Paylaacak kimsem yok, yardm eder misiniz?

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
merhaba arkadaslar,
nasil baslayacagimi bilmiyorum o kadar yorgun ve kotuyum ki. bir haftadir cekmedigim eziyet kalmadi ve sorunumu paylasacagim kimsem yok. Bilmiyorum dostca yureginizden geldigince paylasabilirmisiniz ayiplarmisiniz bilmiyorum.
ben Ikinci evliligimi yaptim severek hissederek, esim ise hic evlenmedi ve benden 6 yas kucuk. ilk baslarda olmaz dedim yasindan dolayi kendimden kucuk bir insanla birakin evlenmeyi flort etmeyi dahi dusunemezdim zaman gecti tanidikca sevdim hatta vuruldum ona, alamadim kendimi ondan. Beni olgunlugu ve bana olan askiyla o kadar etkiledi ki ve ben onu o kadar sevdim'ki anlatamam kendim bile sasip kaliyorum. ve evlendik, evliligimizden sonra daha cok sevdim sevdalandimda. Ruhsal sorunlar yasiyoruz sanirim. ve sanirim hep guclu gorunmekten yorulduk disa vuramadigimiz bizi icten ice saran dertlerimizi icimizde biriktire biriktire patladik. ve birbirimizi kaybetme korkusu yasar olduk. hep terk edip gidecekmis gibi korkular yasiyoruz mesela "seviyormusun beni?" sorulariyla boguyoruz birbirimizi o 'seviyormusun beni' ben ise 'beni birakacakmisin' ve yeminler aglasmalar boyle bunalimli ve arabesk kokan bir aski yasamaktan yana olmazdim ama oldu iste. gecmisim o kadar yiprattiki beni kendimi yalnizliga adamisken ummadigim ve istedigim sekilde sevilince kendime gelemedim sanirim. esimde hayat konusunda tecrubeli bu tecrubesi sayesinde hic yas farkini hissetmedim ama hep kompleks yaptim mesela gecmisteki internet kayitlarini gordum ve birbirimizi tanimadan once yazistigi kayitlari gordum facebooktan: CILDIRDIM hakkim varmiydi? hayir ama birbirinden guzel ve benden 6 yas kucuk kizlar oldugundan inanamayacagim kadar kiskandim beni birakip bir gun gidecegini hayal ettim ve onu terk etmeye kalktim dusunmeden edemiyordum cildirmaya basladi ve bendeki guvensizligi bildigi icin kendini jiletlemeye basladi kriz gecirdi bunu yapmasi beni urkuttu korkuttu cunku benimde zamaninda oyle bir aliskanligim vardi o gunler aklima geldi ve kendimden nefret ettim boyle bir sorun cikarttigim icin herseyi tatliya baglamayi basardim. ama bu sefer o bana guvenmez ekmek almaya dahi beraber gidiyorduk gitmek istemedgim zaman kapilari ustume kilitleyip giderdi ve hic bir zaman yanliz birakmiyordu o kadar bunaliyordum ki tekrar terk etmeye kalktim bu sefer ilac icti arkadaslari hastahaneye kaldirdi o durumunu gordukten sonra kendimi toparlamam gerektigini dusundum gayret edip positif olmaya calistim ise dahi gitmiyordu diller doktum bugun ise gonderdim kendimizi toparlamamiz gerek bu karamsarliktan kurtulmamiz gerek beraberken o kadar mutluyuzki tarifi yok ama nobet halinde bu kavgalar olusuyor her iki gunde bir yiprandigimi hissediyiorum ben gecmiste cok kotu ve bunalimli bir gecmisim oldu cocukluguma dayali sorunlar acilar kisacasi hayat beni sertlestirdi acitti kanatti cocuklugumdan basladi yaralamaya ve ardi sira gelen olaylarla insanlara olan guvenimi kaybettim onunla mutlu oldugumu hissediyorum ona bakarken cosuyorum ama huzursuzluk cikartmadan duramiyorum ben cikartmasam o cikartiyor sykarak beni kendini oldurmekle tehtit ederek.. ve komik olan nedir bilirmisiniz disardaki herkes bizi takdir edip severken yuklenirken cevre bize biz ikimiz koca bir yalnizlik olmusuz

evlilik terapistne gitmenz ikiniz içinde çok iyi olucak
Aslnda geç bile kaldığınz söylenebilir arkadaşım. . . Elini çabuk tut bence . hemen araştırmaya başla
Dilerim eşininde seninde psikolojin bian önce düzelir ve evliliğinz yoluna girer !!

cok hata yapıyosunuz bana gore kendınıze zarar verıyosunuz ..
acılen gercekdende destek almanız sarttır kendı ımkalarınız ıle gercekdende o ruh halınden kurtulcagınızı sanmıyorum...dısarıya gore hep mutluluk pozu vermek bı sure sonra bıktırırı ınsanı ıcınde neler yaşandıgını kımse bılemez kı ....
ama artık bırbırınıze zarar verıyosunuz destek almadan atlatıcagnızıda dusunmuyom...
allah korusun kaybetme korkusu ıle daha cıddı zararlar verebılırsınız...
ufff herseyın temelı aıle işde keşke sorunsuz bı cocukluk gecırse herkes kı gelecekde saglıklı bıreyler olsa...

gitmeyi dusunuyorum kabul eder sanirim. hevesim kirildi icimde bir seyler kirildi yani kirilmayan ne kaldi ki. isten aradi bir kac dakika once kontrol amacli guzel sozler soyluor icim aciyor sadece kalbim agriyor yok olmak istiyorum olmek istiyorum

Eğer yeni bir hayata başladıysanız, evlilik müessesesine girdiyseniz ne siz eşinizin geçmişini ne de o sizin geçmişinizi bugüne taşımamalı. hatası ve günahıyla geçmiş geçmişte kalmıştır. bence de bir uzmandan yardım alın. Allah yardımcınız olsun

eşiniz kabul etmezse bile siz tek başınıza gidin. muhakkak faydası olacaktır. ne yapmanız, nasıl davranmanız gerektiğini anlatır terapist.

Acil yardım almalısınız, yaralısınız ikiniz de belli. Bazen yaralarımız kendi başımıza baş edemeyeceğimiz kadar derin olabiliyor. Ne kadar olumlu olmaya çalışırsak çalışalım ve ne kadar çaba harcarsak harcayalım; kendi yaramızı ya da yakınlarmızın yaralaını sarmaya gücümüz yetmeyebiliyor. Ama bu ayıp da değil hata değil. Hayat her zaman istediğimiz gibi çıkmıyor karşımıza. Her elimiz kesildiğinde doktora gitmeyiz ama bazen dikiş atmak gerekiyor yaraya. Birbirinizi seviyorsunuz belli ki, birbirinize destek olun; elele verin sarın yaralarınızı. Sevgiyle sarın, şefkatle sarın. Ama ikiniz de yaralı olduğunuz için ilk adımda bir yardım çok iyi gelir size.
Umarım çok mutlu olursunuz.

Bence aile terapistine değil geçmişinizle yüzleşmek ve içinizde kalanları çözebilmek için ayrı ayrı psikiyatriste gidin. Kendini jiletlemek evlilik ötesi ruhsal bir sorundur ilaç içmek de öyle. Ne bu yani hep bu tehdit mi olacak hayatınızda. Sizin de onun da ayrı ayrı tedavi olup sonrasında aile terapistine gitmeniz gerekli bence.

Hayat böyle işte. Zaman zaman çıkmaza girebiliyoruz. Ama sakın böyle düşüncelere kapılmayın. Ne olursa olsun pes etmemek lazım. Hani derler ya çıkmadık candan umut kesilmez...
Aklınıza ölümü falan getirmeyin. Eğer gerçekten sevdiğinize ve sevildiğinize inanıyorsanız bu ilişkiyi kurtarmaya bakın. Eşinizle sakin bir şekilde konuşun. Sorunlarınızı masaya yatırın. Çözüm yolu arayın. Herşeyden önemlisi birbirinize güvenmeyi öğrenin. Gerekiyorsa dışarıdan destek alın. Mutlu olmak yada mutsuz olmak biz insanların elinde. Hayatı zorlaştırmamak lazım. Baktınız olmuyor kökünden bitirin. Çünkü anladığım kadarıyla ruh sağlığı iyi değil. Ama herşey çaba fedakârlık ister. Bunun için ikinizin özverisi lazım.

tesekkur ederim cevaplariniza bitirmeye niyetim yok onsuzlugu dusunemiyorum ben kuskularimla korkularimla guvensizliklerimle bogusup yenildigim zaman cekip gitmek istiyorum kendime engel olamiyorum ikna edemeyecegini dusunup kendine zarar veriyor demektir ki hata hatayi doguruyor aksami iple cekiyorum isten gelmesi icin cok kotu ozledim onu telefonda soyleyemedim sordugu halde. aksam geldiginde ise huzursuzluk cikartmaktan korkuorum yapisik kardesler gibi yapisacak bana yine sozler yeminler alacak benden belki iyi gececek belki sykilacagim yalniz kalmak isteyecegim bu onu dert edecek kavga baslayacak cok basit gorunebilir vede cok sacma ama bunu ben yasiyorum iste ama simdilik toparlanip disari cikmayi dusunuyorum

gezin biraz kafanızı dağıtın ve akşam eşiniz geldiğinde konuşun destek alma fikrini açın bakalım tepkisi ne olacak. inşallah herşey yolunda gider :Saruboceq:

Birbirinizi çok seviyor ve karşılıklı olarak birbirinizi kaybetmekten korkuyorsunuz..
Sonuçta ikinizde hem kendinize ve hem de evliliğinize zarar veriyorsunuz..
Destek almanız şart..

canım bende aradaki yaş farkını siz birbinirzden habersiz dert ediyorsunuz ve bu sebepten kaybetme duygusu çok fazla..siz birbirinizi seviyorsunuz bence...yani seviyor ve seviliyorsan bunları niye yaşayasın ki birde yazında demişsin işten gelince yapışık ikiz gibi yapışacak bana diye yani eşinin sana sarılması kötü bişi mi ...bence bi psikiyatrizte görünün.onu çok özledim ama sormasına rağmen tlf da söyleyemedim diyorsun peki niye söylemedin bunun sebebni düşündün mü ?

bence kesinlikle eşinizle konusun ve psikolojik destek alın aslında ortada hiçbir sey yok eşiniz sizden isterse 10 yas küçük olsun sonucta o sizi tercih etmiş ve sizi kaybetme korkusunu oldukca yüreğinde yaşıyor kendinize eziyet etmeyin eşiniz eger kendi yasıtlarına veya bir baskasına bakacak olsaydı coktan bakardı mutlulugunuzu ve huzurunuzu birbirinize olan güveninizi yoktan yere bozmussunuz siz de eşiniz de ilk basta kendinize güvenin dediğim gibi ilk basta bir psikolojik destek alın ve kendinize beyaz bir sayfa acın imkanınız varsa tatile gidin

oyle derinki cevabi dugumleniyorum cevap veremiyorum

evet cok kompleks yaptim ve kaybetme korkusu yasiyorum yasatiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…