Peri ve Pidilgayla hamiş kalmayan kalmayacak!!!

Kasım Ayında Perisokonun aşılaması tutar mı?

• Tutar tutar, spermcanlar yaklaşınca yumoş affetmez!

OY: 23 100,0%
  • Tutmaz, tutmasada Perisoko üzülmez ki çok.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .

AMANN YARABBIMMMMM BU GERCEKKKK bi sarkimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ahahahahahahahahahahahahahhahahahahhaha

koptumm yaaaaa

Son 10 yılda üretimi 4 kat artan organik ürünlerde sahtekarlık da patladı. Halden çürük sebze ve meyveleri toplayanların semt pazarlarında organik diye 5 katı fiyata sattıklarını söyleyen Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, “Organik logosuz ürünlerin hiçbiri organik değil” dedi.

Vatan'ın haberine göre, Türkiye’de 2002 yılında başlayan organik tarım ürünlerinde üretim 4 kat artarken sahtekarlık da zirveye ulaştı. Pazarlarda kilosu 5 liraya satılan ürünlerin çürük olanlarını hallerden yarı fiyatına toplayan uyanık girişimciler, pazarlarda organik diye 10 liradan satmaya başladı. Semt pazarlarında ‘organik’ diye satılan ürünlerin hiçbirinin organik olmadığını öne süren Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, “Ambalajsız ve sertifikasız ürünleri organik diye satın almayın, kandırılırsınız. Açık üründe organik garantisi olmaz” ded

Her organik çürük mü?

Organik ürünlerin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verdiği sertifika ile belirlendiğini belirten Saner, çürük ve ezik ürünlerin her zaman doğal ve organik olarak algılandığını söyledi. Bu inanışın doğru olmadığını vurgulayan Saner, tüketicileri şöyle uyardı: “Organik ürün çürük üründür anlayışı doğru değil. Her organik sebze meyve çürük olmaz. Aksine çok düzgün olanlar da bulunur. Sadece organik ürün satan pazarlarda bile kesinlikle ambalajlı ürün alınmalı. Aksi halde tüketiciler aldatılmış olurlar. Normalde kilosu 5 lira olan meyve sebzenin organik olanı 10 liraysa bu otomatikman suistimale açıktır. Hele de bu açık satılıyorsa daniskasıdır. Bazı uyanıklar halden almak yerine pazarcıların çürük çöplerini bile toplayıp satabiliyor. Tüketicinin yapması gereken sadece Tarım Bakanlığı’nın logosunu aramak olmalı.”

7 ekolojik pazar var

Halen organik ürünlerin satıldığı 7 halk pazarı bulunuyor. Bu pazarların üçünü Ekolojik Üreticiler Derneği açıyor. Maltepe Belediyesi Organik Halk Pazarı, Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı, Zeytinburnu Organik Halk Pazarı’nda 2010 yılından bu yana hizmet veriyor. Maltepe Pazar, Kadıköy Çarşamba, Zeytinburnu pazarı ise Cumartesi günleri açılıyor. Bu 3 pazarda tüm üreticiler organik ürün sertifikasıyla satış yapabiliyor. Ekolojik pazara gelen ürünler için hem üretici hem de satıcı organik olduğuna dair taahhütname imzalıyor. Uzmanlar ekolojik pazarlarda sahtecilik riski olmadığını söylüyor.

Çakma organik ürün nasıl anlaşılır?

- Hormonlu ürünler genetiği değiştirildiği için kabuğu sert olur ve taşınırken ezilmez.

- Aynı büyüklükte ve şekilde olmaları büyümelerini düzenleyen kimyasallarla sağlanır.

- Üzerlerindeki kimyasal ilaç kalıntıları defalarca yıkansa bile çıkmaz.

- Kimyasallarla kısa süre içinde olgunlaşır.

- Pürüzsüz ve güzel görünmesi için renklendirilmiştir.

- Hormonlu ürünler yılın her mevsiminde üretilebilir.

- Lezzeti ve kokusu organik olana göre daha azdır.

Köylünüze bile güvenmeyin!

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, ‘Köylüden alınan kesin organiktir’ inanışının da doğru olmadığını söyledi. Organik üretiminin çok ciddi bir üretim yöntemi olduğunu vurgulayan Saner, “Bu üretimin bilinçli şekilde yapılması gerekiyor. Bunun çok sert kuralları var. Tarlanın yanındaki tarlada bile ürünler için ilaç kullanılmaması gerekiyor” dedi.

Türkiye’de organik ürün denetimlerinin halen yetersiz olduğu konuşuluyor. Sadece eğitim almış, zamanında hasat eden ve kesinlikle ilaç kullanmayan köylüler doğal ürün yetiştirebiliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da yaptığı açıklamada tüketicileri, ‘% 100 Doğal, Hormonsuz, Hakiki, Köy ürünü, Saf’ gibi tanımlanan ürünler konusunda uyarıyor. Bakanlık, mutlaka herkesin organik ürün alırken belirlenen pazar yerlerinden etiketli ve logolu ürünleri tercih etmesi gerektiğini söylüyor.

enemm perimmm bebiş topiğimi açtın hayırlı olsun bebek haberlerinide alırız inşallah
Tutimmmmm ivittttttt yeter asker beklediğimizzz şimdi de bebiş bekliyoruzzzzzzz boyuna bekliyoruz amaaaaaaa, nişana şafak kaç canımmmmmmmmm inş sizinde boy boy bebişleriniz olurrr
hoşbuldummm canımmmm arada uğrarım ben böyleee

Herzaman bekleriz tatlım

Göbüşüne Kelebeği Konan Annelerimiz

ADDD83 Hamileee

Vitaminc Hamileee

Alpellaaa Hamileee

Aycaece Hamileee

Zeytinnn Hamileee

Sonesinti Hamileee

Kapnax Hamileee

Candost17 Hamileee

Vitaminc Hamileee

Kara_gul Hamileee

Tedavi Aşamasındaki Anne Adaylarımız

sevval17 Hayırlısıyla bu ay güzel haberlerini bekliyoruz Sevoşum

Ümitle kelebeğini bekleyen Anne Adaylarımız

Bojou: Bat(asıca): 20 Mayıs

medmus NOBAT: 20 Mayıs

mehmetderya NOBAT: 21 Mayıs

enderfts NOBAT: 22 Mayıs

İdilga NOBAT: 23 Mayıs

aybice NOBAT: 23 Mayıs

suvesabun NOBAT 24 Mayıs

Perisoko NOBAT: 27 Mayıs

beyazz_35 NOBAT: 28 Mayıs

papilo NOBAT: 28 Mayıs

eylemsevcan NOBAT: 30 Mayıs

gulgun45 NOBAT: 1 Haziran

Tatlicadi55 NOBAT: 1 Haziran

eerdgn NOBAT: 2 Haziran

pineapples NOBAT: 3 Haziran

deragun NOBAT: 5 Haziran

meessttrraa NOBAT: 6 Haziran

arzucel NOBAT: 7 Haziran

Alya35 NOBAT: :8 Haziran

nisbhr NOBAT: 11 Haziran

jonguil NOBAT:13 Haziran

Hafzak NOBAT: 16 Haziran

SLOGAN: Sonuç ne olursa olsun, yumurtalarımız sağolsun !!!!!

naber bebekler ben geldimmmmmmmmmmmmmmmm
hey hadi gelin topiğe kızlarr bekliyoruz.
ben bu ay soğan kürü yapmaya karara verdim ve sabah itibariyle başladım geçen ay bal çörekotu tarçın yapmıştım klomenle birlikte hem ağrım oldu hemde kistciklerim.bugün takıldığım topikte aklıma yattı ve ilkini içmiş bulunmaktayım.başlanan zaman önemli değilmiş yeterki 15 günü tamamlayın böylelikle içimiz tamamen temizlenecektir.ama bir daha ki ay adete 10 gün kala 10 gün yapmak önemliymiş.benim bugün 12. günüm.ayrıca saraçoğlu bebek olduğunu bilmeden yapılan kür bebeği düşürmez demiş zaten ben bitirdiğimde adete 5 gün kalmış oluyor bakalım klomen+soğan kürü ne yapacak.benimle birlikte başlamak isteyen parmak kaldırsın böyleliklee birbirimizi denetler bırakmayız.
eveeeeeeeetttttttttttt adayları görelim.

Bojou: Bat(asıca): 20 Mayıs

medmus NOBAT: 20 Mayıs

mehmetderya NOBAT: 21 Mayıs

enderfts NOBAT: 22 Mayıs

İdilga NOBAT: 23 Mayıs

aybice NOBAT: 23 Mayıs

suvesabun NOBAT 24 Mayıs
kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr ne alemdesiniz belirtisi olan kimler sessss versinnnnnnnnnnnn

selam kuzuşşşşşşşş soğankürdaş bulalım sanaaaaaaaa yokkk ayollllll daha yapmadımmm yumurtlayalı 5 güncük olduuuuu

Tutimmmmm ivittttttt yeter asker beklediğimizzz şimdi de bebiş bekliyoruzzzzzzz boyuna bekliyoruz amaaaaaaa, nişana şafak kaç canımmmmmmmmm inş sizinde boy boy bebişleriniz olurrr

Herzaman bekleriz tatlım

hadi bakalım hayırlısı olsun canım hayat beklemekten ibaret zaten canım herşeyin beklemesi var nişana son 33 gün kaldı perişim yanlışım yoksa inşallah canımmm

hadi bakalım hayırlısı olsun canım hayat beklemekten ibaret zaten canım herşeyin beklemesi var nişana son 33 gün kaldı perişim yanlışım yoksa inşallah canımmm

Azcık kalmış Tutimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm Allah tamamına erdirsinnnn ömür boyu mutluluklar şimdiden tatlımmmmmmmmmmm

kızlar bu arada unutmadan söyliymmm ben yarın ve salı giremicemm sabah çok erken saatten akşam geç saate kadar eşimle ünversite şenliğinde olucaz iş gereği, çok yoğun olucağı için bende gidicem kocişe yardım etmem lazım. 2 şenlikte yer alıcaz biri yarın ve salı diğeri cuma cumartesi pazarrr o yüzden ancak çarşamba görüşürüz canlarrr, arada vakit olursa telden bakarım çatlarım çünküüüü pojooomunda bugün günüydüü noldu acabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

seviyorum siziiiiiiiiiii döndüğümde bisürü hamiş olur umarımmmmmmmmmmmm

Son düzenleme:

burdayımmm cannımmmm

sol kasığım ayakta durunca çok ağrıyor... zaten yumoşum ordaydı... inşallah kist olmamıştır... belimde çok ağrıyordu fakat geçti... sadece kasık ağrısı kaldı... bi de grip gibiyim bat a son 4 gün olduğu için ilaçda içemiyorum... bol bol dinlenmeye çalışıyorum...

bu ara iştahım çok açık ama o benim oburluğumdan... yoğurtlu şeyler canım istiyooo

sizler nasılsınız bakalım? hadiii yaaaa hamiş haberi duymak istiyoruuummmmmmmm.............

bu topikte hamiş olmayan kalmasın Allahhıımmmmmmmmmmmmmmmmm.............

şimdi namaz kılmaya gidicem ve de tabi ki her zaman ki gibi dualarımdasınız....

sizi seviyoruummmm.................

Bende beklemedeyim,ama hiç belirti yok sanki... Sadece çok iştahlıydım bu ay,dün gece 4 kez wc ye gittim normalde bir kez giderim ama yinede çok bir beklenti içinde değilim.Olursa tabi ki sevinecem ama olmazsa da bundan önceki aylardaki gibi hayırlısını istemeye devam edeceğim.Bu ay 5 yumoşla da olmadıysa artık kısmet ne diyeyim...Rabbim tüm dileyenlerin gönlünden geçirenlerin hayırlısıyla sağlıkla bebişlerinin en yakın zamanda haberlerini almayı nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…