Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

canim ben bu uzaklaşma hareketini bilinçli yapmıyorum.
bir sure siteye girmeyeyim diye bir karar almış değilim , aksine hepinizi her daim çok merak ediyorum ama nedendir
ruhum uzak durmak istiyor .
Ümidimi yitirmedim ama içimde umut kelebekleri de uçuşmuyor.
Netr bir durumdayım ben şu anda ama içim yorgun ve üzgün ve umutsuz olmaya çok meğilli.
Ama hep kendimi ayakta tutmaya gayret ediyorum Bu çaba da yoruyor beni onun da farkındayım .
Bazen salıvereyim istiyorum kendimi , ne hissetmek istiyorsam onu hissedeyim , hiç bir zorlama olmadan .
Ama o da olmuyor .
Neyse sizler güzel haberler verin inşallah da biraz sevinelim .

Biliyorum canım, ruh halini az çok tahmin edebiliyorum. Olumsuz sonuçlar üst üste gelince insan ister istemez karamsarlığa düşüyor. Umudunu kaybetme ama kendini serbest bırak bazen. İçine atma sürekli, kasma kendini. Bu daha çok zarar verir. Başından beri söylüyorum ben senden çok umutluyum, bir gün olacak Allah'ın izniyle. İçimdeki bu inancı başından beri koruyorum. Göreceğiz o günleri inşaallah...

Çok üzülüyorum seni böyle görünce :( Kaç gündür göremedim de. Biraz uzaklaşmak istiyorsun farkındayım, kendine zaman ver. Ruhen toparlanman lazım. Sınavımız zor ama inan alnımızın akıyla çıkacağız hepimiz Allah'ın izniyle. Ümidini yitirme lütfen.

bir sure siteye girmeyeyim diye bir karar almış değilim , aksine hepinizi her daim çok merak ediyorum ama nedendir
Netr bir durumdayım ben şu anda ama içim yorgun ve üzgün ve umutsuz olmaya çok meğilli.
Ama hep kendimi ayakta tutmaya gayret ediyorum Bu çaba da yoruyor beni onun da farkındayım .
Bazen salıvereyim istiyorum kendimi , ne hissetmek istiyorsam onu hissedeyim , hiç bir zorlama olmadan .
Ama o da olmuyor .

Herkese merhaba 2-3 gündür giremiyordum
Özlemişim topiğimi:16:
Bende hastaneden geliyorum:31:

Hoşbulduk canım nasılsın iyi misin?
Ya kasıklarım ağroyordu sürekli
Bi gideyim dedim korkumu yendim:)
Kist varmış en feksiyon ve mantar varmış bide ilaç yazdı

Çok şükür. İyi yapmışsın. Hem hamile kalmadan önce bir kontrolden geçmiş oldun. İnşaallah kısa zamanda geçer.

111o lü bir değer çıkmış çıkışta yine dr ye gideceğim. Ama bir hafta önce 140 lıydı aslında daha fazla artmalıydı. Doğal denerken her şye hazırlıklıydım inşallah olumsuz olmaz ama içimde olumsuz hisler belirdi:(

Bence o kadarda düşük değil canım neden panik yaptın ki kese küçükse gözükmeyebilir
Benim arkadaşım 7 haftalık gebeydi gözükmüyordu neredeyse boş gebelik diye sonlandıracakalrdı
Şimdi doğurdu maşallah.Sıkma canını hemen üzme kendini

Doğurganlığı arttıran ve yumurtaların döllenmesi için sağlıklı ortamı hazırlayan özellikle B kompleks vitaminleri ve diğer tüm vitaminler hamile kalmak isteyen kadınların günlük diyetlerinde yer alması gerekmektedir. Araştırmalar gösteriyor ki magnezyum ve çinkodan zengin besinler hamile kalma olasılığını arttırmaktadır. Ceviz, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır. Çinko açısından zengin besinler arasında ise kırmızı et, kümes hayvanları, kabuklu deniz ürünleri, fındık ve süt ürünleri sayılabilir. Demir depolarının da hamilelik öncesi dolu olması gerekmektedir. Demir kaynakları; et, tavuk, balık, bitkisel kaynakları ise; yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve kuru meyvelerdir.

Hamilelik dönemi özel beslenmeyi gerektiren bir dönemdir. Hamile kalmaya hazırlanırken de dikkat etmemiz gereken önemli noktalar söz konusudur. Kısa zamanda fazla kilo kaybına neden olan şok diyetlerden kaçınılmalıdır. Tek tip beslenmeyi öngören diyetlerden uzak durulmalıdır bunlar hamile kalma olasılığını azaltır. Dr. Willett and Jorge Chavarro, Harvard Üniversitesinde yaptıkları çalışmalarda; Beden kitle indeksi 20-24 arasında olan bayanların kısırlık yaşama oranının oldukça düşük olduğunu bulmuşlardır. Günlük multivitamin takviyesi alan kişilerde %40 oranında kısırlık riskinin azaldığını ve düzenli demir takviyesi (40-80 mg) alan bayanlarda ise hamilelik döneminde problem yaşama olasılığının %40 daha az olduğunu saptamışlardır.

Harvard Üniversitesinde yapılan çalışmalara göre sağlıklı ve dengeli beslenmeye başlayarak hamile kalma olasılığınızı %80 oranında arttırabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken unsurlar aşağıdadır…

Karbonhidratlar; Glisemik indeks değeri yüksek olan (bu besinler çok hızlı sindirilirler, beyaz pirinç ve patates gibi) besinleri tüketen kadınların, glisemik indeks değeri düşük olan besinleri (esmer pirinç, tam tahıllı ürünler, tam buğday ekmekleri) tüketen kadınlara göre %92 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Bu nedenle basit karbonhidratların tüketimi sınırlanmalıdır.
Protein; Özellikle bitkisel kaynaklı proteinler tercih edilmelidir. Çok fazla hayvansal kaynaklı protein tüketen kadınların %39 oranında yumurtalarında verimsizlik görülmüştür. Protein açısından en iyi seçimler kurubaklagiller, fındık-ceviz gibi sert kabuklu tohumlar ve yumurta olacaktır.
Yağlar; Vücudun belli oranlarda yağa ihtiyacı vardır ve her yağ tipini zararlı olarak nitelendirmek doğru değildir. Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 yağları vücudumuz için çok faydalıdır. Aynı zamanda bu yağların doğurganlık üzerinde ki olumlu etkileri de bilinmektedir. Trans yağ asidi içeren hazır besinlerin tüketimi kısıtlanmalıdır çünkü bu yağlar yumurtlama döneminde verimsizliğe yol açmaktadır.

Hamilelik dönemine hazırlanırken tüketimini kısıtlamamız gereken bazı besinler de söz konusudur. Bunlar; konserve yiyecekler, tuz oranı yüksek yiyecekler, sakatatlar, şarküteri ürünleri, çok yağlı besinler ve kızartmalardır. Özellikle tuz oranı yüksek olan besinler vücutta su tutarak ödem oluşumuna neden olurlar. Kan şekerini hızlı yükselten basit karbonhidratlardan (şeker ve tüm şekerli ürünler, hamur işleri) uzak durup, kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan (tam tahıllı ürünler, meyve, sebze) besinlerden tüketmeye özen gösterilmelidir.

Son olarak beslenmenin yanı sıra hamilelik öncesi dönemde kendinizi sıkıntı, üzüntü ve stresten uzak tutmanızın hormonsal dengeniz üzerinde olumlu etkiler yaratacağını da aklınızdan çıkarmayınız…

Hepsine amenna da şu son satırda kırmızıyla çizdiğim şeyi yapabilmek ne mümkün
Bizim durumumuzda olanlar için özelliklee:14:

Merve geçmişolsun canım. Enfeksiyon ve mantar hamileliği etkileyebilir olumsuz yönde. Canım çok iyi olmuş gitmen.
Değer iyi dedi dr. İnşallah iyi olsun ya hep korkular oluyor insanın içinde...

Izlar sağ olasınız. Beni yalnız bırakmadınız... Öpüyorum hepinizi:)):16: Ne bileyim dr keseyi görmeyince (epey uğraştı çünkü) epey korktum.

Merve geçmişolsun canım. Enfeksiyon ve mantar hamileliği etkileyebilir olumsuz yönde. Canım çok iyi olmuş gitmen.
Değer iyi dedi dr. İnşallah iyi olsun ya hep korkular oluyor insanın içinde...

Izlar sağ olasınız. Beni yalnız bırakmadınız... Öpüyorum hepinizi:)):16: Ne bileyim dr keseyi görmeyince (epey uğraştı çünkü) epey korktum.

Canım daha önce de söylemiştim. Bir genetikçi demişti ki ; üzüntü, stres genleri bile etkiliyor. Her zaman geniş düşün.. Pozitif düşün.. Kendini rahatlat.. Stres bebeğine zarar verir. Biz her zaman desteğiniz.. Sıkıldıkça buraya gelip paylaş.. Ama sakın kendini üzme... gerilme.. Herşey iyi olacak.. :16:

Ama o da olmuyor .

Laveciğim ;

Yaşadığın duygular çok normal.. Olumsuzluklar insanı herşeyden soğutuyor. Unutmak istiyorsun.. Siteye girmeyeyim diyorsun. Ben de genetik sonucum geldiğinde böyle hissetmiştim. Girmeyeceğim.. İlgilenmiyorum dedim. Ama daha da kötü oldum. Dedim ki ; kendimi sıkmayacağım. İçimden ne geliyorsa onu yapacağım. Bana zarar verdiğini bile bile bir sürü genetik site gezdim. İngilizce siteleri bile okudum. Halen de okuyorum. Böyle yapa yapa zamanla yatıştım. Şimdi yine umut ediyorum. Herşey iyi olacak diyorum.. Sen de belki kendini serbest bırakmalısın.. Tekrar hazır hissettiğinde de yeniden denemelisin. Bence umut her daim var. yeter ki acımasız doktorlardan %100 sağlıklı olmaz lafını duymayalım:34:%1 bile umut varsa peşinden gitmeye değer.. Hem Allah'tan asla ümit kesilmez..

Canım daha önce de söylemiştim. Bir genetikçi demişti ki ; üzüntü, stres genleri bile etkiliyor. Her zaman geniş düşün.. Pozitif düşün.. Kendini rahatlat.. Stres bebeğine zarar verir. Biz her zaman desteğiniz.. Sıkıldıkça buraya gelip paylaş.. Ama sakın kendini üzme... gerilme.. Herşey iyi olacak.. :16:

Sağ olasınız Akasyacığım. Biliyorsun genetik sorun da olunca diken üstünde oluyoruz. Doğal deneyince hamileyken daha da stres olunuyormuş diğerlerinde bilmiyordum bilmek aslında stres kaynağıymış...

Annenler gelecekti geldiler mi?

bu translokasyonun sebep olduğu bi hastalık mı,
eşimde 13-14 translokasyon var, sağlıksız olursa trizomi 13 oluyo, patau sendromu.
sindirim kalp vs. hayati organ anormallikleriyle doğuyo ve 1 yıldan fazla yaşamadığı yazıyo.
yani bu direk translokasyondan kaynaklı.

sizinki de öyle mi? yoksa başka mı?

bizim ana hastalık gen mutasyonundan kaynaklı...ama kromozam testinde eşimde çıkan translokasyon down sendromu,turner sendromu gibi sıkıntılı durumlara yol açabiliyormuşş...oğlumda bu translokasyondan sanırım yoktu çünkü down sendromu veya benzeri bişey yoktu...

Kızlar merhaba ,

Bir kac zamandir giremedim ...
Soyle bir okumaya calistim ama cok yazmissiniz yine:16:toparlayamadim .

Umuyorum hepiniz iyisinizdir.
En son mesaj CHNBcimden, onu okudum ...

CHNB cim , kese gorunmedi demissin . Tam zamaninda mi gittin ya da bunun ne kadar tolere zamani mevcut ??
Doktor ne dedi? Uutsuzluga kapilmak icin sanirim erkendir ama bizim beyinlerimiz olumsuza programlandigi icin hemen
otomatikman olumsuzu dusunuruz degil mi???
Testini ne zaman yaptıracaksın???
Guzel seyler diliyorum senin icin arkadasim , insallah Allah gonlune gore verecek.

INCICIM guzelim , seni yakaladim bir de ... Tedaviye basliyormussun, 20 gun sonra . Hadi hayirlisi olsun insallah .
Baya bir hareketlenmis burası ve ben yine takipte zorlanıyorum cok :(:(
ZEYBEK canim sen de sanirim tedavidesin degil mi? Irenbe 'de , genetigini Volkan Bey yapacak .
Basladın mı iğnelere?

AKASYACIM sen sanırım set up asamasındasın degıl mı??

PETUNYA CANIM seni anlamadım ben ... Siz dogal deniyordunuz degil mi en son bildigim oydu... Tuplerim tıkalı mı acaba diye endiseye dusmussun . sebep nedir bunu dusunmenı gerektiren?

MATTIKACIM senin hersey yolunda sanırım . Allah da boyle daim etsin insallah .

Guncelleyin beni lutfen , mutlaka kacırdıgım seyler vardır .

Bana gelince , ben aynıyım . Henuz bir tedavi girisimimiz yok .
Knusulmuyor desem yalan soylemiş olmam ama benim aklımın bir köşesi hep bununla meşgul.
Bu da doğruya doğru .

slm laveque..seni gördüğüme sevindim :)
evet bugün başladı tedavim..sen neden erteliyorsun tedavini?

Kızlar İnciyle konuştum 1860 mı neymiş değerim. Driyi dedi. Kese görünmeyince endişelendim. Bugün 4+5. Aslında erken ama ne bileyim acele mi ettim. Okudum yazdıklarınızı çok sağ olun...

Petunya adete kaç gün var? Ovulasyon testi 3-4 gün önceden belli edebilir benim neredeyse 10 gün önceden belli etti. Her gün çift çizgi çıktı. İnşallah hayırlısıyla hamilesindir. Valla pgt si ayrı stres, doğalı ayrı...

hiçbirşey için önceden fazla sevinme fazla da üzülme demişler :) baaaak ne güzel değerlerden bahsediyorsun daha ne olsun :9:

Sağ olasınız Akasyacığım. Biliyorsun genetik sorun da olunca diken üstünde oluyoruz. Doğal deneyince hamileyken daha da stres olunuyormuş diğerlerinde bilmiyordum bilmek aslında stres kaynağıymış...

Annenler gelecekti geldiler mi?

Anneciğim ve babacığım yarın burada olacaklar kısmetse.. Çok özledim onları..:16: Çok sevinçliyim.İnsan gurbette olunca herşey daha da zor oluyor. Benim eşimin ailesi de benim ailem de başka şehirde.. Sadece kardeşim bu şehirde.. İşte öyle yapayalnız yaşıyoruz..

bizim ana hastalık gen mutasyonundan kaynaklı...ama kromozam testinde eşimde çıkan translokasyon down sendromu,turner sendromu gibi sıkıntılı durumlara yol açabiliyormuşş...oğlumda bu translokasyondan sanırım yoktu çünkü down sendromu veya benzeri bişey yoktu...

hiçbirşey için önceden fazla sevinme fazla da üzülme demişler :) baaaak ne güzel değerlerden bahsediyorsun daha ne olsun :9:

Zeybekçiğim tedavini nerede oluyorsun ? Uzun protokol mü kısa mı ? Hadi hayırlı olsun.. İyi haberlerini bekliyoruz canım..

Anneciğim ve babacığım yarın burada olacaklar kısmetse.. Çok özledim onları..:16: Çok sevinçliyim.İnsan gurbette olunca herşey daha da zor oluyor. Benim eşimin ailesi de benim ailem de başka şehirde.. Sadece kardeşim bu şehirde.. İşte öyle yapayalnız yaşıyoruz..

aL BENDEN DE O KADAR. bİZİM DE KİMSE YOK. aNNEMLER GEÇEN HAFTA GELDİLER 1.5 SENEDİR HİÇ GELMEMİŞLERDİ.gÖZÜN AYDIN:))

eVET YA, AMA GÖREMEYİNCE BİR DE ÇOK UĞREŞINCA EPEY GERİLDİM:((

Back
X