- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #5.121
İnciciğim geçmiş olsun arkadaşım. Bugün aklım hep sendeydi. Şükür sağ salim atlatmışsın. 3 yumurta olmasına sakın üzülme. Önemli olan yumurta sayısı değil ; sağlıklı embryo bulunması. Tek yumurta ile de olabilir. Sen yüreğini ferah tut.
Bu arada ben de hastaneye gittim. Maalesef korktuğum başıma geldiMutasyonu bulamamışlar. Diğer testi yaptırmam gerekiyormuş. Ancak hastanenin anlaşması yokmuş. Özelde kendiniz yaptıracaksınız dedi. Ücreti 4000-6000 TL arası. O kadar üzüldüm ki. Daha tüp bebeğe başlamadan aksilikler başladı. Bu olaylar yüzünden devletten nefret ettim. Avrupa'da hiçbir hastanın böyle hastane hastane gezdiğini ve kaderine terk edildiğini sanmıyorum. Avrupa'da şakır şakır yapılan testler bizim ülkemizde yapılamıyor. O teknik donanımımız yok. Alınan kanlar yurtdışına gönderiliyor ve orada test ediliyor. Biz de bu yüzden yüksek rakamlar ödüyoruz Tek suçum Türkiye'de doğmak.. Cam kemik hastası olmak
Kızlar daha da kötüsü benim hastalığın bazı tipleri çok ender rastlanıyormuş. Ve mutasyonu çözülemeyen tipler varmış. Doktor'a dedim ki " Mutasyonu bulamazsanız ne olacak " yapacak birşey yok dedi. Mutasyon bulunamadan tüp bebek yapılamazmış. Bu durumda %50 riski alıp ; normal yoldan denersiniz dedi. Ben nasıl alırım bu riski ?? Nasıl kıyarım bebeğimeÇookk üzgünüm çoookkkkk
güzel incim Rabbim hakkında hayırlı olanı versin.
İnciciğim şükür bitti. İnşallah çok güzel olacak her şey...
İnciciğim geçmiş olsun arkadaşım. Bugün aklım hep sendeydi. Şükür sağ salim atlatmışsın. 3 yumurta olmasına sakın üzülme. Önemli olan yumurta sayısı değil ; sağlıklı embryo bulunması. Tek yumurta ile de olabilir. Sen yüreğini ferah tut.
Bu arada ben de hastaneye gittim. Maalesef korktuğum başıma geldiMutasyonu bulamamışlar. Diğer testi yaptırmam gerekiyormuş. Ancak hastanenin anlaşması yokmuş. Özelde kendiniz yaptıracaksınız dedi. Ücreti 4000-6000 TL arası. O kadar üzüldüm ki. Daha tüp bebeğe başlamadan aksilikler başladı. Bu olaylar yüzünden devletten nefret ettim. Avrupa'da hiçbir hastanın böyle hastane hastane gezdiğini ve kaderine terk edildiğini sanmıyorum. Avrupa'da şakır şakır yapılan testler bizim ülkemizde yapılamıyor. O teknik donanımımız yok. Alınan kanlar yurtdışına gönderiliyor ve orada test ediliyor. Biz de bu yüzden yüksek rakamlar ödüyoruz Tek suçum Türkiye'de doğmak.. Cam kemik hastası olmak
Kızlar daha da kötüsü benim hastalığın bazı tipleri çok ender rastlanıyormuş. Ve mutasyonu çözülemeyen tipler varmış. Doktor'a dedim ki " Mutasyonu bulamazsanız ne olacak " yapacak birşey yok dedi. Mutasyon bulunamadan tüp bebek yapılamazmış. Bu durumda %50 riski alıp ; normal yoldan denersiniz dedi. Ben nasıl alırım bu riski ?? Nasıl kıyarım bebeğimeÇookk üzgünüm çoookkkkk
Amin canım amin. Allah razı olsun.
İnşaallah canım inşaallah. Çok mutlu oldum aramana, tekrar çok teşekkür ederim :) Sen ne yaptın? Konuştun mu doktorunla?
Ah be canım, senden iyi bir haber bekliyordumÜzülme demiyorum ama ne olur kendini yıpratma. Diğer testte mutasyon bulunabilme ihtimali nedir? Hastalığın tipi bilinmiyor mu? İnsan artık paradan da geçiyor yeter ki sorun bulunsun istiyor. Ama tabi bizim gibi orta gelirli insanları da sarsmıyor değil. Buna da şükür. Sen gidip Cumhur Bey'le görüşsen? O da bir yol gösterir. Bence onunla da görüşmekte fayda var. Allah'ım yardımcın olsun.
Canım sesini duydum iyi oldum. Bugün de bitti. Evet sordum canım 300 lük oluyorum. 900 olmuş oldu yarın bitiyor bu 3 kutu kalanları yapmış olacak yarın. Yarın sabah e2 bakacak. Akşam muayene edecek. Bana bir adetin 2. günü baktı bir de 5. günü bakmış olacak. İğneyi kendi yapıyor. Cem Beyle görüşüyor. Benim amh me göre belirlenmiş ilaç dozu canım...
Akasya 24 şurla olursa belki bulmaya gerek yoktur bence de Cumhur beyle görüş. Görüşmesen de mail at o arıyor seni. Ben öyle yaptım 5 gün sonra aradı:)) İyi bir insan kibirli filan değil. Gayet mütevazi...
cnm sıkma tatlı canını allah ne nasip etti ise onu yaşıyoruz.sana başımdan geçenleri özet olarak anlatmaya çalışayım.
eşim ve ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyız eşlerin ikiside taşıyıcı olursa doğacak çocuk %25 sağlıklı %50 taşıyıcı %25 hasta (akdeniz anemisi hastası)oluyor.
bizde %75 şansımız var %25 çok küçük bir ihtimal dedik ve normal yolla hamile kaldım.13.haftada amiyosentez yaptırdık ve yapılan testlerde bebeğin yani kızımın talasemi hastası olduğu anlaşıldı.ondan sonra sanki hayatın bizim için durduğunu sandım ne yapıcağımı ne düşüneceğimi dahi bilemez hale geldim.ağlamaktan göz kapaklarım morardı ama yapcak bir şey yoktu onu doğurupta daha sonra gözlerimin önünde erimesine dayanamazdım ve...
Kızlar bu progesteron iğnelerini nerede yaptırsam? Sağlık ocağı mı hastane mi? Sağlık ocağı hafta sonu kapalı oluyor. Bir de enjektör alayım mı yoksa gittiğim yerde kendileri verir mi?
cnm sıkma tatlı canını allah ne nasip etti ise onu yaşıyoruz.sana başımdan geçenleri özet olarak anlatmaya çalışayım.
eşim ve ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyız eşlerin ikiside taşıyıcı olursa doğacak çocuk %25 sağlıklı %50 taşıyıcı %25 hasta (akdeniz anemisi hastası)oluyor.
bizde %75 şansımız var %25 çok küçük bir ihtimal dedik ve normal yolla hamile kaldım.13.haftada amiyosentez yaptırdık ve yapılan testlerde bebeğin yani kızımın talasemi hastası olduğu anlaşıldı.ondan sonra sanki hayatın bizim için durduğunu sandım ne yapıcağımı ne düşüneceğimi dahi bilemez hale geldim.ağlamaktan göz kapaklarım morardı ama yapcak bir şey yoktu onu doğurupta daha sonra gözlerimin önünde erimesine dayanamazdım ve...
Bugün opu odasında nasıl uyuduğumu hatırlamıyorum. İğne vurulduktan sonraki kısım sanki yok :) Uyanmamı ve odaya çıkışımı bile hayal meyal hatırlıyorum.
inci geçmiş olsun opuyu atlatmışsın, 3 de güzel güzel döllensin ve sağlıklı çıksın inş.
Farketmez hemşire komşunuz var mı? Ona yaptır...
Ben birkaç kez aldım anestezi.Bilirim ya. Ben öldüm sanmıştım kürtajımda. Bir şeyler duyuyorum idrak edemiyorum(
Sağolasın canım. Amin inşaallah. Yarın sabah elim titreyerek ararım hastaneyi.
Yok canım ya, keşke olsa. Sağlık ocağıyla biraz mesafe var. Hastane var yakın ama özel, ücret alıyor. Kendimi iyi hissedersem sağlık ocağına giderim. Tuhaf bir şey ya. Uykuyla uyanıklık arası gibi.
Kızlar transferde uyutmuyorlar değil mi?
Canım uyutmuyorlar sıkışık da olunuyormuş ya. Nasıl olacak bilmem.
İnşallah güzel haberler gelir...
O sıkışıklık durumu nasıl olacak bilmiyorum. Dünden beri durmadan lavaboya çıkıyorum. Sıkışmaya bir de ağrı ekleniyor şimdi. Sonra da aman olsun diyorum bebeğim gelsin de Allah'ın izniyle herşeye dayanırım inşaallah :) Uyku tutmadı, saat 10 olsun hemen. Dün opu'ya girenler bugün eminim 10'u zor edecekler :)
Günaydııınnn herkese
Doğru canım benim. Saat 10 olsun hemen:)) Ben de e2 için kana gidiyorum şimdi...
Günaydın...
Hadi bakalım nasıl çıkacak sonuç. Belki doz değişir bugün.
Bilmiyorum canım benim. Yeni ilaç alacağız yarına. 900 bitti dün:)Ama çok fazla değişiklik yok yani büyüdüklerini hissetmiyorum sanki... Azıcık şişkinlik var. Ağırlık hassasyet pek yok... Senin nasıldı?
Benim de kasıklarımda falan hiç ağrı yoktu. Şişkinlik ve gaz vardı sadece ama büyüyorlardı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?