Pazar kahvaltisi

LESA76

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
5.669
7.392
398
Bursa
Sabah uyandim,bir hevesle basladim kahvati sofrasini hazirlamaya.cayi demledim,sofrayi hazirladim,patatesleri kizartma tenceresine atacakken kapi caldi.esim acti kv ,hadi gelin borek firinda pisiyor ,esim de tamam anne dedi.arkadan sesleniyorum sofra hazir ,oglen yeriz diye.kapiya geldim anne oglen yeriz ,sofra hazir dedim.esim de tamam anne geliriz dedi.gectim mutfaga kizartmayi yapiyorum,bir an ki gerginlikle patatesleri aldim cope attim.nimet biliyorum,yapmamam lazim di ama yaptim iste.esim geldi sen yapiyorsun niye cope atiyorsun diye sinirle tezgaha vurdu.tabi ben sinirden elim ayagim titriyor.vur ,tezgaha niye vuruyorsun dedim.o odaya ben mutfakta birz sakinlestikten sonra ciktik kv yekahvatiya.hergun defalarca gorusuyoruz ki daha az o nce geldi gitti yine kv.cumartesi aksami bizdeydi cayda.bilemiyorum sadece bunaliyorum.ve yine hata bende sanirim.

Bencede hata sende canım. Hatalarına gelirsek
Neden patatesleri atıyorsun. Napacaktın biliyor musun? Bir güzel kızartacaktın, oturup aaafiyetle yiyecektin. O da ne halt yiyorsa yesin. İşine gelirse
Diğer hatan ise bu olayın üstüne kv evine çıkmak. Niye çıkıyorsun?

Bilemiyorum kisiden kisiye degisir de
Su kaynana kahvaltisindan nasibini alamayan tek kadin ben olacagim sanirim. Ya ne guzel hazirlamis cagirmis. Git ye. Evin mutfagin tertemiz kalsin. Isi gucu kv yapsin. Ne guzel. Ben butun gun is yaptikca imreniyorum boyle hayatlara. Hadi simdi calismiyorum da rahatim. Calisirken daha guzel. Eve gel yemegin hazir evin temizlenmis. Bilemedim. Biktim derseniz hak veririm ama guzellikle cozseniz. Kvyi alip karsiniza konussaniz. Esinizi de alip konussaniz.

keşke sen de patatesleri alıp götürseydin kv ye.. yapacak biey yok. şimdi anne çok fedakar ama sen kötü ve nankör oldun. bu konuda asla anlayış gösterceklerini sanmıyorum. Kadında düşünce olsa bi tabak size getirirdi olur biterdi ama yapmaz işte

bir dahasına akşamdan anlaşın
yarın başbaşa kahvaltı yemek v.s. yapalım diye
kv gelince de eşiniz söylesin ne bu yaaa
mesafe koymaya başlayın
yeni evlimisiniz?

Hata ne sen de nede kayınvaliden de hata eşinde kayınvaliden kahvaltıya davet etmiş olabilir doğal birşey ama eşin evde sofranın hazır olduğunu biliyor hayır anne biz evde yaparız demesi gerekti böreğide akşama yeriz deseydi olay kapanırdı.

Soylediklerinizi tek cumleyle soyledim kizlar ama sanki duvsra soyledim.kahvalti hazir ,oglen yeriz diye.ha uzatacak bir sey yok denirse ,zaten her gun defalarrrcaaa gelir,gideriz.bir hafta tatilimiz var.elimden geldigince ozenirim herseye.

İyi de önceden konuşulmadan yapılmaz ki böyle plan

Bir gün önceden konuşulup anlaşılsa neyse

Siz çayı demledikten sonra, masayı hazırladıktan, patatesleri yıkayıp, soyup, doğrayıp, kızartmaya başladıktan sonra davet edilseniz memnun olur musunuz gerçekten?

Allah im keşke benide kv elti gorumce birgün hazir sofraya çağirsa ne olur du sanki

Siz kendinizi böyle naza çektikçe üstünüze düşüyorlar ya kendimi 5. Kattan atasim geliyo
Hazir kurulmuş sofra ne güzel ailecek yeyin için sohbet edin beraberce toplayın tertemiz evinize gelin oh mis

Böyle kapısına kadar davet eden kaynivalideleri kutluyorum

Soylediklerinizi tek cumleyle soyledim kizlar ama sanki duvsra soyledim.kahvalti hazir ,oglen yeriz diye.ha uzatacak bir sey yok denirse ,zaten her gun defalarrrcaaa gelir,gideriz.bir hafta tatilimiz var.elimden geldigince ozenirim herseye.

Eşinizin olmadığı bir ortamda çok sakin bir şekilde, güler yüzünüzle kayınvalidenize deyin ki;

"Anne, lütfen kahvaltıya çağıracağın zaman bir gün önceden haber ver, ben de evde hazırlık yapıyorum, 2 kat yorulmuş oluyoruz. Oğlun seni kırmak istemediği için reddedemiyor, ama oğlun da ben de bazen BAŞBAŞA kalmak istiyoruz, beni anladığına eminim" deyin.

Eşinizin haberi olmasın.

Yeni evli degiliz,isin can sikan ve de can acitan tarafi da bu.dun ki olay sadece bir ornek.

Memnun olurum gercekten. Altli ustlu oturan insanlar bunlar. O sekilde yasayip da onceden kim plan yapiyor ki? Zaten ayni evin icinde gibiler. Sofradakilerden bir tabak hazirlar inerim asagiya. Ben dedigim gibi son 25 yildir kendi kahvaltimi kendim hazirladigim icin belki de ondan boyle dusunuyorum kalkip da hazirladiklarimi cope atarsam bana zarar kvye ne

Eşin haberi bir şekilde olur ama bence.Bu kezde anneme niye böyle dedin der eş kişisi.

Sabah 10,hafta ici cok erken basliyor gunumuz.zaten altli ustlu oturuyoruz.

Çöpe atmanın bir getirisi yok, o konuda hemfikiriz.

Ama altlı üstlü de yaşansa, aynı evde de yaşansa insanların SINIRları olmalı. Ne yazık ki türk toplumunda bu sınırların ihlali çok fazla.

Hazır kahvaltı güzel ama eşle başbaşa kahvaltı da güzel. O an konu sahibi hazır kahvaltı istememiş, sadece eşiyle olmak istemiş.

Keşke kapıya çıkıp, "aaaa anne zahmet etmişsin, ben hazırlamıştım kahvaltıyı, başka sabah geliriz artık" deseydi, eşinin cevap vermesine mahal bırakmadan...

Belli bir hazırlığınız var, eşiniz de bunu görüyor ve annesinin ayaküstü davetine, sizin hazırlamakta olduğunuz sofrayı da sizi de ezerek "Katılıyoruz" diyor. Sizin kahvaltıyı nerede yapmak istediğinizi soran da yok.

Cumartesi akşamı kv ile birliktesiniz, pazar sabahı yine kapıda beliren kv...

Bizim evde hadi böyle bir şey yaşandı, ben de bir öfkeyle patatesleri çöpe atıverdim diyelim.
Eşim o elini tezgaha indirdiği an kapıdan silkelenir anasının evine "Yürü git sen orada ye!" diye.

Muhtemelen bunu siz yapamazsınız çünkü "Yine hata bende sanırım" diyorsunuz üstüne, bu sebeple size ne desem bilemedim.

Eşin haberi bir şekilde olur ama bence.Bu kezde anneme niye böyle dedin der eş kişisi.

E buna verecek cevabınız yok mu

"Aşkım, seni çok seviyorum, çok özlüyorum, seninle başbaşa kahvaltı yapmak istiyorum" diye cevap veremez misiniz yani????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…