Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ayyyyyyyyyy ölürümm ben sana yaaa ,Kızlar insana annesinin bile nazarı degermiş..Hepimiz ilk baktıgımızda maşallahh diyelim olurmuuuuuu

Chnb dogurdu sıra bana geldi İnşallah bende 37.haftaya kadar gelirimmm yaaaa

Kuzummmm rabbim tez zamanda kavuştursun inşallahhhhhhh..
Benmde kociş inşallah ayın 19 da izne ayrılcak,malum banka bişey çıkarmassa ,ümitlenmek istemeiyorum
Suskunada canım sen tedavi gördünmü hiç yada gebelik oluştumu bi anlatsana canım???

Bakın canım,
Ben PGT karşı degilim keze PGT'yi ben icat etmedim ama PGT 'de kesin cozum degil. PGT'nin de zarar verici yanları olabilir diyor doktorlar tıpkı amniyosentez gibi. Doktorlar amniyosentezi de yaptımamız gerektirdigini soyluyorlar ama burada goruyorum ki korkusundan dolayı bir çok kişi amniyosentez yaptırmamış ustune ustluk riskleri PGt'den çok daha az oldugu halde. Bu sonuçta dedigim gibi yardımcı ureme tekniklerinden sadece birisi oyle herkese umut olabilecek bir şey degil ustune ustluk %10 hata payı var internette okuduklarıma gore. Bu yuzden bunları bilemeden ve konuşmadan direk PGt'ye inanıyorum ve ya inanmıyorum gibi bir duruma getirmek luzumsuz oluyor bana gore. Fayda gorenler varsa ne guzel ama bunun cok pahalı bir işlem oldugunu ve % 100 hamilelik garantisi olmadıgını da soylememekmi gerek sizce. Faydasını anlatırken olabilecek negatif yanlarını gormezlikten gelmek dogru mu? Umut guzel şey. bende bugun amniyosentez aşamasındayım. cuma randevum var doktorlar. Amniyosentezi %0.3 riski olmasına ragmen bende yaptırmayı dusunmuyorum . bu riski alamıyorum. gece ruyalarıma giriyor. PGT'de bunun gibi. Akasya arkadaşımıza Zeynep kamil doktorları niye PGT yaptırdın demiş. Doktorların bile uzerinde daha hemfikir olmadıgı bir konu oldugunu unutmayın onun da hata payı ve embriyoya zarar verme ihtimali var ve karar tabiki olumlu ve olumsuz yonleriyle ailelere ait.
Allah herkese saşlıklı bir bebek vermeyi nasip etsin inşallah.

Günaydın kuzummmm,nasıl bişey küçücük bi bebekle karşılaşmak şundan bi kaç hafta sonrada bizler alıcaz kucagımıza
Ben hiç yeni dogmuş bebek görmedim
Chnb dogurnca bende heyecanlandımm,hemen dogurasım geldi

Masallahhhhh masallahhhhh Allah anali babali buyutsun cok tatli
Bugunde bizim kontrolumuz var bakalim ne diyecek doktorumuz benim normal olacagi icin
Nazefsa galiba sira sende yoksa ben erken dogurursam sira bende ay ne guzel kokuyodur simdi
Arda bebek orada olup koklamak isterdim onu yaaaaaa

maşallah paşamıza

allah nazarlardan korusun inşallah

nesrin nasıldı

ardanın kilosu çok gibi durmuyor sanki

akasyammmm ben de erkek diyorum

3,850 dogdu cnm, nesrinde iyiydi ağrısı ara ara oluodu garibim hala açtı
Maşallah çok güzeldi allahım hepimize nasip etsin inşallah.

Sıra sende nazım az kaldı Allahın izniyle sağlıkla gelick eylülümüz ...

Ay cnm muhteşem bişey anlatılmaz hakikaten ...
Çok tuhaf oldum emzirdi bir görsen pamuk gibi
Sabaha kadar varyaa etkisinde kaldım bende dogurdum emzirdim yıkadım

Hadi hayırlı haberlerle gel cnm inşallah sende ...
Ay mis gibi kokuodu maşallah bir görsen küçücükdü

İncim gecmis olsun CANIM çok şükür atlattın bunuda
Sonuclarda iyi çıkacak Allah'ın iZniyle merak ettik seni dün
Sagolsun hazadem merakımızı giderdi numaran yoktu bende arayamadim
Şimdi nasılsın iyi mısın

Maşallah kuzumuza çok tatlı yerim ben bunu
Rabbim sağlıklı huzurlu mutlu ömürler versin Ahmet ardamiza

foggie,
merhaba.
üstüne gelen bir çoğunluk gibi olacak mesajlarımız ama lütfen öyle yorumlama.
daha önce de senin ve sanırım rumuzu ADG olan bir arkadaşın mesajlarına cevaben bir mesaj yazmıştım.
Aynı ifadeyi yine gördüğüm için bir noktayı tekrar vurgulama ihtiyacı duyuyorum. Çünkü insanlar bu forumları okuyarak birşeyler öğrenme gayretine giriyorlar.

PGT, "Bu sonuçta dedigim gibi yardımcı ureme tekniklerinden sadece birisi " DEĞİL. pgt üremek için değil, gen hastalığı, sorunlu gen taşıyıcılığı nedeniyle uygulanan bir filtreleme yöntemi. Üreyemeyenler PGT yaptırmıyor. Daha ciddi sorunları olanlar yaptırıyor. Yani bahsettiğin %1 risklerden çok daha büyük risklerimiz olduğu için PGT umut oluyor. Benim sağlıklı bebek, bebek değil dikkat buraya çünkü sorun sadece hamile kalmak değil, sağlıklı bebek dünyaya getirme ihtimalim %16. Yazdığın rakamlarla kıyas edilemeyecek rakamlar bunlar.

Yanısıra PGT'nin embriyoyu olumsuz etkilediği bilgisine hepimiz sahibiz. Yine de hatırlattığın için teşekkürler.

Bu arada seni de tanıyalım, ne kadarlık gebeliğin, herhangi bir sorun yoktur inş.?

Tekrar hoşgeldin bu arada...

saglıklı , güzel bir ömrü olsun inşallah.
Nesrincigim kurtuldu , kazasiz belasiz :)
darisi Hazademin, Nazefsanin, delikizin , mervenin,özlemcanonun, akasyamın, tulıprosamın basına .

canım gozun aydın . bebegını gormussun .
ne guzel asamalar bunlar. llah hıc bır terslık vermesın, hep boyle yağ gıbı aksın gunlerın.

ya sorma ama ben hala nesen mesajı bulamadım dıyorum. gonderdıgıme emınım kı zaten ordan copy paste yaptım .
birisi sildi mi acaba? olur mu oyle seyler? ama nıye sılsın kı?

neyse gelelım konumuza canım.orada zaten bence genetıkcıler de ayrılıyor.
Cumhur Bey bana boyle bır bılımsel gerceklık olmadıgını soylerken , Volkan Bey ise bunun gebelık sansını dusurdugunu soyledı .
Hangısı dogru bılmıyorum. q21 olayına gelınce, çok bıldıgımden soylemıyorum ama sadece tahmın... belkı senın 7 numaralı kromozomun kopma noktası olan 21 ile benım 2 numaralı olan kromozomumun kopma noktası olan 21 farklıdır. yanı benımkınde büyük bir kopma olurken atıyorum 30 birimse 2 nolu kromozom 21 den kopunca buyuk kopuk olur. ama 7 nolu kromozom 80 birimse 21 den kopunca buyuk kopuk olmaz. boyle bır mantık olabılır belkı .ama dedım ya bunun da ne kadar dogru oldugunu bılmıyorum, anlayamadım. belkı de hamıle kalma olasılıgını dusuruyor derken erken kayıp demek ıstemıstır. olamaz mı ? sonucta erken kayıp olması da sonuc olarak hamıle kalmamaman neden oluyor . ben tabıı telefonda bu kadar detay soramadım .

p q kolları arasında bir fark oldugunu tahmin etmiyorum . o gecen hafta ogrendıgım kadarıyla kısa kol uzun kol ...
benım ıkısı de uzun kol. yanı dedım ya sordugu soruların cevaplarının hepsı falso bende

ben de arzu ederdım canım ama durum zaten cıddı , ben bunun bılıncınde oldugum ıcın , artık bu tur soylenenler bana artı bır uzuntu vermıyor .
bu saatten sonra ne dıyecekler kı?

25-30 yas arasında demıssın ... ben 25 te evlendım, 28e kadar korunduk. ondan sonra da hıc korunmadım

allah tez zamanda kavustursun canım ınsallah .

amın canım

HazaDe kuzum saba bir soru ben sabah kalktığımda karnıma bi baktım
Hafif küçük top seklini almış ve çıkmış bi durumdaydı gaz felan Zannettim
İcime çekmeye çalıştım yok olmadı böyle bi fazlalık hissediyorum çok tuhaf
12. Haftadayiz kuzum iki günde onden gidiyo sence karnımın çıkma ihtimali var mi

Nesrinim maşallah subhanallah Çok güzel bir bebek Allah'ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, güzel günlerini göstersin inşaallah... Gözlerim doldu Nereden nereye... Hazadem foto için teşekkür Bu arada ne zaman çıkacakmış hastaneden? Ne zamana kadar burada belli mi?

Mervem sağol kuzum. İyiyim çok şükür. Hiç kanamam olmadı hamdolsun. Ağrım da yok şükür. Antibiyotik kullanacağım. 1 hafta sonra patoloji sonuçları gelecek, 3 hafta kadar sonra da kontrole gideceğim inşaallah...

Bu sabah hastaneden çıkarken 2 hamile geldi, ikisi de ikiz doğuracaktı Birinde 2 kız birinde 2 erkek Karınlarına baktım, çok da büyük değildi. Allah'ım hayırlısıyla bizlere de nasip et dedim...

dur anlatayım ben sana

2007 de istemeye başladık 2008 temmuzunda hamile kaldım ama boşgebelikti kürtajla sonlandırıldı
sonra 2009 aralık gibi kimyasal oldu iki kez
2010 aralık tüp denedik 16 yumurta 5.güne gelen 8 tane falan
herşey süper tek transfer tutmadı herkes şaşkın
3 ay sonra dondurulmuşlarla 2 transfer o da tutmadı şaşkınlık devam ediyor
2012 ocak genetik tahlil sonuçları eşimde 9-10 kromozomlarda translokasyon
mart ve ağustosta iki kere tüp birinde hiç sağlıklı yok diğerinde bir tane var o da tutmadı
hikayem bu canım
yıllar yılı zaman kaybetmişim doktorların -hiç bir sorun yok- u ile
kısmetten ötesi yok tabiki

incim nasılsın

gözün aydın canım

çok sevindim iyi olmana

patoloji sonuçları da iyi gelicek inşallah

sen benım mesajlarımı galıba okumuyorsun Incim

dun sana nasılsın , agrın oldu mu, nasıl gectı dedim.
neyse görmemen sorun değil, ben nasıl oldugunun haberini okudum şimdi, çok sevindim canım .
zor gecmedi di mi?

Bu sabah hastaneden çıkarken 2 hamile geldi, ikisi de ikiz doğuracaktı Birinde 2 kız birinde 2 erkek Karınlarına baktım, çok da büyük değildi. Allah'ım hayırlısıyla bizlere de nasip et dedim...

Allah in ozni ile sonuclarin temiz cikacak sonrada gelsin saglikli bebisler
Ben yurtdisinda yasiyorum kisin kizimin 40 i cikinca tr ye gittim ablam canim benim
Calisiyor is yerinde cok arkadasi tup bebek tedavisi goruyormus ve hicbirisinde bizdeki problem yok
Alam bana dediki kizlara diyorumki benim kardesime doktorlar kesinlikle olmaz dediler kucaginda yavrusuyla geldi
Hic uzulmeyin allah buyuk onun olduysa sizinde olur benim esimdeki problemden haric benim rahim cok yukarida
Normal kalmam zaten bir mucize bak iste yuce rabbim istedi oldu kizim 6 aylikti ikinci hamileligimi ogrendim
Doktor muayne etti sok oldu rahmin cok yukarida bukadar kisa surede hemde normal sekilde nasil hamile kalabildin
Kendileri yabanci oldugu icin azda olsa Allah i biliyorlar saece dedimki Allahhhhhhh gulumsedi
Yani sende cok cok iyi biliyorsinki yeterki mevlam dan istemesini bilelim olucak insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…