bu da mantikli delikizcim bu acidan bakinca
biz keyfimize göre cinsiyetde aramiyoz
bide benim
bi kizim varya bi evladiniz var kaderinize razi olun gibi bi cevaptanda korkuyodum yada bekliyodum sanirim
yani keyfi cinsiyet seçimi olsa o zaman farklı olurdu ,zaten cinsiyet seçimi yasak şuanda..
ama bunda bir sakınca yok bence..
benim normal yoldan hamile kalma oranım %20 lerde filan..
sağlıklı yumurtam oluşamıyor çok zor ,tıp bana bu imkanı tedavi olma imkanını vermişken neden tedavimi olmayayım ..
hem bu tedavilerde kimseye garanti verilmiyorki.
yapacağız illa tutacak da denmiyor.
yani yine iş aslında ALLAHa kalıyor ,o ne takdir ederse Onun dediği oluyor yine ,bunlar sadece bahane oluyor ..
mesela diyelimki benim ikiz çocuğum oldu ben şöyle mantık kurarım.
Derimki normal yoldan ikiz çocuk olması çok zor demekki kaderimde ikiz çocuk sahibi olmak vardıki ,ALLAH karşıma bu hastalığı çıkardı ,e bunun tedavisi de tüp bebek ,e tüp bebekte de geneldde ikiz oluyor ,demekki bu hastalığım buna vesile imiş,yani kaderde ne varsa biz yine onu yaşıyoruz anladın mı sadece bunlar bahanesi oluyor ,ama kaderi de oturduğumuz yerden beklemek de mantıksız ,elimizden geleni yapmalıyız,hem dua ve gerçek içten bir dua ALLAH isterse kaderin yönünü değiştirebilir.
Herşey ALLAHIN TAKDİRİnde ..
Yani biz çabalar dua eder ALLAHA sığınırsak ,ALLAH da dilerse kaderimizin yönünü değiştirebilir..