- 16 Mayıs 2011
- 1.184
- 43
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #22.181
Oy maşallah paşamıza vallahi ben erkek hissediorum niyeyse
Sağlıkla gelir inşallah, Allahın izniyle hiç kötü his yok içimde canım akasyam içini ferha tut ne olur.
Veeee gelelim Ahmet Ardamıza aksam nesrincigimiz yanına gittim bir görseniz pamuk gibiydi maşallahh ...
Eki Görüntüle 553308 Eki Görüntüle 553309
Allahım nazarlardan kurusun Maşallahhh
daha iyi şeyler söylemesini ve duymayı arzu ederdim lavemmm
ama bunların hepsinin bilimsel bir dayanağı yok bunu da biliyoruz
hala kapalı bir kutu bu konu onlar için
benim de bunca şeyden anladığım ne biliyormusun
25 -30 yaş arası çok rahat hamile kalıp düşüre düşüre sağlıklısını bulurdun
bizim zaten yaş etkiliyor hamile kalma durumumuzu , bir de genetik sorunlar yaşla artıyor
üstüne sperm , translokasyon ,psikoloji ekleniyor
psikolojisi düzgün olan varmıdır bu durumda olup merak ediyorum gerçi
yaşı küçükse ayrı konu önümde uzun yıllar var deyip
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn herkese
herşeye rağmen güzel bir gün
eşimin gitmesine 2 gün kaldı
hiç bu kadar ayrı kalmamıştık
hepimiz pgtye inanıyoruz sadece akasya değil
kendimiz de kendi aramızda konuşuyoruz duyduklarımızı ancak buraya gelip bir tane doktorun pgtye karşı olmasını savunup da bundan genelleme yaparak pgt sağlıklı değil gibi bir yaklaşıma girmek asıl mevzumuz
siz iki kişisiniz sizin doktorlarınız karşı ama biz kaç kişiyiz kaç tane doktora görünüyoruz hiçbiri karşı değil
şimdi genellemey vurursak sizin doktorlarınızı mı dikkate almak gerekiyor bizimkilerimi
sizin doktorlarınız istisna kalmış ve istisnalar kaideyi bozmaz
bizim için de amniyosentez öyle basit birşey değil
o dereceye gelmiş bir bebeği de biz aldırma taraftarı değiliz
burda riskli gebelikleri olup amniyosentez yaptırmayan insanlar var
biz kolay yolu seçmedik zor olanı seçtik
tüm olumsuz olasılıkları tutmama riskini göze alıp pgt deniyoruz
kolay yolu deneyip amniyosentezi değil
ayrıca bir kısmımızın pgt ile bile şansı çok azken doğal yolu bekleme gibi ne sabrı ne vakti var ..
ne güzel söylemişsiniz işte ALLAHın takdiri diye
ama ALLAH da boş oturun ben veririm demiyor böyle bir islam anlayışı dinimizde yok
emeksiz ALLAHın birşey vereceği de yok
işte biz o emeği gösteriyoruz burada
kanserli olsaydınız nasılsa ALLAHtan geldi deyip tedavi olmayacak mıydınız yollarını yöntemlerini araştırıp denemeyecekmiydiniz soruyorum size
ne yapalım ölürsem ölürüm mü diyecektiniz
işte bzim yaptığımız da bu ve sizin anlamdığınız da bu
biz ne kadar yüzde yüz bir yöntem olmasa da o kanseri baştan kurutmak için önlem alıyoruz
sonradan kanser olursak o ayrı ama biz önlemimiz almış bir şekilde içimiz rahat olrak şansımızı deniyoruz
sizin yaptığınız gibi pgtyi para tuzağı olarak da görmüyoruz
size kanser olma riskiniz çok yüksek ama şöyle bir tedavi var ve ücreti şu kadar deseler koşa koşa etekleriniz tutuşa tutuşa o riski ortadan kaldırmak için tedavi yollarını seçmezmisiniz
işte bizim yaptığımız da bu
bu mantığı anlamk size çok zor geliyor ama ben bu kadar ayrıntılı anlattıktan sonra da anlamıyorsanız niyetinizi sorgulayın
yani siz illa pgtye karşısınız diye başkalarını da yönlendirmeyin hakeza bunun vebali de büyük
dediğiniz gibi herşey ALLAHtan..
ben şahsen amniyosentez vebalini üzerime almaktansa para döküp pgt yaptırmayı daha doğru buluyorum..
pgtnin zararlı olduğunu söylemişsiniz ona da lafım şudur
madem herşy ALLAHın işi ozaman bizim sakat çocuğumuz olmayacaksa zaten pgt ile de olmayacak
yani olan sadece paramıza olmuş olacak
biz de bu parayı bu yola dökmüşüz dökmeye hazırız
o zaman bırakın da paramızın hesabını kendimiz yapalım
hakeza insanların tercihleri ile paraları kendi şahıslarına munhasırdır ve sorgulanma hakkı yoktur
şimdi lütfen bir daha bu topiğe uğramayın ,karşıysanız ayrı topik açıp yandaşlarınızla orada konuşun
öyleki burası pgt ile başarı sağlamış yada sağlamaya çalışan insanların topiği
bir daha burada huzuru bozmaya çalışırsanız kötü içerikle karşılaşacaksınız
haydi yolunuz açık ola
Sağlıkla gelir inşallah, Allahın izniyle hiç kötü his yok içimde canım akasyam içini ferha tut ne olur.
Veeee gelelim Ahmet Ardamıza aksam nesrincigimiz yanına gittim bir görseniz pamuk gibiydi maşallahh ...
maşallah paşamıza
allah nazarlardan korusun inşallah
nesrin nasıldı
ardanın kilosu çok gibi durmuyor sanki
akasyammmm ben de erkek diyorum
Ayyyyyyyyyy ölürümm ben sana yaaa ,Kızlar insana annesinin bile nazarı degermiş..Hepimiz ilk baktıgımızda maşallahh diyelim olurmuuuuuu
Chnb dogurdu sıra bana geldiİnşallah bende 37.haftaya kadar gelirimmm yaaaa
Günaydın kuzummmm,nasıl bişey küçücük bi bebekle karşılaşmak şundan bi kaç hafta sonrada bizler alıcaz kucagımıza
Ben hiç yeni dogmuş bebek görmedim
Chnb dogurnca bende heyecanlandımm,hemen dogurasım geldi
Masallahhhhh masallahhhhh Allah anali babali buyutsun cok tatli
Bugunde bizim kontrolumuz var bakalim ne diyecek doktorumuz benim normal olacagi icin
Nazefsa galiba sira sende yoksa ben erken dogurursam sira bende ay ne guzel kokuyodur simdi
Arda bebek orada olup koklamak isterdim onu yaaaaaa
Kızlar merhaba
Chnb'ye çok sevindim, hazadem verdi müjdeyi. Rabbim bahtını güzel eylesin, hayırlı ve sağlıklı bir ömür nasip etsin inşaallah.
Hepinizden Allah razı olsun... Ben iyiyim şükür. Bu gece buradayım. 1 hafta sonra patoloji sonuçları çıkacak. Ondan da iyi haber gelir umarım. Akasyam aradı az önce. Buradaymış :) Kontrolden sonra yanıma gelecek
Hazadem hastaneye gidersen paşanın fotosunu çeker misin, tosunu görelim
Bakın canım,
Ben PGT karşı degilim keze PGT'yi ben icat etmedim ama PGT 'de kesin cozum degil. PGT'nin de zarar verici yanları olabilir diyor doktorlar tıpkı amniyosentez gibi. Doktorlar amniyosentezi de yaptımamız gerektirdigini soyluyorlar ama burada goruyorum ki korkusundan dolayı bir çok kişi amniyosentez yaptırmamış ustune ustluk riskleri PGt'den çok daha az oldugu halde. Bu sonuçta dedigim gibi yardımcı ureme tekniklerinden sadece birisi oyle herkese umut olabilecek bir şey degil ustune ustluk %10 hata payı var internette okuduklarıma gore. Bu yuzden bunları bilemeden ve konuşmadan direk PGt'ye inanıyorum ve ya inanmıyorum gibi bir duruma getirmek luzumsuz oluyor bana gore. Fayda gorenler varsa ne guzel ama bunun cok pahalı bir işlem oldugunu ve % 100 hamilelik garantisi olmadıgını da soylememekmi gerek sizce. Faydasını anlatırken olabilecek negatif yanlarını gormezlikten gelmek dogru mu? Umut guzel şey. bende bugun amniyosentez aşamasındayım. cuma randevum var doktorlar. Amniyosentezi %0.3 riski olmasına ragmen bende yaptırmayı dusunmuyorum . bu riski alamıyorum. gece ruyalarıma giriyor. PGT'de bunun gibi. Akasya arkadaşımıza Zeynep kamil doktorları niye PGT yaptırdın demiş. Doktorların bile uzerinde daha hemfikir olmadıgı bir konu oldugunu unutmayın onun da hata payı ve embriyoya zarar verme ihtimali var ve karar tabiki olumlu ve olumsuz yonleriyle ailelere ait.
Allah herkese saşlıklı bir bebek vermeyi nasip etsin inşallah.
canım gozun aydın . bebegını gormussun .Oku oku bitiremedim. Canım iyiyim şükür. Bugün bebişimi gördüm. Büyümüş. Adama benzemişYa da madama İnci teyzesine bile gösterdim fotosunu. Artist gibi maşallah.. Kardan adamım benim.
Gözümüz aydın.. Sağlıklı, bereketli , uzunnn güzel bir ömrü olsun inşallah.. Nesrinciğim çok geçmiş olsun canım. Hastaneye gelemezsem de eve kesin geleceğim. inci ile bu konuda sözleştik.
laveee,
iyi ki birine iletmişsin mesajı. ben bu mesajı görmemiştim.
bahsettiğin 5 konunun çoğunu duymuştum. ama volkan beyle 1-2 saatlik yüzyüze görüşmemizde (test sonucu da elinde olduğu halde) q21'deki parça büyüklüğünün hamile kalmayı zorlaştırıcı etkisinden bahsetmedi hiç.
önemli bir bilgi. sendeki de dengeli translokasyon mu? benim (6,7) p15 ve q21. kısa kol ve uzun kol arasında yer değiştirme var bende. ikisi de p ya da ikisi de q olduğunda sonuç aynı mı olur bilmiyorum.
anneden mi babadan mı geldiğini öğrenmeni önerdi mi bu arada? onlara da test yapılmasını?
daha iyi şeyler söylemesini ve duymayı arzu ederdim lavemmm
ama bunların hepsinin bilimsel bir dayanağı yok bunu da biliyoruz
hala kapalı bir kutu bu konu onlar için
benim de bunca şeyden anladığım ne biliyormusun
25 -30 yaş arası çok rahat hamile kalıp düşüre düşüre sağlıklısını bulurdun
bizim zaten yaş etkiliyor hamile kalma durumumuzu , bir de genetik sorunlar yaşla artıyor
üstüne sperm , translokasyon ,psikoloji ekleniyor
psikolojisi düzgün olan varmıdır bu durumda olup merak ediyorum gerçi
yaşı küçükse ayrı konu önümde uzun yıllar var deyip
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn herkese
herşeye rağmen güzel bir gün
eşimin gitmesine 2 gün kaldı
hiç bu kadar ayrı kalmamıştık
Ayyyyyyyyyy ölürümm ben sana yaaa ,Kızlar insana annesinin bile nazarı degermiş..Hepimiz ilk baktıgımızda maşallahh diyelim olurmuuuuuu
Chnb dogurdu sıra bana geldiİnşallah bende 37.haftaya kadar gelirimmm yaaaa
Kuzummmm rabbim tez zamanda kavuştursun inşallahhhhhhh..
Benmde kociş inşallah ayın 19 da izne ayrılcak,malum banka bişey çıkarmassa ,ümitlenmek istemeiyorum
Suskunada canım sen tedavi gördünmü hiç yada gebelik oluştumu bi anlatsana canım???
Nesrinim maşallah subhanallahÇok güzel bir bebek Allah'ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, güzel günlerini göstersin inşaallah... Gözlerim doldu Nereden nereye... Hazadem foto için teşekkür Bu arada ne zaman çıkacakmış hastaneden? Ne zamana kadar burada belli mi?
Mervem sağol kuzum. İyiyim çok şükür. Hiç kanamam olmadı hamdolsun. Ağrım da yok şükür. Antibiyotik kullanacağım. 1 hafta sonra patoloji sonuçları gelecek, 3 hafta kadar sonra da kontrole gideceğim inşaallah...
incim nasılsın
gözün aydın canım
çok sevindim iyi olmana
patoloji sonuçları da iyi gelicek inşallah
Bu sabah hastaneden çıkarken 2 hamile geldi, ikisi de ikiz doğuracaktıBirinde 2 kız birinde 2 erkek Karınlarına baktım, çok da büyük değildi. Allah'ım hayırlısıyla bizlere de nasip et dedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?