- 10 Nisan 2009
- 1.954
- 17
- 158
- 43
- Konu Sahibi Masalsularam
-
- #1.581
canmmm allaha sükür ihtimal var hamile kalman için..
sakın üzülmee,allah büyükk..dua et..allahın izniylee hamişş kalırsın en kısa zamanda inşallahh
hepimizz beraberrr..
hoş geldin canım.bende eşinin test sonucunu merak ediyordum.hayırlısı olsun bebişim.doktor eşime test yaptır demişti oralı bile olmamıştı.bende fazla önemsememiştim.normlade bu ay başlıcaktım tekrar doktor konrolüne işlerden zamn olmayınca başlayamadım.gelcek aya inş hemen başlcam ve ilk iş eşimi yönlendirmek olcak
canım ii araştırmak lazımmış ürün ABD ürünü ve türkiyedeki bir çok yerde sahtesi varmış.şimdi fiyatlrına baktım 100 küsür ve kullananların geneli ilk 3 ay içinde hamile kalabiliyormuş.şaşırtıcı.sen araştır yavrum bakalım belkiii bizede fayda saglarrrrr kıssss araştırmacııııı yosmaaa:=)
canmm işlerr cok yogunnduu giremedimm..bikac defa girip
okuyabildmm ama..hadi inşallahh hayırlı olurr..
hep beraber hamiş kalırzz..bnm yumurtlama günüm
2 gün önceydi..calısmaları tamamladım :)son olarak bugun
belkii bi ihtimal sans varr devam etcemm..hayırlısı olsun insallahh..
Cinsel İlişki Sıklığı
Cinsel ilişki sıklığı ile ilgili en yaygın inanış sperm sayısının normale dönmesi için bir sürenin gerekliliği şeklinde olup, hiçbir bilimsel temeli yoktur. Yapılan çalışmalarda cinsel ilişkiye ara verildiğinde 9 güne kadar sperm sayısında giderek bir artış olduğu görülmüştür. Ancak cinsel ilişki sıklığının artması ile birlikte sperm sayısında görülen azalmanın gebelik olasılığında da bir azalmaya yol açtığı doğru değildir. Sperm değerleri normal olan erkeklerde günlük ilişki veya masturbasyon durumunda bile sperm sayı ve hareketinin normal değerler içerisinde kaldığı gösterilmiştir. Ayrıca ilginç olarak sperm sayısı düşük olan erkeklerde hergün boşalma durumunda sperm sayı ve hareketinin daha iyi hale geldiği gösterilmiştir.
Yapılan çalışmalarda cinsel ilişki sıklığının artması ile birlikte gebelik olasılığının arttığı gösterilmiştir. özellikle yumurtlamadan 2 gün önce ve yumurtlama günü ilişki olması durumunda gebelik olasılığı %30 a kadar yükselmektedir. Yumurtlamadan sonra cinsel ilişkiye başlanması durumunda gebelik olasılığı son derece düşük olmaktadır. Yine yapılan çalışmalarda hergün cinsel ilişkiye giren çiftlerde aylık gebelik oranı %37 olarak bulunurken, haftada bir defa ilişkiye giren çiftlerde bu oran %15 olarak bulunmuştur. Genel olarak bakıldığında yumurtlama öncesi iki gün ve yumurtlama günü olmak üzere toplam 3 gün gebelik olasılığının en yüksek olduğu dönem olarak görülmektedir.
Cinsel İlişki Zamanı ve Bebek Cinsiyeti
Kadın-Doğum uzmanlarına gelen en sık sorulardan bir tanesi de bebeğin cinsiyetini belirlemenin bir yönteminin olup olmadığı ve cinsel ilişki zamanının rolünün ne olduğudur. Bu yanlış inanış Y-kromozomu taşıyan spermlerin erken öldüğü ve bu nedenle tam yumurtlama gününde cinsel ilişki olması durumunda erkek bebek yapma olasılığının daha yüksek olacağı temeline dayanmaktadır. Ancak cinsel ilişki zamanı planlaması yaparak istediği cinsiyette bebek yapmak isteyen çiftler ancak %50 oranında başarılı olabilmektedir.
Yumurtlama Takibi
Bazı çiftler daha kısa sürede gebe kalabilmek için yumurtlama takibi yoluna gitmektedir. Bize gebelik planlaması nedeniyle başvuran çiftlerde en sık başvurulan yöntem idrarda “LH” hormonu yüksekliğine bakılmasıdır. Ayrıca kanda LH düzeylerine bakılması, idrarda östrojen metabolitlerine bakılması, vajina veya ağız içi salgılardaki iyonik değişikliklere bakılarak yumurtlama zamanı belirlenebilir.
Yapılan çalışmalarda idrarda LH bakılarak ilişki planlanması veya takvim yöntemine göre ilişki planlanması arasında gebe kalma olasılığı açısından bir fark olmadığı gösterilmiştir. İdrarda LH bakılması %7 oranında yanlış olarak pozitif çıkabilmektedir. Ayrıca pozitif çıktığı halde 2 gün içerisinde yumurtlama gerçekleşmeyebilir. Sadece bir çalışmada idrar kiti kullanan kadınlarda gebelik oranının %8 daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Ancak bu çalışmada korunmasız ilk 6 ayda kit kullanımının yararlı olduğu izlenmiş, ancak 12 aydan daha uzun süre gebe kalamayan, yani sorunu olan çiftlerde bir yararı olmadığı görülmüştür. Bu nedenle yumurtlama takibinin gebelik oranını artırmada önemli bir rolü olmadığı ve tahmini yumurtlama zamanına göre ilişki planlamasının yeterli olduğu kabul edilmektedir. Ancak haftada 2 defadan daha az sayıda cinsel ilişkide bulunan çiftlerde bu kitleri kullanmanın yararlı olabileceği düşünülmektedir.
Yumurtlamadan 5-6 gün önce vajinal akıntıda bir artma olur ve yumurtlama gününde en yüksek düzeye ulaşır. Yapılan çalışmalarda akıntının maksimum olduğu günde cinsel ilişkide bulunulması durumunda %38 oranında gebelik elde edilirken, bir gün önce veya sonrasında ilişkide bulunulması durumunda bu oran %15-20 olarak bulunulmuştur.
Sonuç olarak yumurtlama takibi yapılarak cinsel ilişki planlanması önerilmektedir. Ayrıca bu şekildeki sıkı planlı ilişkilerin çiftlerde stresse ve sonuç olarak cinsel fonksiyon bozukluklarına yol açacağı düşünülmektedir.
Alıntıdır
HMM O zamannnn ara vermeye gereNk yokkkkkkk hergecee halvettt diyorummm bennnnnnn
ayy hapi yuttu adamlarimizzzzzz suclu kimmm diye sorarlarsaaaa PERIMM dicukkk bennnnnnnnnn
pekisi bakalimm boylesinide deneyimmmmm nasilsaaa bisuruuuuuuuuuuu ayy varrr onumuzde:))))))
o kayganlastirici seyi ben burda arastirdim ama sadece kayganligi arttiriyo gibi yanii bebisle ilgili bisey bahsetmemissss dur bidaha bakimmm ben
kislarrrrrrrrrrrrrrrrrr ben gelei 3 ay oldu bugun yanii annemcigimi cokk ozledimm sanirsamm o yuzdenn annecikle konusmaktan pekbi ilgilenemiyorummm burasiyla ama aklimda burdada kaliyooooooooooo
soylee guzell bii HAMISLIK lazsimmmmmm bizimmmm topigee bu araaaaaa
hadi bakalim insallahh hayirlisiii
Evet canım özellikle yumurtlama gününde hergün öneriliyor.valla kuzum bizde hiç öyle 2 günde bir olsun demedik yumurtlama günümüzüde takip etmedik allah ne verdiyse%37 ye inanıyorum ben ara falan vermeyin bence hiç gerek yok doktorda demedi zaten bize tek dediği korunmayındı bilmem anlatabildimmi
ehehehe ne güzel ayy ben de mi gelsem yauunapsam kızlarrr
bu ay gectıde bugun adet olmam lazımdı daha gelen gıden yok adet olcamm :)
12 martta düşük yaptım bı ay bekleyelım dedı kocısım ben beklemıcektım ama napaım tyek basıma yapamıom kı anam
bölünerek çoğalamıyorum henüzkan tetsı de yaptırdım negatıf önumuzdekı ayy ınsallahhh haydı bakalımm :)
Geçmiş olsun canım inş önümüzdeki ay güzel haberler alırsın. Gelirsen sana da kucak açarız tabii herkese yaptığımız gibii
l
Bunu duydum tatlım bendeee .Genede bi doktora felan sorup öyle kullanmak lazımm, ticari kaygıyla piyasaya sürülen bu tarz ürünler bazen insanların hem hayallerini çalıyor hemde sağlığını tehdit ediyor.HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIYORMUŞ??????????
Pre~Seed
Kişisel Nemlendirici
Pre~Seed Kişisel Nemlendirici, vajinal kanal içinde en doğal sekresyonun sağlanması için tasarlanmıştır. Bir nevi vaginal sıvının birebir kopyası-taklidi olarak düşünülebilir. Çünkü vajinal sıvının PH derecesi ile birebir aynıdır. Böylece spermlere zarar vermeden, spermlerin yapısını etkilemeden vajina kanalı boyunca akışkanlığı sağlayarak spermlerin rahatça haraket ederek yumurta ile buluşmasına izin verir.
hamile kalmaya çalışılan ve özellikle vajinal kuruluğun arttığı dönemlerde, diğer ürünlerin spermler üzerindeki zararlı etkilerinden korunmak gerektiğinde kullanılabilir.
Ayrıca, Cinsel yönden aktif olan her kadın, zaman zaman vajinal kuruluk yaşayabilir. Bu dönemlerde kuruluğun giderilmesi için kullanılan yağ, vazelin, krem v.s. gibi ürünler vaginal sorunlara sebep olabilir, spermlere zarar verebilir ve spermlerin rahat hareket etmelerine engel olan bir bariyer oluşturabilir.
Bu tip rahatsızlığı olan bayanlar yada bu vajinal kuruluk problemi yaşayanlar Pre~Seed Kişisel Nemlendiriciyi güvenle kullanabilir.
Pre~Seed Amerikan INGFertility Firması tarafından üretilen ve Dr. Joanna Ellington ve ekibi tarafından bulunan ürün, tüm Avrupa ve Amerika’da vajinal kuruluk problemi dönemlerinde rahatlık sağlanması ve hamile kalmaya yardımcı ürün olarak kullanılmakta ve tavsiye edilmektedir.
* Fertilite (Doğurganlık-Yumurtlama ) dönemindeki servikal mukusa uygun ph yapısındadır.
* Özellikle spermlere hasar vermemek amacıyla üretilmiştir.
* Antioksidan destek için katkılıdır.
* Dahili uygulama da vajina ve serviksi kaplar.
* Klinik olarak denenmiş ve doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
-başka topikten alıntı-
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kaç gündür gelemiyordum özledim siziiiiiii
bana gelinceeeeeeee dün doktorum doğumda olduğu için gidemedim ve bugün gittim.
geçen haftada her şeyimin iyi olduğunu, normal olduğunu bir problemim olmadığını, rahmimin şeklinin, akıntımın her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu söylemişti. bugünde yumurtama baktı çatlamış. yani sağlıklı şekilde yumurtluyor ve çatlıyorummmmmm :))))))))
kötü habere gelince eşim 2 kere sperm testi yaptırdı ve ikisindede düşük rakamlarla karşılaştık.
sperm sayısı 16 milyon. ama morfoloji %2 çıktı en az %4 olması gerekiyor. benim internetten yaptığım araştırmalara göre.
alınan ilaçlar , yapılan kürler sadece sperm sayısını arttırıyor, morfoloji ise yerinde sayıyor.
doktor morfoloji çok düşük, size tüp bebek yolu gözüküyor dedi. ama eşin son bir kez daha test yaptırsın dedi. çiftehavuzlar, ve kızıltoprakta 3 tane yer önerdi bunlar en iyi laboratuvarlar bunlardan birinde yaptırın dedi.
morfolojiniz çok düşük. hamile kalabilirsin belki ama düşük olabilir dedi. bu erkeğin morfolojisinin düşük olmasından kaynaklanır dedi. en sağlıklısı tüp bebekmiş((((((((((
kızlar hepiniz eşlerinize test yaptırınnnnnnnnnnnnn
canım ii araştırmak lazımmış ürün ABD ürünü ve türkiyedeki bir çok yerde sahtesi varmış.şimdi fiyatlrına baktım 100 küsür ve kullananların geneli ilk 3 ay içinde hamile kalabiliyormuş.şaşırtıcı.
KISSSSSSSS PAHALIYMIŞŞ YA BU MERET ŞİMDİ ALMAM DA DAHA SONRAAAAA BELKİMMMMMMMM ALIRIM ANAM YAAAA VALLA HERŞEY ATEŞ PAHASII NASIL ANLAYACAYUK SAHTE İLEN GERÇEGİİİ BEBİŞİMMMM:=)
İDİİİİİİİİİİİİİ HOŞGELDİN BENDE ANAMI ÇOK ÖZLEDİM BENİM ANAMDA K.MARAŞTAAAAAAA BENDE 3 AYDIR GÖRMÜYOMMMMMM CANI SAGOLSUNDA VARSIN BEN GÖRMEYİM AMA GELECEK ANAM MAYISTAAA BANA GEZMEYEEEEE:=))))))))))))
Evet canım özellikle yumurtlama gününde hergün öneriliyor.
Bunu duydum tatlım bendeee .Genede bi doktora felan sorup öyle kullanmak lazımm, ticari kaygıyla piyasaya sürülen bu tarz ürünler bazen insanların hem hayallerini çalıyor hemde sağlığını tehdit ediyor.
Canım benimmmmmm sende hiçbi sorun olmaması çok güzel bu büyük bi avantajjjj eşinde de tek 1 sperm olması yetiyor biliyorsun. Ablam geçen sene tüp bebek yaptırdı kendinde hiçbi sorun olmadığı için ilk denemesinde gayet başarılı sonuç aldı şuan bebişimiz 2 aylık. Eşin bilinçliymiş, erkenden doktora giderek bebiş sahibi olma sürenizi kısalttınız. Hiç stres olma lütfennnAylarca çalışıp bekleyip stres olucağına bu yöntemle hemencecik bebişin olucak inşallah tatlımmmmmmmmmmm
Kislarr dun yine yuruyuste dua seansimi gerceklestirirken sizede dua ettimmmmm merak etmeyinn cokkk ictendii bu sefer kabulll edilicekk gibi geldi banaaa insalahhhhhhhhhhhhhh bu ay hepimizz hamisss olucazzzzzzzzz
allahim dedimm icimize sen verrdin bu icguduyu bu istegi ve dogurganligi annelikk hissiyatiniii ;bunun icinn sana binlerce kere tesekkur neolur bize verdiklerinle bizleri cezalandirma bizleri sinama hepimize verdiginn anne olma istegini yasamamizi sagla bana ve topikte bunu yasamak isteyen herkese enn hayirli zamanda ve enn hayirli bebisler nasip ettttttttt lutfenn
dieeeee
ayy yollarda gozlerim doldu sonraa
sonrada hafif yagmur basladiii ayy dedimmm bulutlar bilemm huzunlendii :))))
ALLah hepimize guzel gunler gostersinnnn bizim icin neyse hayirli olan onlari yasatsin bizeee
ayy pekbi duygusalim bugunnnnnn
YIMIRTLIYORUMMMMMMMMMMMMMMMM :)))))))))
canım ii araştırmak lazımmış ürün ABD ürünü ve türkiyedeki bir çok yerde sahtesi varmış.şimdi fiyatlrına baktım 100 küsür ve kullananların geneli ilk 3 ay içinde hamile kalabiliyormuş.şaşırtıcı.
KISSSSSSSS PAHALIYMIŞŞ YA BU MERET ŞİMDİ ALMAM DA DAHA SONRAAAAA BELKİMMMMMMMM ALIRIM ANAM YAAAA VALLA HERŞEY ATEŞ PAHASII NASIL ANLAYACAYUK SAHTE İLEN GERÇEGİİİ BEBİŞİMMMM:=)
İDİİİİİİİİİİİİİ HOŞGELDİN BENDE ANAMI ÇOK ÖZLEDİM BENİM ANAMDA K.MARAŞTAAAAAAA BENDE 3 AYDIR GÖRMÜYOMMMMMM CANI SAGOLSUNDA VARSIN BEN GÖRMEYİM AMA GELECEK ANAM MAYISTAAA BANA GEZMEYEEEEE:=))))))))))))
vallahi annemle aynı şehirdeyiz ama 1 aydır bende görmüyorum annemiiiiiiiiiiii :))))))))))))))
canım amerikadaki siteye baktım 20 dolarmış incliyorum .yorumlara bakicimmmm.
oyyyyy annenimi özledinn kuzu yaaa bendeeeee
canım hamile klamazsam(inş kalırımm) ilk işim onu doktora yollamak olcakben eşime git falan dememiştim. eşimden bana teklif geldi. hatta ilk 2 ay bebiş olmayınca gitmek istedi. ben ona daha erken gitme demiştim. 2 hafta önce başka hastaneye gitti. geçen haftada nişantaşında başka bir yere gitti.
bazı erkekler tüm problemelr kadınlarda benim bir şeyim yok diye görüyor ama böyle değil işte.
aybicecim bence eşinde gitsinnn
tam adini yazsana cnmcmm
spermlerinn yumurtaya daha hizli kaymasini ulasmasini saglayan bisey sanirim
bakimm birasdan yuruyuse cikinca
kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kaç gündür gelemiyordum özledim siziiiiiii
bana gelinceeeeeeee dün doktorum doğumda olduğu için gidemedim ve bugün gittim.
geçen haftada her şeyimin iyi olduğunu, normal olduğunu bir problemim olmadığını, rahmimin şeklinin, akıntımın her şeyin olması gerektiği gibi olduğunu söylemişti. bugünde yumurtama baktı çatlamış. yani sağlıklı şekilde yumurtluyor ve çatlıyorummmmmm :))))))))
kötü habere gelince eşim 2 kere sperm testi yaptırdı ve ikisindede düşük rakamlarla karşılaştık.
sperm sayısı 16 milyon. ama morfoloji %2 çıktı en az %4 olması gerekiyor. benim internetten yaptığım araştırmalara göre.
alınan ilaçlar , yapılan kürler sadece sperm sayısını arttırıyor, morfoloji ise yerinde sayıyor.
doktor morfoloji çok düşük, size tüp bebek yolu gözüküyor dedi. ama eşin son bir kez daha test yaptırsın dedi. çiftehavuzlar, ve kızıltoprakta 3 tane yer önerdi bunlar en iyi laboratuvarlar bunlardan birinde yaptırın dedi.
morfolojiniz çok düşük. hamile kalabilirsin belki ama düşük olabilir dedi. bu erkeğin morfolojisinin düşük olmasından kaynaklanır dedi. en sağlıklısı tüp bebekmiş((((((((((
kızlar hepiniz eşlerinize test yaptırınnnnnnnnnnnnn
pre-seed jel.bide dikkat etttim yurtdışındaki siteye resim olarak bayan erkek koymuşlar.bizimkilerde bebek resmi koymuşlar ve olayı hemen duygusala bağlamışlar nekadar tatlı değilmi falan yazmışlarr.
PERIIIIIIIII mmmm kocise dicemkiii hazirlan bu aksamda halvet varrr :))) nerden cikti dicekk tabiii gun asiri calisiyoruz ya eee dicemmmm PERIM boyle dediiiiii
kulaklarin cinlar bu hafta seninn bolbollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
cnmm ozledimmm seniiii kizimmmmmmmmm
pek bi bilimsel gordumm seniiiiiiiiiiiiiii
bi mezdeke bi eglence ortamiiiiii arar oldu gozlerimizzz:))))
ASIS CIMM biz Anadolu yakasinda kalamis tip merkezinde yaptirdik
HATTA FIYATINIDA SOYLIMMMM
beni ultrasonla alttan muayene etti
kanda beta hcg bakildiii bana
esime sperm testi
hepsine 280 tl verdik
fenerbahce tarfinda bu yer
teksan camlibel in hastanesiiii
benim teyzein kizi burda tup yapti 3 denemesinde basariz olduktan sonra bu adamda 4. de hopp tuttu simdi oglusu 10 yasindaa
onun tavsiyesini soylimmm(ablosumun) kesinlikle asilamayla falan zaman kaybetmeyin diyoo tuptede hemen hemen hersey ayni ama enn garantisi tup
diger seylerle ugrasmadan cunku diger yontemlerde hem zaman hem para kaybi tup en garantisi derrr:))
aslinda ben turkiyede olsam hicccc ugrasmayi dusunmuyodum direk oraya gidip tupumu alip cikicaktimmm ama uzaktann olmuyooo isteeeeeeeeeeeeee(
aslinda ennnn temiziii yaa gen taramali herturlu incelemesi temizligi yapilmiss enn secilen bebisini aliyosun kucagina her iste bi hayir vardir cnmmmm
aslinda ilerde belkide dogal seleksiyonu durdurmak icin herkes tup yapicak en temizzzzzzz.
orda konustugum kadariyla 5 milyara yakin maliyeti varmis tupun
ama kesinlikte tavsiye ederim
optummmmmmmmm cnmm
OPTUMMM SIZIIIIIIIIIII
aksamkii monu :
kuzu etli patates firinda
soslu makarna
borani-haydari
salata-tursu
tatli : sutlu irmik tatlisi uzeriiiiiiiii bollllllllllllllll tarcinli :)) (tatlidaki amac tarcinn tuketimi:))))
optummm siziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?