Paylaacak kimsem yok, yardm eder misiniz?

Bence de kendi kendinize çözümlenecek gibi görünmüyor.
Mutlaka yardım almalısınız beraberce.

şaştım..bence bu sevgi değil..

sevgijiletle tehtit etmek yada kapıları üstüne kitlemek olmamalı...

neden peki size güvenmiyor neden sizi dışarıya tek yollamıyor ona bu güvensizliği neden ve nasıl verdiniz...

terkedicemmi dediniz....

yada hayatınızda başka birisi olduğunumu düşünüyor eşiniz ???

bilmiyorum ama bu sorunu mutlaka aşın geri dönülmez acılar yaşamadan.....

hayat insanlara her zaman iki seçenek sunmuştur
biz elimizde bulunan imkanlarla birini seçeriz ve onu yaşarız...
siz mutsuzluğu seçmişsiniz,bu mutsuzluk siz farkında olmadan aşkınızı tazeliyor.
o kadar içindesiniz ki bu mutsuzluğun,hayatı böyle yaşamak zorunda kılıyorsunuz.
yaşadıktan sonrada psikolojinizdeki yıkım ve kayıplarda 'neden'diye sorarak yine acılara gömülüyorsunuz...
söylediklerim iki taraf için de geçerli.
bir mezar kazmışsınız,o mezara ikinizde kendinizi gömerek nefessiz kalıyorsunuz...
çocukluktan beri çektiğiniz acılar,aldığınız yaralar sizi hayata karşı isyankar yapmış.
böylelikle aşkınıza da bir isyanınız var.
her insan kendine zarar vermez,bilerek yapmaz.
hayata karşı yetersiz,güçsüz olduğunda,kendini kimseye anlatamadığını hissettiğinde ve kendine olan nefret duygularıyla yapar bunu...acı zevk vererek,acılarını azaltır...
kaybetme korkusuyla sevmeye devam edin,ama birbirinize vereceğiniz zararı en aza indirgeyerek...
bazı zararların ve kayıpların geri dönüşü olmayabilir...

iste bu! birbirimize itiraf edemedigimiz. her kriz, her gozyasi ve yalvarislardan sonra sabaha varan kavgalari soguk yagmurlarda bitirip bitkin dondugumuz iki odali evimize tazelenmis kanlanmis askimizin coskusuyla tekrar beraber olmanin sehvetiyle tatmin olmanin rahatligini yakaliyoruz sanki...

her evlilikte sorunlar olabilir ,kıskançlıklar olabilir ama anladığım kadarıyla sizikisi yaş farkından ortaya çıkıyor..öyle insanlar var ki 25 yaşındadır ama 35 gibi gösterir yani çöker ,öyle insanlar vardır ki 40 yaşındadır 30 gibidir..siz ruhunuzu gençleştirirseniz zaten dış görünüşünüzde gençleşir..eşim olgun diyorsunuz ama bunlar olgun insanlşarın yapacağı şeylermi? bu yaş olayını bir kenara bırakıp hayatınızı yaşamaya bakın ,birazda kendinize bakın,kendinize de güvenin..o zaman sorunlarınızın hallolacağını düşünüyorum..
sonuçta evlilikte güven çok önemlidir ve birbirinize güvenmişsiniz ki evlenmişsiniz,bunu hiç bişiyin yıkmasına izin vermyin

kaybetme korkusuyla sevmek güzeldir...
bir tarafın sevgisinin büyüklüğüyle hiddetlenip kaçma isteği,aslında kaybetme korkusuyla;o beni nasıl olsa üzecek ve ben üzülmeden yol yakınken ayrılayım demesi...
yaş konusunu büyütüp,benden daha gençlerine gider korkusu ve bunun getirdiği kıskançlık(yaşınız bana göre uyumlu,yeterki erkek düşünceleriyle olgun olsun.aşkın gücü yaşla da ölçülmez)
kavga,gürültü,kıyamet ve diğer tarafın aşkını anlatma çabası,canının kıymetini bile unutması...
onu terkedersiniz korkusuyla sizi eve kitlemesi...
siz birbirinizi çok seviyorsunuz...burda en önemli olan dediğim gibi,kendinize vereceğiniz zararı en aza indirmek.fazla yara almamak...

Bana göre sizinki kaybetme korkusundan çok daha ileri birşeye dönüşüyor gitgide..
Kendinizi daha da yalnızlaştırıyorsunuz bu şekilde
Neden birbirinize daha samimi olmayı denemiyorsunuz?
Zira durumunuz karşılıklı duran iki aynadır
Birbirinizin içine geçip çoğalır gibi görünseniz de halbuki yalnızlığınızı çoğaltırsınız
Çoğalttığınız şey sevgi değil de yalnızlıktır..
Durumunuzun farkında olmanız en azından bir kısır döngü oluşmasını engelliyor
Bu yüzden ilişkinizin ve evliliğinizin hala bir şansı var
Uzman bir yardım alırsanız muhakkak çözülecektir
.

bence önce güven probleminı çözün. yoksa bu evlılıkte ılerleme ve ıyıleşme sağlayamazsınız gıbı..

kendisini jiletleyen bi yana jiletlemeye teşebbüs eden ve intihar eğiliminde olan bir kimse sağlıklı değildir. önce kişiler ruhsal açıdan sağlıklı olmalıdır ki sevgi gibi konular daha sonra gelmelidir. yine ruhsal açıdan sağlıklı olmayan bir çift sağlıklı bir ilişki yürütemez. sadece birinizin sağlıklı olması da o ilişkiyi kotaramaz, eziyet halini alır. lütfen söylediklerimi yanlış anlamayın ama ben bu anlatılanlara baktığımda sevgi göremiyorum. sevgi intihara sürükleyen, kahreden bir duygu değildir.birbirinizle olmak ve evliliğinizi devam ettirmek arzusunda iseniz hemen yardım alın derim. kırıcı olduysam affola. ALLAH yardımcınız olsun.

Bazi insanlar birbirine yaramiyor arkadasim....mutluluk huzurdan ziyade digerine hep aci, hep dert, hep eziyet veriyorlar....

Sen sorunlu problemli bir insansin belki ilk evliliginden belkide cocuklugundan kaynaklanan bir takim olaylar yüzünden saglikli bir ruh halinde piskolojide degilsin bana göre.......
Sen böyle olunca esinin ruh halide bozdudu bir sekilde....seninle evlenmeden önce kendini jiletleyen intihara meyili piskolojisi bu denli bozuk bir insan degildi anlattiklarina göre.

Derdin, Problemin tam olarak nedir bilemiyorum ama biran önce derdine care aramalisin yoksa bu evlilikde birinizden biri cok ciddi zarar görebilir...Allah korusun esini hastaneye kaldiran arkadaslari olmasaydi neler olabilirdi...böyle birseyin vicdan azabi ile yasanmaz.:1no2:

Mutlaka bir piskologa bir uzmana git....gerekirse esinle beraber git....ama sunuda unutmaki insan birazda kendi doktoru olmali...sen icindekileri en iyi bilensin...sorunlarini tam olarak anlayansin....:hulya:

Iyi olmayi, mutlu olmayi, huzurlu olmayi tam manasi ile istemelisin....zorla güzellik olmaz hersey senin elinde!

En kötü ihtimal...baktin gördün olmuyor birinize sürekli zarar veriyorsunuz, ne kendine bu eziyeti cektir nede esine......Sevmek bazende vazgecmektir...

Umarim hersey gönlünce olur...:Saruboceq:

bana pek aranızda aşk varmış gibi gelmedi
sizin aşk zannettiğiniz sadece sahiplenme duygusu bu nedenle de kaybetme korkusu yaşıyorsunuz yani karşınızdakine olan aşkınızdan değil iki tarafta kendini seviyor
böyle insanlar bir cinnet anında gözlerini kırpmadan yanındakini ve kendini öldürebiliyorlar Allah korusun çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu ilişkiye,bu ortama bir de çocuk katıp ona yazık etmeyin en azından bence psikolojik tedaviyi bir deneyin olmazsa boşanın
tabii boşanmak da pek çözüm gibi görünmüyor sizin ilişkinizde ama...hayırlısı

bana aski anlatamazsin anlat desemde benim aska bakis acimda sana uymaz cok normal oldugundan!!!

Heleki çocukluğunda derin yaraları, acıları, kayıpları olanların kaybetme korkusu sevgi açlığı mutzuğluğu benimsemiş kimseler iyi şeyler, sevgi,mutluluk tuhaf gelir bünyelerine..Sizde sizin gibi birni bulmuşsunuz bence bu anlık yaşadığınız olaylar geçmişinizden sıyrılmadığınız sürece düzelmez aslında bu durum hiç bitmez ama ilişkinin devamı için en aza indirmek lazım...her ilişkide böyle şeyler olabiliyor bazan renk katıyor iki tarafında kaybet korkusu bilincinde olması ama işte sizin ki biraz fazla.Bu durumda size düşüyor bişileri yapmak ayrılmak istemiyorsanız bu düşünceyi en sona bırakın ve zamana ihtiyacınız var ve onu sevginizle bunaltın belki oda farkına varır gereksiz bunaltmaların erkeklerde duygusal anlamda saldırlarmı kendilerini bayanlardan daha çok beter oluyolar:)

ya mesela senin yaşdan kolayı korkuların var ben de kilo problemi var ve ep eşim tv izlerken güzel kızlar falan çıkınca piskopata bağlıyordum başka konudan sorun çıkarıyordum baktım olmuyo onada bana da zarar kızları inceleye inceleye nerdeyse sapık gibi bişe olcam koyverdi gitti ama eşimi her zaman çok sevdim ve seviyorum çok üstüne düşerim ve onun çok güzel bir huyu var asla bi sorunu yokmuş gibi görmez tartıştığımız konuyu ikimizde ''evet kafamdaki sorun tamamen cevaplandı'' diyene kadar kapanmaz sizde bunu yapın bizde tartışmaların sonunu güzel bağlarız ama gerçekten sorunu hallettikten sonra.eğer acaba şu mu acaba bu mu derseniz asla mutlu olamazsınız önce sen kendine güven sonra hepsi gelir

ya mesela senin yaşdan kolayı korkuların var ben de kilo problemi var ve ep eşim tv izlerken güzel kızlar falan çıkınca piskopata bağlıyordum başka konudan sorun çıkarıyordum baktım olmuyo onada bana da zarar kızları inceleye inceleye nerdeyse sapık gibi bişe olcam koyverdim gitti ama eşimi her zaman çok sevdim ve seviyorum çok üstüne düşerim ve onun çok güzel bir huyu var asla bi sorunu yokmuş gibi görmez tartıştığımız konuyu ikimizde ''evet kafamdaki sorun tamamen cevaplandı'' diyene kadar kapanmaz sizde bunu yapın bizde tartışmaların sonunu güzel bağlarız ama gerçekten sorunu hallettikten sonra.eğer acaba şu mu acaba bu mu derseniz asla mutlu olamazsınız önce sen kendine güven sonra hepsi gelir onada zamanla o güveni verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…