evet canım. Ben 3 kere tüp tedavisi denedim, hiç gebelik oluşmadı. O yüzden 4. de pgt-le beraber denedik, 9 embriodan 4-de ciddi genetik anomali çıktı. Ve ilk kez hamilelik oluşdu elhamduLillah.
Eğer yeni bir kaybı daha kaldırmaya gücün yoksa pgt senin için en doğru seçim olucaktır. Ancak mutlaka olucak diye bir şey yok, bazan defalarca denemek gerekiyor. İnşeAllah tek seferde sağlıklı bebişe kovuşursun. Ancak senin iki durmuş gebeliğinde genetik sonuç saplanmış, biri de incelenmemiş ise senin başarı şansın inşeAllah yüksektir. Tüp bebekte elde edilen embrio sayı fazla olduğu için, sağlıklı bulunma ihtimali de yüksektir. Tabii önce Allahın ol demesi gerekli.
Bu arada eşinin öne düşmesi senin için bir avantaj, çünki genellikle erkekler sorundan kaçıyolar. Bence sen de hiç zaman kayb etme, 40 yaşın doldumu işler çok zora giriyor. Zamanın ilerlemesi hem yumurta sayısını, hem de kalitesini azaltıyor.

Seni bir az korkutayım ki, harekete geçesin

Merve o açıdan endişelenme, doğum sancısı hiç bir şeye benzemez. Çok şiddetli olur. Çok kısa sürer, ancak dayanılmazdır. Benim yakın arkadaşım da sezeryan olucaktı, akşamdan sancısının başladığını söylüyordu. Sabah olunca gerçek sancı şimdi başladı, ve bunu başka ağrıyla karışık salmak mümkün değil diyordu. Rabbim yardımcın olsun.
Bu durumda bir çok doktor tek çare olarak pgt diyor. Ancak az bir doktor qrubu lemfosit aşısı denen yöntemi de önere biliyor (etkisi tam onaylanmadığı için bir çok doktor bu yöntemi kabul etmiyor). Ancak bu durumda embrioların genetikden sağlıklı çıkması gerekiyor. Eğer genetikde sorun varsa mutlaka pgt yapılması gerekiyor.
Sen kendini toparlamaya bak. Sonucun güzel olucağına kendini inandır. aksini kesinlikle düşünme ve hep dua et. Yukarıda yazdığım gibi 3 kere başarısız tüp denememiz oldu, pgt-de embriolarda ciddi anomaliler saplandı (hatta birinde trizomi 13 çıkmışdı). Embriolardakı sorunu anlayınca iyiki de hiç hamilelik oluşmamışdı diye düşündüm. Ya trizomi 13 olan bebek tutunup, doğuma yakın kayb etseydim ve ya doğumdan sonra... o zaman durum daha dayanılmaz olurdu.
Kendini yalnız hiss etme. Burda o kadar çok arkadaş var ki, defalarca tekrarlanan kayıplardan sonra sağlıklı bebeklerine kovuşdu. Rabbim en kısa zamanda sana da sağlıklı gebelik sonucu sağlam bebişler nasip eylesin. Amin.
Bir de bu keçidden bir arkadaşın yaşadıklarını oku, eminim sana güç kazandırıcak bir hikayedir.
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/341476-canimin-cogu-kaldi-sizde.html