- 15 Kasım 2011
- 1.299
- 526
- 323
- Konu Sahibi elizanelizan
-
İnada bindirmeden tatlı dille ikna etmeye çalışın.
İnada bindirince vazgeçecekleri varsa da vazgeçmiyorlar.
Babanız 1000 TL ev bulacağını bile belirtmişken hala inat etmesi açıkcası sinirlerimi bozar altında farklı niyetler arardım bence kıskanmakla kalmamış ailenizden kaçıyor. Hayat zor ama gideceğiniz yer de daha kolay olacağı anlamına gelmez eşinizi ikna edin hasta olan babanızı bırakıp inat etti diye eşinizin peşinden gitmeye kalkmayın biraz anlayışlı olmalı
ilişkiniz nasıl bilemem,
ama ben yurtdışına taşınıyorum yakın zamanda. Ve acil bir durum olursa atlar uçağa gelirim diyorum aileme, izin istemem zaten bunun için.
Ben böyle olduğum için sanırım çok zor gelmiyor bana bu karar, elbette siz çok daha farklı hissediyorsunuz.
Umarım eşiniz ve sizi aynı anda mutlu eden bir kararı ortak verebilirsiniz.
Ben zaten ailenizde sıkıntı olduğu için söylemedim canım sadece bazı erkekler iyilikten anlamaz ve bencil olurlar o sebeple kıskançlıkta tavan yapmış gibi hissettim yoksa şu durumda babanız hastayken daha bebek ufakken kalk gidelim modunda olmamalıydı.Kiranız fazlayken 1000 TL kira bulunacağı söylenmiş buna ikna olmuyorsa aklı karışmıştır ya da beyni yıkanıyordur küçük şehirde de 100-200 verecek hali yok ya Rize'ye daha geçen haftalarda gittim kiralar 700 den başlıyordu İstanbul'dan bir farklı yoktu mesela daha ufak şehir diye örnek vermek istedim.aylardır suruyor bu mesele ve ben sabrımı tatlı dılımı tukettım. Beynım yanmak uzere.
aılem hiç kaçılacak ınsanlar degıller. gelmezler etmezler. rahatsız etmezler. sınır bılırler. kendı aılesı gıbı dusuk yaparken sancılar ıcınde yatarken erkek kardeslerım doluşmaz eve kalmaz gunlerce. lohusayken aynı sekılde... Aılesı sureklı kıranız fazla kucuk sehır daha ıyı deyıp duruyor onlar mı kazıdı beynıne bılmıyorum. boyle deyınce de ben karaktersız mıyım kı baskasının lafı ııle hareket edecegım dıyor. bılmıyorum ya..
Evlenmeden önce eşime ailemin 'dibinde' yaşamak istediğimi söyledim, kabul etti.
Daha sonra 10 dakika uzaktaki semte taşınma isteğini bile reddettim.
Kimin sebepleri daha geçerliyse ona göre bir çözüm bulunur.
Geç gidiyor, erken geliyor, her gün toplu taşıma kullanmıyor demişsiniz.
Hiç de çile çekiyor görüntüsü yok.
Ayrıca kime sorup danışıp da tayin istemeye karar vermiş?
Gelir der şu sebeplerden dolayı çok zorlanıyorum, şöyle bir çözüm bulalım, değerlendirilir.
Ama bu haliyle bu konu benim için tartışmaya tamamen kapalı olurdu.
eşime sorsanız istanbul dısında her yerde kiralar cok uygun evler süper yaşam süper... ay delireceğimmmBen zaten ailenizde sıkıntı olduğu için söylemedim canım sadece bazı erkekler iyilikten anlamaz ve bencil olurlar o sebeple kıskançlıkta tavan yapmış gibi hissettim yoksa şu durumda babanız hastayken daha bebek ufakken kalk gidelim modunda olmamalıydı.Kiranız fazlayken 1000 TL kira bulunacağı söylenmiş buna ikna olmuyorsa aklı karışmıştır ya da beyni yıkanıyordur küçük şehirde de 100-200 verecek hali yok ya Rize'ye daha geçen haftalarda gittim kiralar 700 den başlıyordu İstanbul'dan bir farklı yoktu mesela daha ufak şehir diye örnek vermek istedim.
Bilemiyorum.Kendi kendine taşınacağım, gideceğim, ayin isteyeceğim diye tekil cümleler kuruyor insanlara birde... ONa göre bu kadarı bile çileymiş.
tum yorumlarımı okuma vaktınız olmadı sanırım. tekrar yazayım, eşim denetçi mühendis, haftanın 3 gunu, bazen hergun denetımde oluyor. gec gıdıyor erken gelıyr. bazen kurum aracı gelıp alıyor. denetımlere kurum aracı ıle cıkıyorlar.adam her gün 3 saat çekmekten bıkmış olabilir. ben hak veriyorum.
Bilemiyorum.
Eşiniz çok dik kafalı belli ki.
Ben olsaydım gitmezdim, hele ki fikrimin alınmadığı ortamda.
Herkesin evliliği farklı tabii.
Ben gelmiyorum deseniz eşinizin bırakıp gitme ihtimali var mı?
felsefe grubu öğretmenliği. sosyologum aslındaTatlım öğretmenim demiştin branşın ne acaba
Evet haklısınız. Ama bana şimdilik burada kalmayı düşünüyorum, ama ileride ne olur bılemem durum neyı gerektırır sartlar nasıl olusur veya degısır ona gore gıdebılırım buradan dıye demelıydı tanışma gorusme aşamasında. aksıne sürülmeden gitmem dıye buyuk konustu. bu yuzden yancızmek bu bana gore...
eşimin iş hayataını bılıyorum. Sevmıyor ortamı. arkadasları hep yaşca buyuk. torpil veya rusvet donen bır ortam. ondan rahatsız. ama bunu gerekce olarak sunmuyor cok dıllendırmıyor bıle.
kayseriyi düşünüyor.
kardeş meselesi de kardesı 18 yasında , erkek, burada ablasının enıstesının yanında yasıyor, enıstesının ısınde calısıyor ama memnun degıl, sureklı ıs degıstırecegım su ısı yapacagım bu ısı yapacagım dıyor. ne ıstedıgını bılmıyor. bı memleketlerıne gıdecegını ıstanbulda yapamadıgını soyluyor bır baska yere gıdecegım dıyor. sureklı esıme iş bul dıyor. iş bul dıyen baska bır abısı de var ayrıca. bız daha uygun bır sehıre gıttıgımızde bunlar da gelecek peşinden ve ben 18 yasında bır erkek ile aynı evde yasamak zorunda degılım , tesetturluyum . kendı evımde mısafır gıbı olmak ıstemem. kaldı kı evlendıgımız ılk aydan berı, düşük yaptıgım zamanlar, lohusalığım, calıstıgım ve haftasonu ızınlı oldugum zamanlar da dahıl olmak uzere sureklı her hafta gelıp evımde kalan ınsanlardan soz edıyorum. dur durak sınır bılmeyen ınsanlardan. sızce gelmek ıstemezler mı?
tum yorumlarımı okuma vaktınız olmadı sanırım. tekrar yazayım, eşim denetçi mühendis, haftanın 3 gunu, bazen hergun denetımde oluyor. gec gıdıyor erken gelıyr. bazen kurum aracı gelıp alıyor. denetımlere kurum aracı ıle cıkıyorlar.
böyle yani durum
Kayseri mi
Geçen konu vardı kiralarla ilgili
Peşin ve Euro dolar üzerinden vs
Ne bileyim bilmedikleri bir şehre gitmek bence kardeşler için makul değil ama gelip bir şansımızı deneyelim moduna girebilirler tabii
Ben evlenmeden evvel asla ailemden uzakta bır yerde yasamak istemediğimi peşin peşin konuşmuştum Böyle bir şart olmaz.Evleniyorsan evlilik hayat ne getirir bilemezsin.Herkesin ailesi var.Geçmiş olsun babana,herkesi ailesinde hasta yalnız veya sorunlar var.Sen evlendin yeni bir aile oldun.Ve eşin çalışıyor.Şu cümlen bile çok bencilce.(Sırf metrobüse binmeyecek daha rahat işe gidecek diye) rahat işe gitmesin mi? Kim için çalışıyor o insan.Trafikten bunlamış mutsuz bir erkek eve geldiğinde ne derece huzurlu ortam olur.Babanın bulduğu 1000 liralık evi de istemiyorsa,demek ki,senin ailenle ilgili bu fazla düşkünlüğün onu rahatsız etmeye başlamış.Merhaba kızlar. Mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Umarım başarılı olabilirim.
İstanbul'da yaşıyorum. Öğretmenim, çalışmıyorum. 7aylık bir kızım var.
Eşim mühendis. Bir devlet kurumunda çalışmakta. 4bin liraya yakın bir maaşı var...
Evimiz oldukça geniş çok kullanışlı havuzlu site içerisinde kirası 1400 lira. Aidat ile birlikte 1600... Yeni zam yaptı ev sahibi bu şekilde. Tek başına düşünüldüğünde fazla olan bu kirayı civar semtleri ve istanbulu düşündüğünde, bu ev fazlasıyla hakediyor.
Ve bu arada kendi ailem ile aynı sitedeyiz.
Mesele şu ki, kiramız eşime artık fazla geliyormuş, metrobüse binmek istemiyormuş (işi ile evimiz arasında gidiş geliş toplam 3 saate yakın bir mesafe var), araba alıp daha ıyı sartlari yasamak ıstıyormus ve bunun ıcın en kısa surede tayin isteyecekmiş. Ev sahibine agustos ayı sonuna kadar cıkacagımızı dahi söylemiş...
Ben evlenmeden evvel asla ailemden uzakta bır yerde yasamak istemediğimi peşin peşin konuşmuştum o da kabul etmişti. Kendi ailesi doğuda bir şehirde yaşıyor. Burada yalnızca bir ablası ve kardesı yasıyor.
Şimdi böyle yan çizmesi sinirimi bozuyor.
Tayin istemiyorum. İlk sebebi ailemden uzakta olmak istememek, ikincisi de eşimin geçinemediğimizi iddia etmesine ragmen ailesine (asla ihtiyaçları olmamasına ragmen, gereksiz istekleri için)Robin hood'luk yapması ve bunun daha uygun bir şehirde yaşamakla beraber cebimize kalacak fazla para ile daha da arttıracak olma ihtimali...
Bana guven dıyor boyle olmayacak dıyor ama ınanmıyorum. Cunku benım bastan konuştuğum hemen hemen her konuda lafını ezip gecmis birisi eşim.
Beni anlamıyor. Anlamak istemiyor. Babam kanser hastası. Tek kızım, ilk ve tek torunları var. Torunlarına bitiyorlar. Onunla şifa bulduklarını söylüyorlar.
Öte yandan eşim bu isteklerim neticesinde ailemi kıskanmakta. Ben bir hiçim, ailen değerli, onlar varsa mutlusun, ben kocan değilim gibi saçma triplerde ve sureklı buna benzer seyler soyluyor.
Bu arada Babam aynı sitede 1000 liraya ev ayarlayacagını söylemesine ragmen ınat etmis durumda eşim.
Doğru mu yapıyorum.? Ailemden uzakta yasamak onları torunlarından ayırmak ıstemıyorum. Sırf eşim lüks araba alacak dıye. Metrobüse binmeyecek dıye. Daha rahat işe gidecek dıye ben ailemden uzak kalmak ıstemıyorum. Gıdecegımız sehıre kardesı de gelecektir iş yapmak için. İş için ablasının yanında kalıyor burada cunku. O da var. Ailesi geçimsiz. Bu da kafa karıştırıcı..
Ne yapmalıyım? Tayini kabul etmeli miyim?isteklerimde haksız mıyım? Eşim haklı mı? Çıkamıyorum işin içinden... ;(
haklısınız , unutmuşum . öyle yapsaydım daha ıyı olurdu tabıkı. kusura bakmayıno zaman bu durumdan konunun içidne bahsedin. tum syafaları nasıl okuyalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?