Peri ve Pidilgayla hamiş kalmayan kalmayacak!!!

Kasım Ayında Perisokonun aşılaması tutar mı?

• Tutar tutar, spermcanlar yaklaşınca yumoş affetmez!

OY: 23 100,0%
  • Tutmaz, tutmasada Perisoko üzülmez ki çok.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
kızlaarrrrrrr yoğunluktaannnn pek giremiyoruummm....

seyzenim dualara şimdilik katılamıyorum vaktim olmadı..

esiniimm çok az kalmış sana yaaa...zamanında gelecek canım inşallaahhh bebeğimiizzzz....

deryamm doktorunda dediği gibi şuanda bebeklerin ve senin sağlığın daha önemliii...yani izini erken alıp onları göbeciğinde büyütmen..böylece sende daha huzurlu olacağından onlarında keyfi yerinde olacaktır...

aybikeemiskii yaa biz seni öbürü sandık..ama tam mistik, sırlı bidurum hakimdi neyse ki sen çözdün olayı benim canım nobattaşııımmm...benimkinin eli kulağında

herkesleriii çok öptüümmm..ben yine yolcuyum pazar kocacımla döncem...

aynı yola baş koymuş arkadaşlarım biz bu uğurda aylardır güldük, eğlendik, ağladık, kızdık....iyi ki!...

size sevdiklerinizle sağlıkla geçireceğinizz nice nice güzel bayramlar dilerimm....

ben yine geldim evime londrayaaa ay cok ozlemisim evimide kocisimide allah ayirmasin insallahhh
herkese iyi bayramlar allah hep guzel yazilar yazsin hepimiz icin
dogumlara az kaldi ayyy bebislerimiz geliyoooooooo biz beraber yaptik onlariiiiiiii ve kelebeklerimiz geliyo hayirlisiyla insallahhhhhhhhhhhh
ben normal denemelerimi yapicam bu yada burda sat 20 ekim (asilamadan sonra fitil tarzi bisey kullandidirdi doktor sanirsam rahim kalinlassin bebis varsa tutunsun dieee oda baya kalinlastirdi herhalde dokul dokul bitmiyo halaaa halam devam ediyo gibi )
neyse artik kendimiz icin yapalim su halvetleri :))))))

optumm herkesiiiiiiiiiii
muckssssss

hamişşleeeeeer okuyun ve korkmayın emi.

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev...

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler...."

kopyala yapıştır yaptığım arkadaşa teşekkür ediyorum

Çok aradım seni biliyor musun? Kuşun kanadında. Kardelen inadında. Güneşin sarısında. Dağın yeşilinde. İçtiğim suyun azizliğinde. Neden bu kadar geciktin bebek. Neden bu kadar yordun bu garip canı. Olmadığın yere ayın şavkının düşmeyeceğini bilmez misin sen. Gelmediğin yerde baharın olmadığını. Sensiz cemreler hükümsüzdür. Yağmurlar hüzünbaz. Seni göstermeyen saatler suçludur. Seni söylemeyen takvimler düzenbaz.

Çok aradım seni bebek. Annemin kınalı avuçlarını açıp ettiği niyazda. Üşüdüğüm yangında. Yandığım ayazda. Gözlerimden kayıp giden bir katrelik yaşta, saçıma düşürdüğüm beyazda. Sen geleceksin diye boy verdi Hüsnü Yusuf çiçeklerimiz ve sen geleceksin diyerek penceremizin pervazından eksik olmadı turna kuşları. Çoğu zaman düşlerime düşüyorsun bulutlar içerisinden gelip. Kulağıma fısıldıyorsun sevda sözcüklerini. Gözlerime bakıyorsun öylece. Nasıl bir şeysin sen böyle bebek. Neden bu kadar güzelsin. Neden bu kadar sevimli. Ve neden alıyorsun beni benden bu kadar. Tılsımına yandığım gizine yandığım bebek. İnandığım, sevdalandığım bebek.

Geleceğinin muştusu tez yankılandı hanemizde. O gün ay düştü bahçemize. Yıldızlar kaydı üst üstüne. Ağlamayı bilmeyen ve koca bir adam olan ben usulca ağladım biliyor musun? Ağladım. Gözümden düşen her damla yaş omzumda yüklü dağları birer birer devirdi. Seni düşünmek güzelmiş bebek. Seni düşünmek yaşamakmış meğer. Şimdi mürekkebi sevda olan kalemi elime alıp ozan olasım var bebek. Her satırın her mısranın sonuna nokta diyerek senin için konmaya hazır binlerce kelebek.

Güneşle akdim var benim. Senin tenini yakmamaya söz verdi bana. Ayaz üşütmeyecek seni. Karanlık korkutmayacak hiçbir zaman seni. Dünya yüzünde pusuya yatmış tüm acılarla sözleştim. Hüznüne ben kefil olacağım derdine ben. Gölgenden önce düşeceğim ardına ben. Biliyor musun bebek ben seni tuz kadar sevmişim. Sensiz küçük bir nokta, seninle koca bir devmişim. Ben sevdanın kanatlarına bindim bineli arşın yedi katına yükselmişim.

Yastıklarının kenarına gergef gergef işlenilen çilek dallarının koyu gölgesinde bekliyorum seni. Işık huzmem, ay şavkım, seher yelim gel gayrı. Kalmadı bilir misin ahvalimde hal gayrı...

Hepinize Hayırlı Bayramlar diliyorum.Allah ım bebeklerimizle ve eşlerimizle birlikte,sağlıkla sıhhatle geçireceğimiz,ailemiz ve sevdiklerimizin yanımızda olduğu,huzur dolu nice bayramlar yaşamayı nasip etsin inşallah...

Ben birkaç gündür okadar ağırlaştım ki.Yatakta dönerken,yürürken,ayaktayken çok zor oluyor.Belim ve karnım ağrıyor.Dün gece uykudan uyandığımda zeytinyağı sürdüm göbeğime,ağrıyordu çünkü.Aradan birkaç saat geçti ki sabah bir baktım göbeğim pembe pembe çatlamış bile.Bir kaç saatte evrim geçirmek bu olsa gerek.Ama ne diyelim sağlık olsun.Bebişlerimizin canı sağolsun yeter ki...Pazartesi acilen dişçiye gitmem lazım.Diş etlerim çok kötü çekildi Allah ım hayırlısıyla,sağlıkla,vakti zamanı gelince bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.Rabbim tüm isteyenlere de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.Amin...

Canlarrrım selamm geçmişi okuyamadan dalıyorum direk Öncelikle iyi bayramlar herkeseee yazamadım istanbulda ablamın yanındaydımmm. Bu ay aşılama yaptırmaya karar verdik doktorumuzunda önersiyle hakkımızda hayırlısı olsunnn dualarınızı eksik etmeyin canlarım. Haftaya adet olup gidicem bakalım. Eğer tutarsa sonucu tamda eşimin doğumgününde öğrenmiş olucaz ne büyük tesadüf. Allahım hayırlısını versin hepinizi çok seviyorum

yaa sorma canım yaa bende taa 3. aydan itibarenn badem ve kakao yagını karıstırıp hergün sürdüm hatta onun yüzünden bütün ev tişörtelerim çöp olcak.hep göbek bölümü eskidi yagdan inceldi ve kokusu okdr berbatkii ayyyyyy
geçen bir baktık göbek deliğinin az altında saglı sollu 4-5 parmak kalınlıgında toplamda çatlak olmuşş dedimm hayyy bennn senin ................................... :)))))) sonra dedim yapcak birsy yokk demekki bikini giymee zamanım bukdrmışşş:))
eşlimde diyokiii sen anne olcan utanmadan birde bikinimi giycen vayy bee anneye bakk :))))))))
dedim mayokini giyecemmmm DDDDDDDDDDDDD

birde yanlarda çatlamış zatn catlagım vardı onlar uzamış böyle kırmızıı suan benmkide beyazlaşmadıı henüz:)))

senin birde ikizz sen şimdiden göğüs uçlarınada yaş sürr aman he ihmal etmee valaa benm aklıma geldkçe sürüyorum yumusacık yapıyoooo

bebişlerimizin canı sagolsundaaa biz toparlnırızdaaa güzelleşirizde :))

Evet canım benim sağlık olsun ne diyelim...Göğüs uçları içinde mi aynı yağı sürüyorsun?

Perim hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah.Allah ım gönlündeki güzellikleri en hayırlı zamanda nasip eylesin...

Hayırlı sabahlar canlarım...
Bugün dr a gideceğim şeker yüklememin sonuçlarımı göstermeye ve tabiki diş dr una gideceğim daha sonrada.Eğer kendimi iyi hissedersem de bebişlere oda bakmaya gideceğiz inşallah...
Sizce bu nasıl teyzeleri? Merinos

kızlarr ummadığım anda batı yumoşu bilmediğim anda geldi bebeğim :119: ya mübdiu inşallah sağlıkla hep benimle kalır dr a gitmedim daha yarın gidicem ama hamileyim demi kızlar sabahın ilk idrarı falan da değil akşam üstü aklıma gelip yaptığım test birinde 2. kırmızıyı görünce dayanamadım başka testte de yaptım çok heyecanlıyım rabbime çok şükür... testler bire d Best diğeri pyro clinic

at tatlım benim çok sevindim hayatım bu sefer kucağına allamayı nasip etsin allah benim kendi hesaplamalarıma göre batım dündğ adet olmadım hesaplayıcılara göre bugünmüş ama ilk gebeliğimde çok belirgin göğüs ağrısı vardı bunda bi şey yok o yüzden umudum yok bi de özellikle geceleri çatlayacak gibi belim ağrıyo üç gündür iki saate gelir diyorum gelmiyo

Canım benim çooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sevindim.Hayırlı uğurlu olsun bebişin.Sağlık ve sıhhatle gelsin inşallah.Rabbim kucağına almayıda nasip etsin hayırlısıyla inşallah...Darısıda diğer güzel anne adaylarına olsun inşallah....

günaydınn kızlarr

geçmiş bayramınızı kutlarım hepinizin sabah sabah güzel bi haber aldık galibaaa :)

ASOSSUMMM canımmm harika bi haber buuu muhteşemmm onlar ne güzel çizgiler öle maşallah kan ne zaman vericeksin halayını ozamana saklıyorumm

PERİİİMM aşılamaya mı karar verdiniz çok sevindim canım benimmm inşallah yıkanmış hazır spermcanlarla olacak bu iş üstlik eşinin doğum gününe rastlıyor herşeyde bi hayır vardır bitanem belkide eşine doğum günü hediyesi bebişini verirsin

MEHMETDERYAAMM canımm yaa zorlanıyorsun değil mii Rabbim yardımcın olsun birtaneyi taşımak bile zorken sen iki taneyi taşıyon

Günaydın canım,Amin.Biraz zor oluyor tabi canım.Bel ağrısı felan oluyor.Allah ım hepimizin yar ve yardımcısı olsun.İnşallah tam vakti zamanında gelir bebişlerimiz.Erken gelmezler inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…