Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar kimdi hatırlayamıorum biri tüm kromozomların neye yol açtıgını yazmışdı hangi hastalığa nede oldugunu bilen hatırlayan varmı?????

Canım chnb eklemişti. Bak buldum senin için

1.Kromozom:En büyük kromozom...Alzheimer hastalığı,prostat kanserine eğilim,baskın sağırlık,doğuştan katarak,Rh faktörü,akciğer kanserine yatkınlık

2.Kromozom:Sık görülen birçok hastalığa neden oluyor.belleğin oluşumuyla ilgili bilgiler,kolon(kalın bağırsak) kanseri,kas gelişimini engelleyen gen,doğuştan gece körlüğü,2 tip şeker hastalığı.

3.Kromozom:Cinsel yaşam için çok önemli bir kromozom.kolon kanseri,obezite(ciddi şişmanlık),şizofreniye yatkınlık,doğuştan ilerleyici olmayan gece körlüğü.

4.Kromozom:Cücelik(akondroplazi),huntington koresi(40 yaşından sonra titremeleri izleyen bunama),baskın sağırlık,diabet,alkol bağımlılığına eğilim,manik depresif psikoz,sedef hastalığı,parkinson hastalığı.

5.Kromozomuygusal zekaya ilişkin kromozom.Dikkat kusuru,Akne,saç dökülmesi,ilerleyici işitme kaybı

6. kromozom: Şizofreniye eğilim,bağışıklık sistemi ,disleksiye yatkınlık,kroner damar sertliği,epilepsi

7.Kromozom: Kolon kanseri,sinir sistemi tümörü,otizm(içedönüklük),şizofreniye yatkınlık,kronik akciğer iltahabı,şişmanlık

8.Kromozom: Erken sara,Werner hastalığı(çocuğun erken yaşlanması),kalıtsal kellik,şizofreniye yatkınlık,genel saraya yatkınlık,guart

9. Kromozom:kötü huylu deri kanseri,galaktozemi (çocukta sütü sindirememe durumu),hirsutizm(aşırı kıllanma),ABO kan sistemi

10.Kromozom:Yarık dudak damak,işitsel belirtilerle kısmi sara,vitiligo(deride bölgesel pigment yokluğu),obezite,retinanın atrofisi

11.Kromozomiyabet,Hemoglobin hastalığı),drepanositoz(kan hastalığı),manik depresif psikoz,kalp aritmisi,iris tabakası yoğunluğu

12.Kromozom:İltihaplı bağırsak hastalıklarına yatkınlık,vitamine bağlı raşitizm(D vitamini metabolizmasında kusur),astım,alkol etkenli yüz kızarması,diabet

13.Kromozom:Baskın sağırlık,göğüs kanseri,retina kanseri(retinablastom),kalıtsal gece işemesi,erken meme kanseri(BRCA2 geni)

14.Kromozom:Alerjiye yatkınlık(egzama),Sağırlık(dil gelişiminden sonra),siroz,alzheimer

15.Kromozomoğuştan beyin özrü,Disleksiye eğilim,Marfan hastalığı(basketciler gibi uzun el ve ayak ile çok uzun boy),Kroner damar sertliği.

16.Kromozom:Manik depresif psikoz,hemoglobin hastalığı,katarak,iltahaplı bağırsak hastalığı(Crohn hastalığı),yüksek tansiyon

17.Kromozom:Meme kanserine eğilim(BCCR geni),Tüm kanserlere eğilim,ağır astım,yumurtalık kanserine eğilim(BRCA 1 geni),cücelik,sedef hastalığına yatkınlık,bunama,diabet

18.Kromozom:Manik depresif psikoz,erken obozite,kızıl saç,yüksek miyop,kolon kanseri.pankreas kanseri

19.Kromozom:Migren,baskın sağırlık,geç dönem alzheimer hastalığı,kroner damar sertliği,auralı ve beyin lezyonlu migren krizleri

20.Kromozom:Boy uzunluğu belirleyicisi,uykusuzluk,diabet,baskın gece sarası,birleşik bağışıklık yetmezliği

21.Kromozom:Alzheimer hastalığı,amyotrofik lateral skleroz(Stephen Hawking’in hastalığı),manik depresif psikoz,Down sendromu,ilerleyici miklonik sara,parkinson,lösemi.

22 Kromozom:doğumsal kalp hastalığı,Kedi gözü sendromu,Şizofreniye eğilim,otizm(içe dönüklük),zeka geriliği,glikoz ve galaktoz sindirim bozukluğu,kemik iliği oluşumunu düzenliyor

23.Kromozom(Y):Erkeklik cinsiyetini belirliyor,cinsel organların gelişimini düzenliyor.

24.Kromozom(X):İki adet kromozomu taşıyan bebek kız oluyor.Bu kromozomdaki dejenerasyon;kas erimesi ve cüceliğe yol açıyor.

Kesinlikle öyle. Ben insanları gerçekten anlayamıyorum. Benim çocuk sahibi olmam onlara bir fayda sağlayacak gibi konuşuyorlar.
Haha Bunu desek bir daha imkanı yok sormazlar, iyi de olur aslında
ben derim valla geçen biri geldi hem de adam bayana soruyor
aa kaç yıl oldu neden çocuk yok
geç kalmışsınız falan ay oha oldum
bana sorsaydı valla diyecektim size ne niye bu kadar dert edindinizzki benim keyfim gayet yerinde diye
insanı günaha da sokuyorlar YARABBİM
Hayır bir de sanki gebe kalman senin elide olan bişey ..
ALLAHINtakdiri bu sen ne yapablirsinki.
Bana da biri ısrarla sormuştu bi ara
sonunda dedimki bu işler bizim elimizde değil biliyorsnuz ALLAHın işi ,o ne zaman nasip ederse o zaman olacak neden soruyorsunuzki sürekli dedim .
Bi daha da sormadı

ayyy bi de böyle tipler var tabi..
insana teselli verecek yerde geren ,laf sokan ,felaket tellalı tipler..
insanlarda hiç pozitif düşünce ,teselli etme yok
habire negatiflik ,kötülük var yaa
ALLAHIM sen koru

Ya kusura bakmada o salaga ne yaaa Allah Allah yaaaa seni boşuna neden gerii heyecanlandırıoo allahım anlamıorum ben yaaa nasıl insanlar bunlar yaa herşey atlıolarr ...
Eşimin babaannesi dün dioki bebek yokmuuu yok dedimmm nie yok artık yap diooo zamanın geldiii .... duymamazlıkdan geldimmm ... Yine dediii .... dedim seninde ölüm zamanın geldi 80 yaşındasın artık kocanın yanına gitt
Eşim şok olduuu yeter ya dedim artık allah allah ona ne benim çocugumdann

Oyyyyy canım benim öle demeee Allahın izniyle seninde olucak ben çok inanıorum yemin ederm canımmmm

Ya ölelerini Allaha havale ediyorumm bennn şimdi bişey diycem yaaaaa tövbee tövbeeeee

Ah hazadem bazen öyle umutsuzluğa kapılıyorum ki sonra toparlıyorum kendimi. 2.tedaviden sonra daha çok ağlar oldum, olmadık yerde gözlerim doluyor zor toparlıyorum kendimi. Allah'ıma sığınıyorum...

Buyrun buradan yakın. Hamile kalmakla da bitmiyor iş. Doğurana kadar bir sürü şey doğurduktan sonra başka şeyler söylenip duruyor. Ama işte karşısındakinin sıkıntısını, derdini bilmeden konuşmuyorlar mı ağızlarına iki tane vurasın geliyor tövbe tövbe. Cadılığım tuttu

ben de allah verirse olcak çocuğumuz, pasta değil ki biz yapalım diyodum.
bozuluyolar ama bi yerden sonra tutamıyo insan kendini.

yok bebek şimdi karnımda çok hareketliyse doğunca da öyle olurmuş uyku uyuyamazmışım
millette ne inciler var

Uuuuuu çok sert
Allah iyiliğini versin
Kadın duydu mu kız

he yaa akıl veren çok olur ,bir bilen onlar ...
çok bilmişlere de ayrı gıcığım zaten hiç dayanamam
aynen mattika yaa benim de bi çakasım var sorma

Canım benim bilmezmiyimmm bilmezmiyimmm
Zor ewet ama ben artık inankii çok düşünmemeye çalılıorum diyceksinki hamilesin tabi düşünmezsin ben daha önce 3 kere kaldımm biliosun belki buda olmıycak kiii büyük ihtimal olmııcak ama umudum var biliorumki vakti zamanı gelince olucak bek o kdr iğne o kadar ilaçla olmadıı Allah istediginde oldu ben buna inanıorum artık gerçekdenn sende ne olur biraz akışına bırak ewet zor ama malesef bizim sınavımız bu .....

Hay ağzına sağlık mattikacım yaaa ne güzelmiş pasta değil ki biz yapalım
Ya bazılarını boğasım geliyor yaa bildiğiniz gibi değilll

hehe çok güzel demişsin
çocuk yapın ne demekse.

3 boyutluda yüzünü gördün mü dedi biri. hiç merak etmedim dedim, ben sağlıklı olup olmadığını merak ediyorum sadece.. tabi sorunu bilmeyince karşındakine ne kadar anlatsan boş.

inci ağlar insan hep gözleri dolar eşinden saklarsın bilirim, ama umutsuzluk etme hiç olur mu, bol bol dua et.
ben hep başkalarının hamile haberine üzülürdüm kıskanırdım, belki benim hiç olmıcak diye kabullenmeye çalışırdım ama bu düşünce bile ağır insana. geleceği bilirmiş gibi geleceğin tasasına düşmemek lazım.
ne zaman allahım ne sorunumuz olursa olsun sen istedikten sonra sağlıklı evlatlar verirsin, bize de ver, senin rahmetin sonsuz diye dua ettim, umutsuzlukla değil umutla sığındım alllaha mucize geldi..
yine de gelmeyebilirdi ama içi rahat oluyo o zaman insanın, ağlasan da gönlün kararıp gitmiyo sıkıntıdan..

Haklısın hazadem. Çok şükür inancım var, beni ayakta tutan. Görelim Rabbim neyler neylerse güzel eyler...

Aynen eşimden gizliyorum üzmemek için onu da. Dediğin gibi çok dua ediyorum ve tabi sabır... Ağlıyorum ama ardından inancım sayesinde içim ferahlıyor.

Canım yüzüne söledimmmm aarkasından deilkii
camdan seslendi bende camdan söledimmm

Ay bir de camdan söylemiş kadına bak hele

Tabiii canım camdan bağırıooo edepsizz
hazadem kromozomları yazdım sana gördün mü?

Allah razı olsun canımmm bin kere çok aradım ben bulamadımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…