Peki şimdi nasıl vazgeçicem ??

Helinsma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
1.953
946
123
31
Konumu hatırlayanlar olacaktır 1 yıldır birlikte olduğum uzaktan yürüttüğüm ilişkim var. Erkek arkadaşım ailemle tanıştı, ardından aileler tanıştı.

Benim bir çok sebepten dolayı tedirginliğim vardı. Evlenince ailemden uzağa gitmek, ekonomik olarak düğün süreci, henüz bi işimin olmaması, erkek arkadaşımla yeterince yan yana zaman geçirememek vs büyük olmayan ama zaman zaman bana sıkıntı yaratan hatta aile tanışmaya gelirken mutlu olmak yerine stres tedirginlik yaşamam.

Bi taraftan erkek arkadaşımla aramızın çok iyi olması, uzaktan olmasına rağmen tüketmeden yıpratmadan sıkılmadan zaman geçirmemiz. Düşünce yapımızın, kültürümuzun, hayata bakış açılarımızın aynı olması vs.

Sormak istediğim ise şu, ben bu işin içinden nasıl çıkıcam? Sonradan özlersem, daha iyi bi insanla ya da sevdiğim biriyle karşılaşamazsam(26 yaşındayım) pişman olursam, birde karşı taraf var hiç bir şekilde kabul edemiyor ayrılığı ağlıyor bende üzülüyorum kıyamıyorum. Aileler var bi taraftan. Ben ne yapıcam böyle bana bir akıl fikir verin ayrılığı nasıl başarabilirim??

Aileler tanışmış o kadar, o zamanlar bilmiyor muydunuz uzak olduğunuzu?
Ne gerek vardı madem bunlara

Kaç saatlik mesafeniz var?

Son düzenleme:
Ayrılmak istmemizim temel sebebi nedir yani içinizde ona olan bir güven duygusu eksik olmalı ki uzağa gitmek size sıkıntı hissettiriyor. Aileler ile tanıştıktan sonra bazı olumsuzluklar mı gördünüz?

Önce ki konununu bilemiyorum fakat burda yazdıkların ayrılman için bir sebep değil ki
Milyonlarca kişi il dışı, yurt dışına gelin gidiyor milyonlarca insan çalışıp para biriktirip düğün dernek işlerine giriyor vakit geçiremediysen vakit geçir emin ol.
illa yarın evlenceksin diyen yok ki hem sevgililiğini yaşa kestirip atmana bir sebep göremedim

Aileler tanışmış o kadar, o zamanlar bilmiyor muydunuz uzak olduğunuzu?
Ne gerek vardı madem bunlara

Kaç saatlik mesafeniz var?

5-6 saat. Uzak olduğumuz için ben tam anlamıyla onu tanıyamadım yanında, telefonda kurduğum sıcaklığı yakalayamadim. Bazı zamanlar oldu bu iş tamam dedim ama yine uzun zaman geçiremeyince kafamda kurgular belirdi. Emin olamadım duygularımdan çok uğraştım ama içimdeki sıkıntı zaman zaman geçse de yine iş ciddiye binince bastırdı

Zaman vermiyor erkek arkadaşım artık. Dün yine konuştuk seninle evlenmek istiyorum ama hazır hissetmiyorum dedim yanıma gel zaman geçirelim dedim. Ama bunun için de bi şeyler yapmak istemiyor sanırım. İyice çaresiz kalıyorum

Uzaktan ilişki yürütmek ve aynı evin içerisinde zaman geçirmek, ailelerle yüz göz olmak çok farklı şeyler. Anladığım kadarıyla aslında bir şekilde karşıdaki kişiyle veya ilişki ile alakalı sizde bir şüphe var. Karşı tarafın ayrılıkta ağlaması demişsiniz, bu da biraz garip geldi. Bilemiyorum bence kendinize şans verin. 1 sene az bir süre. Beraber bir süre kalma vs şansınız yok mu? Şimdi okudum gelip bir şey yapmak istememesi bana hiç ama hiç iyi şeyler hissettirmedi. İnsanlar uzaktan kendisini istediği gibi yansıtır bunu unutmayın. Çevresi, ailesi, alış verişteyim tavırları, biraz sizi garantiye aldığını düşündüğünde ki saldığı tavırları kendini ortaya koyar.

Ayrılmak istmemizim temel sebebi nedir yani içinizde ona olan bir güven duygusu eksik olmalı ki uzağa gitmek size sıkıntı hissettiriyor. Aileler ile tanıştıktan sonra bazı olumsuzluklar mı gördünüz?

Çok güveniyorum ama sanırım aşık değilim. Çünkü güzel zaman geçiremedik

Bitirmeye değer bir sebep yoksa ben bitirmezdim, güveniyorsam seviyorsam devam ederdim.
İnsan en yakınındakini tanıyamıyor bazen, yakınınızda olsa çok iyi tanıyacaktınız diye bir kaide de yok..
İnsanlar o kadar konu açıyor burada, evlendik tanıyamamışım diyerek.
İnsan güvenilirse, sadakatliyse, yakınında da uzağında da olsa farketmez, karaktersizse de...

Keşke erkek arkadaşın biraz dik dursa çocuk oyuncağına çevirdiğin şu durumdan kurtulsa.

Hala daha iyisini bulamazsam diyorsunuz Sizin yok ama karşınızdaki insanın duyguları var. Başından beri boşuna zorluyorsunuz.

Çok güveniyorsunuz gibi de gelmedi bana. Yani sizin gibi düşünen biri arkadaşım olsa zorlama olmuyorsa olmuyordur derim. Sizi de yaftalamaya gerek yok ama demek ki bir şeyler için çok erken, zamana ihtiyacınız var.

5-6 saat cok fazla degil aslinda, istenirse her haftasonu bile gorusulebilir.
Neden bu kadar mesafelisiniz ki, gerci issizim yazmissiniz, belki o engel oluyordur da.
Issizim deyip gorusemeyip evliligi dusunmek de dogru gelmedi bana.
Her durumda olmaz bu is gibi.

Yazdıklarınız ayrılmak için geçerli bir sebep değil gibi .Aileler tanıştırmadan önce de bunları biliyordunuz sonuçta .Sanırım sevgi hissetmiyorsunuz sevgilinize karşı .Yoksa bu saydıklarınızı önemsemezdiniz .Evet birşey hissetmiyorsanız karşınızdaki kişiyle nasıl devam edebilirsiniz ki ? Hem yaşınız daha genç , neden karşınıza sevdiğiniz biri çıkmasın ki ?

Duygum olmasa da ayrılıp kurtulsam niye üzülüyorum bu kadar o zaman

Kendisi neden acele ediyor acaba sizden büyük mü?Yaşı nedir?Ve eğer aklınızda şüphe varsa bence durun sevip emin olsanız aklınızda soru işaretleri kalmaz benim fıkrımce.

Emin olmadan tamam demeyin. Bir süre daha zaman verin kendinize, birbirnizi tanımaya çalışın iyice. Kimse ayrılmak için evlenmiyor. Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısı ne ise biran önce versin.

Ben konuya kaynak yapacağım, kendim için soruyorum :) uzak mesafe ilişkisi zor değil mi? Birbirinize nasıl tam olarak güvenip evlilik kararı alıyorsunuz? İnsan yanındaki kişinin bile gerçek yüzünü sonradan görebiliyor bazen...

Dram çıkarmaya çalışmışsınız gibi

Ekonomik olarak düşünüyorsanız hemen evlenmezsiniz, işe girip birikim yapmayı beklersiniz.
Bu süreçte de beraber daha çok vakit geçirmiş olursunuz.
Aileniz de fazla duygusal yaklaşmışlar.
Sizin mutluluğunuzu düşünmek varken ağlamak nedir. Sanki bir onların çocukları uzağa gidiyor. Ağlar ağlar alışırlar.

Amaaa böyle düşünceleriniz olması bana ne evliliğe hazır olduğunuzu ne de sevgilinizi yeterince sevdiğinizi düşündürüyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…