Borcam bos ve kırlı olsa yıkamanı soylerdım ancak o borcamı bosaltıp yıkarsan ısın ıcınden cıkamazsın. Elbette yaptıgın ısten gocunma ama payına dusenı vermezler sen alacaksın
Kamuda çalışmıyorsunuz ki yapmayın diyeyim. Özel yer. Mutfağa bırakılan şey ofis içinde kullanılmış hele ki patronda yemiş. Temizlenmesini beklerler. Karşı dursan haksız çıkarırlar.
Belli ki kıskanmış seni benim dediğim olur demeye getiriyor. Sana karşı yaptıkları hiç etik değil ama bazen ben de kıskançlıktan karşıdaki insana uyuzluk yapabiliyorum
Hiç kolay gelsin vs der mi konuşur mu yoksa laf mı sokar? Sadece kirli kap bırakması ile sana karşı yapıldığını bilemezsin belki evde de olduğu gibi bırakıyor kaplarını bulaşıkları annesi temizliyordur. Yani alışmıştır arkasının toplanmasına.
Mutfak işlerinden sorumlu olduğun için görevinin içinde olduğunu düşünüyor da olabilir. Iyi kötü niyet ayrımı yapamıyorum şu an.
Patronun kız arkadasıyla böyle gereksiz bir güç kavgasına girersen sen kaybedersin
Hakkını yiyemem laf sokmuyor ama kolay gelsin falan da demiyor, Karam tabaklar nerde ben buraya koymuştum.. Orda tabaklar x. Hayır yok falan diye yüksek sesli konuşmaları var sadece
Tavsiyem kıza biraz içten davranman. Ooo hoşgeldin aç bırakmıyorsun hiç gene neler yaptın sevdiceğine vs gibi. Böyle davran ki senin için sorun olmaktan çıksın. O belli ki aynı ortamda çalıştığın için seni kıskanıyor ondan dolayı sık sık gelmeler gitmeler ters davranışlar. Kiskanmasına gerek olmadığını iliskilerini desteklediğini samimiletinle gösterebilirsin. Tecrübeyle sabittir.
Cumartesi günü geldiğinde deneyeceğim :) Zaten bir erkek arkadaşım var uzun zamandır biliyor ofisteki herkes, sürekli akşamları beni almaya gelir, arar. İş görüşmesine geldiğimde de benimleydi. Erkek arkadaşım olduğunu illaki biliyordur. Zaten ben patrona abi diye hitap ediyorum sürekli ki tipim de değilHer köşeden zararsızım aslında
Dene dene zararı gelmez :) Kıskançlık değilse ben de neyim.Bir de hoş bir kızsan kesin kıskançlık yapmıştır ya da seni patronuna sorduysa o da iyi temiz kız akıllı kız çalışıyor vs dediyse o sinir olmuştur sana senin suçun olmadan. :) Sen kaleyi içten fethet , kızın usul usul kanına gir. Benim çalıştığım yerdeki diğer çalışanların sevgilileriyle aram iyiydi hep. İlkten soğuk gitselerde X bir şey yaparsa anında söylerim sana gibi muhabbetler dönünce hal hatır sorunca birden değişiyordu tavırları.
Ama girmiş işte ezmeye çalışıyor. Belli ki kıskanıyor sizi. Galiba ben olsam eğer çokta büyük şeyler değilse yıkar temizler koyardım. Eğer o işe şimdilik ihtiyacım varsa. Çünkü patronlar sevgili mevzusu olunca herhangi bi laf dalaşında sevgilisini haklı çıkarır olan benim ekmek parama olur. Heryerde var bu haksızlıklar. Çalıştığımız yerde hangimiz sadece kendi iş tanımımıza dahil olan şeyleri yapıyoruz ki? Geçen gün eşimle komuşuyorduk. Önüne biton iş koymuşlar. Patron yakın arkadaşının karısının işlerinide eşiöe yaptırıypr kadın işe bile gelmiyormuş maaş desen o kadının yarısı kadar bile maaş almıyor kadın eşimin üstü de değil. Yani özel yerler hep böyle maalesef. Ters çıksan işimden ederler.Güç kavgası değil ki bu çok şükür ekmek paramı kazandığım yerde güç kavgası yapamayacak konumdayım zaten.
Ama girmiş işte ezmeye çalışıyor. Belli ki kıskanıyor sizi. Galiba ben olsam eğer çokta büyük şeyler değilse yıkar temizler koyardım. Eğer o işe şimdilik ihtiyacım varsa. Çünkü patronlar sevgili mevzusu olunca herhangi bi laf dalaşında sevgilisini haklı çıkarır olan benim ekmek parama olur. Heryerde var bu haksızlıklar. Çalıştığımız yerde hangimiz sadece kendi iş tanımımıza dahil olan şeyleri yapıyoruz ki? Geçen gün eşimle komuşuyorduk. Önüne biton iş koymuşlar. Patron yakın arkadaşının karısının işlerinide eşiöe yaptırıypr kadın işe bile gelmiyormuş maaş desen o kadının yarısı kadar bile maaş almıyor kadın eşimin üstü de değil. Yani özel yerler hep böyle maalesef. Ters çıksan işimden ederler.
Maalesef tecrübesiz olunca böyle kullanıyor bazı işverenler. Sırf işi öğrenmek için maassiz çalışan arkadaşım vardı ki uni mezunuyuz yani :)) torpil ve şans olmayınca durum genelde bu oluyor işi öğrenene kadar...Üniversite mezunu bırının bu ıste ne ısı var allah askına
ya bu deveyı güdersin ya bu diyardan gidersin.yapacaksın.nasıl patronunu kabul ettıysen kız ark temızlıgını yapacaksın.senın kıskanclıgın hazmedememen bu bence.Merhaba hanımlar,
Ben bir ofiste çalışıyorum ve çay getir götür temizliği vs işlerle ilgileniyorum. Boş zamanlarımda da -çok boş zamanım oluyor ofis çok aktif değil- kendi mesleğim ile ilgili işi öğreniyorum. Yeni mezunum ve öğrenmem deneyim sahibi olabilmem için bu işe başladım. Öyle ya da böyle idare ediyorum. Şimdi size asıl konuya gelirsek; ben ofisin bütün işlerini yapmaya çalışıyorum sadece yapmam gerekenleri değil ofis dışındaki işlerle de ilgileniyorum. Patronumla ilk girdiğimde mutfak işleri ve ufak tefek temizlikler ve boş zamanlarımda kendimi geliştirmem olarak anlaştık. Bazen bunu neden ben yapıyorum desem de işimi öğrenene kadar sesimi çıkartmıyorum. Patronumun kız arkadaşı biraz sıkıntılı. Nedenini bilmiyorum ama benden haz etmiyor ve bende aslında zararsız bir insanımdır ofiste kıyamet kopsa dahil bile olmam yapım gereği. Bana dokunmasınlar canımı sıkmasınlar derim sadece. Şimdi patronun kız arkadaşı x , sürekli yiyecek birşeyler hazırlıyor erkek arkadaşına ofise geliyor ve o kadar pis bir kız ki mutfakta çay koyarken bile heryere çay döküyor ve ben de huylanıyorum cay sarı iz bıraktığında sinirleniyorum çamaşır suyuyla temizliyorum. Bu ve bunun gibi pis davranışları var.Arkasını düşünmüyor,ben topluyorum ki işim de bu zaten işimden ya da yaptıklarımdan gocunmuyorum. X yine birşeyler hazırlayacakmış ve cumartesi ofise gelecekmiş patron söyledi. Geçen geldiğinde hazırladığı dolmayı getirdiği borcamı içi dolu bir şekilde buz dolabında bırakmış ve bende temizlemedim. İçi dolu olduğu ve borcam ona ait olduğu için. Sanki temizlemem için özellikle bırakılmış gibi. Bende sadece ofise ait olanları ve boş bulduklarımı temizlemiştim. Şimdi x yine gelecek ve yine heryer pislik içinde kalacak bundan ziyade ban borcamını soracaktır, eminim. O karakterde bir insan. Cumartesi gunu getirdiği yiyecekleri de bırakacak öyle getirdikleriyle ben temizleyeyim diye temiz temiz alıp evine götürecek. Geçen yaptığında da aynısı oldu.
Bu durum beni oldukça rahatsız etmekle birlikte,üstüne birde x'in bana karşı iyi şeyler hissetmediğini de bildiğim için özel temizlikle ilgilenmek istemiyorum. Ama patrona bunu aksettirmeli miyim? Patron bana 'biz seninle bunun için anlaştık' derse ne yaparım? İşler bu kadar durmuş vaziyetteyken çalıştığım işi de keyfe keder bırakamam.. Ne yapmalıyım sizce nasıl davranmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?