Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Sagol mattika evet ya ilk 3 ay sanki hic gecmiyor
Hani o sancisi uyku problemi felan yuzunden
Dunyaya alistiktan sonra zaman oyle bir geciyorki
Seninde dedigin gibi amlamiyorsun bu gunleri gercekten
Cok cok iyi degerlendirmek gerekiyor zamsn geri gitmiyor
Bu gunleri yeniden yasayamayiz bu arada cok sukur hala emziriyorum melan vermiyorum artik pes etmedim yani
Tosuncuk oldu kizim masallahhhhh...

maşallah fotoğraf koysana albüme fln göreyim tosuncuğu:1:
3.ayda yaşanıyo süt krizi zaten o ara pes etmezsen emzirirsin sonuna kadar

Son düzenleme:
Ancak iki tane yukleye bildim canim
$103ea046b0d31858f16400fb7b92c703.webp

MERHABALARR..

öncelikle aranıza yeni katıldım sayılırım sayfaları geri dönüp biraz okumaya çalıştım konuyla ilgili biraz bilgi edinmek için fakat 15 20 sayfa ancak okuyabildim malum 2900 sayfa okunmuyor :)

sanırım bende pgt tüp bebek tedavisi görmem gerekecek .
1 gebeliğim 7 haftalıkken kalp atışları duyuldu herşey çok güzelken birden bire bir hafta sonra kalp atışı durdu.
2 gebeliğimde hamileliğin heycanınını bile doğru düzgün yaşamadan bebğimi düşürdüm.
3 .ye ihtimal vermeden ben ve eşimle ilgili tüm araştırmalar yapıldı. kan pıhtışlaşması,demir eksikliği,tsh,kromozom genetik vs..
çok şükür herşey temiz çıktı.

3. hamileliğimide bu pzt sonlandırmak zorunda kaldık , bebeğim 10 hafta olması gerekirken 5 haftada kaldı gelişmedi 1 2 hafta bekledik ama malesef gelişme olmadı. ve bu gebeliğimde kan pıhtılaşmam olmadığı halde kan sulandırıcı ilaç kullandırdı dr her ihtimale karşı ama malesef yine olmadı .

doktorum PGT li tüp bebek denemem gerektiğini önerdi. tabi bunun için son kürtajım genetik araştırmaya gönderildi . onda bişey çıkacakmı öncelikle ona bakılacak . sonuç için ortalama 1 ayı bulur dedi doktorum.

6 yıllık evliyim Ve bu gebeliklerimin hiçbiri kendiliğinden olmadı malesef üçüde aşılamayla oldu.
Şuan kendimi çok yıpranmış çok yorulmuş hissediyorum.Gerçekten zor günler geçiriyorum.ne yapacağımı şaşırdım.

Geçmiş olsun Melek_84 .En kısa zamanda atlatırsın umarım.

slm arkadaşlar bende dün itibari ile pgt için gonalf iğnelere başladım... gonalf iğnenin ismi ankara GEN ART de .. umarım hayırlısı olur sertaç bey doktorum...

iğnelerin yan etkilerinden ve yumurta toplama işleminden korkuyorum.. ama doktor basit bir işlem dedi... hepimizin hakkında hayırlısı olsun..

mervem ne yaptın gittin mi dr.a? herkesin doğum sancıları farklı canım ya ama hafif kanlı-pembe lekeli şey geldiyse nişan denilen 2-3 gün içinde sancılar artıyo.
benim 3 gün önce şiddetli adet ağrısı gibi başlamıştı ara ara ama düzenli değildi hiç. son gece düzenli gelmeye başladı sancılar. belinden kasıklarından giren şiddetli bişey başka şeyle karıştırmıyosun zaten o gelince anlıyosun.
dr.a gitcem demişsin en iyisi, sezeryan olcak bebek kanala falan girer bekleme evde sancın olursa. allah sağlıkla kurtarsın ikinizi de inş.

özlem geçmiş olsun hepinize de, 4 aylık mı oldu eslem zaman akıp gidiyo ya

Canım sabah gittik doktora ama açılma felan yokmuş
NSTYE Girdim 100 ü geçiyor sancılarım ama açılma su sızıntısı felan yok
Alttanda muayene etti.akıntın çok fazla rahim açılmaya hazırlanıyor dedi
Bakalım nasıl olacak.

ozlem çok tatlısınız üçünüzde maşallah:nazar:
arkadaşlar hep okuyorum yeni arkadaşları da takip ediyorum da yazamıyorum oğlumdan..
allah hepinize böyle cümleler kurmak nasip etsin inş

Bakalım nasıl olacak.

dr.un takip eder canım gerekirse her gün gidersin. ama tuttum dr.unu bebek hazır olduğunda alcak demek ki.
su, kan gelirse ve sancıların düzene girerse acil git durma sakın

ozlem çok tatlısınız üçünüzde maşallah:nazar:
arkadaşlar hep okuyorum yeni arkadaşları da takip ediyorum da yazamıyorum oğlumdan..
allah hepinize böyle cümleler kurmak nasip etsin inş

Sagol canim valla bende ayni durumdayim bakip iyi haberleri okuyup cikiyorum ilk zamanlar yazabiliyordum simdi cok zorlaniyorumm

slm arkadaşlar bende dün itibari ile pgt için gonalf iğnelere başladım... gonalf iğnenin ismi ankara GEN ART de .. umarım hayırlısı olur sertaç bey doktorum...

iğnelerin yan etkilerinden ve yumurta toplama işleminden korkuyorum.. ama doktor basit bir işlem dedi... hepimizin hakkında hayırlısı olsun..

Hayirli olur insallah...benim Doktorumda Sertac Beydi...memnun kaldim...insallah sonucda positiv olur

Sevgili anneler ve anne adayları,hepinizin regaib kandili mübarek olsun,dualarınız kabul olsun,hayırlı sağlıklı bebekleriniz olsun inşallah,amin.

Bakalım nasıl olacak.

geçmiş olsun mervecim,bebeğin artık çıkmak istiyor,hayırla sağlıkla gelsin bebeğin inşallah...

MERHABALARR..

öncelikle aranıza yeni katıldım sayılırım sayfaları geri dönüp biraz okumaya çalıştım konuyla ilgili biraz bilgi edinmek için fakat 15 20 sayfa ancak okuyabildim malum 2900 sayfa okunmuyor :)

1 gebeliğim 7 haftalıkken kalp atışları duyuldu herşey çok güzelken birden bire bir hafta sonra kalp atışı durdu.
2 gebeliğimde hamileliğin heycanınını bile doğru düzgün yaşamadan bebğimi düşürdüm.
3 .ye ihtimal vermeden ben ve eşimle ilgili tüm araştırmalar yapıldı. kan pıhtışlaşması,demir eksikliği,tsh,kromozom genetik vs..

3. hamileliğimide bu pzt sonlandırmak zorunda kaldık , bebeğim 10 hafta olması gerekirken 5 haftada kaldı gelişmedi 1 2 hafta bekledik ama malesef gelişme olmadı. ve bu gebeliğimde kan pıhtılaşmam olmadığı halde kan sulandırıcı ilaç kullandırdı dr her ihtimale karşı ama malesef yine olmadı .

doktorum PGT li tüp bebek denemem gerektiğini önerdi. tabi bunun için son kürtajım genetik araştırmaya gönderildi . onda bişey çıkacakmı öncelikle ona bakılacak . sonuç için ortalama 1 ayı bulur dedi doktorum.

6 yıllık evliyim Ve bu gebeliklerimin hiçbiri kendiliğinden olmadı malesef üçüde aşılamayla oldu.
Şuan kendimi çok yıpranmış çok yorulmuş hissediyorum.Gerçekten zor günler geçiriyorum.ne yapacağımı şaşırdım.

Melekcim gecmis olsun en kisa zamanda muradına ermeni dilerim burayı takip etmek insanı hem rahatlatıyor ham bilgilendiriyor...zor günler geçirmişsin Allah bidaha yasatmasın anlattıklarına göre pgt sana çare olur diye düşünüyorum çok şükür hamile kalabiliyosun geri kalan Allahın izniyle sağlıklı bş embriyo bulmak bu da pgt ile olur inşallah

evet canım. Ben 3 kere tüp tedavisi denedim, hiç gebelik oluşmadı. O yüzden 4. de pgt-le beraber denedik, 9 embriodan 4-de ciddi genetik anomali çıktı. Ve ilk kez hamilelik oluşdu elhamduLillah.

Eğer yeni bir kaybı daha kaldırmaya gücün yoksa pgt senin için en doğru seçim olucaktır. Ancak mutlaka olucak diye bir şey yok, bazan defalarca denemek gerekiyor. İnşeAllah tek seferde sağlıklı bebişe kovuşursun. Ancak senin iki durmuş gebeliğinde genetik sonuç saplanmış, biri de incelenmemiş ise senin başarı şansın inşeAllah yüksektir. Tüp bebekte elde edilen embrio sayı fazla olduğu için, sağlıklı bulunma ihtimali de yüksektir. Tabii önce Allahın ol demesi gerekli.

Bu arada eşinin öne düşmesi senin için bir avantaj, çünki genellikle erkekler sorundan kaçıyolar. Bence sen de hiç zaman kayb etme, 40 yaşın doldumu işler çok zora giriyor. Zamanın ilerlemesi hem yumurta sayısını, hem de kalitesini azaltıyor. :27::27:Seni bir az korkutayım ki, harekete geçesin :27::27:

Merve o açıdan endişelenme, doğum sancısı hiç bir şeye benzemez. Çok şiddetli olur. Çok kısa sürer, ancak dayanılmazdır. Benim yakın arkadaşım da sezeryan olucaktı, akşamdan sancısının başladığını söylüyordu. Sabah olunca gerçek sancı şimdi başladı, ve bunu başka ağrıyla karışık salmak mümkün değil diyordu. Rabbim yardımcın olsun.

Bu durumda bir çok doktor tek çare olarak pgt diyor. Ancak az bir doktor qrubu lemfosit aşısı denen yöntemi de önere biliyor (etkisi tam onaylanmadığı için bir çok doktor bu yöntemi kabul etmiyor). Ancak bu durumda embrioların genetikden sağlıklı çıkması gerekiyor. Eğer genetikde sorun varsa mutlaka pgt yapılması gerekiyor.

Sen kendini toparlamaya bak. Sonucun güzel olucağına kendini inandır. aksini kesinlikle düşünme ve hep dua et. Yukarıda yazdığım gibi 3 kere başarısız tüp denememiz oldu, pgt-de embriolarda ciddi anomaliler saplandı (hatta birinde trizomi 13 çıkmışdı). Embriolardakı sorunu anlayınca iyiki de hiç hamilelik oluşmamışdı diye düşündüm. Ya trizomi 13 olan bebek tutunup, doğuma yakın kayb etseydim ve ya doğumdan sonra... o zaman durum daha dayanılmaz olurdu.

Kendini yalnız hiss etme. Burda o kadar çok arkadaş var ki, defalarca tekrarlanan kayıplardan sonra sağlıklı bebeklerine kovuşdu. Rabbim en kısa zamanda sana da sağlıklı gebelik sonucu sağlam bebişler nasip eylesin. Amin.

Bir de bu keçidden bir arkadaşın yaşadıklarını oku, eminim sana güç kazandırıcak bir hikayedir.

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/341476-canimin-cogu-kaldi-sizde.html

Canım , çok sağol yazdıklarını bir solukta okudum , linkteki hikayeyide , neyseki o arkadas su an hamile sanırım ,Allah hepimize nasip etsin...Benim işte tek korkum son çar PGT dede başarı oranının sadece %30 olduğunu okumam , bu benim biraz ümitlerimi kırıyor ama Allaha emanet , gerçektende O ol deyince oluyor ....İnşallah bizede nasip eder bu güzel duyguyu

MERHABALARR..

Canım öncelikle hoşgeldin ...Hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz ...Benimde 3 düşüğüm var PGT deniycem ilk kez , C tesi dr a gidicem ön görüşme için sağolsun Saruhan tavsiye etmişti...Bende çok heyecanlıyım , bazen çok umutsuzluğa kapılıyorum , dün gece sabaha kadar kabuslar gördüm ...Ama sonra burda birsürü düşüklerden sonra bebek sahibi olan hamile olan arkadaşları görünce içim umutla doluyor ...Sakın yalnız olduğunu düşünme ....

Back
X