- Konu Sahibi Masalsularam
-
- #24.561
canım biz mor lahana havuç marul maydanoz koyuyoruz benim için salçası güzel olduktan sonra ve soğanı kavrulduktan sonra her türlü yerim, bana kara lahana deme artıkbaksenn doğal folik asit olduğunuda bilirizzzzz
yaaa kızlar kışın kısıra ne koysam yazın iyi oluyo domates salatalık marul v.s. ama kışın ne koysam yaz kısırının tadını alırım havuç demeyinn sevmem
messiiimm benim canımda günlerdir ev poğaçası çekiyor en iyisimi sen bi poğaça bi kısır yap otur afiyetle yee aklıma poğaçadan başka bişer gelmiyor
ben eve gidip karalahanadan sarma sarcam demesi ayıptır güzel yaparım onu eşimde beğenir birde kadayıf yanınada yoğurt çorba dolapta var onu içsin beyfendi her yemekte taze olmaz yaaaa
canım biz mor lahana havuç marul maydanoz koyuyoruz benim için salçası güzel olduktan sonra ve soğanı kavrulduktan sonra her türlü yerim, bana kara lahana deme artıkya ben üzüm yaprağından sarma istiyom annemi istiyom ben yaaa :84::84::84:
baksenn doğal folik asit olduğunuda bilirizzzzz
yaaa kızlar kışın kısıra ne koysam yazın iyi oluyo domates salatalık marul v.s. ama kışın ne koysam yaz kısırının tadını alırım havuç demeyinn sevmem
messiiimm benim canımda günlerdir ev poğaçası çekiyor en iyisimi sen bi poğaça bi kısır yap otur afiyetle yee aklıma poğaçadan başka bişer gelmiyor
ben eve gidip karalahanadan sarma sarcam demesi ayıptır güzel yaparım onu eşimde beğenir birde kadayıf yanınada yoğurt çorba dolapta var onu içsin beyfendi her yemekte taze olmaz yaaaa
alış iremimmm alışşş biz lahana sever bir bölgeyiz napalımmmm aaaa ama bende yaprak sarmaya bayılırım yaaaa nerden getirdin aklımaaaaa
hamileliğin ilk zamanlarında bu kadar yemek yiyesim olsaydı şimdiyee 70 kg olmuştummne duysam canım istiyooo
kısır okey iroşummm salça biber domates karışık mı koyuyon yoksa sade domates yada biber mi koyuyon :44:
yaaaaa karalahana sarması mııııı...ama hamile vaarrrr....bak iştahımı açtınızzzzz....
kısır fikrine katılıyorum..bende domates almaya başlamadım..ama iroşum gibi salça önemli nar ekşisi ve limonn...
kocam olsa sarmaya dolmaya girişirim..şimdi üşeniyorum birde fazla geliyor.....
tatlım benim anne tarafın antepte yaşıyo antep hatay diyim biz o taraftan getiriyoruz salçamızı domates biber karıştırıp kullanıyorum, ama bazen evde biterse marketten domates biber salçası alıp az tuz ve yağ ekleyip pişiriyorum suyunu çekene kadar oda güzel oluyo beni idare ediyo en azından , burda üzüm yaprağı anlayışıda pek yok annem göndermişti en son eylülde eski ev arkadaşım bana geldiğinde yapmıştım , şimdi annem yine gönderirse anca yerim dışardan alamıyomda , bende yaprak sarmayı güzel yaparım resim koyardımda hamişsiniz
eveeett tek başına yiyemiyor insancanım benimm yaaaa yakın olsaydık getirirdim ben sana yada sen bana gelirdin hamilenin canı bişey çektimi yapıp götürmek çok sevaptır çoookk
ahh canımmmm üzülmeee kaynanama yaptırırım ben yaprak sarma nasılsa...hatta söylerim malzeme varsa hemen yapar sağolsun...
eveeet yakın olsaakkkk getirir götürürdükk...
fikir alışverişi bile güzel hafzoşum iyi ki varsınııızzz....
alış iremimmm alışşş biz lahana sever bir bölgeyiz napalımmmm aaaa ama bende yaprak sarmaya bayılırım yaaaa nerden getirdin aklımaaaaa
hamileliğin ilk zamanlarında bu kadar yemek yiyesim olsaydı şimdiyee 70 kg olmuştummne duysam canım istiyooo
kısır okey iroşummm salça biber domates karışık mı koyuyon yoksa sade domates yada biber mi koyuyon :44:
üniversitedeyken pelitlide kalıyodu arkadaşlarım kızlarla birinin bahçesinden asma yaprağı koparmıştıkyaprak sarma yapmıştık çokta güzel olmuştu
yaaaaa ozaman daha lezzetlimi oluyor salça nasıl yapıyon canım yağ zeytin yağımı çiçek yağımı koyuyon ve nekadar pişiriyon salçaya çok önem viririm yamekte salça kadındaaa kalça demişler ama dimiiii
koyma iroşumm koymaaaaaa resim koyarsan eltimi ararım vallaaaaa yap diyeee zor tutuyom şuan kendimiii :18::18::18::18:
birer kavanoz yada teneke kutu varya onla alıyorum, sulu oluyoya salça farkedersin, üstüne yağ dök densede o yüzden küfleniyo o salçalar suyunu çekmediğindenben çiçek yağını sadece kızartmaya koyduğum için zeytin yağı dökerim ama farketmez aslında , tuzu çok kaçırma tatlı kaşığıyla 1,5 falan maksimum , durmadan karıştır dibi yanar suyunu çektikçe suyun azaldığını anlıyosun katılaşınca kapatıyorum bekliyom soğusun diye sonra kavanozlayıp üstüne az yağ dökerim bazen hiçte küflenmez bu sefer lezizleştiği için ömürlüde oluyo
sadece üzüm yaprağı dikkatimi çektihiiii yemek muhabbeti vaar
kıız hemen yappıp göndereyim ben size kurutma biber patlıcan dolma var bende de geçen yaz kendim kuruttum hatta patlıcanları köyden ellerimle topladım hormonsuz hormonsuzüzüm yaprağımda var annemin bahçesinden hemdeee iki kültür karışık bizde maalum ege ve güneydoğu
evde beyaz lahana da var tam sarmalık hadi hadi sarıp göndereyim ben sizeee
ben fındığı sadece yiyomhııım tamam gayet basitmiş evet dediğin gibi küfleniyorlar veee evet çok sulu oluyolar biber salçaları değilde özellikle domates salçaları
aynen canım eşim hayatta eve çiçek yağı sokmaz kızartmaları fındık yağıyla yapıyorum ben yemekleride zeytin fındık karışık öle çok güzel oluyo
hiiii yemek muhabbeti vaar
kıız hemen yappıp göndereyim ben size kurutma biber patlıcan dolma var bende de geçen yaz kendim kuruttum hatta patlıcanları köyden ellerimle topladım hormonsuz hormonsuzüzüm yaprağımda var annemin bahçesinden hemdeee iki kültür karışık bizde maalum ege ve güneydoğu
evde beyaz lahana da var tam sarmalık hadi hadi sarıp göndereyim ben sizeee
bende salataya öyle koyuyorum mor lahanayı sert olmuyo çok güzel oluyo ilk onu yapınca salataya leziz bir mor renk verir hembende kısıra salçası güzel olsun soğanı da kavurup koyarım iroşum gibi. bi dee boool yeşillik ne varsa ayrıca mor lahanayı doğrayıp tuz ve limonla iyice ovuyorum öyyle kısıra koyuyoruum çok güzel oluyo
hiiii yemek muhabbeti vaar
Kıız hemen yappıp göndereyim ben size kurutma biber patlıcan dolma var bende de geçen yaz kendim kuruttum hatta patlıcanları köyden ellerimle topladım hormonsuz hormonsuzüzüm yaprağımda var annemin bahçesinden hemdeee iki kültür karışık bizde maalum ege ve güneydoğu
Evde beyaz lahana da var tam sarmalık hadi hadi sarıp göndereyim ben sizeee
bende kısıra salçası güzel olsun soğanı da kavurup koyarım iroşum gibi. Bi dee boool yeşillik ne varsa ayrıca mor lahanayı doğrayıp tuz ve limonla iyice ovuyorum öyyle kısıra koyuyoruum çok güzel oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?