Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Aramızdaki tek fark senin hasta olman benimse taşıyıcı olmam. Bende bir sağlam x bir de hasta x var. Bu da yarı yarıya şans anlamına geliyor sendeki gibi. Aynı şekilde sülalede kimsede yok, piyango amcama ve babama vurmuş. Anne karnında mutasyona uğramış olsa hem babam hem amcam ikisinde de mi öyle olmuş diyorum. Diğer ihtimal de bu hastalık senelerce taşındı taşındı ancak yüzde 50'lik hasta olma oranı kimseyi vurmadı bizimkiler dışında. İşte bu bilinmiyor. Taşıyıcılık da belirlenemiyor işin kötüsü. Bu da bizlerin imtihanı...

Herkese günaydın....

İnciciğim amcanda da varsa anne karnında mutasyon değildir. Genetik olmalı. Benim kas hastası arkadaşlarım var. Bunlar da genelde aynı aileden iki kardeşte birden kas hastalığı bulunuyor. Ayrıca genetik olmuş sonradan anne karnında mutasyona uğramış bizim açımızdan ne gibi bir fark olabilir ? Bizim için tek gerçek var o da genlerimizde bu hastalık olduğundan %50 risk altındayız. Bence anne karnında mutasyon olması ya da genetik olması sadece bizim ailelerimiz için önemli bir konu olabilir. Genetik olanlar da ikinci çocukta da hastalık olma riski daha fazladır. Anne karnında mutasyon olduysa, anne ya da baba da genetik taşıyıcılık bulunmadığından ikinci çocukta herhangi bir risk olmaz diye düşünüyorum. Bizde de mesela ben hastayım kardeşim sağlıklı. Bu da anne karnında yeni bir mutasyon olduğunu doğruluyor bence.

Amin inşallah canım. Ben genetik işlemin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi değilim. Bu hafta genetik uzmanı Cumhur Bey ile görüşeceğim. Ona sorduğumda merak etmeyin biz herşeyi halledeceğiz demişti Zaten anlatsalar da pek anlayamıyoruz. Sanırım en doğrusu doktoruna güvenmek.. Allah'a dayanmak.. Elinden geleni yapıp her ihtimale hazırlıklı olmak..

farketmez canım ya dengeli translokasyon olduktan sonra kaçıncı olduğu ne fark eder.

kızlar biz translokasyonu öğrendiğimizde genetikçi hemen anne babanızı getirin onlardan da kan alalım dedi.
neden diye sorunca kimden geçmiş bilelim, ailenin diğer çocukları sorun yaşamasın vs dedi.
eşimin bi ablası var, iki de sağlıklı çocuğu var, düşük vs yok. aileden geçmiştir belki o çocuklar da taşıyıcıdır dedi.
ama söylemedik biz kimseye test yaptırın diye.

genetikçilerin huyu bu hemen soy ağacı çıkarmak, kimden kime ne geçmiş bakmak.
ama bizim sorunumuza bi bakış açısı getirmicek bilmemiz,
aileden geçmesi veya bi defada oluşmuş olmasının bi anlamı yok. bunu da dr söyledi, iki durumdan biri daha kolay değil yani.
diyelim test yaptık eşimin annesinde veya babasında çıktı bu, onları suçlu hissettirmenin ne anlamı var.

kaderde varsa allah bişeyi sebep kılar işte.

günaydın kızlar.maşallah bugünlerde formunuzdasınız.hızınıza yetişemiyorum geçmişi bile okuyamıyorum :85:

Canım anlamadım ben.

Canım çok geçmiş olsun öncelikle özel msj atmak istedim sanırım 100 den fazla atmam gerekiyormuş.Şimdi sana gelelim canım senin bence kesinlikle PGT yaptırman gerekiyor.
bende 3 kere kürtaj oldum üçündede kalp atışı yoktu kese vardı.üçüde sonlandırıldı.Daha sonra tüp bebekde Pgt yapıldı ama malesef gene olmadı 1.tüp bebekde pgt sorunumu bilmiyordum ama 2, tüp bebekde biliyorduk pgt yaptırarak yapıldı fakat gene olmadı canım bence sen kesinlikle pgt yaptır ama öncesinde diğer testlerini yaptır .Birde canım bişey söliycem bebeklerinde hiç kromozom analizi yapıldımı?

Evet bizim için bir farkı yok, insan düşünüyor sadece ister istemez. Mesela benim bir halam var. Anneden geçme ihtimali durumunda taşıyıcı mı değil mi bilinmiyor ve kendisinin 4 çocuğu var. Allah korusun taşıyıcılık durumunda hepsi risk altında

Aklıma Cumhur Bey'le ilk görüşmemiz geldi. Yöntemleri anlattı anlattı sonuna geldik eşim durdu durdu ben anlamadım dedi Adam baştan almıştı

Evet canım genetikçiler öyle. Sanırım başkaları da etkilenmesin istiyorlar.

günaydın kızlar.maşallah bugünlerde formunuzdasınız.hızınıza yetişemiyorum geçmişi bile okuyamıyorum :85:

Nerelerdesin sen kuzum? Hızlıyız bu aralar

Canım benim eşim de aynen böyle Heyecan mı yapıyor nedir hiçbirşey dinlemiyor. Sonra da ben anlamadım diyor. Hatta en son devlet hastanesinde mutasyon bulunamadığını doktor açıklarken ben çok üzülmüştüm. O da ne olduğunu anlamamış. Kötü bişey mi oldu , iyi misin diyerek doktorun bile sözünü kesti Biz bu konuları uzun uzun araştırdığımızdan onlardan daha bilgiliyiz. Biraz daha yabancı kalıyorlar konuya

MERHABA CANIM,

BU TARTISMAYI BEN ACTIM GALIBA

ANLADIM CANIM , ANLAMAYA CALISIYORUM . BIRAZ KARISIK GELIYOR BANA BU KONULAR.

Laveciğim çok güzel bir noktaya değinmişsin.. Benim için tam bam teli.. Gerçekten de onlar ne yapsın ki ? nereden bilsinler Benim doğum tarihim 1978. O tarihte kan tahlili mi var ? Ultroson mu var ? Ne çıkarsa bahtına diyorsun. Ben şakayla karışık anneme demiştim. Anne bilseydin beni aldırır mıydın diye.. kadın çok üzülmüştü. Ne diyeceğini bilemedim. Ama belki de aldırırdı. Çok spesifik konular. İşte benim pgt diye diretmemin sebebi de bu. Allah korusun çocuğum hasta doğarsa bana dönüp herşeyi bile bile neden yaptın diyebilir Bunu ona açıklayamam...

Akasya'cigim ,

tabi o tarihlerde hiç bir şey yokmuş. ben de 1975 dogumluyum.yokmus hic bir sey .

ANNEM BANA hamile OLDUGUNU 5. AYDA ANLAMIS VE COK MIDE AGRISI CEKIYORMUS .
adetlerı duzensızmıs. yılda 2 kez falan regl olurmus .
VE BIR KERE MIDE RONTGENI CEKTIRMIS BANA hamile OLDUGUNU BILMEDEN .
ACABA DIYORUM ONDAN MI OLDU BU TRANSLOKASYON?
INTERNETTE ARASTIRDIM , BELLI BIR DOZ SONRASI ZARARLI OLURMUS BEBEGE.
OYLE BIR KERE CEKILINCE OLMAZMIS DIYOR.
BIR DE BANA CUMHUR BEY EGER GENETIK DEGIL ISE ILK SPERM VE YUMURTA DOLLENDIGI ANDA OLUR DEMISTI BU MUTASYO

Arkadaşlar translokasyon yani parça kopukluğu Genetir bir sorundur sonradan olmaz yada varolmaz.filmler yada atom tedavileri kadının ürememsine yada erkegin sperm sayısına neden olabilir faakat translokasyona sahip olmaz Prf.Dr. Engin Oral Prf.Dr Cem Fıçıcıoğlu Prf.Dr Mustafa Bahçeci ve diğerleri yani ben bende trasnlokasyon old. öğrendigimde bir sürü doktora gittim hepsi bana Genetikci Prf.Dr Volkan Baltacıya git dedi ve gittim Volkan beyde bana translokasyonun 7 soy önceden geldigini söledi.yani bu demek deilki halamda yada dedemde olucak sizlerin yada babalarınızın bile tanımadıgı aile biriylerinizdede olabilir.Ama bunu kesinlikle biliyorumki translokasyon sonradan var olmaz.

Bu güzel duaya ammiiiiiin diyorum canım İnci çifter çifter doğursun da görsün gününü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…