Pes etmeli miyim? Kadının yeri kocasının yanı mı? Peki ya aile?

ben eşinizi haklı buldum,
günde 3 saatlik yol demişsiniz, sabah-akşam 1,5 saat sanırım, tam evden çıkış-ofise varış saati mi yoksa o süreler de ekleniyor mu bilemem.
Ama kimse uzun dönem bu şartlarda çalışamaz, çalışmamalıdır da zaten.

babanızın hastalığı da önemli bir hastalık, en azından tedavisi boyunca siz sık sık ailenizi ziyaret edebileceğiniz şekilde plan yapsanız yeterli olmaz mı?

herkes başta söz vermişti, şimdi yan çiziyor demiş, ama bazı sıkıntılar yaşanmadan öngörülemeyebiliyor, bu konuda çok yüklenemiyorum ben.

Ancak sürekli yan çizme huyu olan biri ise elbette ki siz daha doğrusunu bilirsiniz. Kardeşin sizle yaşamasını ise kabul etmeyin, hangi taraftan olursa olsun evde çekirdek aile dışında birinin uzun süreli kalması sorun çıkartıyor.

Evet metrobüs çok zor biliyorum ama metrobüsten kurtulmak mı ailem mi diye düşünüyorum, kıyaslaması bile abes geliyor... Yumuşak davranmayı da denedim ama rest cekmeye mecbur bıraktı benı.

aynı sitedeki 1000 liralık eve taşının ve sende çalışmaya başla..orta hallide araba alın olmaz mı...

bana göre olur ama niyeti gitmekmiş ki kirayı bahane ediyormuş, babam ev bulunca da yanaşmadı...

Hayır önce aile ile paylaşılmadı. Zaten kiraya zam geldi, bununla bırlıkte evden cıkma muhabbeti başladı, böyle böyle bilgisi oldu aileminde. Eşim de aile olamadığımızı söylüyor, ona deger vermıyormuşum. ama inanın o olmadan ıkı kat aşagıdakı annemlere bıle ınmıyorum. Onu ıhmal etmıyorum. benı annemlerın evınden toplamıyor. Aksıne kendısı kendı aılesı bır arıyor bıze kredı krtını ver dıyor tmam dıyor. Plan yapıyoruz gıdecegız gezecegız veya evde afedersınız don atlet yayılacağız, kardesı bır arıyor gelıyorum dıyor hemen tamam dıyor, işimiz var sonra gelırsın dahı dıyemıyor.Para ver dıyorlar tmam gel al dıyor . bırde gecınemıyoruz dıyor. Olmayan halı ıle boyle yardım dernegı gıbı mubarek, bırde cebe fazladan para kalırsa dusunemıyorum. sonra da aılene öncelik verıyorsun ben onemsızım dıyor.. bu durumda kım deger verıyor aılesıne kım hayır dıyemıyor ortada degıl mı sızce?

huzursuzluk cıkarma potansıyelı olan kendı aılesı. benım aılem hakıkaten kendı aılem dıye demıyorum pamuk gıbıler. kayınvalıdem sureklı el kızı el kızı gelin düşmandır dıye ortada dolasır.. daha yenı geldık esımın memleketınden orda da herkesın ıınde ciğer degıl kı gelin, el kızı dedı. üstelik cok yumusak baslıyımdır. asla cevap vermem, karsılık vermem, ne derse sen bılırsın derım. benım aılem gıbı degıl kı aılesı maalesef.

Aynen birde o durum var, kendı aılesı cok sessızmiş gibi babamın operken ses cıkarmasına takmıştı. kendı aılesı sureklı bogaz temızleyen tuhaf sesler cıkaran ınsanlar...

ozel ders bıle vermesem yetecek de işte.... Araba da alabılır hatta. işine gelmiyor. Herkesın basına her sey gelebılırmıs her an yanlarında mı olacakmışım.... kendısı yenı kaybettı babasını ustelık. benı anlaması gerekırken.......

Gitmek istememeni anlıyorum benimde hasta babam ya da annem olsa yanlarından ayrılmak istemem. Birde evlenmeden söz almışsınız haklısınız bu konuda.

Ama bana eşinizle hiç empati yapmıyorsunuz gibi geldi. Onun sıkıntılarını görmezden mi geliyorsunuz ciddiye almıyor musunuz acaba? Bu ilerde sıkıntı yaratır evliliğinizde eğer böyle ise.

Yolda geçirilen o kadar saat, trafik stresi falan ben de sırf bu yüzden gidebilirim İstanbul'dan. Eşinizi anlamaya çalışın ve makul çözüm yolları arayın. Mesela Istanbuldan ayrılmayın ama eşinizin iş yerine daha yakın bi yere taşınabilirsiniz sanki.

<şimdi aslında şöyle bır durum da var, eşim denetçi mühendis, yani haftanın neredeyse 3 gunu bazen tamamı, denetime gidiyor .. Denetim İşi erken biterse eve erken gelıyor ki çoğunlukla erken bıtıyor. Denetimlere kurumun ozel arabası ıle gıdılıyor. Hatta oturdugumuz muhıtın etrafında ise denetım yerleri, araba evden onu alıyor. Yanı oyle her Allahın gunu 3 saaat yol da cekmıyor acıkcası.

çok ıyıdır eşim yumusaktır ama işte yan cızme huyu var. Ettıgı sozlerı bellı bır sure gecınce ne yapayım o zaman oyleydı oyle dedım sımdı boyle dıye çevirebilen değiştirebilen bir insan...

Kira konusunda eşinize hak verdim.
Adamın aldığı maaşın yarısı kiraya gidiyor zaten.
Bir de işe gidebilmek için 3 saat yol çekiyormuş.
Araba alma isteği normal geldi bana.

Başka bir ile tayin olmak yerine işine daha yakın ve kirası daha makul olan bir yere taşınmak daha mantıklı.
O zaman ailenizden de fazla uzaklaşmamış olursunuz.

Önemsiyorum sorunlarını sıkıntılarını ama hasta babamın yanında metrobuste haftanın bır ıkı günü geçireecegı bır kac saat daha az onemlı gelıyor bana...

ilk başta zaten işine yakın semtlerde ev bakıyordu. Ama işine yakın yerlerde kıralar buradan cok daha fazla yıne de Öyle karar vermiştik ama işte yan cizme huyu var ya, tayin işini cıkardı başıma...

o zaman bilemicem.
ama benzer bir durumda kaldık, ben bir saat yol gidip geliyordum her gün, hamilelikle birlikte çok zorlanıcam diye benim iş yerime yakın bir yere taşındık, eşim toplu taşıma kullandı, onun gidişi 2 saati bulmaya başladı, günde neredeyse 4 saate yakın yolda idi, ve dayanamadı ve istifa etti. Ben de ona birşey diyemedim, çünkü hem işi çok stresliydi, hem de üzerine yol derken iyice hayattan soğumuştu.

Ben böyle düşünerek yaptım yorumumu, herkesin durumu farklı elbette.
Umarım aranızda çözebilirsiniz. En azından eşinize babanızın tedavisi süresince ayrılamayacağınızı söyleyerek bu yılı geçirin. Sonrasında daha sakin bir şekilde, gidilebilecek alternatif şehirleri de önyargısız bir şekilde inceleyerek karar verin. Siz çalışmıyorsanız ailenizi sık sık ziyaret etme şansınızın olacağı yerde (yakın veya havaalanı olan bir şehir olabilir) ortak karara varabilirsiniz belki.

ilk başta zaten işine yakın semtlerde ev bakıyordu. Ama işine yakın yerlerde kıralar buradan cok daha fazla yıne de Öyle karar vermiştik ama işte yan cizme huyu var ya, tayin işini cıkardı başıma..

Araba da alabilir. 1000 liralık eve geçmesek bile alabilir. 1600 kira. 1000 lira araba taksiti. geriye kalan 1400 lira ile de geçiniriz erhalde araba taksıtı bıtene kadar. kaldı kı 1000 liralık eve geçsek cok daha kolay olacak da işte...

Metrobüsün nesi zor nesi stresli anlamıyorum. Trafik yok mis gibi yol. Birine binemezsen saniyeler içinde diğeri arkadan görünür. Millet ulaşım sıkıntısı görmemiş valla. Çok övdükleri Ankara'da otobüs duraklarinda çok heykel oldum ben. O kucak kucağa gidilen metrobüsü bile çok özledim.

Neyse konumuz bu değil. Yan çizmelere ben de uyuzum. Ortada eşinin rahatindan daha önemli bir mevzu var babanın sağlığı.
Ne yap et sen de eve katkı sağla da sustur eşini. Gitmemek için diren bence.

Dediğiniz gibi havaalanı olan bir şehir bile olsa ihtiyaç halinde heen cıkıp gıdebılecek mısın kı? Veya her ıstedıgınde ben gıdıyorum dıyebılecek mısın? Gelecek mı senınle? gonderecek mı?
beynım yanmak üzere. Ailem de bir yandan uzağa gıtmeyın dayanamayız torunsuz dıyor. cok daraldım cok.

Direniyorum. Hergün de bınmıyor metrobuse. Cogu zaman denetçi olduğundan erken gelıyor eve gec gıdıyor denetım yaılacak yere kurumun aracıyla. boyle olunca kafasını koparasım gelıyor tayın dedıgınde.

Ama bu yan çizme değil ki

O zaman öyleydi şimdi böyle

İki yıl önce ülkede kral olanlar şimdî nerelerde

Eşinizin iş hayatının içini biliyor musunuz anlatır mı birden tayin istemek sanki kurum içi huzursuzluk olabileceği sonucunu düşündürdü

Bir de nereye gidecek bursa mesela belki yol kısalır ama kira ve diğer masraflar aynı kalır ne bileyim uşak a mı gidecek

Bir de kardeş istanbul U bırakıp neden sizinle gelsin
Konuştunuz mu siz mi düşündünüz

ilişkiniz nasıl bilemem,
ama ben yurtdışına taşınıyorum yakın zamanda. Ve acil bir durum olursa atlar uçağa gelirim diyorum aileme, izin istemem zaten bunun için.
Ben böyle olduğum için sanırım çok zor gelmiyor bana bu karar, elbette siz çok daha farklı hissediyorsunuz.
Umarım eşiniz ve sizi aynı anda mutlu eden bir kararı ortak verebilirsiniz.

damdan ben de genel olarak bu şekilde düşünüyorum.
bu konu özelinde değil ama bir şeye evet dedik diye ömrümüz boyunca fikir değiştiremeyecek miyiz yani.
gerçi söz verirken de biraz temkinli olmak lazım.

Bn bulunduğunuz ilçeyi çok merak ettim İstanbulda site içinde ve havuzlu ev 1400 kira süpermiş ben o paraya düzgün 80m^2 üzerinde ev bulamıyorum

Evet haklısınız. Ama bana şimdilik burada kalmayı düşünüyorum, ama ileride ne olur bılemem durum neyı gerektırır sartlar nasıl olusur veya degısır ona gore gıdebılırım buradan dıye demelıydı tanışma gorusme aşamasında. aksıne sürülmeden gitmem dıye buyuk konustu. bu yuzden yancızmek bu bana gore...

eşimin iş hayataını bılıyorum. Sevmıyor ortamı. arkadasları hep yaşca buyuk. torpil veya rusvet donen bır ortam. ondan rahatsız. ama bunu gerekce olarak sunmuyor cok dıllendırmıyor bıle.

kayseriyi düşünüyor.

kardeş meselesi de kardesı 18 yasında , erkek, burada ablasının enıstesının yanında yasıyor, enıstesının ısınde calısıyor ama memnun degıl, sureklı ıs degıstırecegım su ısı yapacagım bu ısı yapacagım dıyor. ne ıstedıgını bılmıyor. bı memleketlerıne gıdecegını ıstanbulda yapamadıgını soyluyor bır baska yere gıdecegım dıyor. sureklı esıme iş bul dıyor. iş bul dıyen baska bır abısı de var ayrıca. bız daha uygun bır sehıre gıttıgımızde bunlar da gelecek peşinden ve ben 18 yasında bır erkek ile aynı evde yasamak zorunda degılım , tesetturluyum . kendı evımde mısafır gıbı olmak ıstemem. kaldı kı evlendıgımız ılk aydan berı, düşük yaptıgım zamanlar, lohusalığım, calıstıgım ve haftasonu ızınlı oldugum zamanlar da dahıl olmak uzere sureklı her hafta gelıp evımde kalan ınsanlardan soz edıyorum. dur durak sınır bılmeyen ınsanlardan. sızce gelmek ıstemezler mı?

İnada bindirmeden tatlı dille ikna etmeye çalışın.
İnada bindirince vazgeçecekleri varsa da vazgeçmiyorlar.

Babanız 1000 TL ev bulacağını bile belirtmişken hala inat etmesi açıkcası sinirlerimi bozar altında farklı niyetler arardım bence kıskanmakla kalmamış ailenizden kaçıyor. Hayat zor ama gideceğiniz yer de daha kolay olacağı anlamına gelmez eşinizi ikna edin hasta olan babanızı bırakıp inat etti diye eşinizin peşinden gitmeye kalkmayın biraz anlayışlı olmalı

Tabıkı hayır, ama baştan buyuk sozler etmemek gerekıyor. gercekcı olmak gerekıyor dıye dusunyorum.

Bn bulunduğunuz ilçeyi çok merak ettim İstanbulda site içinde ve havuzlu ev 1400 kira süpermiş ben o paraya düzgün 80m^2 üzerinde ev bulamıyorum

Beylikdüzü :) 1250 lira idi kiramız. Yeni 1400 oldu... evım 165 m2 ebeveyn banyolu. bu ayarda ev 2000 lira en az. bız cıktıgımızda 2000 lıraya verecekmıs ev sahıbımız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…