasa,ikiniz yaparken gel sanada yapalım elimiz değmişken dese oturun yapın,paylaşın yiyin ama böyle olmaz yani.
Çekin kendinizi.
Kendi hazırlığınızı da kendiniz yapın.

Arkadaşım iki kişilik aile için ne gerek var 10 kg patlıcan kurumaya?
Yazın yaz sebzeli yeriz,kışın da ıspanak,pırasa, karnibahar...
Çok canımız isterse alırım migros tan bir iki pk kurutulmuş sebze.
10 kilo fazla bu konuda hemfikirim ama satin alma fikri cok sacma kilosu 1liradan patlican kurutmak varken migrostan 100 grama 20liraya kurutmalik almak abes, hem paketten ne cikacak belli degil kurtlumu kuflumu kendi yaptigim daha guvenli, ayrica kurutulmus yiyecekler daha lezzetli ve vitamini fazla oluyor

Ablacım lafın gelişi Migros dedim.
Ben instagramda satış yapan yerel üreticilerden alıyorum bu tip ürünleri.
Reçel,organik salça,erişte aldığım farklı yerler var hepsi kadın girişimci.
Acil durumlarda büyük marketlerden de aldığım oldu,paketleri zaten şeffaf,şimdiye kadar aldıklarım kurtlu veya kötü çıkmadı.
İşim acilse üçe beşe bakmıyorum,alıyorum ben.
Yoğun çalışan bir kadınım uğraşamam böyle işlerle.
Uğraşıp,kurutup,üretenlerden,satış yapanlardan alışveriş yaparak onlara destek olmayı tercih ediyorum.
Hepimizin tercihleri ve yaşam tarzı farklı.

Ben arkadaşımızı N Nutellasever0 günlerinden tanıyorum kızin eşinin maaşı asgari ücret ,bunun üstüne bir de eşinin ailesinin kendilerine aldigi evin kredisine destek oluyorlar ...ayrıca bu kız kendi evine bir patlıcanı bile kurutmasa eşinin ailesi yine kendilerine yardima bekler

Kücük görümcem yenge geliyormusum diye mesaj attı, bende tek basıma patlıcanları anca hallederim gelemiyorum size de bana da kolay gelsin dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…