- 15 Kasım 2011
- 1.299
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Cunku benım bastan konuştuğum hemen hemen her konuda lafını ezip gecmis birisi eşim.
Merhaba kızlar. Mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Umarım başarılı olabilirim.
İstanbul'da yaşıyorum. Öğretmenim, çalışmıyorum. 7aylık bir kızım var.
Eşim mühendis. Bir devlet kurumunda çalışmakta. 4bin liraya yakın bir maaşı var...
Evimiz oldukça geniş çok kullanışlı havuzlu site içerisinde kirası 1400 lira. Aidat ile birlikte 1600... Yeni zam yaptı ev sahibi bu şekilde. Tek başına düşünüldüğünde fazla olan bu kirayı civar semtleri ve istanbulu düşündüğünde, bu ev fazlasıyla hakediyor.
Ve bu arada kendi ailem ile aynı sitedeyiz.
Mesele şu ki, kiramız eşime artık fazla geliyormuş, metrobüse binmek istemiyormuş (işi ile evimiz arasında gidiş geliş toplam 3 saate yakın bir mesafe var), araba alıp daha ıyı sartlari yasamak ıstıyormus ve bunun ıcın en kısa surede tayin isteyecekmiş. Ev sahibine agustos ayı sonuna kadar cıkacagımızı dahi söylemiş...
Ben evlenmeden evvel asla ailemden uzakta bır yerde yasamak istemediğimi peşin peşin konuşmuştum o da kabul etmişti. Kendi ailesi doğuda bir şehirde yaşıyor. Burada yalnızca bir ablası ve kardesı yasıyor.
Şimdi böyle yan çizmesi sinirimi bozuyor.
Tayin istemiyorum. İlk sebebi ailemden uzakta olmak istememek, ikincisi de eşimin geçinemediğimizi iddia etmesine ragmen ailesine (asla ihtiyaçları olmamasına ragmen, gereksiz istekleri için)Robin hood'luk yapması ve bunun daha uygun bir şehirde yaşamakla beraber cebimize kalacak fazla para ile daha da arttıracak olma ihtimali...
Bana guven dıyor boyle olmayacak dıyor ama ınanmıyorum. Cunku benım bastan konuştuğum hemen hemen her konuda lafını ezip gecmis birisi eşim.
Beni anlamıyor. Anlamak istemiyor. Babam kanser hastası. Tek kızım, ilk ve tek torunları var. Torunlarına bitiyorlar. Onunla şifa bulduklarını söylüyorlar.
Öte yandan eşim bu isteklerim neticesinde ailemi kıskanmakta. Ben bir hiçim, ailen değerli, onlar varsa mutlusun, ben kocan değilim gibi saçma triplerde ve sureklı buna benzer seyler soyluyor.
Bu arada Babam aynı sitede 1000 liraya ev ayarlayacagını söylemesine ragmen ınat etmis durumda eşim.
Doğru mu yapıyorum.? Ailemden uzakta yasamak onları torunlarından ayırmak ıstemıyorum. Sırf eşim lüks araba alacak dıye. Metrobüse binmeyecek dıye. Daha rahat işe gidecek dıye ben ailemden uzak kalmak ıstemıyorum. Gıdecegımız sehıre kardesı de gelecektir iş yapmak için. İş için ablasının yanında kalıyor burada cunku. O da var. Ailesi geçimsiz. Bu da kafa karıştırıcı..
Ne yapmalıyım? Tayini kabul etmeli miyim?isteklerimde haksız mıyım? Eşim haklı mı? Çıkamıyorum işin içinden... ;(
İstanbulda yaşamak gerçekten çok zor ve yıpratıcı.
Her sabah o metrobüse binmek için kırk takla atmayan anlamaz.
Gideceksenizde onun ailesinin yanı olmasın.
Fakat başta konuşmuşsunuz eşiniz kabul etmiş şimdi yan çizmesi hoş değil ama hayatta hiç bir şeyin garantisi yok.
Bence istanbulun daha dış ilçelerine özellikle asya yakasında daha rahat yaşarsınız. Ailenizden uzaklaşmış sayılmazsınız böylece...
Burada kadınlara aman kv ile aynı binada oturma diye akıl veriyoruz. Öte yandan bu konuda eşinede hak verdim. Ailenle içli dışlı sürekli iç içe olmak istemeyebilir...
Öğretmensiniz özel dersler yada ne biliyim dershanede yarım gün çalışabilme imkanınız yok mu? 4000 tl maaş İst. da olmasakta bize bile yetmiyor sanki siz de çalışırsanız daha rahat olursunuz maddi açıdan. Anneniz de yakınmış bebeğinize de o baksa olmaz mı
Baştan konuşmuşsunuz şimdi yan çizemez. Zaten baban hastaymış kanser hastaları için en önemli şey moral. Şimdi giderseniz ona da üzülür. Yarım gün iş olanaklarını özel ders falan deneyin. Hiç bir yere gitmiyorum deyin. Ağırlığınızı koyun karar değiştiremezsin kafana göre diye.
İnsanlar evlendikten aile olurlar, evet anne-baba önemlidir ama önceliğiniz kurduğunuz yuvanız olmalıdır. Şartlar bazen yıllarca beraber olduğumuz ailemizden uzaklaşmamıza sebep olabilir. Aslında genel olarak bakıldığında eşinizin taleplerinde bir sorun yok gibi görünüyor.
Asıl sorun, daha evlenmeden önce kabul ettiği şeylerden şimdi yan çizmesi. İşte bu güveni de zedeliyor,
Bir de bu durum bir kaç defa olduysa , peşine takılıp her yere gidecek kadar güvenemiyor insan.
Ben olsam ne yapardım? Kanser hastası babamı asla bırakmazdım....Eşimin lüks arabasından, rahat işe gidip gelmesinden çok daha önemlidir babam benim için. Gerek bu forumda gerek hayat içerisinde her zaman "bir daha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirim" derim. Ama bazı durumlarda hiç bir zaman annemden veya babamdan daha değerli olamaz.
ailesinin olduğu ile mi tayin isticek anlamadım, o nasıl olcakki sen öğretmensen
bence baban gayet makul bi çözüm yolu bulmuş gelirinize göre 1000 liralık ev, hem çocuğun site içinde büyümesi çok büyük nimet, anneanne, dedeye yakın olması falan bunlar çocuk ve anne içinde çok büyük nimet, bence gereksiz sebepler maceraya atılmayın
bu arada çok geçmiş olsun, annenin kanserinin türü ne merak ettim
Sizin kadar cesaretli olabilsem keşke... Allah şifa versin babanıza insallah..Esinizin yerine ben de olsam kıskanırım cunku artık yeni bir aile kurdunuz ve kendi hayatinizi yasamaniz gerek. Benim de babam hasta hem de 7 yildir yataga bagli doktorlar basta en fazla 6 ay omur bicti ama Allaha şükür hala yanimizda atesi ciktigi anda ya da herhangi bir agir sokta kaybedebiliriz.
Esimin ailesi de ayni sehirde yasamakta. Biz esimle daha rahat kosullar elde etmek ugruna aileme 1 saat mesafede bir ilcede yasiyoruz her sey cok daha ucuz ve birikim yapıyoruz sartlarimiz cok iyi suan ama tam istedigimiz yere ulaşamadık. Yakin oldugumuz icin ha deyince cikip gelebiliyoruz. Bence siz de sadece babanız icin degil kendi kurdugunuz aileniz icin ödün vermelisiniz biraz cunku Allah uzun omur versin ama anne baba bir yere kadar hayatinizda, size kalacak size bakacak esiniz ve cocugunuz var. A bu arada -belki henuz bebegim dogmadigi icin - hayatimda en cok sevdigim ve deger verdigim insan babamdır yani duygusal bağım kuvvetlidir ama olmasi gerekeni yapmak zorundayim ben de.
Amin insallah cok tesekkur ederim. Umarım icinde oldugunuz durumdan esinizi ve ailenizi kirmadan en iyi ve hayirli karari alip çıkabilirsiniz.Sizin kadar cesaretli olabilsem keşke... Allah şifa versin babanıza insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?