Peri ve Pidilgayla hamiş kalmayan kalmayacak!!!

Kasım Ayında Perisokonun aşılaması tutar mı?

• Tutar tutar, spermcanlar yaklaşınca yumoş affetmez!

OY: 23 100,0%
  • Tutmaz, tutmasada Perisoko üzülmez ki çok.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
Perim burdayım işteyim malum biraz sayfada kalmayınca otomatik olarak beni atıyor bu ya niye ki hemen çıkarıyor yeniden giriyorum her seferinde

Canım eşinin morfoloji sorununun olduğunu sanıyorsun ama %6 çok güzel bir rakam bizim morfoloji %0 ve doktorumuz şunu diyor diyelim ki 60 milyon sperm var bunun 100 tanesinde morfolojiye baklıyor bunun içinde illaki bir tane vardır önemli olan sayıs ve hareketlilik diyor ama ben morfoloji ile ilgili sorunu olan arkadaşların yazılarını takipte ediyorum ve çoğu tüp bebek yoluyla bebek sahibi olmuşlar benim doktorum 3 aşılama için ısrar ediyor senin gibi benimde aklıma yatmıyor morfoloji spermin şekliyle alakalı bişey sonuçta eğer bu değer %0 ise nasıl yumurtayı dölleyecek ki ya kuyruğu çift ya başı , ya kuyruk kısa ya boş büyük bunları okudukça umutsuzluğa kapılıyorum ama arkadaş parasıyla değil mi yap şu tüp bebeği diyesim geliyor. Eşimde 2. aşılamayı da deneyelim olmazsa tüp bebek isteriz diyor o umutlu çünkü aşılamada 80 milyon sperm bırakıldı %60 hareketlilik vardı ama yine olmadı yani sözün özü bütün okuduğum topiklerde morfolojinin %4 olması gerekliymiş sizin %6 çok iyi bence kafana bunu takma güzelim sakın olumsuz düşünme bak bizim 0 biz napalım kuzucum sakın öyle mi böyle mi diye eşini de strese sokma bitanem için ferah olsun

Canım aslında morfoloji çok önemli bununla ilgili burda biçok konu da açılmış onları inceliyordum. Sayı hareketlilik felan tabii ki çok önemlii ama bu morfooji spermin dölleme kabiliyetini belirliyorrr, kalitesini.
Özel bir boyama sonrası sperm şekil (morfoloji) özellikleri incelenerek sperm örneğinin fertilite (doğurganlık) kapasitesi belirlenir.

Kruger’e göre %14 ve üzerinde normal morfolojiye sahip sperm ömeklerinin fertilizasyon başarısı %88,3, %4-14 arasında %49,4, %4’ten küçük olduğu durumlarda ise %7,6’dır.

Bizim spermlerin döllenme kabiliyeti düşük, bu da şansımızı azaltıyor. Zaten her ay şansımızın %25 olduğunu düşünürsek, bari bu yüksek olsa da dahada düşmese şansımız diyorum.

Yengemin de dediği gibi zamana ihtiyacı var gebelik elde edebilmemizin bu durumda.

Kötü sperm morfolojisi kötü embriyo kalitesine neden olur. Bu bilgilere rağmen ın vitro döllenme başarısı sperm mor folojisinden etkilenmez diyen çalışmalar da mevcuttur.

Ancak araştırmaların %92’sinde sperm morfolojisi ile in vitro döllenme başarısı arasında ilişki saptanmıştır. Sonuç olarak; Sperm mor folojisi bozuk olan hastalarda düşük döllenme oranı beklenmektedir. Bu olgularda en uygunetkin tedavi ICSI’dir. Gebelik oranlarını yükseltmek için ICSI de mor folojisi normal olan spermin seçilmesi yararlı olacaktır.

Morfolojinin düşük olması düşüklere veya dış gebeliklere sebep oluyormuş kalitesiz embryo oluyor çünkü.

Anooyy neler geldi başımızaa

Böyle bebişim ama bi sorun olsa doktorunuz söylerdi canım içini ferah tut senn

perim canım çok açıklayızı yazmışsın mersi şekerim.şimdi meraklanıp bende araştırdım adamın biri değerlerini yazmış doktorda cevap cevap vermiş %5 düşük ürologa görünü die.bide bunun tahlili ayrı yapılmıyor dımı.doktor ii diyince sonuçları incelemedim bile ben anoyyyyyyy

Canım morfolojisi düşük olanlar aşılamada başarı elde edemiyor diye okuyorum heryerdeeee, neden doktorun bu kadar ısrarcı anlamadımm, sorununuz spermin dölleyememesi dolayısıyla dışarda döllendirip enjekte edicekk işte tüp bebişş direk tatlımmmm, tüp bebişle morfoloji %0 olanların hepsi hamiş kalmıışş çünkü spermin dölleme kabiliyetine olan ihtiyaç ortadan kalkıyorrr aaa bende eşime öyle dedimmm olmadı direk tüpp yaniii, aşılamayla hem kendini yıpratıyorsun hem zaman kaybı hemde para kaybııı, bu benim fikrim ama daha fazla üzülmeni istemem.

İşte tek sorununuz morfoloji. Ben bu işin içinden çıkamadım aybiceme attığım yazıda herşey açık yani olmaz diil ama zaman alır tek söylenen şey bu napalım geç olsun güç olmasın.

herkeseeeeeeeeeeeeeeeeeeee gunaydinnnnnnnnnnnnnnnnnn
guzel huzurlu mutlu sagliklii askli meskli gunnnnnnn olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn mucxxxxxxxxxxxxxx

MEDMUS cnmm yaaa hep beraber hersseyi at;aticaz insallahhhhhhhhh oyle uzulmek yikilmak yokkk bizim ozelligimiz neydi topikce biz GUCLU -INANCLI-SABIRLI HATUNLARIZZZZ
yilmak yokkkkkkk alah ne zaman yazdiysa bizim icin hayirli zaman o zamandir zaten o zamanda gelsin ennn hayirli ennnn guzell bebislerimizzzz cnmmmmmcmm

yillmak yokkk yolaa devammmm YINE YENI YENIDEN CALISMAYA DEVAMMMMMMMMMMuuuuuuckssssssssssssssssssss daha bebislerimizle birlikte toplanip bulusucazz cnmcmmmmm :))))

AYBICEMMM bas agrin gectimi sekercimmmm , bu arada okudum bu 1 yerimm seninnnnn bu 2 hihoytttttttttttttttttttttt karikarikarikarikariii ayy yerimm seni bennn ya sevomm seniiii

VITOMMM annecinnn saglikla girsin ciksin insallahhhhhhhh sagsalimmmmmm iylesmis olarakkk cnmm benimm dualarimiz anneciginleee allahhh saglik versinnn cnmcmmmm

PERIMMMM morfommmmdasimmmm HERSEYDASIMMMMMM allahhhhhh hamisadasssss olmayida nasippp etsinn insalaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh

ARZUMCUMMMM durumlar nasillll asi sonucun ne zaman belli oluyooo ??? ozledim kizim seniiiiiiiiiiii

ADDDD denizimiz yedi brownisini bakalimmmm

ASOSCANNN MONUMMMM bugunn usengec MONUSUUUUUUU

FIRINDA BALIKKKK
firinda patatesss
salataaaa
makarna (dunden)

uzerine BROWNIIIIIIII :)))

SAHURDA KAHVALTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII yumurt -peynir-..........................KEFIRRRRR

herkesiiiiiiiiiiiiiii OPUYORUMMMMMMMMMMMMMMMM

VEEE HERKESIN RUHUNAAAA BIRER TANE YOLLUYORUMMMMMMMMMMMMMuckk

Rica ederim bitanem. Ya düşük işte bazı yerlerde morfolojiye bile bakılmıyor aslında o kadar önemli kii. Doktorların umrunda mu ne kadar sürede hamile kaldığımız. Onlar hamile kaldıktan sonrasına bakıyorlar. Eee bu morfoloji düşüklüğü de resmen zaman kaybettiriyor. Yani hiçbi sorun olmadan uzun süre bekleyip bebek sahibi olamayan çiftler kesinlikle morfoloji açısından değerlendirilmeli bence boşuna üzüleeğimizde en azından elle tutulur bi sebebimiz olur bekleriz..

okudum yazdıklarını canım benim gittiğim tüp bebek merkezi ankaranın en iyilerinden güya ama 3 aşılamadan önce size tüp bebeğe geçmem diye tutturdu şimdi eşimi de ikna edemiyorum tüp bebek ikinci aşılamadan sonra yapalım deyip duruyor sinir oldum hoş bütün sıkıntıyı ben çekiyorum. Yani dediğin gibi bu sorunla aşılamanın tutması çokta imkanlı görülmüyor eşimi bir ikna etsem drla konuşacam ya benim canımada yazık neden böyle yapıyorlar sizin değerleriniz bizimkine nazarın güzel bizde hiç yok ve buna rağmen tüp bebek yapmıyor ısrarla dr mu değiştirsem mi başka bir merkeze gitsem mi bilemiyorum 3 arkadaşımda buradan bebek sahibi oldu iki tanesi ikiz bir tanesi üçüz bebeğine kavuştu onlardan bir tanesi ankara gitmediğim tüp bebek merkezi kalmadı sıfırı tüketti ama burda üçüz sahibi olduk diyorlar kafam allak bullak ya Rabbim düzlüğe çıkarsın hepimizi

hoş geldin canımcımmmmmmm .geçti canım baş ağrımm.

ayyy sabah sabah ne gerdiyse benii akaşama benimde balık yiyesim vaaaaaaaaaaa

kizlar asilamada alinan ilaclarla tupte alinann ilaclar hemen hemen ayniii yani o kadar ilac alinacaksa asilama cok anlamsiz illa normal EV TIPI BEBIS harici bisey yapicaksaniz direk TUPLU DALISI tavsiye ediyorum arastirmalarima gore ve cokkk deneyimli kuzenime gore kendisi 9-10 asilama sonrasinda tupte buldu bebisini ve 4. tupte diyecegim aaslinda 1. si kader (kaderde varsa opulmeek neye yarar uzulmekkkk )))))) sonrasinda olmuyosa direk TUPLUYE GECIS diye dusunuyorummm
hepimizin hakkimizda hayirlisi olsunnnnnnnnnnnnn
ramazan bu ozel guzel ayda tummm dualarimiz kabul olsun insallahhhhhhhhhhhhh

Biz gülleri severdik dikenleriyle Koklardık kanayana dek ellerimiz
Gül dikensiz olurmu ah etmezdik
Bekle bekle hiç pes edermiyiz

Bir nasihat gibi bu sancılı hasret
Miyadını doldurup biter bir gün
Karanlık aydınlığa kavuşur elbet

Siz o gün bayramı kutlamayı görün ...............................

AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

hihoyttttt ben siiirsel romantikk olamiommmmmmmmmmmmm hihihihihihihihi

Benim bugünki menüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

Yokkkkkkkkkkkkkkkk kocişi yemeğe götürcem bennnnnnnnnnn onu mutlu etmem gerekk ebetttttttttttt

mermaid76

Merhaba arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım.6 senelik evliyim ve bu ilk hamileliğim, 4 sene aşılama ve tüp bebek tedavileri ile uğraştıktan sonra minik oğlumuz kendiliğinden gelerek büyük bir mucize yaşattı bize.Şu an için doğum tarihimiz 15 Aralık olarak görünüyor, herkese sorunsuz ve mutlu hamilelikler diliyorum :)​

Bebeğimin doğacağı muhtemel tarih : 15-12-2012
Hamileliğimin 19. haftası içindeyim.
Bebeğimi kucağıma almama 149 gün kaldı.

Önümüzdeki iki gün içinde, verniks kazeoza oluşmaya başlar. Verniks kazeoza, bebeğinizin derisini kaplayan krem görnümlü bir maddedir. Verniks kazeoza bebeğin derisini, gelişmekte olan bezleri ve duyu hücrelerini korur. Verniks, ölü hücreler, bebeğin derisindeki yağ bezlerinden meydana gelen yağlar ve lanugodan (geçici tüyler) meydana gelir. Annelerde lökore olarak bilinen bir beyaz akıntı olabilir.
Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 280 gr. - Yaklaşık boyu : 15.3 cm. (Baştan Popoya)
Kadınlar Kulübü Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

bundnra monulerimizeeeeeeeeeeee

sutlu keci boynuzu tozu

CAKSIR otuuuu balliiiii

ekliyoruzzzzzzzzzz PERIMMMMM kizimm biz becerikli hatunlariz morfoj falan bizi kesermiiiii ohooo yemisimm morfojunuda kocisideee:))) hallederizzz bizzzzzzzzzzzzz olmadi bizim yumurtalari yollarrr tecavuz ettiririz o spermcanlaraaaaa hihoytttttttttttttttttt ucan kacan kurtulmazzz

vvaaayyyy afiyet olsun bojoommm
perim yemek fikrin hoşuma gitti :) mutlu kocanı
idilim balıkla aram yok benim kılçıktan çok korkuyorum ben
benim mönüm
sarımsaklı soğanlı mercimek çorbası
zeytinyağlı yeşil fasulye
şehriyeli pilav
ballı cevizli muuuuzzzz bideeee dondurmaa
tabi eve gidince bunları hazırlıycam yarına kalacak kadar yapıcam iş çıkışı iftara yorgun olursam uyurum belki malum ilk gün
sonra yemekler pişerken ütü yapıcam tekrarr öle işte ayyyhh şimdiden yoruldum ya benn

canım benimm sorma tatlım psikolojik olarak hamileyim ne tavırlar ne edalar şaşar kalırsın adam şokta canım ya bidahamı düşünsek biz bu işi der olduevet canım iki oğlum var rabbim cümlemizinkini bağışlasın.hiç bir belirti yok canım sadece acaip bir durgunluk sessiz bekleyiş var bakalım kısmet neyse o olacak zaten aşılama için çok denemeyi tavsiye etmedi şayet olmazsa tüpe geceriz dedi bakalım ne olacak şayet tutmazsa ve ikna edersem doktorumu bir aşılama daha deniyebilirim ama benim siz gibi deil yaş faktörü var.ama şunu gördüm ki benim hamileliğimde hiç cekilmez

Her şey maşuktur
AŞIK bir perdedir
Yaşayan maşuktur
AŞIK bir ölüdür... mevlanaaa
kızlar mesnevide geçen hikayeleri okumuştum ilgimi çektiği içinde meraktan mesnevinin kendisini aldım ramazan boyunca iş yerinde boş vakitlerde okuyup bitirmeyi düşünüyorum ilginç bir kitap

Pitişkommm zaten krugere göreeeeeee morfonun %6nın üzerinde çıkması çokk zormuşşşşşş çünküüü çok katı kuralları varrr bizde kocişlerdeee turrrpppp gibiyiz yaniiiiiiiiiiii biraz fazla olsaaa şipidik diye hamiş kalıosunnnnnnnnnn hepsi ooooooo bizim süremizi uzatan şeyi bulduk en azındannnn ama herkeste böyleymişşşş ilk aylardan hamiş kalan nadir bayanlarrr adam üstüme ceket atsa hamiş kalıyorum diyenlerrr varyaaa onların kocişlerin morfo yüksekkk nadiren oluoooo işteee bizde eccuk bekliyoz ahandaaa ama normal herşeyyy sonuç olarak sıkma tatlı canını okşa patlıcanını bebişim :119: :118:

eeeeeeeeeeeee biz zaten zamanın çoğunu doldurmadık mııııııııııııı???????????*

Yakındır demekkiiiiiiiiiiiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…