Merak ettim, evlendiniz mi? Benim de nişanlım Arap, böyle konular ilgimi çekiyor
Ne olmus arapsa hc sorun degıl ıns sansın yaver gıderde bırde petrol kralı olur:)
Benim teyzemin eşi arap, baştan çok tepki verse de iki taraf şimdilerde 3 çocuklu kocaman bir aile oldular. İki tarafın değer ve kültürlerine önem verdiler, birbirlerine hiç baskı uygulamadılar ki teyzem de kızları da açıktır, birbirine, isteklerine saygı duydular. Aranızdaki saygıyı koruyacağınıza ve kaybetmeyeceğinize inanıyorsanız yolunuz açık olsun...
Allah mutlu mesut etsin canım. Dinen uygun biliyorsun. Kültür farkı zorlayabilir. Türkiyede yaşayacaksanız sorun yok bence
offfffffff bu ne önyargı aklım durdu!!!! neyse ki çoğu yabancı bizlerden farklı.. iyi ile kötüyü ayırt edebiliyorlar.. BIZIM GIBI önyargılı değiller mesela..
Harmony ne yaptın tatlım? inşallah herşey yolundadır
çok güzel bir hikaye gözlerim doldu sanki kendim yasamısım gibi hissettim yaa
okudum tek tek sayfaları merakımdan
sanki güzel sonuçlanır gibi doğdu içime insallah cok mutlu olursunuz
arkadaşım allah hayırlı etsin öyle güzel anlatmışsın ki aranızdaki bağı.
kültür farkı sorun olabilir ama bu ihtimal türkiyeden biriyle evlensen de olacak. ben arap kökenliyim eşim kürt biz de kültürel farklılıkla ilgili sorun yaşadık. ama kişilik oturmuşsa karşı tarafa saygı varsa bunlar çözülecek sorunlar. kara çarşaf falan gibi saçma yorumlardan etkilenmezsin zaten ona bir şey demiyorum. dünyadan bihaber insanların dediklerine bakma.
sevdiğine güveniyorsan, mesele yok. ama küçük bir uyarı. kültürel olarak çokeşlilik konusunda bizim gibi değil arapların anlayışları. daha rahat bakıyorlar, kadınları da erkekleri de. onlara göre normal bizde ise neredeyse ikinci eşlere kötü kadın muamelesi yapılır. bu konudaki hassasyetini henüz ilişkinin başındayken ortaya koymanı tavsiye ederim.
allah hakkında hayırlısını versin. inş. sorunsuz kavuşursunuz.
Bana da herkes kültür farklılığı olur anlaşamazsınız diyorlar, merak ettim ne gibi sorunlar çıkabiliyor?
mesela size ya da ailenize çok normal ya da gerekli gelen bir şey ona ve ailesine ayıp, gereksiz gelebilir. bu da kavgalara kırgınlıklara sebep olabilir. ama karşılıklı konuşarak, trip atmadan laf sokmadan iletişim kurunca hepsi aşılıyor. kültür farkı tamamen alışkanlıklarla ilgili bir şey iki eş ve iki aile farklı alışkanlıklarla büyümüşler ve birbirleriyle çelişiyorlar. bu çelişkiyi atlatıp çok mutlu koca bir aile de olabilirsiniz, yürütemeyip ayrıladabilirsiniz. ama işin sırrı ben bilirim dememekte. kendine tanıdığın hakkı karşıdakilere de tanıyacaksın.
Biz annesiz babasız evleneceğiz, kimsesizler gibi :2:
o zaman sımsıkı sarılın birbirinize. allah mesut etsin. içinizi ferah tutun. iyi düşünün iyi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?