Hata ne sen de nede kayınvaliden de hata eşinde kayınvaliden kahvaltıya davet etmiş olabilir doğal birşey ama eşin evde sofranın hazır olduğunu biliyor hayır anne biz evde yaparız demesi gerekti böreğide akşama yeriz deseydi olay kapanırdı.Sabah uyandim,bir hevesle basladim kahvati sofrasini hazirlamaya.cayi demledim,sofrayi hazirladim,patatesleri kizartma tenceresine atacakken kapi caldi.esim acti kv ,hadi gelin borek firinda pisiyor ,esim de tamam anne dedi.arkadan sesleniyorum sofra hazir ,oglen yeriz diye.kapiya geldim anne oglen yeriz ,sofra hazir dedim.esim de tamam anne geliriz dedi.gectim mutfaga kizartmayi yapiyorum,bir an ki gerginlikle patatesleri aldim cope attim.nimet biliyorum,yapmamam lazim di ama yaptim iste.esim geldi sen yapiyorsun niye cope atiyorsun diye sinirle tezgaha vurdu.tabi ben sinirden elim ayagim titriyor.vur ,tezgaha niye vuruyorsun dedim.o odaya ben mutfakta birz sakinlestikten sonra ciktik kv yekahvatiya.hergun defalarca gorusuyoruz ki daha az o nce geldi gitti yine kv.cumartesi aksami bizdeydi cayda.bilemiyorum sadece bunaliyorum.ve yine hata bende sanirim.
Bilemiyorum kisiden kisiye degisir de
Su kaynana kahvaltisindan nasibini alamayan tek kadin ben olacagim sanirim. Ya ne guzel hazirlamis cagirmis. Git ye. Evin mutfagin tertemiz kalsin. Isi gucu kv yapsin. Ne guzel. Ben butun gun is yaptikca imreniyorum boyle hayatlara. Hadi simdi calismiyorum da rahatim. Calisirken daha guzel. Eve gel yemegin hazir evin temizlenmis. Bilemedim. Biktim derseniz hak veririm ama guzellikle cozseniz. Kvyi alip karsiniza konussaniz. Esinizi de alip konussaniz.
Soylediklerinizi tek cumleyle soyledim kizlar ama sanki duvsra soyledim.kahvalti hazir ,oglen yeriz diye.ha uzatacak bir sey yok denirse ,zaten her gun defalarrrcaaa gelir,gideriz.bir hafta tatilimiz var.elimden geldigince ozenirim herseye.
Memnun olurum gercekten. Altli ustlu oturan insanlar bunlar. O sekilde yasayip da onceden kim plan yapiyor ki? Zaten ayni evin icinde gibiler. Sofradakilerden bir tabak hazirlar inerim asagiya. Ben dedigim gibi son 25 yildir kendi kahvaltimi kendim hazirladigim icin belki de ondan boyle dusunuyorumİyi de önceden konuşulmadan yapılmaz ki böyle plan
Bir gün önceden konuşulup anlaşılsa neyse
Siz çayı demledikten sonra, masayı hazırladıktan, patatesleri yıkayıp, soyup, doğrayıp, kızartmaya başladıktan sonra davet edilseniz memnun olur musunuz gerçekten?
Eşin haberi bir şekilde olur ama bence.Bu kezde anneme niye böyle dedin der eş kişisi.Eşinizin olmadığı bir ortamda çok sakin bir şekilde, güler yüzünüzle kayınvalidenize deyin ki;
"Anne, lütfen kahvaltıya çağıracağın zaman bir gün önceden haber ver, ben de evde hazırlık yapıyorum, 2 kat yorulmuş oluyoruz. Oğlun seni kırmak istemediği için reddedemiyor, ama oğlun da ben de bazen BAŞBAŞA kalmak istiyoruz, beni anladığına eminim" deyin.
Eşinizin haberi olmasın.
Memnun olurum gercekten. Altli ustlu oturan insanlar bunlar. O sekilde yasayip da onceden kim plan yapiyor ki? Zaten ayni evin icinde gibiler. Sofradakilerden bir tabak hazirlar inerim asagiya. Ben dedigim gibi son 25 yildir kendi kahvaltimi kendim hazirladigim icin belki de ondan boyle dusunuyorumkalkip da hazirladiklarimi cope atarsam bana zarar kvye ne
Eşin haberi bir şekilde olur ama bence.Bu kezde anneme niye böyle dedin der eş kişisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?