Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

tabi ki canım danışacağım. Ama dr a gidene kadar bilgisi olan arkadaşlardan fikir alayım dedim. Biraz önce bir sitede bir arkadaş aynı soruyu sormuş dr. Un birine bu önemli bir key değil demiş üff bakalım cvp için çok tşk ederim bebiş hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Hakkında hayırlısı olsun.
Sağolasın amin inşallah.
Darısı tez zamanda sizlere olsun.

tabi ki canım danışacağım. Ama dr a gidene kadar bilgisi olan arkadaşlardan fikir alayım dedim. Biraz önce bir sitede bir arkadaş aynı soruyu sormuş dr. Un birine bu önemli bir key değil demiş üff bakalım cvp için çok tşk ederim bebiş hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Serozi burada herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Ama sağdan soldan okuduğun bilgilerle sağlık konusunda hareket edilemez. Herkesin durumu kendine özel. Bir genetikçi ile görüşmeni tavsiye ederim.

Arkadaslar bugün ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığı riskli çıktı ve hikayemle birlikte doktor cvs i önerdi ve bugün cvs yaptırdım
3 gün istirahat. Umarım test sonuçları sağlıklı çıkar Allahım sana emanetiz

İnşallah sağlıkla kucağına alırsın canım... Ne zaman belli olacak?

arkadaşlar nolur billyorsanız cvp yazın 4 kez düşük yaptım kese oluşmadan kanama başlıyordu.dr dr 2 yıldır mafoldum her biri farklı şey söyledi. En son düşük mayısın sonunda oldu bu seferde birden fsh 15 e fırladı amh yapıldı 0,2 çıktı düşükler için yumurta kalitesizliğ dediler bu seferde, fakat ben tek dr.la yetinmedim 3-4 farklı dr a da gittim onlarda bu testler yanlış olmalı nasıl ozaman hamile kaldın dedi. Neyse en son istanbula gittim testler yenilendi fsh 12 amh 0,6 çıktı. Daha önce genetik test yapılmış ve normal çıkmıştı. Ama bu dr daha detaylı genetik test olduğunu onun yapılması gerektiğini söyledi. Neyse dün dr aradı eşimin 9. Kromozomunda sorun olduğunu söyledi, latlnce kelimeler kullandı ama aklımda kalmadı.mutlaka pgt li tüp bebek dedi. Tahlili maillediler. Sonuçta şu yazıyor 46 x,y, 9qh. Duyan oldu muu mu anomaliyi kızlar ben de yumurta da azalıyor, pgt için çok mu yumurta lazım

amh farklı farklı çıkıyormuymuş? açıklama yaptılar mı niye farklı? benim de 0.3 tü 2 sene önce. benim eşimin y kromozomu fazla 47 xyy mozaik. emin değilim tabi ama kromozom sayısı olması gerektiği gibi translokasyon da yani kromozomlar arası yer değişikliği de yok demekki 9. kromozom sorunlu ama neye sorun çıkarır bilmiyorum. bana genetikçi bir sorun varsa embriyoda da başka sorunlara meyil artar demişti. 4 kez düşükse vardır etkisi bence de. Tabi bu arada pıhtılaşman normal mi ve bağışıklık mesela lupus antikoügülan bakıldı mı yani bazen vücut yabancı madde görüyormuş bebeği atıyormuş.

canım maalesef üzülüyoruz bu sonuçlara inşalla en kısa zamanda yeniden olur...

kendimi yanlış ya da eksik ifade ettim galiba ben burda duyduklarımla hareket etmiycem sonuçları ve pgt li tüp bebek yapmamı zaten dr söyledi, iyice araştırmadan birkaç uzman görüşü almadan da hareket etmem zaten. Sadece benzer kromozom anomalisi olan arkadaşlar varsa bilgi almak istedim. Kusura bakmayın, zamanınızı aldım hoşçakalın arkadaşlar

canım amh değişkenlik gösterebiliyormuş çok küçük folükülleri algılamayabiliyormuş önemli olan ultrasyonda görünen folükül sayısıymış pek çok dr çok önemsemedi sonucu 4 kez gebe kaldığım için. Kan pıhtılaşması da yaptırdım mfhtt 677 heterezigot çıktı bağışıklıkda da bir problem yok ama geçen ay lenfosit aşı yaptırdım. Rabbim hayırlısını versin o kadar çok dr a gittim ki en son gittiğimde sebebin bu olduğunu söyledi, ilgin için çık sağol.

Ehh işte canım. Sırtım bazen iyi bazen ağrıyor. Tam olarak geçmedi :5: Havuza başladım. Bu akşam yine gideceğim. Ama açıkçası bu olay epey canımı sıkıyor. :31: Keşke bir ilacı olsa da şıp diye kesse.. Ama yok :50: Egzersizle de geçmezse tekrar doktora gideceğim. Ne yapılır bilmiyorum.

Çok kısa zamanda eskisinden daha iyi ol inşallah Akasyacım. Egzersizler mutlaka iyi gelcektir. insanın canı yanıyosa baska bişeyin önemi kalmıyor

canım amh değişkenlik gösterebiliyormuş çok küçük folükülleri algılamayabiliyormuş önemli olan ultrasyonda görünen folükül sayısıymış pek çok dr çok önemsemedi sonucu 4 kez gebe kaldığım için. Kan pıhtılaşması da yaptırdım mfhtt 677 heterezigot çıktı bağışıklıkda da bir problem yok ama geçen ay lenfosit aşı yaptırdım. Rabbim hayırlısını versin o kadar çok dr a gittim ki en son gittiğimde sebebin bu olduğunu söyledi, ilgin için çık sağol.

Amh için benden kan alınmıştı ultrasonda folikül bakmamışlardı amh için. Sende kan artı ultrasona göre mi amh değeri çıktı çok sordum gerçi:)) Evet benim de 0.3 tü ve ben olumsuz pgt deneyimimden 2 ay sonra hamile kalmıştım pıhtılaşmam da vardı mthfrc677t homozigot, protrombin heterezigot. 0.6 cleksan kullanmıştım. Lenfosit testlerde sorun olmamasına rağmen tedbiren yapılmış sanırım. Kan sulandırıcı ve pgt ile de inşallah başarıya ulaşırsınız...

turkuaz canımm çok üzüldümm.. rabbim hakkına hayırlısını versinn arkadaşım inşallah bu son negatifin olur..:38:

[/QUOTE]

kızlar hepiniz sağolun,vakit saat gelmemiş demek ki,
ben elimden geleni yapıyorum ama nasip olmayınca olmuyor işte,Allah büyüktür

kızlar hepiniz sağolun,vakit saat gelmemiş demek ki,
ben elimden geleni yapıyorum ama nasip olmayınca olmuyor işte,Allah büyüktür[/QUOTE]

Bu sefer bende çook umutluydum ama olmayınca olmuyor işte herşeyin bir zamanı bir vakti var demekki..allahım en ksa sürede tüm isteyenlere nasip etsin inşallah üzme kendini canım benim ..

arkadaşlar merhaba

benim 1 tüp bebek 3 dondurulmuş embriyo denemesi sonucunda 2 düşük, bir kimyasal gebeliğim var. İlk düşüğümde mozaik yapı çıkmıştı. Şimdi memorial hastanesinde pgd önerdiler. Yanlız bizim genetik hastalığımız yok. Pgd yaptırmak konusunda kararsız kaldım. Maliyeti yüksek diye biliyorum. Embriyo başına mı ödeniyor ücret? Bir de Pgd konusu hala tartışmalı bilimsel olarak. Siz ne düşünüyorsunuz?

arkadaşlar merhaba

benim 1 tüp bebek 3 dondurulmuş embriyo denemesi sonucunda 2 düşük, bir kimyasal gebeliğim var. İlk düşüğümde mozaik yapı çıkmıştı. Şimdi memorial hastanesinde pgd önerdiler. Yanlız bizim genetik hastalığımız yok. Pgd yaptırmak konusunda kararsız kaldım. Maliyeti yüksek diye biliyorum. Embriyo başına mı ödeniyor ücret? Bir de Pgd konusu hala tartışmalı bilimsel olarak. Siz ne düşünüyorsunuz?

Merhaba,
Mozaik yapılarda da pgt yapılıyor illa bir genetik hastalık olması gerekmiyor. Aynı şekilde tekrarlayan düşük ve negatif denemelerde de pgt öneriliyor. Şişli Memorial'da embriyo başı 350 dolar, tüm kromozomlara bakılıyor. Günümüzde bir çok kişiye umut olan bir yöntem. Bu topikte doğal hamile kalan arkadaşlarımız da var pgt yardımıyla kalan da var. Tartışılır ya da tartışılmaz bir yol olabilir ancak çok büyük bir nimet olduğu kesin. En kısa zamanda sağlıkla hamile kalıp bebeğine kavuşursun inşallah.

teşekkürler bilgilendirme için. Pgt'de %100 garanti verilemediği için tereddüt ediyorum. Benim ilk denememde 8 embriyo 5. güne gitmişti.Neredeyse bir tüp bebek parası daha ödenmesi gerekiyor. Ekonomik olarak çok ağır. Allah yardımcımız olsun.

teşekkürler bilgilendirme için. Pgt'de %100 garanti verilemediği için tereddüt ediyorum. Benim ilk denememde 8 embriyo 5. güne gitmişti.Neredeyse bir tüp bebek parası daha ödenmesi gerekiyor. Ekonomik olarak çok ağır. Allah yardımcımız olsun.

Rica ederim. Hiçbir şeyde yüzde yüz garanti verilmez özlem. Böyle bir garanti veren yere ya da doktora hiç yanaşılmaz. Bizler riskleri bilerek bu yola çıkıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz sağlıklı evlat sahibi olmak için ama son takdir Allah'ın. Evet ekonomik olarak çok ağır bunu en iyi bilenlerden biri de benim. Tüm şartları zorluyoruz, tükendiğimiz yerde yardım da alıyoruz, hepsi evlat için. Amin Allah bu yola baş koyan herkese maddi manevi yardım etsin.

canım kusura bakma biraz geç cvp veriyorum. Amh da tıpkı fsh gibi değişkenlik gösterebiliyormuş ki bendeki durum bunun ispatı t ay önce 0,2 2 ay sonra da 0,6 çıktı. Ama şu gerçek zaman daralıyor değişkenliğin sebebi küçük folükülleri göremeyişi. Ben 4 kez 1,5 yılda hamile kalabildim. Ama o zamanlar hiç fsh yüksek çıkmazdı, belkide doğal yolla bir daha olamaz. Ben de zaten genetik problemimizden dolayı istememem açıkcası. Hıı bir de ben genetik sonucunu almadan i. Saraçoğluyla görüşmüştüm amh kürü varmış bu sorunu evvel Allah 6 içinde çözeriz dedi. Sipariş verdim elime geçmedi daha ondan sonra da tekrar haberleşiriz. Sende ki tek sorun yumurtalık ve kan pıhtılaşması mı? Pek çok dr. Amh yı önemsemiyor ultrasyon önemliymiş bana ulrasyonda bir şey demediler.hatta 0,2 amh 15 fsh ile bile burda en tecrübeli tüp bebek dr. Doğal yollada bebeğin olur dedi.

canım kusura bakma biraz geç cvp veriyorum. Amh da tıpkı fsh gibi değişkenlik gösterebiliyormuş ki bendeki durum bunun ispatı t ay önce 0,2 2 ay sonra da 0,6 çıktı. Ama şu gerçek zaman daralıyor değişkenliğin sebebi küçük folükülleri göremeyişi. Ben 4 kez 1,5 yılda hamile kalabildim. Ama o zamanlar hiç fsh yüksek çıkmazdı, belkide doğal yolla bir daha olamaz. Ben de zaten genetik problemimizden dolayı istememem açıkcası. Hıı bir de ben genetik sonucunu almadan i. Saraçoğluyla görüşmüştüm amh kürü varmış bu sorunu evvel Allah 6 içinde çözeriz dedi. Sipariş verdim elime geçmedi daha ondan sonra da tekrar haberleşiriz. Sende ki tek sorun yumurtalık ve kan pıhtılaşması mı? Pek çok dr. Amh yı önemsemiyor ultrasyon önemliymiş bana ulrasyonda bir şey demediler.hatta 0,2 amh 15 fsh ile bile burda en tecrübeli tüp bebek dr. Doğal yollada bebeğin olur dedi.

Çok teşekkür ederim. İbrahim saraçoğlu amh kürü de var diyormuş ne güzel. Benim şu an 2 oğlum var 1. si 9 yaşında 2. si 10 aylık. 5 gebelik geçirdim ilki 8 haftalık kalp atışı duyulmadı düştü. 2. sinde bazı sıkıntılar oldu ama şükür 38 de doğdu yattım epey. 3. sü 25 haftalık erken doğum rahim ağzı yetmezliğinden 4 gün yaşadı. Bu arada pıhtılaşmayı öğrendik yeni gebelikte iğne oldum ama 4. gebeliğim yine 8 haftalık kalp atışı duyulmadı. Sonra eşimde 47 xyy mozaiklik çıktı ve o aralar amh m 0.3 çıktı apar topar pgt li tüp denedik. 7 yumurta oldu yüksek doz ilaca rağmen 6 sı dönlendi 5 i 3. güne gitti. 3. gün hücre alındı fish yöntemiyle incelendi 4 ü ne bakılmış 2 sağlıklı çıktı ama 5. gün gelişimleri durdu transfer olmadı. sonra korka korka doğal denedim tüp sonrası 2. ay doğal hamile kaldım. onda da rahima ağzı yetmezliği nedeniyle rahim ağzına dikiş atıldı yatarak 36 artı 4 te doğum yaptım 4 lü testte 10 da 1 down riski oldu amniyo yaptırmadık . ultrasonda sağlıklı görünüyordu. Çok şükür sağlıklı yaşım 36..5 şu an. Ailede erken menopoz var sizin ailede var mı? Amh kürünü merak ettim:)) Doğal ya da pgt umarım sağlıkla olur bebeğin...

Back
X